«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

Παρουσίαση προγράμματος «Διάγνωσις» στο δήμο Κασσάνδρας


Ο δήμος Κασσάνδρας θέλοντας να συνδράμει ουσιαστικά στην προσπάθεια διάγνωσης των μαθησιακών δυσκολιών και μάλιστα δωρεάν για τους γονείς προμηθεύτηκε το Πρόγραμμα «Διάγνωσις» και το απόγευμα της Δευτέρας το παρουσίασε στα μέλη των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και σε εκπαιδευτικούς του δήμου.
Πρόκειται για μια ηλεκτρονική πλατφόρμα του...
«Δέντρου της Ζωής», πιστοποιημένη επιστημονικά και εγκεκριμένη από Πανεπιστήμια της Μ. Βρετανίας. Η είσοδος στην πλατφόρμα εξασφαλίζεται με την απλή πληκτρολόγηση της διεύθυνσης  του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του χρήστη  καθώς και του κωδικού πρόσβασής του. Στη συνέχεια ο χρήστης μπορεί να εισέλθει στη σελίδαwww.dyagnosis.gr και να λάβει τα δύο pdf αρχεία ελέγχων. Η δωρεάν είσοδος για τους δημότες Κασσάνδρας εξασφαλίστηκε από το δήμο και μπορεί να επιτευχθεί απλά και γρήγορα .Για το πρόγραμμα έκανε εκτενή αναφορά η κοινωνιολόγος Δρ. Μαρία Ξύστρου, η οποία άλλωστε το έχει εμπνευστεί και κατασκευάσει.

Η κ. Ξύστρου διαβεβαίωσε πως τα ηλεκτρονικά στοιχεία των χρηστών καθώς και τα αποτελέσματα των test ευφυΐας και ψυχοκοινωνικής συμπεριφοράς είναι αυστηρά απόρρητα και αυτοκαταστρέφονται αμέσως προκειμένου να αισθάνεται απολύτως ασφαλής ο χρήστης. Επιπλέον η διάγνωση των test αποστέλλεται μέσω της ίδιας σελίδας στο mail του χρήστη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αποδεικτικό μαθησιακών δυσκολιών για το μαθητή στην εκπαιδευτική διαδικασία.
Ο δήμαρχος Κασσάνδρας Βασίλης Κυρίτσης δήλωσε σχετικά: «Η έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση μαθησιακών δυσκολιών στους μαθητές αποτελεί ένα σημαντικό, το σημαντικότερο ίσως εργαλείο για την εκπαιδευτική πορεία των παιδιών και την εξέλιξή τους μέσα στην κοινωνία. Ο δήμος Κασσάνδρας έχοντας ουσιαστικά βαθύ κοινωνικό πρόσωπο, εξασφάλισε δωρεάν για τους δημότες το συγκεκριμένο πρόγραμμα που σήμερα παρουσίασε η κοινωνιολόγος κ. Μαρία Ξύστρου, την οποία τιμώ για την επιστημονική της προσφορά. Εύχομαι σε όλους, μικρούς και μεγάλους να προχωρήσουν στα test της «Διάγνωσις» και να υπάρχει ακόμη καλύτερη εικόνα για τους μικρούς μας φίλους και για εμάς τους ίδιους».

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο δήμαρχος Κασσάνδρας Βασίλης Κυρίτσης, οι Αντιδήμαρχοι Αντώνης Μιχαλάκης, Άλκης Φτίκας και Σπύρος Πούλιος, η Πρόεδρος  της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Έφη Καριοφύλλη και η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού Μαρία Παπαδημητρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: