ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !!! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !!!

powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2018

Δραστηριότητες του Ειδικού Σχολείου Πολυγύρου


Ενόψει της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος το σχολείο πραγματοποίησε μια σειρά δραστηριοτήτων για την ενεργοποίηση και ευαισθητοποίηση των μαθητών/ τριών για την προστασία του περιβάλλοντος.

Αρχικά, στις 5 Ιουνίου 2018 επισκέφτηκε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε) Αρναίας, όπου μέσα από το...
εκπαιδευτικό και βιωματικό πρόγραμμα "μέλισσας έργα" γνώρισε τον τρόπο ζωής της μέλισσας και δημιούργησαν κέρινες κατασκευές.

Στη συνέχεια επισκέφτηκε το εργαστήριο του μελισσοκόμου κ. Δ. Γεωργάκα και ήρθε σε άμεση επαφή με εργαλεία και βοηθήματα του μελισσοκόμου.Έπειτα, στις 7 Ιουνίου 2018 η δράση συνεχίστηκε με τον καθαρισμό της ακτής της Γερακινής σε συνεργασία με τον Μ.Κ.Ο. "i sea". 
Στη συνέχεια επισκέφτηκε το εργοστάσιο εμφιάλωσης νερού "ΑΘΩΣ"  όπου δόθηκε η ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη διαδικασία παραγωγής των πλαστικών μπουκαλιών και εμφιάλωσης νερού.

Τέλος, το Ειδικό Σχολείο Πολυγύρου με συντονίστριες εκπαιδευτικούς τις κυρίες Σ. Καραδήμου, Μ. Κολέντση και Ά. Τσακουρίδου,
κέρδισε το βραβείο ''αισιόδοξης λύσης και μηνυμάτων ελπίδας" καθώς επίσης και το βραβείο "παρότρυνσης σε δράση" σε πανελλήνιο διαγωνισμό Συγγραφής Περιβαλλοντικής Ιστορίας με τίτλο «Το μέταλλο ποτέ δεν παύει να ζει, περιμένει να του δώσεις μια νέα μορφή». 
Ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης και τη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής, στο πλαίσιο του Εθνικού Θεματικού Δικτύου ΠΕ «Φύση χωρίς Σκουπίδια».
και συμμετείχαν μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης  οι οποίοι έστειλαν 279 ιστορίες από τις οποίες βραβεύτηκαν οι 57.

Η περιβαλλοντική ιστορία του Ειδικού Σχολείου Πολύγυρου είχε τίτλο ''Ο μεταλλένιος έζησε ξανά γεμάτος χαρά''. Τον μεταλλένιο δημιούργησαν οι μαθητές από ανακυκλωμένα μέταλλα και αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του καινοτόμου εκπαιδευτικού προγράμματος ''Τα σκουπίδια ξεσηκώνω ότι βρω το ανακυκλώνω''.

Μέσα από τις δράσεις περνούν τα μηνύματα:
Σεβασμού στο φυσικό περιβάλλον της μέλισσας.
Αναγκαιότητας στην καθαριότητα των ακτών και των θαλασσών
σεβασμού στο υπέρτατο αγαθό, το νερό.
και τέλος, στην αξία της ανακύκλωσης των πλαστικών και των μετάλλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: