"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει...


  • Ενημερωτική τηλεδιάσκεψη του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής για το νέο πρόγραμμα "Γέφυρα"
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής διοργανώνει ενημερωτική τηλεδιάσκεψη με θέμα: «Νέο πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ. Ποιοι οι δικαιούχοι - πως μπορούν να αιτηθούν κρατική επιδότηση διάρκειας 9 μηνών». Η τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου,  από ώρα 19.00 έως τις 20.00 . Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο  ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του Υπουργείου Οικονομικών  Φώτης Κουρμούσης.
Σκοπός της εκδήλωσης είναι η...
αναλυτική πληροφόρηση των δυνητικών δικαιούχων για τη ρύθμιση & επιδότηση δανείων 1ης κατοικίας όσων επλήγησαν οικονομικά από τον COVID-19. Το πρόγραμμα αφορά στην κρατική επιδότηση των δανείων που βαρύνουν και απειλούν την κύρια κατοικία. Δεδομένης της δυσχερούς οικονομικής συγκυρίας, η ενημέρωση και η συμμετοχή των ενδιαφερόμενων μελών μας κρίνεται σημαντική. Εντός της ημέρας θα υπάρξει ενημέρωση για τον τρόπο συμμετοχής των ενδιαφερόμενων στην τηλεδιάσκεψη.
  • Προκηρύχθηκε το πρόγραμμα «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον Covid-19 στην Κεντρική Μακεδονία» από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
Δημοσιεύτηκε η προκήρυξη της Δράσης «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον Covid-19 στην Κεντρική Μακεδονία» από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συνολικού προϋπολογισμού 150 εκατομμυρίων ευρώ όπου θα ενισχυθούν οι επιχειρήσεις της Κεντρικής Μακεδονίας, που επλήγησαν από την πανδημία του κορονοϊού.
Πρόκειται για κεφάλαιο κίνησης, που θα δοθεί στις επιχειρήσεις για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις δυσμενείς επιπτώσεις που έχει η πανδημία του κορονοϊού στα οικονομικά τους. Η ενίσχυση των επιχειρήσεων από την Περιφέρεια είναι συμπληρωματική των δράσεων της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων από την πανδημία του κορονοϊού και κυρίως των οριζοντίων μέτρων για τη στήριξη των επιχειρήσεων.
Η συγκεκριμένη δράση αφορά την ενίσχυση των επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία, με τη μορφή μη επιστρεπτέας επιχορήγησης ως κεφάλαιο κίνησης για την κάλυψη εξόδων τους.
Η δράση επιχορηγεί Κεφάλαιο Κίνησης ίσο με το 50% των εξόδων της επιχείρησης το
2019, με ελάχιστο ποσό επιχορήγησης τα 5.000€ και μέγιστο τα 50.000,00€.
Τα κριτήρια αξιολόγησης της δράσης είναι :
  • Ετήσιες Μονάδες Εργασίας (ΕΜΕ) έτους 2019
  • Κέρδη προ Φόρων, Τόκων & Αποσβέσεων προς Κύκλο Εργασιών (EBIDA/Κ.Ε.) έτους 2019
  • Επίπτωση του Covid-19 στον Κύκλο Εργασιών της Επιχείρησης για το διάστημα 1/4/2020 έως 30/06/2020 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα 1/4/2019 έως 30/06/2019.
Η δράση υλοποιείται μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ), είτε με απευθείας ενημέρωσή του, είτε με ενημέρωσή του μέσω διεπαφών. Η πρόσβαση στο ΠΣΚΕ παρέχεται στους δικαιούχους των ενισχύσεων μέσω της ιστοσελίδας www.ependyseis.gr/mis και οι αιτήσεις χρηματοδότησης υποβάλλονται από τους τελευταίους υποχρεωτικά μέσω αυτού.
Η ημερομηνία υποβολής των προτάσεων είναι 10/09/2020 και ώρα 10.00, ενώ ημερομηνία λήξη υποβολής είναι η 09/10/2020 στις 15.00.
Περισσότερες πληροφορίες για την προκήρυξη στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής στο link : https://www.epichal.gr/chalkidiki/articles/article.jsp?context=103&categoryid=7009&articleid=11381
Επιπλέον αναρτήθηκαν και οι συχνές ερωτήσεις απαντήσεις στο link : https://kepa-anem.gr/wp-content/uploads/sites/2/2020/09/Egkrish_FAQs.pdf
  • Δύο προκηρύξεις του Αναπτυξιακού Νόμου
Όπως αναφέρεται σε Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων (31.08.2020): Δύο νέες προκηρύξεις του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016, συνολικού προϋπολογισμού 500 εκατ. € υπέγραψε τη Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Νίκος Παπαθανάσης. Πρόκειται για τα Καθεστώτα Ενισχύσεων «Γενική Επιχειρηματικότητα» και «Πολύ Μικρές και Μικρές Επιχειρήσεις».Συγκεκριμένα:
1η Προκήρυξη : «Γενική Επιχειρηματικότητα» (ΦΕΚ 3640Β_01.09.2020)
Ο προϋπολογισμός για αυτό το καθεστώς ανέρχεται στα 350 εκατ. € εκ των οποίων 140 εκατ. € προέρχονται από τον Προϋπολογισμό Δημοσίων Επενδύσεων και τα 210 εκατ. € αφορούν στο είδος ενίσχυσης της φορολογικής απαλλαγής. Απευθύνεται σε επιχειρήσεις που βρίσκονται εγκατεστημένες ή έχουν υποκατάστημα στην ελληνική επικράτεια με τη μορφή ατομικής επιχείρησης, εμπορικής εταιρείας, συνεταιρισμού, Κοιν.Σ.Επ., Αγροτικού Συνεταιρισμού, Ομάδας Παραγωγών ή Αγροτικών Εταιρικών Συμπράξεων. Το ελάχιστο επιλέξιμο ύψος της ορίζεται με βάση το μέγεθος του φορέα, ήτοι:
α. για μεγάλες επιχειρήσεις, στο ποσό των 500.000 €, (β). για μεσαίες επιχειρήσεις και συνεταιρισμούς στο ποσό 250.000 €, (γ). για μικρές επιχειρήσεις, στο ποσό των 150.000 €, (δ). για πολύ μικρές επιχειρήσεις, στο ποσό των 100.000 €, (ε). για τις Κοιν.Σ.Επ, τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς, τις Ομάδες Παραγωγών (ΟΠ) και τις Αγροτικές Εταιρικές Συμπράξεις στο ποσό των 50.000 €.
2η Προκήρυξη : «Πολύ Μικρές και Μικρές Επιχειρήσεις» (ΦΕΚ 3641Β_01.09.2020)
Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 150 εκατ. € εκ των οποίων 140 εκατ. € προέρχονται από τον Προϋπολογισμό Δημοσίων Επενδύσεων και τα 10 εκατ. € αφορούν στο είδος ενίσχυσης της φορολογικής απαλλαγής. Απευθύνεται σε επιχειρήσεις που απασχολούν λιγότερους από 10 εργαζόμενους και ο ετήσιος κύκλος εργασιών και/ή το σύνολο του ενεργητικού τους δεν υπερβαίνει τα 10 εκατ. Το ελάχιστο επιλέξιμο ύψος της επένδυσης για την υπαγωγή επενδυτικών σχεδίων στο συγκεκριμένο καθεστώς ενίσχυσης είναι: (α). για μικρές επιχειρήσεις το ποσό των 150.000 €, (β). για πολύ μικρές επιχειρήσεις, το ποσό των 100.000 €. Συνολικά, θα διατεθούν 500 εκατ. € για την ενίσχυση των επιχειρήσεων, της αγοράς και της ελληνικής οικονομίας με ιδιαίτερη έμφαση στη στήριξη των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας. Επίσης, δυνάμει της υπ’ αρ. 88642/26.08.2020 (Β ́3539) ΚΥΑ, που πρόσφατα υπεγράφη, το ποσό ενίσχυσης για επενδυτικά σχέδια των ανωτέρω δύο δράσεων στον πρωτογενή τομέα, αυξήθηκε και δύναται να υπερβαίνει πλέον τις 500.000 ευρώ. Λήξη και των δύο προγραμμάτων στις 30/10/2020.
  • ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ – ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “ Smart Farming 4.0 All ”
Το Επιμελητήριο της Χαλκιδικής συμμετέχει στο στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Erasmus +, στο πρόγραμμα «Smart Farming 4.0 All» μαζί με άλλους πέντε εταίρους .
Οι εταίροι στο πλαίσιο του προγράμματος «Smart Farming 4.0 All», συνεργάστηκαν για να κάνουν μια εκτεταμένη έρευνα, που απευθύνεται σε ένα ευρύ φάσμα επαγγελματιών, ώστε να μπορέσουν να δημιουργήσουν ένα εγχειρίδιο έξυπνης γεωργίας και να το διαδώσουν ελεύθερα σε όλους όσους ενδιαφέρονται για το μέλλον της γεωργίας. Παράλληλα σκοπεύουν να αναπτύξουν ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα για την εκπαίδευση εμπειρογνωμόνων που θα λειτουργήσουν ως «φορείς καινοτομίας» που θα διαδώσουν και θα ενσωματώσουν τις νέες μεθόδους του προγράμματος και του εγχειριδίου στις περιφέρειές όπου εδρεύουν οι εταίροι.
Το έργο θα έχει ευρύτατο αντίκτυπο και όφελος σε διάφορους τομείς και σε χώρες που αντιμετωπίζουν παρόμοιες προκλήσεις. Θα επικεντρωθεί σε έξυπνες μεθόδους καλλιέργειας, όπως η
υδροβιομηχανία - η καλλιέργεια ψαριών και φυτών μαζί σε ένα οικοδομημένο, ανακυκλωμένο οικοσύστημα, που χρησιμοποιεί φυσικά βακτήρια από τα απόβλητα ψαριών για να παράγει θρεπτικά συστατικά για τα φυτά. Αυτό περιλαμβάνει μια φιλική προς το περιβάλλον φυσική μέθοδο για την καλλιέργεια τροφίμων, που χρησιμοποιεί τα καλύτερα προϊόντα υδατοκαλλιέργειας και υδροπονίας χωρίς να χρειάζονται επιπλέον φιλτράρισμα του νερού ή προσθήκες χημικών λιπασμάτων.
Επισυνάπτουμε συνημμένα έρευνα με τη μορφή ερωτηματολογίου που απευθύνεται σε γεωργούς, επιχειρηματίες, εμπόρους, εκπαιδευτές νέων τεχνολογιών κλπ. ασχολούμενοι με τον ευρύτερο τομέα της γεωργίας από την Χαλκιδική.
Προς ενημέρωσή σας η έρευνα – ερωτηματολόγιο είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής στο link : https://www.epichal.gr/xalkidikiimages/SmartFarm4_08_09_2020_EL-1_F2104.pdf
Παρακαλούμε την συμπλήρωσή του το αργότερο έως Τετάρτη 16/9/2020 . Για τη συμπλήρωσή του παρακαλούμε να επισκεφτείτε το παρακάτω link : https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/SmartFarm4?surveylanguage=EL
 Μετά τη συμπλήρωση και την υποβολή του, παρακαλούμε την λήψη του υποβληθέντος αρχείου σε μορφή .pdf και την προώθησή του στο e mail του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής: simvoulo@epichal.gr . Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συμμετοχής σας.
  • ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΙΙΙ: Έως 21 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις

Ξεκίνησε από την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020, η διαδικασία υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τον 3ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας “myBusinessSupport” της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή ΙΙΙ το πεδίο των δικαιούχων είναι διευρυμένο και οι επιχειρήσεις καλούνται να υποβάλουν στοιχεία για τα ακαθάριστα έσοδα της περιόδου Ιανουαρίου-Αυγούστου 2020. Το συνολικό ύψος της διαθέσιμης χρηματοδοτικής ενίσχυσης έχει αυξηθεί, ώστε να ανέλθει περίπου στα 1,5 δισ. ευρώ. Στον 3ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής μπορούν να ενταχθούν ιδιωτικές επιχειρήσεις κάθε νομικής μορφής και ατομικές επιχειρήσεις χωρίς εργαζόμενους, εφόσον διαθέτουν φορολογική ταμειακή μηχανή. Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να αξιοποιήσουν τον 3ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής μπορούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον στην ηλεκτρονική πλατφόρμα http://www.aade.gr/mybusinesssupport έως τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020.

  • Όλο το νέο "πακέτο" παρεμβάσεων σε εισφορές, μέτρα στήριξης, εργασιακό και επικουρικό που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός
Νέα μέτρα μείωσης του μη μισθολογικού κόστους των επιχειρήσεων, παράταση υφιστάμενων παρεμβάσεων μέτρων στην ίδια κατεύθυνση αλλά και εξαγγελία αλλαγών στο Εργασιακό και την επικουρική ασφάλιση περιλάμβανε η ομιλία του Πρωθυπουργού, κου Κυριάκου Μητσοτάκη στη  ΔΕΘ, το περασμένο Σάββατο 12/9. Πιο συγκεκριμένα, ο πρώτος άξονας περιέλαβε την εξαγγελία δύο νέων παρεμβάσεων μείωσης του μη μισθολογικού κόστους των επιχειρήσεων, και συγκεκριμένα την άμεση εφαρμογή προγράμματος επιδότησης όλων των εισφορών 100.000 νεοπροσλαμβανομένων μισθωτών και την μείωση -από το 2021- των εισφορών όλων των μισθωτών κατά 3 μονάδες.
Ο δεύτερος άξονας της ομιλίας του αφορούσε διατάξεις που κατά βάση έχουν ήδη κατατεθεί σε σχετικό νομοσχέδιο και αφορούν την παραπέρα στήριξη των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί άμεσα από την κορονο-κρίση αλλά και τους εργαζομένους τους και τους ανέργους. Mεταξύ αυτών, ξεχωρίζει η παράταση της δυνατότητας της αναστολής συμβάσεων εργασίας στους πληττόμενους κλάδους έως τον Οκτώβριο, αλλά και της ισχύος του μηχανισμού "Συν-Εργασίας" έως και τον ερχόμενο Δεκέμβριο. Στα πλαίσια της άμεσης στήριξης ευρύτερων κοινωνικών στρωμάτων ξεχωρίζει και η επικείμενη καταβολή των αναδρομικών στους συνταξιούχους.
Ο τρίτος άξονας αφορούσε δομικές αλλαγές  τόσο το Εργασιακό με στόχο την μεγαλύτερη εργασιακή ευελιξία και αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο όσο και το Ασφαλιστικό και ιδιαίτερα την επικουρική ασφάλιση, στην οποία θα εισαχθεί "κεφαλαιοποιητικό σύστημα" .
  • Ποιες επιχειρήσεις μένουν κλειστές έως το τις 30.9.2020
Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β 3952/15.9.2020_ Αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ.56344 η ΚΥΑ με την οποία επιβάλλεται το μέτρο της προσωρινής αναστολής λειτουργίας επιμέρους ιδιωτικών επιχειρήσεων και άλλων χώρων συνάθροισης κοινού, επισκεπτηρίων σε νοσοκομεία, κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων και δομές ευάλωτων ομάδων, θρησκευτικών τελετών που πραγματοποιούνται μέσω της διενέργειας πομπής και των πανηγύρεων και άλλων αντίστοιχων δημόσιων ανοικτών εκδηλώσεων στο σύνολο της Επικράτειας, από την 16η.9.2020 έως και τις 30η.9.2020, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού . Προσωρινή αναστολή λειτουργίας στο σύνολο της Επικράτειας, των ιδιωτικών επιχειρήσεων σε ό,τι αφορά τις ακόλουθες δραστηριότητες:
1. Υπηρεσίες που παρέχονται από Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ), με εξαίρεση:
α) τις υπηρεσίες κοινωνικής μέριμνας χωρίς παροχή καταλύματος για ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρία (ΚΑΔ 88.10.10) και β) τις υπηρεσίες επίσκεψης και παροχής υποστήριξης σε ηλικιωμένους (ΚΑΔ 88.10.11),γ) τις υπηρεσίες επαγγελματικής αποκατάστασης για άτομα με αναπηρίες (ΚΑΔ 88.10.13),δ) τις υπηρεσίες επίσκεψης και παροχής υποστήριξης για άτομα με αναπηρίες (ΚΑΔ 88.10.14) και ε) τις υπηρεσίες που παρέχονται σε εγκαταστάσεις ορφανοτροφείων [ΚΑΔ 8810].


2. Υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών τραπεζιού (ΚΑΔ 92.00.11.00).
3. Υπηρεσίες χαρτοπαικτικής λέσχης (ΚΑΔ 92.00.11.02).
4. Υπηρεσίες ντισκοτέκ (χωρίς προσφορά ποτού η φαγητού) (ΚΑΔ 93.29.19.04).
5. Υπηρεσίες οργάνωσης εμπορικών εκθέσεων (ΚΑΔ 82.30.12.00) και υπηρεσίες εκμετάλλευσης εκθεσιακών χώρων (ΚΑΔ 82.30.12.01).
6. Υπαίθριες οργανωμένες αγορές του ν. 4497/2017 (Α' 171) και συγκεκριμένα τις υπαίθριες οργανωμένες αγορές: α) του άρθρου 37 και β) του άρθρου 38: λιανικό εμπόριο κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, ενδυμάτων και υποδημάτων, σε υπαίθριους πάγκους και αγορές (ΚΑΔ 4782), λιανικό εμπόριο άλλων ειδών σε υπαίθριους πάγκους και αγορές (ΚΑΔ 4789) και άλλο λιανικό εμπόριο εκτός καταστημάτων υπαίθριων πάγκων ή αγορών (ΚΑΔ 47.99.0000).
7. Κυλικεία δημοτικών Κ.Α.Π.Η. (ΚΑΔ 56.10.19.07).
Δεν απαγορεύεται, κατά το χρονικό διάστημα από 16.9.2020 έως και 30.9.2020, η διενέργεια εργασιών χωρίς την παρουσία κοινού στις ιδιωτικές επιχειρήσεις που προαναφέρονται .
Αναστολή επισκεπτηρίων σε νοσοκομεία, κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων και δομές ευάλωτων ομάδων.
Αναστολή διεξαγωγής θρησκευτικών τελετών που πραγματοποιούνται μέσω της διενέργειας πομπής.
Προσωρινή απαγόρευση πανηγύρεων και άλλων αντίστοιχων δημόσιων ανοικτών εκδηλώσεων.
  • Παρατείνονται τα μέτρα έως και 30/09 στις Π.Ε. Χαλκιδικής, Χανίων, Λέσβου, Ζακύνθου, Ηρακλείου, Πέλλας, Πιερίας, Ημαθίας και Κιλκίς και στο Δήμο Μυκόνου
Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β' 3927/14-09-2020 η νέα απόφαση Δ1α/ΓΠ.οικ. 56418/14.9.2020 «Επιβολή των μέτρων της προσωρινής αναστολής λειτουργίας ιδιωτικών επιχειρήσεων και άλλων χώρων συνάθροισης κοινού, της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας, καθώς και ειδικότερων μέτρων σε συγκεκριμένες περιοχές της Χώρας από 15.9.2020 έως και 30.9.2020, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.»

  • Τι είναι το Future Loading - Υποστήριξη των μικρών επιχειρήσεων καφεστίασης και φιλοξενίας με στόχο τα μηδενικά απόβλητα
Το πρόγραμμα Future Loading είναι μια κοινωνική πρωτοβουλία που πραγματοποιεί η Coca-Cola στην Ελλάδα μαζί με το Ίδρυμα Μποδοσάκη και άλλες σημαντικές εταιρείες και οργανισμούς, στοχεύοντας στη στήριξη των μικρών επιχειρήσεων καφεστίασης και φιλοξενίας (Ho.Re.Ca) μέσα από μια σειρά εργαλείων που τους βοηθούν να προσαρμοστούν στη νέα κανονικότητα.
 Δηλώστε Συμμετοχή: www.bodossaki.gr/futureloading
 Εργαλεία Προγράμματος που προσφέρονται δωρεάν στις επιχειρήσεις του προγράμματος:
 1. Επανεκκίνηση & προσαρμογή στη νέα πραγματικότητα - Εργαλεία:
− Πιστοποίηση TÜV AUSTRIA CoVid Shield απότονφορέα TÜV AUSTRIA Hellas
− Σεμινάρια για την εξυπηρέτηση πελατών από την Avocado Learning Experiences με την υποστήριξη της Coca-Cola Τρία Έψιλον και του προγράμματος Youth Empowered: The HoReCa Edition
− Εκπαίδευση σε θέματα υγιεινής & προστασίας από τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.)
− Προσφορά της λειτουργίας ανέπαφου check in/check out σε μικρά ξενοδοχεία από τον Όμιλο Hotelbrain
− Σεμινάριο από την Google για τις τάσεις του τουρισμού στη νέα περίοδο
 2. Ενίσχυση του ψηφιακού μετασχηματισμού - Εργαλεία:
− Εκπαίδευση στη χρήση social media, ψηφιακού marketing και ηλεκτρονικού εμπορίου από τo Found.ation με την υποστήριξη της Coca-Cola Τρία Έψιλον και του Youth Empowered: The HoReCa Edition
− Δωρεάν λογισμικά και λύσεις αυτοματισμού και CRM, από την Pobuca με την υποστήριξη της Coca-Cola Τρία Έψιλον και του Youth Empowered: The HoReCa Edition
− Σεμινάριο με τίτλο “Digital Marketing & Marketplaces in the new world” από το e-food
 3. Διαφημιστική προβολή & προσέλκυση πελατών - Εργαλεία:
− Παροχή on-line διαφημιστικού χώρου από το Αθηνόραμα
− Σεμινάρια για το branding και την ανάλυση ανταγωνισμού από τον οργανισμό The People’s Trust με την υποστήριξη του Ιδρύματος Α.Κ. Λασκαρίδη
− Συμβουλευτικές υπηρεσίες και περιεχόμενο από τη Notice Content & Services (HO.RE.CA OPEN, FnB Daily)
 4. Περιβαλλοντική βιωσιμότητα – Εργαλεία:
− Παροχή του Zero Waste Future οδηγού, σεμινάρια για τη διαχείριση απορριμμάτων, παροχή κάδων και λοιπού εξοπλισμού από τη ΜΚΟ Οικολογική Εταιρία Ανακύκλωσης
− Πιστοποίηση και ένταξη στο 1ο δίκτυο Zero Waste HoReCa
 Κριτήρια Ενταξης στο Πρόγραμμα που πρέπει να πληρούν οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις:
 1. Να ανήκουν στον κλάδο καφεστίασης και φιλοξενίας και να λειτουργούν τα τελευταία 3 χρόνια
2. Να έχουν ετήσιο κύκλο εργασιών έως 500.000 ευρώ
3. Να διαθέτουν προσωπικό 2 έως 25 άτομα
4. Να είναι ανεξάρτητες επιχειρήσεις (να μην ανήκουν σε κάποιον μεγαλύτερο όμιλο εταιρειών)
5. Να έχουν τακτοποιημένες ασφαλιστικές υποχρεώσεις
6. Να τηρούν το πρότυπο HACCP σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων
 Σημειώνεται πως θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας βάσει χρονολογικής σειράς κατάθεσης των σχετικών αιτήσεων, η αξιολόγηση των οποίων γίνεται από την εξειδικευμένη ομάδα Προγραμμάτων του Ιδρύματος Μποδοσάκη.
  • ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ (Ο.Β.Ι.) : Πρόσκληση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής για την Απονομή Βραβείων Ελλήνων Εφευρετών
Ο ΟΒΙ στο πλαίσιο του επετειακού εορτασμού 100 ετών από την πρώτη κατοχύρωση εφεύρεσης με Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, προκηρύσσει την 4η Απονομή Βράβευσης Ελλήνων Εφευρετών. Ο ΟΒΙ προσκαλεί όλους τους εφευρέτες οι οποίοι είναι μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδας και δραστηριοποιούνται σε Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Κέντρα, Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜμΕ), αλλά και ως ανεξάρτητα φυσικά πρόσωπα με κατοχυρωμένες ευρεσιτεχνίες, να συμμετέχουν στον διαγωνισμό. Οι ενδιαφερόμενοι εφευρέτες θα πρέπει μέχρι την 30η Οκτωβρίου 2020 να συμπληρώσουν και να καταθέσουν στον ΟΒΙ το αναρτημένο στην ιστοσελίδα του έντυπο αιτήματος. Το έντυπο της αίτησης και σχετικές πληροφορίες βρίσκονται στην ιστοσελίδα του Οργανισμού www.obi.gr. Διεύθυνση ΟΒΙ: Γ. Σταυρουλάκη 5, 15125 Παράδεισος Αμαρουσίου . Αρμόδια υπάλληλος: Γιώτα Κατσούλα, Τ: 210 6183619, Email: gkat@obi.gr

  • Υποχρέωση υποβολής αποδεικτικού φορολογικής δήλωσης στο Γ.Ε.ΜΗ. από τις μη κεφαλαιουχικές εταιρείες
Όλοι οι υπόχρεοι εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ. που δεν είναι κεφαλαιουχικές εταιρίες, δηλαδή όλοι εκτός από Α.Ε., Ε.Π.Ε., Ι.Κ.Ε., και πιο συγκεκριμένα οι Ο.Ε. , Ε.Ε., Συν ΠΕ,. ΑΤΟΜΙΚΕΣ, ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ κλπ, έχουν υποχρέωση καταχώρισης στο Γ.Ε.ΜΗ. του αποδεικτικού υποβολής φορολογικής τους δήλωσης, σύμφωνα με το άρθρο 5 της Υ.Α. 79760/31-12-2014 (ΦΕΚ Β’ 3623). Η καταχώριση πρέπει να γίνει εντός δύο μηνών από την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, με ηλεκτρονικό τρόπο από την ιστοσελίδα https://services.businessportal.gr.

  • Έργο ΚΕΕ με τίτλο «Ενέργειες Συμβουλευτικής, Κατάρτισης και Πιστοποίησης Ψηφιακών Δεξιοτήτων Εργαζομένων στον Ιδιωτικό Τομέα»
H Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (Κ.Ε.Ε.Ε.), στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014 - 2020», έχει αναλάβει ως Δικαιούχος την υλοποίηση της Πράξης: «Αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα» με κωδικό ΟΠΣ 5034827, σύμφωνα με την με αρ. πρωτ. ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ 7557/2553/A3/20-11-2018 (ΑΔΑ:ΨΗΛ0465ΧΙ8-Φ52) όπως τροποποιήθηκε  και ισχύει με την αριθμ.  1062/Β3/212/21-2-2019 (ΑΔΑ: 6ΟΙΑ465ΧΙ8-ΘΤ1) όμοια Απόφαση Ένταξης.  Αντικείμενο της Πράξης είναι η παροχή υπηρεσιών εξατομικευμένης συμβουλευτικής, κατάρτισης και πιστοποίησης 15.000 εργαζομένων  του ιδιωτικού τομέα όλων των παραγωγικών κλάδων της οικονομίας, (αποκλείονται οι αυτοαπασχολούμενοι οποιασδήποτε μορφής, άνεργοι ή/και λαμβάνουν επίδομα τακτικής ανεργίας από τον ΟΑΕΔ).  Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους. Το έργο απευθύνεται σε 15.000 εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα όλων των παραγωγικών κλάδων της οικονομίας, για την απόκτηση νέων γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων που θα ενισχύσουν ουσιωδώς τη δυνατότητα για την απασχόλησή τους, την προοπτική βελτίωσης των όρων απασχόλησής τους και την επαγγελματική τους κινητικότητα για την εξασφάλιση των προσφορότερων εργασιακών όρων και την προσαρμογή τους στις αλλαγές του επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Βασικός στόχος της πράξης είναι η ενίσχυση των επαγγελματικών προσόντων των ωφελούμενων μέσω της συμβουλευτικής, κατάρτισης, και πιστοποίησης σε όλες τις περιφέρειες (13) της Ελλάδας: Αττική, Νότιο Αιγαίο, Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, Κεντρική Μακεδονία, Ήπειρος, Θεσσαλία, Δυτική Ελλάδα, Δυτική Μακεδονία, Ιόνια Νησιά, Πελοπόννησος, Βόρειο Αιγαίο, Κρήτη, Στερεά Ελλάδα. 
Τα προγράμματα συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης θα έχουν συνολική διάρκεια 100 ώρες, θα υλοποιηθούν από πιστοποιημένους φορείς κατάρτισης και θα αφορούν τα εξής αντικείμενα:
1
Βασικές Δεξιότητες χρήσης ΤΠΕ
2
Ειδικός σχεδιασμού ιστοσελίδων και εφαρμογών Κινητών Συσκευών
3
Τεχνικός Εφαρμογών Λογισμικού
4
Προγραμματιστής Βάσεων Δεδομένων
5
Τεχνικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών & Δικτύων
6
Τεχνικός Ασφάλειας Συστημάτων Πληροφορικής
7
Ειδικός στη χρήση τεχνικών και εργαλείων social media marketing
8
Ειδικός Συστημάτων Ηλεκτρονικού Εμπορίου(E-COMMERCE)
Τα Εκπαιδευτικά Επιδόματα καταβάλλονται εφόσον οι ωφελούμενοι έχουν ολοκληρώσει τις Συνεδρίες Συμβουλευτικής, τη Θεωρητική Κατάρτιση και έχουν συμμετάσχει στη διαδικασία Πιστοποίησης. Η διαδικασία πιστοποίησης είναι χωρίς κόστος για τους καταρτιζόμενους (εξέταση και επανεξέταση εφ’ όσον απαιτηθεί).  
Το Εκπαιδευτικό Επίδομα για κάθε ώρα κατάρτισης (θεωρίας και πρακτικής) ανέρχεται στο ποσό των πέντε ευρώ (5,00 €/ ώρα), συμπεριλαμβανομένων των κρατήσεων. Συνολική Αξία Εκπαιδευτικού Επιδόματος: 100 Ώρες Κατάρτισης χ 5,00 € = 500,00 €. 
Κάθε ενδιαφερόμενος/η έχει δικαίωμα να υποβάλλει αίτηση συμμετοχής σε μία μόνο Περιφέρεια. Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά αναρτώνται ψηφιακά, στο πλαίσιο της ηλεκτρονικής αίτησης των δυνητικά ωφελούμενων, στην ειδικά διαμορφωμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα http://109.uhc.gr, από τις 12 Μαΐου 2020 και ώρα 12:00:00 μέχρι συμπλήρωσης του πλήθους των 15.000 ωφελούμενων και το αργότερο μέχρι τη συμπλήρωση 12 μηνών από την αρχική δημοσίευσή της.
  • Διαδικτυακή δράση Ε. Επιτροπής για την προβολή/προώθηση βιολογικών προϊόντων τροφίμων στις αγορές Κ-Μ Συμβουλίου Συνεργασίας Κόλπου (GCC). Πρόσκληση συμμετοχής ελληνικών εταιρειών.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο της εκστρατείας για την προώθηση ευρωπαϊκών προϊόντων τροφίμων σε τρίτες χώρες “More Than Food”, διοργανώνει διαδικτυακή δράση (webinar) για την προώθηση ευρωπαϊκών βιολογικών προϊόντων στις χώρες μέλη του Συμβουλίου Συνεργασίας Κόλπου (Μπαχρέιν, Κουβέιτ, Ομάν, Κατάρ, Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα). Η δράση υπό την θεματική "' The Rise in Demand for EU Organic & Sustainable Products in the GCC" αποσκοπεί στην δικτύωση των ευρωπαϊκών εταιρειών, μέσω της παρουσίασης ευκαιριών σε εν λόγω αγορές και της διοργάνωσης διαδικτυακών διμερών επιχειρηματικών συναντήσεων.
Σε εν λόγω δράση, οποία θα πραγματοποιηθεί στις 29/9 τ.έ.(2-3.30μμ-GST) μπορούν να συμμετάσχουν μόνον πιστοποιημένες ευρωπαϊκές εταιρείες παραγωγής/εξαγωγής βιολογικών προϊόντων, κατά προτεραιότητα εταιρείες που δεν δραστηριοποιούνται ήδη στην αγορά ΣΣΚ. Ειδικότερα η δράση εστιάζει στις εξής κατηγορίες προϊόντων: κρέατα/πουλερικά, γαλακτοκομικά/τυριά, νωπά φρούτα/λαχανικά και ελαιόλαδο, δημητριακά/ζαχαρώδη.
Πληροφορίες εν λόγω δράσης, καθώς και πρόσκληση συμμετοχής (χωρίς κόστος), έχουν αναρτηθεί σε διαδικτυακή Πύλη AGORAhttp://agora.mfa.gr/ta-grafeia-oikonomikon-emporikon-upotheseon/grafeia-ana-xora/infofile/71814. Επισημαίνεται ότι η προθεσμία υποβολής αίτησης εγγραφής λήγει στις 11/9 τ.έ.

  • Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής προστατεύει τα μέλη του
Συμφωνία με εταιρία που δραστηριοποιείται στο χώρο των Συμβούλων Επιχειρήσεων υπέγραψε το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, για την παροχή εμπορικών και οικονομικών πληροφοριών στα μέλη του, που σχετίζονται με την συναλλακτική συμπεριφορά (π.χ. ακάλυπτες επιταγές, συναλλαγματικές, διαταγές πληρωμής, κατασχέσεις). Στην ανωτέρω συμφωνία προχώρησε το Επιμελητήριο, στα πλαίσια της συνεχούς ενημέρωσης των μελών του και στην προσπάθειά του να προστατέψει και να προασπίσει τις επιχειρήσεις – μέλη του από κινδύνους εμπορικού ρίσκου.
Τα οικονομικά ενήμερα μέλη του Επιμελητηρίου θα μπορούν εντελώς δωρεάν, συμπληρώνοντας μια φόρμα εντύπου, να ζητάνε πληροφορίες αναγράφοντας την επωνυμία, τη διεύθυνση και το Α.Φ.Μ. του υποψήφιου πελάτη τους. Το συμπληρωμένο έντυπο θα το μεταβιβάζουν στη συνέχεια στο Επιμελητήριο μέσω fax ή e mail , και το Επιμελητήριο, από τη στιγμή που θα μεταβιβάσει το αίτημά του μέλους του στην εταιρία, θα απαντάει σε αυτά, άμεσα, με fax ή με e mail. Θα πρέπει να τονιστεί ότι οι πληροφορίες που θα λαμβάνουν τα μέλη από το Επιμελητήριο, είναι εμπιστευτικές και θα χρησιμοποιούνται μόνο για ενδοεπιχειρησιακή χρήση. Το έντυπο (Εντολή Ζήτησης) είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου στο παρακάτω link :

  • Ενημέρωση από την Αστυνομική Δ/νση Χαλκιδικής για περιπτώσεις οικονομικής απάτης σε βάρος επιχειρηματιών του Νομού
Κατόπιν ενημέρωσης που λάβαμε από την Αστυνομική Διεύθυνση του Νομού Χαλκιδικής, πληροφορούμε τα μέλη μας ότι πρόσφατα έλαβε χώρα στην περιοχή Χαλκιδικής απόπειρα απάτης σε βάρος επιχειρηματία (ιδιοκτήτη εστιατορίου) αλλά και τετελεσμένη πανομοιότυπη περίπτωση κατά το παρελθόν, με την ακόλουθη μέθοδο:
Δράστης προσποιούμενος ευυπόληπτο άτομο (ιατρός και στις δύο περιπτώσεις) προσπαθεί να πείσει το θύμα/επιχειρηματία ότι προτίθεται να διοργανώσει δεξίωση μεγάλου οικονομικού κόστους στο κατάστημά του, πλην όμως ο δράστης θέλει δήθεν να «προμηθεύσει» ο ίδιος τις φιάλες ποτών στο κατάστημα με το πρόσχημα ότι μέσω μεσάζοντα τις αγοράζει σε συμφερότερη τιμή κ.λπ.
Κατόπιν επανειλημμένων συνομιλιών (ιδιαίτερα φορτικός) κατορθώνει να πείσει το θύμα να μεταβεί στο πλησιέστερο υποκατάστημα ΕΛΤΑ για να ολοκληρωθεί η διαδικασία αποστολής/παραλαβής των φιαλών, και τελικά το θύμα να αποστείλει σε τρίτο άτομο (τον υποτιθέμενο «μεσάζοντα») χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στην προμήθεια των ποτών, αποκλειστικά μέσω ταχυδρομικής επιταγής. Ακολούθως, αφού αποσταλεί το ποσό, ο δράστης διακόπτει κάθε επικοινωνία με το θύμα.
Μάλιστα, στη μία περίπτωση ο δράστης αιτήθηκε από το υποψήφιο θύμα να του χορηγήσει τον αριθμό IBAN και τα στοιχεία του (ονοματεπώνυμο) για να προχωρήσει σε δήθεν κατάθεση προκαταβολής για την κράτηση, ενώ στην έτερη περίπτωση είχε ιδιαίτερη γνώση για προσωπικά στοιχεία του θύματος (μικρό όνομα, οικογενειακή κατάσταση, κ.λπ.).
Παρακαλούμε τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της εστίασης να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε ανάλογες περιπτώσεις.

  • Ζήτηση φυτικού επιδόρπιου από εταιρεία των ΗΑΕ.
Κατόπιν ενημέρωσης από την Πρεσβεία της χώρας μας στα ΗΑΕ σας γνωρίζουμε το ενδιαφέρον της εμιρατινής εταιρείας The Stationer, οποία δραστηριοποιείται στο εμπόριο τροφίμων-ποτών, για εισαγωγή από την Ελλάδα τυποποιημένου φυτικού επιδόρπιου. Τυχόν ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν απευθείας στην εταιρεία The Stationer καταλόγους και προφίλ της εταιρείας τους, στην αγγλική γλώσσα, ως κάτωθι:
The Stationer
Σημειώνουμε ότι ανωτέρω ζήτηση έχει, επίσης, αναρτηθεί στην διαδικτυακή Πύλη AGORA http://agora.mfa.gr/applications/application/7892 .

  • Ενημέρωση από την Πρεσβεία μας στα Καζακστάν για επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται για εισαγωγή από τη χώρα μας ελαιολάδου , οίνου & τροφίμων
Σε συνέχεια ενημέρωσης που λάβαμε από την Πρεσβεία της Ελλάδος στη Νουρ Σουλτάν, σας αποστέλλουμε, συνημμένα, καταλόγους εισαγωγικών εταιριών τροφίμων χονδρικής και αλυσίδων σούπερμάρκετ, οι οποίες ενδιαφέρονται, κυρίως, για εισαγωγή ελληνικού ελαιολάδου και οίνων, προϊόντων που η αγορά τους αποτελεί, σε καταναλωτικό επίπεδο, δείγμα κοινωνικής ανόδου. Επισημαίνουμε ότι στο Καζακστάν υπάρχουν 1,410 μεγάλης επιφανείας σούπερ-μάρκετ, σε πληθυσμό 18,5 εκατ. κατοίκων, με ονομαστικό ΑΕΠ $11,000, το μέγεθος του οποίου, σε όρους αγοραστικής δύναμης, διπλασιάζεται. Επισυνάπτονται οι λίστες με τις επιχειρήσεις και τα προϊόντα που ζητάνε :


LIST OF BIG SUPERMARKET CHAINS IN KAZAKHSTAN

Δεν υπάρχουν σχόλια: