"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ"

powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020

«Επίσπευση διαδικασιών για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Ολυμπιάδας Χαλκιδικής»


Ερώτηση προς τους Υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Αχ. Καραμανλή και Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, κατέθεσε ο Βουλευτής Χαλκιδικής Απόστολος Πάνας, προκειμένου να επισπευστούν οι ενέργειες που απαιτούνται για την αντιπλημμυρική προστασία της Ολυμπιάδας και της ευρύτερης περιοχής.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή και οι πλημμύρες που σημειώθηκαν, κατέστρεψαν ιδιοκτησίες αλλά και τμήματα του οδικού δικτύου που δεν έχουν αποκατασταθεί μέχρι και σήμερα δυσχεραίνοντας...
την καθημερινότητα αλλά και την ασφάλεια των κατοίκων του Δήμου Αριστοτέλη αλλά και των επισκεπτών του.

Οι απότομες κλίσεις των ρεμάτων σε επικείμενη πλημμύρα ενδέχεται να οδηγήσουν όχι μόνο σε περαιτέρω απώλειες περιουσιών αλλά και να στερήσουν τη ζωή των κατοίκων της Ολυμπιάδας και των γύρω περιοχών.
Ο κ. Πάνας επισημαίνει : « Με την Ερώτησή μου προς τα Υπουργεία Υποδομών και Μεταφορών καθώς και Προστασίας του Πολίτη, τόνισα την ανάγκη επίσπευσης των απαιτούμενων ενέργειων για την ολοκλήρωση του αντιπλημμυρικού έργου της Ολυμπιάδας. Με το εν λόγω έργο, εξασφαλίζονται οι περιουσίες των πολιτών και παρέχεται προστασία της ζωής των κατοίκων καθώς και των τουριστών. Αναμένουμε από την Κυβέρνηση και τους αρμόδιους φορείς, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, να προχωρήσουν στην οριστική θωράκιση της Ολυμπιάδας και της ευρύτερης περιοχής το συντομότερο δυνατόν».

Το ακριβές κείμενο της ΕΡΩΤΗΣΗΣ έχει ως εξής :

07/09/2020

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: -Τους κ.κ. Υπουργούς : Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Αχ. Καραμανλή
Εσωτερικών ,Θεοδωρικάκο Παναγιώτη

ΘΕΜΑ: «Επίσπευση διαδικασιών για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Ολυμπιάδας Χαλκιδικής».

Κύριοι Υπουργοί,

Από το Νοέμβριο του 2019 έχουν παρέλθει 9 μήνες από τα δύο έντονα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή της Ολυμπιάδας Χαλκιδικής πλήττοντας με πλημμύρες και την ευρύτερη περιοχή.

Ιδιοκτησίες αλλά και τμήματα του οδικού δικτύου παρουσιάζουν σημαντικές καταστροφές και δεν έχουν αποκατασταθεί μέχρι και σήμερα δυσχεραίνοντας την καθημερινότητα αλλά και την ασφάλεια των κατοίκων του Δήμου Αριστοτέλη αλλά και των επισκεπτών του που σε μεγάλο ποσοστό είναι ηλικιωμένοι και παιδιά.

Η τοπική κοινωνία, η Τοπική Κοινότητα Ολυμπιάδας αλλά και ο Δήμος Αριστοτέλη έχουν επανειλημμένα επισημάνει τις απότομες κλίσεις των ρεμάτων και το μέγεθος του κινδύνου που σε επικείμενη πλημμύρα, ενδέχεται να οδηγήσει όχι μόνο σε περαιτέρω απώλειες περιουσιών αλλά και να στερήσει τη ζωή των κατοίκων της Ολυμπιάδας και των γύρω περιοχών. Η κατάσταση αυτή είναι γνωστή και στις αρμόδιες αρχές.

Επειδή ο δήμος Αριστοτέλη έχει καταθέσει σχετική μελέτη που βρίσκεται στα χέρια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Επειδή η περιοχή φιλοξενεί μεγάλο αριθμό τουριστών ιδιαίτερα την καλοκαιρινή περίοδο.

Επειδή λόγω κλιματικής αλλαγής αυξάνονται οι πιθανότητες νέων έντονων καιρικών φαινομένων και έτσι η περιοχή και οι κάτοικοι πρέπει να προστατευτούν.

Ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί :

1)Τι σκοπεύετε να πράξετε, προκειμένου να προστατεύσετε την Ολυμπιάδα Χαλκιδικής από επικείμενα ακραία καιρικά φαινόμενα;
2)Ποιο είναι το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του αντιπλημμυρικού έργου;


Ο ερωτών Βουλευτής Χαλκιδικής,
Απόστολος Πάνας

Δεν υπάρχουν σχόλια: