Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Απελευθέρωση της Ιερισσού 1912

Με Απόλυτη Επιτυχία και Πάνδημη Συμμετοχή  γιορτάστηκε στην Ιερισσό την Κυριακή 1η Νοεμβρίου  2015 η Επέτειος της Απελευθέρωσης της πόλης και της Β.Α. Χαλκιδικής από τους Τούρκους  το 1912 .
Μετά την Θεία Λειτουργία και Δοξολογία στον Καθεδρικό Μητροπολιτικό Ναό Γεννήσεως της Θεοτόκου , ακολούθησε στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου μπροστά στον...
Ανδριάντα του Μακεδονομάχου καπετάν Γιαγλή   Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων προς Τιμή των Μακεδονομάχων Αγωνιστών, και  Απονομή τιμητικής Πλακέτας Μεταλλίου μετά Αναμνηστικού  Διπλώματος  από  τον  Πρόεδρο  του  Τοπ.  Συμβουλίου  της  Ιερισσού            Κ. Γιώργο Πασχαλίδη   στην εγγονή του Μακεδονομάχου Ιερισσιώτη Αγωνιστή     Χριστόδουλο Τσόχα   την κυρία  Παπαδημητράκη –Ψέμμα  Ελένη .
  • Η Ιστορικός  κ. Μιχαλέου – Πασχαλίδου  Σταυρούλα ανέλυσε στο Ιστορικό της ημέρας την απελευθέρωση της Ιερισσού με έναν μοναδικό τρόπο που καθήλωσε τους ακροατές και καταχειροκροτήθηκε απ’ όλους .
Ακολούθησαν πατριωτικά τραγούδια από την παραδοσιακή χορωδία του πολ. Συλλόγου  Κλειγένης  με Χοράρχη    τον Ακούραστο Κ. Γιάννη  Μαρίνο .
Η εκδήλωση έκλεισε με τοπικούς χορούς από τα χορευτικά τμήματα του Μουσικοχορευτικού Συλλόγου Ιερισσού *Καγγελευτός *
Εντύπωση  και μεγαλοπρέπεια έδωσαν  οι καβαλάρηδες του Ιππικού Ομίλου με τα πανέμορφα και περήφανα άλογα τους  που παρατάχθηκαν με τις παραδοσιακές Μακεδονικές στολές τους και την Γαλανόλευκη να ανεμίζει περήφανα .
Η αντιπροσωπία της Παμακεδονικής  Ένωσης Ελλάδας Αυστραλίας καθώς και το γυναικείο τμήμα του Καγγελευτού με τις πανέμορφες στολές τους .
Το Τοπικό Συμβούλιο της Ιερισσού αισθάνεστε την ανάγκη  να ευχαριστήσει όλους εκείνους που συνέβαλαν στην καταπληκτική οργάνωση της εκδήλωσης , την μπάντα της Ιερισσού τους δημοτικούς υπαλλήλους  τα σχολεία τους μαθητές και τους χορευτές .
Συγχαίρουμε για την παρουσία του   τον Αντιπεριφερειάρχη  Χαλκιδικής  και  Ιερισσιώτη      κ. Γιάννη Γιώργο  καθώς και τους εκπροσώπους των τοπικών υπηρεσιών  και όσους από τους δημοτικούς συμβούλους μας τίμησαν .
  • Την μεγάλη τιμή αποδίδουμε στον Λαό της Ιερισσού που με την πολυπληθή παρουσία του τίμησε τους Μακεδονομάχους Αγωνιστές της Πατρίδας μας .
Ο Πρόεδρος του Τ.Σ. :  Γιώργος Πασχαλίδης  και τα Μέλη : Μάρκου Ειρήνη και Παπαζαρίας  Χρήστος   εγκάρδια σας ευχαριστούν και σας συγχαίρουν .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου