"ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΓΙΣΕΙ"

powered by Agones.gr - livescore

Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

Η απάντηση του Γιώργου Βαγιωνά στον ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής

Ενοχλήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής από την ερώτηση που κατέθεσε ο Γιώργος Βαγιωνάς στην Βουλή, με την οποία ο Γιατρός και Βουλευτής ΝΔ στο Νομό μας, καλούσε τον Υπουργό Υγείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να δώσει απαντήσεις για την υποστελέχωση του Νοσοκομείου Χαλκιδικής και τις δραματικές περικοπές στις αμοιβές των Ιατρών. (Δείτε την ερώτηση του Γ.Βαγιωνά  ΕΔΩ και τη θέση - ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής ΕΔΩ)
Η ενόχληση του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής είναι εύλογη. Ο Γιώργος Βαγιωνάς με την σχετική ερώτηση...
που κατέθεσε στην Βουλή, υπενθύμισε στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα όσα έταζαν προεκλογικά και τα όσα υλοποιούν σήμερα, μετεκλογικά, ως πρακτικές οριζόντιων περικοπών, ειδικά στον ευαίσθητο χώρο της δημόσιας Υγείας.

Κατανοούμε ότι αυτό είναι ιδιαίτερα πολιτικά και ιδεολογικά επώδυνο για τους ίδιους, αν και εφόσον τούς έχουν απομείνει μέσα τους έστω κάποια ακόμα ψήγματα ιδεολογικής ευαισθησίας και δεν τα έχουν ξεπουλήσει κι αυτά μαζί με τις προεκλογικές τους υποσχέσεις στον βωμό της κυβερνητικής εξουσίας.

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ότι:

  • ο Γιώργος Βαγιωνάς, ως πολιτικός της αλήθειας και Γιατρός της ανθρωπιάς, δεν δέχτηκε ποτέ να πάρει ιατρική αμοιβή από οποιονδήποτε συντοπίτη του, Αρναιώτη που χρειάστηκε ιατρική βοήθεια, όπως και από οποιονδήποτε συμπολίτη του, ανεξαρτήτως καταγωγής, o oποίος βρισκόταν σε οικονομική δυσπραγία.

  • από το 2000, απ᾽ όταν μπήκε στην πολιτική, καθένας από οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας που ζήτησε την ιατρική του βοήθεια, ο Γιώργος Βαγιωνάς του την παρείχε χωρίς να ζητήσει ως οικονομικό αντάλλαγμα ούτε ένα ευρώ.

  • την περίοδο 2004-2009, επί κυβέρνησης ΝΔ, ο Γιώργος Βαγιωνάς ως εκλεγμένος Βουλευτής του Νομού, προσπάθησε σκληρά και πέτυχε την αναβάθμιση των υποδομών Υγείας στην Χαλκιδική.



Ειδικότερα:

  1. Μονάδα Τεχνητού Νεφρού: Ο Γιώργος Βαγιωνάς βρήκε το μικρό κτίριο μπροστά στο νοσοκομείο που έγινε επί Νομαρχίας Λαφαζάνη. Υποσχέθηκε ότι εντός του χρόνου θα λειτουργήσει η Μονάδα Νεφρού. Η Μονάδα λειτουργεί πλήρως με 12 μηχανήματα τεχνητών νεφρών και με τρεις νεφρολόγους (η μοναδική μονάδα τεχνητού νεφρού στην χώρα που λειτουργεί με αυτόν τον αριθμό νεφρολόγων), σχετικά επαρκές νοσηλευτικό προσωπικό, εξυπηρετώντας περί τους 65 ασθενείς.

  1. Επέκταση του Νοσοκομείου: Έγινε ένα δεύτερο νοσοκομείο σε σύντομο χρονικό διάστημα. Το 2008 εγκαινιάστηκε από τον Υπουργό Δ. Αβραμόπουλο. Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν λειτουργεί η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Όμως από τότε το νοσοκομείο λειτουργεί, βελτιώνοντας θεαματικά την εικόνα που επικρατούσε πριν το 2004. Ελπίζουμε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να μην είναι πολιτικά τόσο “τυφλά” που να μην βλέπουν το πριν και το μετά, και το πόσο βελτιώθηκε η κατάσταση σε σχέση με το παρελθόν.

  1. Πολυδύναμο Κέντρο Αστικού Τύπου στη Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής: Πρόκειται για ένα κτίριο-κόσμημα που αδειοδοτήθηκε το 2006 και λειτούργησε το 2010 επί Υπουργίας Α. Λοβέρδου, έπειτα από προσωπική παρέμβαση του Γιώργου Βαγιωνά, φροντίζοντας να ενταχθεί λειτουργικά στο Νοσοκομείο Άγιος Παύλος, παρέμβαση για την οποία - σημειωτέον- επικρίθηκε τότε. Είναι γεγονός ότι λειτουργεί πλημμελώς, εξυπηρετεί ωστόσο κάποιες χιλιάδες ανθρώπων. Βάσει οργανογράμματος, για να βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία χρειάζονται 103 άτομα. Όταν άρχισε να λειτουργεί, οι εργαζόμενοι ανέρχονταν σε 33. Δυστυχώς η ακούσια διακοπή της βουλευτικής ιδιότητάς του Γιώργου Βαγιωνά το 2012, επιβράδυνε την βελτίωση της κατάστασης του νοσοκομείου που θα ήταν σίγουρα πιο βελτιωμένη αν παρέμενε Βουλευτής του Νομού μας.


Ο Γιώργος Βαγιωνάς καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής:

  • να μην προσποιείται ότι δεν γνωρίζει πόσο καλύτερη ήταν η κατάσταση πριν μόλις λίγα χρόνια στην επάρκεια του προσωπικού των υποδομών δημόσιας Υγείας στο Νομό, όταν το προσωπικό (γιατροί, νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό, βοηθητικοί, διοικητικό προσωπικό κτλ) ήταν περισσότερο από ό,τι είναι σήμερα. Πλέον με την πολιτική που έχει συνυπογράψει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όποιος πλέον συνταξιοδοτείται ή μετακινείται, δεν αντικαθίσταται.

  • να είναι καλύτερα διαβασμένος, αναφορικά με τον ορισμό των διοικήσεων των νοσοκομείων. Έπρεπε να γνώριζε ότι ο Γιώργος Βαγιωνάς ανέκαθεν ζητούσε από την εκάστοτε κυβέρνηση- ακόμα και της ΝΔ- να πάψουν οι διορισμοί των διοικητών των νοσοκομείων με κομματικά κριτήρια. Αυτό που συνέβαινε όλα τα προηγούμενα χρόνια, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το έχει αναγάγει σε βασικό πυλώνα της πολιτικής της, διορίζοντας ακόμα και σήμερα στις διοικήσεις των νοσοκομείων, όχι μάνατζερς, αλλά πρόσωπα με κριτήριο της κομματικές τους περγαμηνές. Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει σήμερα τα ίδια και χειρότερα απ᾽ότι έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις!

  • να μην προπαγανδίζει με ανακοίνωσή του την κατάργηση του 5ευρου στα νοσοκομεία. Αποκρύπτει όμως την αλήθεια, όπως και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, την οποία τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής υπηρετούν. Πράγματι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατήργησε το 5ευρω στα νοσοκομεία, το οποίο έφερνε στα κρατικά ταμεία περί τα 20 εκατ. ευρώ έσοδα ετησίως, χρήματα με τα οποία καλύπτονταν κάποια έξοδα των νοσοκομείων. Κοινώς τι έκανε όμως; Κατήργησε το 5ευρω και επέβαλε κράτηση σε όλους τους συνταξιούχους κάθε μήνα ύψους 2% επί των κύριων συντάξεων και 6% επί των επικουρικών συντάξεων. Κρατήσεις δηλαδή που ισοδυναμούν με το 1/4 μία κύριας σύνταξης και τα 3/4 μίας επικουρικής σύνταξης τον χρόνο! Και οι κρατήσεις αυτές έγιναν και συνεχίζουν να γίνονται με υπόσχεση της κυβέρνησης για βελτίωση της κατάστασης στην Υγεία. Μέχρι στιγμής, ούτε ένα ευρώ πήγε στην Υγεία. Τα χρήματα αυτά κατευθύνονται σε άλλες ανάγκες. Και γι᾽αυτό τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής είναι υπερήφανα;


  • να μην επιχειρεί να αποπροσανατολίσει σε σχέση με την άποψη του Γιώργου Βαγιωνά για την Δημόσια Υγεία. Ο Ιατρός και Βουλευτής του Νομού μας είναι φανατικά υπέρ της Δημόσιας Υγείας για περιπτώσεις επείγουσες, διότι το επείγον περιστατικό αντιμετωπίζεται επί 24ωρου βάσεως μόνο σε πλήρως οργανωμένο νοσοκομείο. Ωστόσο, όπως κατ᾽επανάληψη έχει δηλώσει δημοσίως, ο Γιώργος Βαγιωνάς είναι υπέρμαχος και της Ιδιωτικής Υγείας, σε τομείς όπου το κόστος αυτής είναι το μισό έως το 1/3 του κόστους των κρατικών νοσοκομείων.


  • να μην δημιουργεί πλαστές εντυπώσεις για το Κέντρο Αποκατάστασης “Αναγέννηση” (Δήμος Θέρμης) ή τη Μονάδα χρόνιας αιμοκάθαρσης (Δήμος Θερμαϊκού) που ανήκουν στις κόρες του Γιώργου Βαγιωνά. Δεν είναι δύσκολο για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής να μάθουν για τις προσφορές στα δύο Κέντρα, σε ασθενείς απ’ όλη την Ελλάδα, λαμβάνοντας υπ᾽όψη το άρτιο προσωπικό, τον άριστο εξοπλισμό, τα υλικά που απαιτούνται για να παρατείνουν όσο το δυνατόν περισσότερο και ποιοτικότερα τον χρόνο διαβίωσης των πασχόντων σε ένα ποιοτικά προσεγμένο και άνετο περιβάλλον.


Από το 2000 που μπήκε στην πολιτική, ο Γιώργος Βαγιωνάς δεν κρύφτηκε από κανέναν και από τίποτα.

Έδινε απαντήσεις σε κάθε μία κριτική που δεχόταν, όσο κακοπροαίρετη κι αν ήταν αυτή, απ᾽όπου κι αν αυτή προερχόταν.

Το ίδιο θα συνεχίσει σήμερα και στο μέλλον να κάνει, πολλώ δε μάλλον σε μία κομματική οργάνωση και ειδικά της κυβερνώσας παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ.