«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει...

  • ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΤΗΝ 82η ΔΕΘ
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής προτίθεται να συμμετάσχει στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης που θα λάβει χώρα στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης το χρονικό διάστημα 09 έως τις 17 Σεπτεμβρίου 2017, σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ).  Η ΚΕΕΕ μαζί με όλα τα Επιμελητήρια της Ελλάδος έχουν κλείσει τα...
κεντρικά Περίπτερα 2 & 3 της Έκθεσης εμβαδού 4.000 m2. Σημειώνεται ότι η 82η ΔΕΘ, στην οποία θα συμμετέχει ως τιμώμενη χώρα η Κίνα, θα πλαισιωθεί από ένα πλούσιο επιχειρηματικό, πολιτιστικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων, τα δε οφέλη για τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις θα είναι πολλαπλά. Το στοιχείο που χαρακτηρίζει την Έκθεση είναι αυτό της διεθνοποίησης, αφού μεγάλες αγορές του εξωτερικού, της δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης με την εθνική τους συμμετοχή. Η έκθεση συνιστά στιγμή-ορόσημο για τον εθνικό εκθεσιακό φορέα και αναμένεται να προσελκύσει υψηλό αριθμό επισκεπτών, παρέχοντας σημαντική ευκαιρία στις επιχειρήσεις να προωθήσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους. Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην 82η ΔΕΘ καλούνται να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους έως την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017, αποστέλλοντας δήλωση συμμετοχής είτε στο e-mail info@epichal.gr είτε στο fax 2371021355 , την οποία μπορούν να προμηθευτούν από την υπηρεσία του Επιμελητηρίου ή από την ηλεκτρονική διεύθυνση του www.epichal.gr . Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, υπεύθυνη επικοινωνίας: κα Τζηρίτη Γεωργία, Τηλ. Επικοινωνίας: 23710-24200 & 24300.

  • ΑΥΣΤΗΡΟΤΕΡΗ Η ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ 100 ΔΟΣΕΩΝ
Οι φορολογούμενοι που έχουν εντάξει παλαιές ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς το Δημόσιο στη ρύθμιση του ν. 4321/2015, προκειμένου να τις εξοφλήσουν τμηματικά έως και σε 100 μηνιαίες δόσεις, κινδυνεύουν από την 1η Ιανουαρίου 2018 να τεθούν εκτός της ρύθμισης αυτής, αν από την ημερομηνία αυτή και μετά αφήσουν απλήρωτα έστω και για μία ημέρα οποιαδήποτε νέα χρέη τους προς τη φορολογική διοίκηση. Στην περίπτωση αυτή, οι αρμόδιες φορολογικές υπηρεσίες θα διεκδικούν το σύνολο των ανεξόφλητων υπολοίπων των ρυθμισμένων έως και σε 100 δόσεις οφειλών τους, εφαρμόζοντας σε βάρος τους όλα τα προβλεπόμενα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, δηλαδή προχωρώντας σε κατασχέσεις εισοδημάτων, καταθέσεων και περιουσιακών στοιχείων τους.

  • «ΛΟΥΚΕΤΑ» ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ»
Διακοπή λειτουργίας επιχείρησης έως και ένα έτος και υψηλά πρόστιμα που μπορούν να φθάσουν το 1 εκατ. ευρώ προβλέπονται στο σχέδιο νόμου για την αναμόρφωση, τροποποίηση και συμπλήρωση των διατάξεων του ν. 2251/1994 για την «Προστασία των καταναλωτών» που έθεσε σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση, ο υπουργός Οικονομίας. Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι τις 29/06/2017, ημέρα Πέμπτη και ώρα 15:00. Στο σχέδιο νόμου, μεταξύ άλλων, υπάρχει πρόβλεψη για τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές και τις διαφημίσεις, καθώς και την προστασία της ψυχικής υγείας των ανήλικων καταναλωτών.

  • ΑΡΧΙΣΕ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ
Περισσότερα από 1 εκατομμύριο υπολογίζονται τα ανασφάλιστα οχήματα, σύμφωνα με έλεγχο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, η οποία προχώρησε σε διασταύρωση του συνόλου οχημάτων που κυκλοφορούν και όσων έχουν ασφαλιστική κάλυψη από τις 6 Ιουνίου.  Πιο συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν 1,151 εκατομμύρια πιθανώς ανασφάλιστα οχήματα, οι κάτοχοι των οποίων ενημερώθηκαν με ηλεκτρονικό μήνυμα και στο Taxisnet. Η αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των κατόχων από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι ιδιοκτήτες καλούνται να ασφαλίσουν τα οχήματά τους και να πληρώσουν πρόστιμο 250 ευρώ.

  • EUROGROUP: ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΔΟΣΗ 8,5 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ
Με συμφωνία για την επιτυχή ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, που ανοίγει το δρόμο για εκταμίευση δόσης ύψους 8,5 δισ. ευρώ, ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Eurogroup στο Λουξεμβούργο. Για το χρέος, βάση παραμένει η συμφωνία του Μαΐου 2016, ενώ υιοθετήθηκε και ρήτρα ανάπτυξης. Η ανακοίνωση του Eurogroup αναφέρει μεταξύ άλλων: « Η Ελλάδα θα πρέπει να επιτύχει πλεονάσματα ύψους 3,5% του ΑΕΠ έως το 2022 και 2% από το 2023 έως το 2060. Το Eurogroup θα είναι σε ετοιμότητα να εφαρμόσει, εφόσον αυτό απαιτηθεί από την τελική ανάλυση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους (DSA), επέκταση των ωριμάνσεων των δανείων από 0 έως 15 χρόνια. Προκειμένου να απαλειφθούν διαφορές ανάμεσα στα εκτιμώμενα νούμερα ανάπτυξης στην ανάλυση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους και τις πραγματικές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας, θα εφαρμοστεί ένας μηχανισμός προσαρμογής, ο οποίος θα προσδιοριστεί πλήρως ως μέρος των μεσοπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του χρέους, μετά την επιτυχή εφαρμογή του προγράμματος του ESM. Το Eurogroup αναθέτει στην EuroWorking Group να εργαστεί περαιτέρω σε αυτό το θέμα από το 2018».

  • ΣΕΒ: ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ Η ΑΡΓΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Οι αδυναμίες του δικαστικού συστήματος αποτελούν έναν από τους βασικότερους παράγοντες επιδείνωσης του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και αποθάρρυνσης των επενδύσεων, συμπεραίνει ο ΣΕΒ σε ειδική έκθεσή του για τη Δικαιοσύνη.  «Η απόσταση που πρέπει να διανύσει η Ελλάδα προκειμένου να μειωθούν οι εκκρεμείς υποθέσεις σε αντίστοιχα επίπεδα με τα άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ είναι μεγάλη, ειδικά για τις διοικητικές υποθέσεις. Επιπλέον, ο χρόνος εκδίκασης των υποθέσεων (σε πρώτο βαθμό) στην Ελλάδα είναι σημαντικά υψηλότερος από τον μέσο όρο της ΕΕ και ξεπερνούσε το ένα έτος το 2015, τόσο για τις αστικές και εμπορικές υποθέσεις, όσο και για τις διοικητικές υποθέσεις», αναφέρεται στην έκθεση.  Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι εκκρεμείς υποθέσεις πλησιάζουν το ένα εκατομμύριο.

  • Eurostat: ΤO 80% ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΔΑΝΕΙΑ
Το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού χρέους αποτελείται από δάνεια, σύμφωνα με στοιχεία για το δημόσιο χρέος των κρατών-μελών το 2016, που δημοσίευσε την Τρίτη η Eurostat. Ειδικότερα, το συνολικό ποσοστό του ακαθάριστου χρέους της γενικής κυβέρνησης στην Ελλάδα διαμορφώθηκε στο 179% το 2016 και συνίστατο κυρίως σε δάνεια (80%), ενώ ακολουθούν οι χρεωστικοί τίτλοι (18,2%). Τα δάνεια επικράτησαν, επίσης, στην Εσθονία κατά 87%, όπως και στην Κύπρο κατά 67%. Αντίθετα, τα χρεόγραφα αποτελούσαν το κύριο χρηματοδοτικό μέσο στα περισσότερα κράτη-μέλη, κυρίως στη Μάλτα (93% του συνολικού χρέους της γενικής κυβέρνησης), την Τσεχική Δημοκρατία (91%), την Ουγγαρία και το Ηνωμένο Βασίλειο (και οι δύο 88%), τη Σλοβακία και τη Γαλλία (από 85%), την Ιταλία και τη Σλοβενία (από 84%), την Ισπανία και την Αυστρία (από 83%) καθώς και το Βέλγιο (82%). Σε ό,τι αφορά τη διάρκεια του δημόσιου χρέους, η Σουηδία κατέγραψε το 2016 το υψηλότερο ποσοστό βραχυπρόθεσμων αρχικών ληξιπρόθεσμων χρεών μεταξύ των κρατών-μελών, έναντι της Ουγγαρίας (19%) και της Πορτογαλίας (17%). Η Ιταλία (13%), η Δανία (11%), οι Κάτω Χώρες και η Γαλλία (10%) κατέγραψαν, επίσης, μετοχές βραχυπρόθεσμης διάρκειας άνω του 10%. Η Ελλάδα βρέθηκε λίγο παραπάνω από το 5%. Στο αντίθετο άκρο, σχεδόν όλο το χρέος αποτελείται από μακροπρόθεσμες διάρκειες στη Βουλγαρία, την Πολωνία, την Τσεχική Δημοκρατία και τη Λιθουανία.
  • ΣΤΑ 3,9 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ
Στα 3,907 δισ. ευρώ μειώθηκε τον Απρίλιο το σύνολο των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων της Γενικής Κυβέρνησης προς τον ιδιωτικό τομέα έναντι 3,955 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα Μάρτιο. Τον Απρίλιο οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων προς τον ιδιωτικό τομέα περιορίστηκαν στα 1,050 δισ. ευρώ έναντι 1,120 δισ. ευρώ τον Μάρτιο σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε τη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών σχετικά με την πορεία των πιστώσεων - πληρωμών των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα.
  • ΣΥΝΔΕΘΗΚΑΝ ΓΕΜΗ ΜΕ e-Justice ΓΙΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Ένα βήμα μπροστά στην εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας αυτών πραγματοποίησε η Ελλάδα, κόβοντας το νήμα πρώτη στη διασύνδεση του Γενικού Εμπορικού μας Μητρώου (Γ.Ε.Μ.Η.) με την Ενιαία πλατφόρμα Εμπορικής Δημοσιότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (e-justice), αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που προσφέρει η Ενιαία Ευρωπαϊκή Αγορά. Η διασύνδεση αυτή εκτιμάται ότι θα συμβάλει στην προώθηση της ανταγωνιστικότητας των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων με μείωση του διοικητικού φόρτου και αύξηση της ασφάλειας δικαίου. Η χώρα μας πρωτοστάτησε και έχει διασυνδεθεί ήδη ενεργά από τις 8 Ιουνίου παρέχοντας, μέσω της πλατφόρμας, πληροφορίες για το σύνολο των ελληνικών επιχειρήσεων, ενώ μέχρι σήμερα έχουν διασυνδεθεί κι άλλα 14 κράτη-μέλη της ΕΕ. Στη νέα αυτή πλατφόρμα, ενιαίας και αδιαίρετης εμπορικής δημοσιότητας, διασυνδέονται τα μητρώα επιχειρήσεων όλων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δίνεται η δυνατότητα αναζήτησης βασικών πληροφοριών (βασικά στοιχεία εταιρείας (επωνυμία, αρ. μητρώου, EUID, έδρα, μητρώο εγγραφής, καταβεβλημένο μετοχικό κεφάλαιο, τύπος εταιρείας), Μέλη Διοίκησης ή Διαχειριστές της εταιρείας, εκπρόσωποι της εταιρείας, οικονομικές καταστάσεις, ισχύουσα εταιρική σύμβαση καθώς και πρόσφατες τροποποιήσεις αυτής) για τις εγγεγραμμένες εταιρείες σε κάθε χώρα μέλος της ΕΕ, καθώς επίσης και για την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία, ενώ προβλέπεται και η ανταλλαγή πληροφοριών για τα ξένα υποκαταστήματα και τις διασυνοριακές συγχωνεύσεις εταιρειών. Προκειμένου να ικανοποιήσει η χώρα μας τις μεταρρυθμίσεις επί των οργανωτικών και τεχνικών κανόνων που τίθενται για να διασυνδεθεί με την πλατφόρμα, η αρμόδια Δ/νση Εταιρειών και Γ.Ε.ΜΗ. της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή εργάστηκε επί μακρόν, σε συνεργασία και με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος.   
Η αναζήτηση των στοιχείων μιας εταιρείας στο e-justice πραγματοποιείται είτε με την επωνυμία της εταιρείας, είτε με τον αριθμό μητρώου εγγραφής της στο εμπορικό μητρώο της χώρας προέλευσης (για την Ελλάδα, ο 12ψήφιος αριθμός ΓΕΜΗ) συνοδευόμενο από το πρόθεμα της χώρας (EL GEMI για τις ελληνικές επιχειρήσεις). Ο διαθέσιμος σύνδεσμος για την αναζήτηση των πληροφοριών αναφορικά με την εμπορική δημοσιότητα, είναι: https://e-justice.europa.eu/content_find_a_company-489-en.do

  • ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΟ Γ.Ε.ΜΗ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
Όλοι οι υπόχρεοι εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ. που δεν είναι κεφαλαιουχικές εταιρίες, δηλαδή όλοι εκτός από Α.Ε., Ε.Π.Ε., Ι.Κ.Ε., και πιο συγκεκριμένα οι Ο.Ε. , Ε.Ε., Συν ΠΕ,. ΑΤΟΜΙΚΕΣ, ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ κλπ, έχουν υποχρέωση καταχώρισης στο Γ.Ε.ΜΗ. του αποδεικτικού υποβολής φορολογικής τους δήλωσης, σύμφωνα με το άρθρο 5 της Υ.Α. 79760/31-12-2014 (ΦΕΚ Β’ 3623). Η καταχώριση πρέπει να γίνει εντός δύο μηνών από την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, με ηλεκτρονικό τρόπο από την ιστοσελίδα https://services.businessportal.gr.

ΝΕΕΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, ακολουθώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις αναβαθμίζει τις ψηφιακές του υπηρεσίες με σύγχρονες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που τις παρέχει δωρεάν σε όλα τα μέλη του, για την αύξηση της εξωστρέφειας και των πωλήσεων των τοπικών επιχειρήσεων. Συνολικά προσφέρονται 4 νέες υπηρεσίες: 1. Ιστοσελίδα προβολής των Τουριστικών Επιχειρήσεων Χαλκιδικής σε Πανελλαδική Τουριστική Πύλη (www.filoxeno.com) που υποστηρίζεται από τα Ελληνικά Επιμελητήρια, αλλά και στην Τοπική Τουριστική Πύλη που ετοιμάζεται. Αφορά καταλύματα ή ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφέ, επιχειρήσεις διασκέδασης, τουριστικά γραφεία, επιχειρήσεις δραστηριοτήτων, τοπικών προϊόντων κ.ά. Ειδικά στις Επιχειρήσεις Διαμονής προσφέρεται δωρεάν πλήρες και αυτοδιαχειριζόμενο σύγχρονο Σύστημα Ηλεκτρονικών Κρατήσεων (e-booking) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης, αλλά μπορεί να δέχεται και κατευθείαν κρατήσεις από την Τουριστική πύλη. 2. Ηλεκτρονικό Κατάστημα (e-shop) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης με ταυτόχρονη προβολή προϊόντων και στην Πανελλαδική Επιμελητηριακή Αγορά Προϊόντων: www.directmarket.gr . 3. Υπηρεσία Online Συμβούλου με ενημερωμένο περιεχόμενο που συνοδεύεται και από Υπηρεσία Online Συμβουλευτικής, όπου οι επιχειρήσεις μπορούν να θέτουν ερωτήματα και να λάβουν εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες για φορολογικά, χρηματοδοτικά, εργασιακά και άλλα επιχειρηματικά θέματα δωρεάν. 4. Ιστοσελίδα προβολής της επιχείρησης στον Πανελλήνιο Ηλεκτρονικό Επιχειρηματικό Οδηγό που συμμετέχει και το Επιμελητηρίου Χαλκιδικής σε δύο γλώσσες Ελληνικά και Αγγλικά και σε έκδοση για mobile, tablet με ταυτόχρονη απεικόνιση των επιχειρήσεων βάση γεωγραφικής θέσης του χρήστη και πολλά ακόμη σύγχρονα χαρακτηριστικά. Όλες οι εφαρμογές είναι πλήρως αυτοδιαχειριζόμενες αποκλειστικά από τις επιχειρήσεις. Για να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας συμπληρώστε απλά την παρακάτω φόρμα: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfpv67i80cLDycq21aBSzV3aTMefjOvf3C_RoUbXzVxt2XNkQ/viewform.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, τηλ.: 2371024200 – 24300, e-mail: info@epichal.gr .

  • ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ!

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής καινοτομεί και προβάλει όλες τις Τουριστικές Επιχειρήσεις του Νομού στη νέα Τουριστική Πύλη Χαλκιδικής. Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στην ανάδειξη του συνολικού Τουριστικού Προϊόντος του Νομού Χαλκιδικής και τη διεύρυνση της Τουριστικής Σεζόν.
Προβάλλουμε συνολικά όλες οι επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον τουρισμό στον Νομό μας: Καταλύματα, Ξενοδοχεία, Αγροτουριστικά, Επιχειρήσεις Εστιατόρια, Ταβέρνες, Καφετέριες,  Clubs.  Επιχειρήσεις Ενοικίασης αυτοκινήτων, μηχανών, σκαφών, Τουριστικά Πρακτορεία –Γραφεία και Επιχειρήσεις με Δραστηριότητες όπως ιστιοπλοΐα, πεζοπορία, ιππασία, καταδύσεις κά.. Προβάλλονται επίσης και οι Επιχειρήσεις με Τοπικά ή Παραδοσιακά προϊόντα.
Ο επισκέπτης μέσα από την Τουριστική Πύλη της Χαλκιδικής θα γνωρίσει τις ομορφιές του νομού, τις παραλίες, τα αξιοθέατα, τα μνημεία και μουσεία και μαθαίνει για τις εκδηλώσεις και τα πανηγύρια που διοργανώνονται κάθε χρόνο.
Επισκεφτείτε τη νέα Τουριστική Πύλη της Χαλκιδικής και μέσα από το Portal Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κάνοντας click στο Filoxeno-Η Ελληνική Τουριστική Πύλη.
  • ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ, ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ – ΠΛΑΙΣΙΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ Π.Ε. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ (ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΚΙΝΗΣΗΣ & ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ) ΚΑΙ ΤΩΝ νπδδ ΧΩΡΙΚΗΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ Της Π.Ε. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ (ΜΟΝΟΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ) ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2018 -2019 (17PROC006283826 2017-06-06)

Η Οικονομική Επιτροπή της Π.Κ.Μ. προκηρύσσει διεθνή ανοικτό ηλεκτρονικό μειοδοτικό διαγωνισμό, με σφραγισμένες προσφορές, με τη διαδικασία της Συμφωνίας – Πλαισίου, για την προμήθεια υγρών καυσίμων για τν κάλυψη των αναγκών των Υπηρεσιών της Π.Ε. Χαλκιδικής (καυσίμων κίνησης Ο εκτιμώμενος συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε μέχρι : α) τριακόσιες εξήντα χιλιάδες ευρώ (360.000,00 €) – συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ – για τις Υπηρεσίες της ΠΕΧ για τα 2 έτη, ήτοι 180.000,00 € για το κάθε έτος, και β) πέντε χιλιάδες επτακόσια τέσσερα ευρώ (5.704,00€) – συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ- για τα ΝΠΔΔ χωρικής αρμοδιότητας της ΠΕ Χαλκιδικής (ήτοι ΚΠΑ 2 Αρναίας του ΟΑΕΔ) για το σύνολο των 2 ετών, που αναλύεται σε 2.976,00 ευρώ για το 2018 και σε 2.728,00 ευρώ για το 2019. Κριτήριο κατακύρωσης είναι η χαμηλότερη τιμή και υπάρχει η δυνατότητα κατακύρωσης είτε για το σύνολο των προκηρυσσόμενων Ομάδων είτε για καθεμιά Ομάδα καυσίμων ξεχωριστά, και σε κάθε περίπτωση μόνον για το σύνολο των λίτρων της Ομάδας και του χρόνου της Συμφωνίας – Πλαισίου και των Εκτελεστικών της Συμβάσεων. Διαδικτυακός τόπος υποβολής προσφοράς ορίζεται η διαδικτυακή πύλη www.promitheus.gov.gr του ΕΣΗΔΗΣ. Προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών προσφορών ορίζονται τουλάχιστον τριάντα (30) ημερολογιακές ημέρες, αρχόμενες από την ημερομηνία αποστολής της Προκήρυξης για τη δημοσίευσή της στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέχρι τις 05/07/2017 ημέρα Τετάρτη και ώρα 23.00. Χρόνος διενέργειας διαγωνισμού (ηλεκτρονικής αποσφράγισης δικαιολογητικών συμμετοχής & τεχνικών προσφορών, καθώς και του ελέγχου των αντίστοιχων εγγράφων ορίζεται η 11-07-2017, ημέρα Τρίτη και ώρα 10.00. Πληροφορίες κος Νεκτ. Μαυρομουστάκης, Διοικητήριο, 1ος όροφος, γραφείο 56, τηλ. 2371351483, fax 2371351292, e mail: od10@halkidiki.gov.gr.

  • ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟ ΕΔΑΦΟΥΣ ΔΟΛΩΜΑΤΙΚΟ ΨΕΚΑΣΜΟ ΕΛΑΙΟΔΕΝΤΡΩΝ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΑΚΟΥ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ ΕΤΟΥΣ 2017 ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ (17PROC006264906 2017-05-31)

Η Οικονομική Επιτροπή της Π.Κ.Μ. προκηρύσσει ανοικτό ηλεκτρονικό μειοδοτικό διαγωνισμό, με σφραγισμένες προσφορές, για την ανάδειξη εργολάβων για τον από εδάφους δολωματικό ψεκασμό 899.901 ελαιοδέντρων στα πλαίσια του προγράμματος Συλλογικής Καταπολέμησης του Δάκου της ελιάς, έτους 2017 στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, προϋπολογισθείσας δαπάνης μέχρι εκατόν εξήντα εννέα χιλιάδων επτακοσίων ενενήντα εννέα ευρώ & τριών λεπτών (169.799,03 €)συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ , με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή ανά προστατευόμενο ελαιόδεντρο (κωδικός CPV 77100000-1). Το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε τέσσερις (4) δολωματικούς ψεκασμούς 899.901 ελαιοδέντρων στην ΠΕΧ. Διευκρινίζεται ότι η ανάθεση στους μειοδότες θα γίνει εφόσον στις Δημοτικές ή Τοπικές Κοινότητες για τις οποίες είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον και μειοδότησαν, τηρούνται οι προϋποθέσεις που απαιτούνται για τη διενέργεια δακοκτονίας σε αυτά. Διαδικτυακός τόπος υποβολής προσφοράς ορίζεται η διαδικτυακή πύλη www.promitheus.gov.gr του ΕΣΗΔΗΣ. Προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών προσφορών ορίζονται τουλάχιστον είκοσι δύο (22) ημερολογιακές ημέρες, αρχόμενες από την ανάρτηση της Διακήρυξης στο ΚΗΜΔΗΣ, μέχρι τις 21-06-2017 , ημέρα Τετάρτη και ώρα 23.00. Χρόνος διενέργειας διαγωνισμού (ηλεκτρονικής αποσφράγισης δικαιολογητικών συμμετοχής & τεχνικών προσφορών, καθώς και του ελέγχου των αντίστοιχων εγγράφων ορίζεται η 27-06-2017, ημέρα Τρίτη και ώρα 10.00. Πληροφορίες για τους όρους της Διακήρυξης κος Νεκτ. Μαυρομουστάκης, Διοικητήριο, 1ος όροφος, γραφείο 56, τηλ. 2371351483 και για το περιεχόμενο της τεχνικής και οικονομικής προσφοράς στο διοικητήριο, 2ος όροφος, υπεύθυνοι κος Κούττος Αθ. (τηλ. 2371351282) κα Κοκόνα Α. (τηλ. 2377022381, κα Στραβαρίδου Σ. (τηλ. 2371351267)

Δεν υπάρχουν σχόλια: