«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020

Περί έξαρσης της πανδημίας στην Χαλκιδική


Αγαπητοί συμπολίτες μας, σήμερα στεκόμαστε μουδιασμένοι μπροστά στην πρωτοφανή για τα δεδομένα του τόπου μας έξαρση του covid-19.
Η Χαλκιδική μας, η οποία για δεκαετίες υπήρξε ένας πολύ σπουδαίος τουριστικός προορισμός για τη χώρα μας, τώρα πλήττεται σε έναν τεράστιο βαθμό υγειονομικά, αλλά και οικονομικά και δυστυχώς συνειδητοποιούμε ότι ο κρατικός μηχανισμός αδυνατεί να λειτουργήσει και να προστατέψει τις ζωές μας και τις επιχειρήσεις των συμπολιτών μας.
Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ έχει προτείνει προ πολλού την εντατικοποίηση και την...
αύξηση των προληπτικών ελέγχων σε όλο το νομό, με δειγματοληπτικά τεστ. Μια διαδικασία μεν δαπανηρή, αλλά αποτελεσματική στις χώρες που την έχουν εφαρμόσει. Επανερχόμαστε να πιέσουμε για την στήριξη και ενδυνάμωση του νοσοκομείου Πολυγύρου, όπως και των κέντρων υγείας, που είναι αναγκασμένα να υποδέχονται έναν τεράστιο αριθμό ανθρώπων καθημερινά, μέσα στο πλαίσιο της πανδημίας.
Οι τοπικοί φορείς πρέπει να πιέσουν προς όλες τις κατευθύνσεις, ούτως ώστε να θωρακιστούν οι ζωές και οι οικογένειές μας. Οι ζωές μας δεν είναι ένα παιχνίδι εντυπώσεων, όπως μέχρι στιγμής έχει αντιμετωπιστεί. Το βάρος της ατομικής ευθύνης που σηκώσαμε στους ώμους μας στην προ-τουρισμού εποχή, απέδειξε πως λειτουργήσαμε με συνέπεια και σεβασμό απέναντι στους συμπολίτες μας, κατακτώντας τα ελάχιστα δυνατά για τον πληθυσμό μας κρούσματα. 
Αυτήν τη συνέπεια απαιτούμε τώρα από τους τοπικούς και κρατικούς παράγοντες που πρέπει να σταθούν, επιτέλους, απέναντι στις ευθύνες τους και να σταματήσουν να μας κουνάνε το δάχτυλο.

Το μεγάλο ερώτημα: Εμείς μείναμε σπίτι, εσείς τι κάνατε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: