«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020

Συνάντηση του υπουργού τουρισμού με μέλη της ΟΝΝΕΔ Χαλκιδικής

Η ΟΝΝΕΔ Χαλκιδικής ανέφερε τα παρακάτω σχετικά με τη συνάντηση μελών της με τον υπουργό τουρισμού Χάρη Θεοχάρη:

"Σήμερα είχαμε την τιμή να υποδεχτούμε στη Χαλκιδική τον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη . Μας τιμά ιδιαίτερα η επίσκεψη του στο τέλος μιας πολύ δύσκολης σεζόν και αυτό σημαίνει πολλά για εμάς.
Πέρα από κάθε αμφιβολία, η τουριστική περίοδος για την Χαλκιδική αλλά και για όλη την χώρα ήταν ιδιαίτερη, πρωτόγνωρη και απρόβλεπτη. Ενώ υπήρξε σοβαρή προετοιμασία από την κυβέρνηση και από τους επιχειρηματίες η Χαλκιδική ήρθε πολύ νωρίς αντιμέτωπη με τα πρώτα κρούσματα.
Κοιτώντας μόνο μπροστά και αφήνοντας στην άκρη παραλείψεις και λάθη, προτείνουμε μέτρα όπου αφορούν την ανάκτηση της φήμης της και του Brand της Χαλκιδικής με την ταυτόχρονη προώθηση και διαφήμιση του προορισμού. 
Συγκεκριμένα προτείνουμε τα παρακάτω:
• Για την Σερβία - Βόρεια Μακεδονία – Ουκρανία – Βουλγαρία – Ρουμανία - Ρωσία:
1) Έντονη παρουσία της Χαλκιδικής με ‘ειδική μεταχείριση’ από το Υπουργείο Τουρισμού, με αφιερώματα, ένθετα, press conferences και άλλες προωθητικές ενέργειες, σε περίπτωση πραγματοποίησης τουριστικών εκθεσεων.
2) Στοχευμένη καμπάνια στις χώρες αυτές σχετικά με τη Χαλκιδική.
• Σερβία: 
 1) Διοργάνωση press trips στη Χαλκιδική υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και φορείς της Χαλκιδικής. 
 2) Αφιερώματα στη Σερβική τηλεόραση και στα ΜΜΕ εξιδανικευμένα για τη Χαλκιδική.
• Πρωτοβουλία σε συνεργασία με την Fraport, για ενίσχυση των πτήσεων προς τις παραπάνω χώρες αλλά και με χώρες της κεντρικής Ευρώπης.
• Στην περιοχή της Βορείου Ελλάδος: προωθητικές ενέργειες σε ΜΜΕ για τη Χαλκιδική
•Για τον  Κοινωνικό Τουρισμό: εξιδανικευμένα και εξιδεικευμένα κίνητρα για μεγαλύτερη αξιοποίηση των προγραμμάτων αυτών, στοχευμένα για τη Χαλκιδική.
• Εκσυγχρονισμός και στελέχωση των Τελωνιακών Σταθμών όλης της Βόρειας Ελλάδας για την απρόσκοπτη διέλευση των επισκεπτών.
Ο Πρωθυπουργός στις 12/9 από  τη Θεσσαλονικη εξήγγειλε 12 μέτρα για να μείνει όρθια η οικονομία. Σημαντική, εκτός των άλλων, είναι και η αναστολή μέχρι και τον Απρίλιο του 2021 της καταβολής κάθε οφειλής που είχε ανασταλεί στην πρώτη φάση της πανδημίας, φορολογική και ασφαλιστική. Στο πλαίσιο αυτό θα μπορούσε να διερευνηθεί η δυνατότητα επέκτασης του μέτρου και στους επαγγελματίες του τουρισμού. Η ΟΝΝΕΔ Χαλκιδικής βρίσκεται πάντα στο πλευρό της Κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη στην προσπάθεια για να ορθοποδήσει η χώρα, η οποία πλήττεται από πολλές πλευρές. Είμαστε σίγουροι ότι με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών θα προχωρήσουμε και θα ξαναβρεθούμε στη θέση που μας αξίζει. Αφουγκραζόμενοι των προβλημάτων της τοπικής κοινωνίας και σε συνεργασία πάντα με τον Πρόεδρό μας Παύλο Μαρινάκη συνεισφέρουμε με κάθε τρόπο στην προσπάθεια για την Ελλάδα που μας αξίζει".

Δεν υπάρχουν σχόλια: