«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Κλείσιμο εργασιών Παγκοσμίου συνεδρίου " Η φιλοσοφία του Αριστοτέλη"

Από τις 9 ως τις 15 Ιουλίου, διεξήχθη στο Αμφιθέατρο «Άουλα» της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών το Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας με τίτλο «Η Φιλοσοφία του Αριστοτέλη» με τη συμμετοχή...
περισσότερων από 3.000 Αριστοτελιστών και καθηγητών φιλοσοφίας από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, οι οποίοι έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στη μελέτη του έργου και της διδασκαλίας του μεγάλου Σταγειρίτη φιλοσόφου. Τη λήξη των εργασιών του Παγκόσμιου Συνεδρίου για το έργο του Αριστοτέλη, στις 15 Ιουλίου,  σηματοδότησε μία γιορτή, η «Γιορτή της Χαλκιδικής» που έγινε στον ίδιο χώρο. Το πρόγραμμα της «Γιορτής της Χαλκιδικής» περιλάμβανε:
·         Προβολή δεκάλεπτου ντοκιμαντέρ –αφιερώματος στην εναρκτήρια εκδήλωση που έγινε στα Αρχαία Στάγειρα στις 2 Ιουλίου 2016 , με τίτλο «Ξανά οι Έλληνες».
·          Τα δύο χορευτικά σχήματα, το χορευτικό του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιερισσού «Ο Κλειγένης» (με χοροδιδάσκαλο τον Γιάννη Πλιούκα) και το χορευτικό «Μικτό Χαλκιδικής – Λαογραφικός Όμιλος Πολυγύρου», υπό τη γενική διεύθυνση και την χοροδιδασκαλία της Έφης Κελιαφάνου,
που παρουσίασαν στους άνω των τριών χιλιάδων σύνεδρους, ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα της χορευτικής και μουσικής παράδοσης του τόπου μας.
Στον εξωτερικό περίβολο της Φιλοσοφικής Σχολής  παρασκευάστηκε γεύμα Αγιορείτικης Μαγειρικής από τον Ιερομόναχο Ιωάσαφ , που  προσφέρθηκε στους εξακόσιους επίτιμους καλεσμένους, δημιουργώντας μια υπαίθρια τράπεζα που ολοκληρώνει την εικόνα που δικαιωματικά αντανακλά ο τόπος μας: «Χαλκιδική, πατρίδα του Αριστοτέλη, γη του Αγίου Όρους!»