«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Το αγουρέλαιο Χαλκιδικής σε ασθενείς με ήπια νοητική διαταραχή

Τη συνεργασία της με την Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών με σκοπό την διεξαγωγή της πρώτης  παγκόσμιας κλινικής μελέτης – έρευνας με βάση το αγουρέλαιο και το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο σε ασθενείς με ήπια νοητική διαταραχή, ανακοίνωσε η εταιρεία YANNI’S OLIVE GROVE από τη Χαλκιδική, στο πλαίσιο δύο ξεχωριστών εκδηλώσεων στη Θεσσαλονίκη στις 20/5 και στην Αθήνα στις 11/05. 

Το πρώτο συνέδριο της Αθήνας, το οποίο έλαβε χώρα την...
Πέμπτη 11/05/2017 στη Παλιά Βουλή υπό την αιγίδα του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, των εταίρων του προγράμματος ARISTOIL και της Διεθνούς Επιτροπής Ελαιοκανθάλης. Το θέμα του συνεδρίου ήταν οι αντιοξειδωτικές ουσίες (πολυφαινόλες), οι οποίες περιέχονται στα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα. Κατά την διάρκεια του συνεδρίου απονεμήθηκαν τα βραβεία Olympia Health and Nutrition Awards και ο Ιωάννης Προδρόμου εκ’ μέρους της εταιρείας YANNI’S OLIVE GROVE, έλαβε το Χρυσό Βραβείο υποστήριξης της επιστημονικής έρευνας. Η τελετή βράβευσης έγινε στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος ARISTOIL στο οποίο συμμετέχουν η Ελλάδα, η Κύπρος, η Ισπανία, η Ιταλία και η Κροατία. 
Στην τελετή μίλησαν ο Δρ. Κρημνιανιώτης εκ μέρους του προγράμματος ARISTOIL, ο διευθυντής του κέντρου ελαιολάδου του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια Dan Flynn, ο καθηγητής ιατρικής του Πανεπιστημίου Harvard Stefanos Kales, ο καθηγητής φαρμακευτικής του Northeastern University Diomedes Logothetis. Επίσης εξειδικευμένοι επιστήμονες στο χώρο του ελαιολάδου μιλήσαν για τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα του ελαιολάδου και της ανθρώπινης υγείας.

Στα πλαίσια του συνεδρίου ανακοινώθηκε από την καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Νευρολόγο – Ψυχίατρο, Θεολόγο και Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νόσου Alzheimer κ. Μαγδαληνή Τσολάκη, ότι πραγματοποιείται για πρώτη φορά σε παγκόσμιο επίπεδο, κλινική μελέτη - έρευνα σε ασθενείς με ήπια νοητική διαταραχή με την χρήση αγουρελαίων και εξαιρετικών παρθένων ελαιολάδων. Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα είναι η εταιρεία νόσου Alzheimer και Συγγενών διαταραχών, το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και η χορηγός εταιρεία YANNI’S OLIVE GROVE από την Χαλκιδική.

Σύμφωνα με την ήδη σε εξέλιξη διετούς διάρκειας έρευνα, χορηγείται αγουρέλαιο και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο σε ασθενείς με Ήπια Νοητική Διαταραχή (MCI-ME+MD). Αρχικός στόχος της έρευνας είναι να αξιολογήσει τη θετική επίδραση του αγουρελαίου και του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου στους ασθενείς, οι οποίοι μετέχουν στο πρόγραμμα της συγκεκριμένης κλινικής μελέτης - έρευνας.  Επόμενος κυριότερος στόχος είναι να αξιολογήσει την αποτελεσματικότητα του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου και ειδικά του αγουρελαίου, ως θεραπεία για την  βελτίωση της νόησης καθώς και την επιβράδυνση ή την αποτροπή  από πιθανή επιδείνωση αυτής της κατάστασης σε άνοια.

Η ονομασία της κλινικής μελέτης - έρευνας είναι MICOIL με θέμα την: Θεραπευτική Προσέγγιση Με Τη Χρήση Του Αγνού Αγουρελαίου και του Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου Για Την Αντιμετώπιση Της Ήπιας Νοητικής Διαταραχής.
Μετά το πέρας του συνεδρίου ακολούθησε δεξίωση στο Roof Garden του Ξενοδοχείου Electra Metropolis με θέα τον φωτισμένο βράχο της Ακρόπολης.

Το δεύτερο συνέδριο έλαβε χώρα το Σάββατο 20/05/2017 στα πλαίσια του 28ου Money Show 2017 στη πόλη της Θεσσαλονίκης. Το θέμα του συνεδρίου ήταν «η εφαρμογή προγράμματος παραγωγής έξυπνων αγουρελαίων μέσω ευφυούς γεωργίας και η πρώτη παγκόσμια κλινική μελέτη σε ανθρώπους με ήπια νοητική διαταραχή».

Στην εκδήλωση η οποία έλαβε χώρα, υπό την αιγίδα του Κολεγίου Περρωτής και του Κέντρου Ελιάς Κρίνος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, της GAIA EPIXEIREIN και της NEUROPUBLIC, μίλησαν αρχικά η κ. Κική Ζηνοβιάδου Καθηγήτρια στο Κολέγιο Περρωτής της Τεχνολογίας Τροφίμων της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής με θέμα την συμβολή των σύγχρονων μεθόδων καλλιέργειας στην βελτίωση των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών του ελαιολάδου. Ακολούθησε ο κ. Βασίλης Πρωτονοτάριος εκπρόσωπος της NEUROPUBLIC/ GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ με θέμα την γενική παρουσίαση του προγράμματος της ευφυούς γεωργίας η οποία εφαρμόζεται πιλοτικά για πρώτη φορά σε ελαιοκαλλιέργεια στην Ελλάδα στους ελαιώνες της YANNI’S OLIVE GROVE στην Νέα Ποτίδαια Χαλκιδικής. Τέλος η κ. Ευτυχία Λαζάρου εκπρόσωπος της Ελληνικής Εταιρείας Alzheimer και συγγενών διαταραχών ανέλυσε τα στοιχεία της πρώτης παγκόσμιας κλινικής μελέτης για την θεραπευτική προσέγγιση με τη χρήση του αγουρελαίου για την αντιμετώπιση της Ήπιας Νοητικής Διαταραχής.

Μετά το πέρας του συνεδρίου ακολούθησε γευσιγνωσία αγουρελαίων και προϊόντων ελιάς Χαλκιδικής της YANNI’S OLIVE GROVE από την ειδική διεθνή γευσιγνώστρια κ. Κική Ζηνοβιάδου στην αίθουσα Έφεσος του Hyatt Regency Hotel.
Στην διάρκεια των δύο συνεδρίων έγινε παρουσίαση της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Alzheimer και Συγγενών διαταραχών, η οποία είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση. Ιδρύθηκε το 1995 από συγγενείς ασθενών που πάσχουν από τη νόσο Alzheimer καθώς και από γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, κυρίως όμως Νευρολόγους και Ψυχίατρους, καθώς και άλλους ειδικούς που ασχολούνται με τα προβλήματα που προκαλεί η νόσος αυτή και άλλες άνοιες, όπως είναι οι ψυχολόγοι, οι κοινωνικοί λειτουργοί, οι φυσικοθεραπευτές κ.λπ. Σκοποί της Εταιρείας είναι η δημιουργία δομών, υπηρεσιών και συνθηκών που βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής των ασθενών με άνοια αλλά και των περιθαλπόντων τους. Οι μονάδες αυτές, λειτουργούν ως Κέντρα Ημέρας και απευθύνονται σε άτομα που πάσχουν από τη νόσο Alzheimer ή κάποια άλλη μορφή άνοιας, ή συγγενών νευρολογικών νοσημάτων καθώς και στους περιθάλποντες και στις οικογένειές τους. Ο βασικότερος όμως στόχος είναι η υποστήριξη της έρευνας και η βελτίωση της διάγνωσης της ασθένειας.
Στα πλαίσια της ανακοίνωσης της παραπάνω μελέτης έγινε η παρουσίαση της παραγωγού εταιρείας YANNI’S OLIVE GROVE, η έδρα της οποίας βρίσκεται στην Νέα Ποτίδαια Χαλκιδικής στην Βόρεια Ελλάδα. 
Βασική πεποίθηση της χορηγού εταιρείας είναι η δημιουργία τροφίμων βασισμένων στην πράσινη ελιά και αγουρελαίων με την υψηλότερη δυνατή ποιότητα, η οποία επιτυγχάνεται μέσα από την συνεχή προσπάθεια αναβάθμισης της διαδικασίας παραγωγής, την στενή συνεργασία με την επιστημονική κοινότητα, την επιβεβαίωση μέσα από μια σειρά πιστοποιήσεων από επίσημους διαπιστευμένους φορείς και τέλος με ιδανικές συνθήκες καλλιέργειας , συγκομιδής και τυποποίησης, οι οποίες βρίσκονται υπό την αιγίδα του Κέντρου Ελιάς ΚΡΙΝΟΣ της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ. 
Ο στόχος της παραμένει πάντα η περιβαλλοντική προστασία και για αυτό τον λόγο, εφαρμόζονται καινοτόμες αλλά και ταυτόχρονα «πράσινες» πρακτικές, επωφελείς για το κλίμα και το περιβάλλον, όπως η πρακτική της ΕΥΦΥΟΥΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ, για την οποία η εταιρεία βραβεύτηκε πρόσφατα με το πρώτο βραβείο, στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος GAIA ΚΑΠ και του διαγωνισμού αγροτικής δραστηριότητας 2017. 
Η υψηλή ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων είναι επίσης πολύ βασική για την YANNI’S OLIVE GROVE, η οποία ανήκει πλέον στην λίστα TOP 100 SOCIETIES OF THE WORLD σύμφωνα με την παγκόσμια κατάταξη WORLD RANKING EVOOS 2016, έχοντας ήδη στο χαρτοφυλάκιο της το Χρυσό Βραβείο παραγωγής πολυφαινολικών εξαιρετικών παρθένων ελαιολάδων και άλλα πολυάριθμα ανώτατα  βραβεία ποιότητας από κορυφαίους διεθνείς διαγωνισμούς ελαιολάδου. 
Στην λήξη των παραπάνω εκδηλώσεων η εκπρόσωπος της χορηγού εταιρείας κ. Εύη Ψούνου Προδρόμου δήλωσε, ότι «αυτή η κλινική μελέτη αποτελεί ελπίδα προς τους ασθενείς και τους συγγενείς τους, τιμά τον εθελοντισμό και την ανιδιοτελή προσφορά προς τον συνάνθρωπο μας. Ευελπιστούμε με τη βοήθεια του Θεού και της επιστήμης να αποδώσει άριστα αποτελέσματα και να προσφέρει ανακούφιση σε αυτούς που τη έχουν ανάγκη. Ευχαριστούμε για την δυνατότητα, η οποία μας δόθηκε να συμμετάσχουμε στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, ώστε να κάνουμε το χρέος μας. Και αυτό είναι να προσφέρουμε το καλύτερο».

Πηγή:voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: