«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής σας ενημερώνει

  • ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Το μέτρο θα ισχύσει από την 1η Οκτωβρίου και οι κατασχέσεις θα πραγματοποιούνται σε διάστημα το πολύ επτά ημερών.Τη διαδικασία αναλαμβάνει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Η αρχή γίνεται με όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη άνω των...
70.000 ευρώ και σε επόμενη φάση το μέτρο θα επεκταθεί σε φορολογουμένους με μικρότερα ποσά. Άρα το μόνο που μπορούν να κάνουν οι συγκεκριμένοι οφειλέτες για να γλιτώσουν την κατάσχεση είναι να εντάξουν τις οφειλές τους στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων. Παράλληλα κινδυνεύουν μισθοί, συντάξεις και επιδόματα, αφού με το νέο Μνημόνιο το ακατάσχετο όριο μειώθηκε από τα 1.500 ευρώ στα 1.000 ευρώ. Το νέο σχέδιο κατασχέσεων - εξπρές που ενεργοποιείται από την 1η Οκτωβρίου εκτυλίσσεται σε τρία βήματα: (1) Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων στέλνει ηλεκτρονικά στις τράπεζες τα στοιχεία των οφειλετών του Δημοσίου, με συνολική ληξιπρόθεσμη οφειλή πάνω από 70.000 ευρώ, (2) Οι τράπεζες υποχρεούνται να προβαίνουν αυθημερόν στις ενέργειες που απαιτούνται για τη δέσμευση των χρημάτων, που βρίσκονται ή κατατίθενται στους λογαριασμούς των οφειλετών, μέχρι του ύψους της συνολικής οφειλής, (3) Μετά τη δέσμευση και εντός δύο ημερών, ενημερώνεται για το ύψος του δεσμευθέντος ποσού η Φορολογική Διοίκηση, η οποία οφείλει να επιβάλει κατάσχεση, το αργότερο σε πέντε εργάσιμες ημέρες από την ηλεκτρονική παραλαβή της ενημερωτικής απάντησης, άλλως το πιστωτικό ίδρυμα προβαίνει οίκοθεν στην άμεση άρση της επιβληθείσης δέσμευσης. Ετσι, από την ώρα που οι τράπεζες θα λάβουν το e-mail από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, την ίδια μέρα πρέπει να δεσμεύσουν τον λογαριασμό του πελάτη τους, ο οποίος χρωστά παράλληλα στην εφορία πάνω από 70.000 ευρώ, μέσα σε δύο ημέρες να ενημερώσουν τη ΓΓΔΕ, η οποία με τη σειρά της μέσα σε πέντε ημέρες πρέπει να ολοκληρώσει την κατάσχεση. Συνολικός χρόνος, μία εβδομάδα.
  • ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής στα πλαίσια της προσπάθειας συνεχούς κατάρτισης και εκπαίδευσης των μελών του πρόκειται να διοργανώσει ένα νέο κύκλο σεμιναρίων επιχειρηματικού ενδιαφέροντος εντελώς δωρεάν σε συνεργασία με διεθνή εταιρία συμβούλων – Manager’s Office. Θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικά σεμινάρια με τις παρακάτω θεματικές ενότητες:
  • Εφαρμοσμένη Ανάπτυξη σε ξένες αγορές – Εξαγωγές (διάρκεια 5 ώρες)
  • Ανάπτυξη σε Ελληνική Αγορά – Χονδρική πώληση και Marketing (διάρκεια 6 ώρες)
  • Α νάπτυξη σε Ελληνική Αγορά – Λιανική πώληση και Marketing (διάρκεια 5 ώρες)
  • Ανάπτυξη σε Ελληνική Αγορά – Β2Β και Marketing (διάρκεια 5 ώρες)
  • Ανάπτυξη Marketing (ανά κλάδο) Λιανικού Εμπορίου (διάρκειας4 ώρες)
  • Ανάπτυξη Marketing (ανά κλάδο) Χονδρικού Εμπορίου (διάρκεια 5 ώρες)
  • Ανάπτυξη Marketing (ανά κλάδο) B2B (διάρκεια 5 ώρες)
  • CRM και η αναγκαιότητα του σε χονδρικό, λιανικό, εξαγωγές B2C και Β2Β (ανά κλάδο) (διάρκεια 5 ώρες)
  • Σεμινάριο Social Media and web Marketing (διάρκεια 4 ώρες)
  • Σεμινάριο After sales (διάρκεια 4 ώρες)
Για την υλοποίηση τους θα πρέπει να συμμετέχουν τουλάχιστον 15 επιχειρήσεις σε κάθε ενότητα, με όσους εκπροσώπους επιθυμεί η κάθε επιχείρηση και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου στον Πολύγυρο ή και σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή του Νομού, εφόσον συμπληρωθεί ο ανάλογος αριθμός καταρτιζομένων που απαιτείται για κάθε τμήμα. Βασική προϋπόθεση για τα μέλη μας που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στα σεμινάρια είναι να έχουν καταβάλει τις συνδρομές τους στο Επιμελητήριο έως και το τρέχον έτος 2015. Μετά τη λήξη των προγραμμάτων θα παραδίδεται πιστοποιητικό παρακολούθησης. Η αίτηση συμμετοχής βρίσκεται αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου: www.epichal.gr. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής: 2371024200 – 24300 και στο e-mail: info@epichal.gr, υπεύθυνη κα Τζηρίτη Γεωργία.
Δηλώσεις συμμετοχής έως την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015 .

  • ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΜΕΝΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟ ΛΑΔΙ «Γαλανό Μεταγγιτσίου Χαλκιδικής»
Την προσθήκη ενός νέου ελληνικού προϊόντος στο μητρώο των προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) ενέκρινε την Τρίτη 29/9/2015 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.Πρόκειται για το «Γαλανό Μεταγγιτσίου Χαλκιδικής», ένα εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο το οποίο παρασκευάζεται στο δημοτικό διαμέρισμα του Μεταγγιτσίου του Δήμου Σιθωνίας από δύο ποικιλίες ελαιοκάρπου: κατά 90 % από την ποικιλία Στρογγυλολιά (Γαλανή, Πρασινολιά), η οποία εδραιώθηκε στην οριοθετημένη γεωγραφική περιοχή λόγω των ιδιαίτερων εδαφικών και κλιματικών συνθηκών που επικρατούν, και κατά 10 % κατ’ ανώτατο όριο από την ποικιλία Χονδροελιά Χαλκιδικής. Η ονομασία του εν λόγω προϊόντος θα προστεθεί στον κατάλογο με τα περισσότερα από 1.290 προϊόντα που ήδη τυγχάνουν προστασίας.


  • ΝΕΑ ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΣΤΑ CAPITAL CONTROLS
Χ αλαρώνουν περαιτέρω τα capital controls μετά από νέα απόφαση του υπουργείου Οικονομικών. Οι αλλαγές αφορούν στη δυνατότητα ανάληψης μετρητών από συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών, στη δυνατότητα ανοίγματος τραπεζικών λογαριασμών και στη δυνατότητα πρόωρου «σπασίματος» προθεσμιακών καταθέσεων. Μεταξύ άλλων, δίδεται η δυνατότητα μεταφοράς έως και 500 ευρώ στο εξωτερικό ενώ σε ειδικά περιπτώσεις όπου παρατηρούνται προβλήματα υγείας, το ποσό μπορεί να φτάσει ακόμη και στα 2000 ευρώ το μήνα. Δίδεται η δυνατότητα ανοίγματος τραπεζικού λογαριασμού σε ακόμη περισσότερες περιπτώσεις (για πληρωμές εργοσήμου, για φοιτητές, φαντάρους κλπ) ενώ για πρώτη φορά επιτρέπεται το πρόωρο σπάσιμο προθεσμιακής κατάθεσης εφόσον υπάρχει ανάγκη. 

Σε εκταμίευση δόσης 300 εκατ. ευρώ, από το δάνειο 1 δισ. ευρώ προς το ελληνικό Δημόσιο, προχώρησε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Πρόκειται για υλοποίηση της συμφωνίας που υπογράφηκε στις 27 Αυγούστου, μετά από πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, με στόχο τα κεφάλαια να αξιοποιηθούν για την κάλυψη του σκέλους της εθνικής συμμετοχής των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ της περιόδου 2014-20.Το μερίδιο της εκταμίευσης είναι διπλάσιο εκείνου που συνηθίζεται να προκαταβάλλεται, καθώς η ΕΤΕπ δέχθηκε την επιτακτική ανάγκη να ενισχυθεί η ρευστότητα των προγραμμάτων των Διαρθρωτικών Ταμείων. Στο ίδιο πλαίσιο, συμφωνήθηκε να αυξηθεί κατά 50 εκατ. ευρώ υφιστάμενο δάνειο για την υλοποίηση του ΕΣΠΑ 2007-13. Οι πόροι θα εκταμιευτούν το αμέσως προσεχές διάστημα, με αποκλειστικό στόχο να διευκολυνθεί η ολοκλήρωση των προγραμμάτων της συγκεκριμένης περιόδου.
  • ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ Ο ΦΟΡΟΣ ΣΕ ΤΣΙΠΟΥΡΟ – ΤΣΙΚΟΥΔΙΑ
Πικρό ποτήρι κέρασε η Κομισιόν τους παραγωγούς και τους καταναλωτές του τσίπουρου και της τσικουδιάς, ζητώντας αύξηση της φορολόγησης στα δύο παραδοσιακά προϊόντα. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με αιτιολογημένη γνώμη ζήτησε επίσημα από τη χώρα μας να τροποποιήσει το καθεστώς του φόρου κατανάλωσης για τα δύο συγκεκριμένα ποτά, με κατάργηση της έκπτωσης 50% στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης για το εμφιαλωμένο τσίπουρο και την τσικουδιά, αλλά και του μειωμένου συντελεστή που ισχύει για τους «διήμερους αποσταγματοποιούς» ο οποίος είναι στο 6% του κανονικού συντελεστή φόρου κατανάλωσης. Η Κομισιόν εκτιμά ότι το καθεστώς που ισχύει στην Ελλάδα αποτελεί παράβαση της σχετικής νομοθεσίας της ΕΕ για τον φόρο κατανάλωσης και επίσης ευνοεί ένα αλκοολούχο ποτό εγχώριας παραγωγής έναντι των αλκοολούχων ποτών που παράγονται σε άλλα κράτη-μέλη. Σύμφωνα με την ΕΕ η Ελλάδα θα πρέπει εντός διμήνου να απαντήσει στο αίτημα της Επιτροπής, ενώ σε περίπτωση έλλειψης ικανοποιητικής απάντησης μπορεί να υπάρξει παραπομπή της χώρας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Η απαίτηση αυτή της ΕΕ πρακτικά οδηγεί και στην αύξηση των τιμών στα συγκεκριμένα προϊόντα που σήμερα επιβαρύνονται με χαμηλότερους φόρους από τα άλλα αλκοολούχα.

  • ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΞΙΑ ΘΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2016
Μ ε βάση την εμπορική αξία και όχι το κυβισμό ή τους ρύπους θα προκύπτει πλέον το ύψος των τελών ταξινόμησης και των τελών κυκλοφορίας καθώς και το τεκμήριο διαβίωσης. Έτσι ένα αυτοκίνητο 1.600 κυβικών με αξία 15.000 ευρώ θα έχει πολύ λιγότερα τέλη από ένα επίσης 1.600 κυβικών αλλά εμπορικής αξίας 25.000 ευρώ. Οι αλλαγές στον υπολογισμό των τελών θα ισχύσουν από το 2016 και αρχικά θα αφορούν στα αυτοκίνητα που ταξινομήθηκαν στην Ελλάδα από το 2010 και μετά (καινούργια ή μεταχειρισμένα), καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί πώς θα υπολογίζονται τα τέλη στα παλιά αυτοκίνητα. Σύμφωνα με πληροφορίες, μία σκέψη του υπουργείου Οικονομικών είναι να υπολογίζονται με βάση την αξία που προκύπτει από την ασφάλεια των αυτοκινήτων. Επιπλέον με τον ίδιο τρόπο θα υπολογίζεται και το τέλος ταξινόμησης, αλλά και ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης στα αυτοκίνητα που εισάγονται (καινούργια ή μεταχειρισμένα).

  • 24,2% ΦΤΩΧΟΤΕΡΟ ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΗΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΣ - ΜΕΙΩΘΗΚΕ Η ΔΑΠΑΝΗ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΣΤΗΝ 7ΕΤΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ
Μεγάλο ψαλίδι ακόμη και στα σούπερ μάρκετ έβαλαν την επταετία της οικονομικής ύφεσης τα νοικοκυριά. Έκοψαν δαπάνες 6,2 δισ. ευρώ και κάθε χρόνο στέλνουν ακόμη πιο χαμηλά τις πωλήσεις των οργανωμένων αλυσίδων. Μάλιστα το 2016 οι οικογένειες θα μειώσουν κατά επιπλέον 700 εκατ. ευρώ τα ψώνια τους σε σχέση με φέτος. Αυτά προκύπτουν από την ανάλυση του Ινστιτούτου Ερευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ) σχετικά με τον απολογισμό αλλά και την εκτίμηση των πωλήσεων των επιχειρήσεων λιανικής του κλάδου. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 2008, τελευταίο έτος της οικονομικής ευμάρειας της χώρας, οι πωλήσεις των σούπερ μάρκετ είχαν φτάσει στο υψηλότερο σημείο της τελευταίας 15ετίας και ήταν στα 25,6 δισ. ευρώ. Από τότε και μέχρι τώρα η κάθοδος είναι ασταμάτητη και μάλιστα το 2015 εκτιμάται ότι το προαναφερόμενο μέγεθος θα πέσει στα 19,4 δισ. ευρώ.
  • ΤτΕ: ΜΙΚΡΗ ΑΥΞΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ
Μικρή αύξηση των καταθέσεων μετά από δέκα συνεχείς μήνες μείωσης καταγράφηκε τον Αύγουστο του 2015. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος οι καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών αυξήθηκαν τον Αύγουστο στα 121,1 δισ. ευρώ από 120,8 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος Ιουλίου. Η αύξηση αυτή αποτελεί συνισταμένη των περιορισμών που ισχύουν στις αναλήψεις που επιβλήθηκαν στο τέλος Ιουνίου, αλλά και της εξομάλυνσης της κατάστασης. Σε κάθε περίπτωση οι καταθέσεις έχουν υποχωρήσει τους τελευταίους έξι μήνες κατά 14%.

  • ΕΝΑΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΓΙΑ ΑΦΜ, ΑΜΚΑ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
Την ενοποίηση του ΑΦΜ, του ΑΜΚΑ και του Αριθμού Αστυνομικής Ταυτότητας σε μία ενιαία κάρτα επανέφερε στο προσκήνιο με του δηλώσεις ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Π. Κουρουμπλής. Δήλωσε ότι προωθούνται οι διαδικασίες για την ενοποίηση ΑΦΜ, ΑΜΚΑ και αριθμού αστυνομικής ταυτότητας ώστε να παταχθεί η γραφειοκρατία. Το θέμα θα συζητηθεί σε συνάντηση του και με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος. Το όλο εγχείρημα εντάσσεται στη λειτουργία της Κάρτας του Πολίτη που θα έχει το σχήμα πιστωτικής κάρτας και θα περιλαμβάνει τσιπάκι στο οποίο θα είναι περασμένοι τρεις βασικοί αριθμοί που ταυτοποιούν τον κάτοχο: ο ΑΦΜ, ο ΑΜΚΑ και ο Αριθμός Δημοτολογίου, ενώ σχεδιάζεται να περιλαμβάνει και τους κωδικούς για το πρόγραμμα taxis του υπουργείου Οικονομικών.

  • ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΤΡΙΑ ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΣΠΑ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ
Τ ρία νέα προγράμματα του ΕΣΠΑ για μικρομεσαίους και αυτοαπασχολούμενους επιχειρηματίες αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο Σεπτέμβριο σύμφωνα με το σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομίας. Η νεοφυής επιχειρηματικότητα, η ενίσχυση τουριστικών επιχειρήσεων για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και η ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι οι τομείς που δίνεται προτεραιότητα. Οι νέες δράσεις των τομεακών προγραμμάτων «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία», ΕΠΑνΕΚ -κίνηση και "Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη", του νέου ΕΣΠΑ 2014 - 2020 για τις οποίες, σύμφωνα με το σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομίας, προβλέπεται προδημοσίευση προκήρυξης το Σεπτέμβριος 2015.Οι νέες δράσεις είναι οι εξής:(1) Ενίσχυση Τουριστικών Επιχειρήσεων για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών. Δικαιούχοι θα είναι υφιστάμενες πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται αποκλειστικά στον στρατηγικό τομέα του τουρισμού. Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός θα ανέρχεται από 30.000 ευρώ έως 300.000 ευρώ με το ποσοστό ενίσχυσης να αφορά στο 50% του συνολικού προϋπολογισμού της επένδυσης, (2) Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, άνω των 25 ετών, άνεργων ή ελεύθερων επαγγελματιών για την άσκηση επαγγελματικής δραστηριότητας συναφούς με την ειδικότητά τους και η ενίσχυση της απασχόλησης με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός είναι από 5.000 έως 25.000 ευρώ (100% ενίσχυση ), (3) Νεοφυής Επιχειρηματικότητα. Το πρόγραμμα στοχεύει στη δημιουργία πολύ μικρών και μικρών, νέων, βιώσιμων επιχειρήσεων με έμφαση σε καινοτόμα σχέδια καθώς και στην ενίσχυση της απασχόλησης με την πρόσληψη τουλάχιστον ενός ατόμου. Δικαιούχοι θα είναι φυσικά πρόσωπα άνω των 25 ετών που κατά την υποβολή της αίτησης είναι άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ ή ασκούν επαγγελματική δραστηριότητα χωρίς να έχουν σχέση μισθωτής εργασίας και τα εισοδηματικά κριτήρια θα τεθούν στον Οδηγό Εφαρμογής του Προγράμματος. Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός είναι έως 50.000 ευρώ (100% ενίσχυση).

  • ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΟ Γ.Ε.ΜΗ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Όλοι οι υπόχρεοι εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ. που δεν είναι κεφαλαιουχικές εταιρίες, δηλαδή όλοι εκτός από Α.Ε., Ε.Π.Ε., Ι.Κ.Ε., και πιο συγκεκριμένα οι Ο.Ε. , Ε.Ε., Συν ΠΕ,. ΑΤΟΜΙΚΕΣ, ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ κλπ, έχουν υποχρέωση καταχώρισης στο Γ.Ε.ΜΗ. του αποδεικτικού υποβολής φορολογικής τους δήλωσης, σύμφωνα με το άρθρο 5 της Υ.Α. 79760/31-12-2014 (ΦΕΚ Β’ 3623). Η καταχώριση πρέπει να γίνει εντός δύο μηνών από την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, με ηλεκτρονικό τρόπο από την ιστοσελίδα https://services.businessportal.gr.


  • ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ 1η ΔΙΕΘΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΕΡΡΩΝ «SER – EXPO 2015»
Το Επιμελητήριο της Χαλκιδικής ενημερώνει τα μέλη του ότι το Επιμελητήριο των Σερρών διοργανώνει την 1η Διεθνή Επιχειρηματική Έκθεση με την επωνυμία “SEREXPO 2015”. Η έκθεση θα διεξαχθεί στις 2 – 4 Οκτωβρίου 2015 , στον αύλιο χώρο του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών , στο κέντρο της πόλης, επί της οδού Μεραρχίας 36, σε μια έκταση περίπου 4.000 τμ. Ωράριο λειτουργίας της έκθεσης από 10πμ – 22.00. Η 1η Διεθνής Επιχειρηματική Έκθεση Σερρών απευθύνεται σε επιχειρήσεις όλων των κλάδων (εμπόριο, μεταποίηση , τουρισμός, αγροτική παραγωγή , τεχνολογία-καινοτομία , έρευνα & ανάπτυξη κλπ.). Η έκθεση θα αποτελέσει σημαντική επιχειρηματική – αναπτυξιακή πρόκληση, ενισχύοντας την κινητικότητα της τοπικής οικονομίας και διανοίγοντας προοπτικές και ευκαιρίες κυρίως για επιχειρηματίες, εμπόρους, αγρότες, παραγωγούς και επαγγελματίες σε Ελλάδα και εξωτερικό. Η έκθεση έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης και την υποστήριξη κεντρικών Φορέων. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα διεξαχθούν πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων (πολιτιστικές εκδηλώσεις, ημερίδες με εισηγητές εμπειρογνώμονες ειδικού ενδιαφέροντος από όλη την Ελλάδα, εκδηλώσεις γευσιγνωσίας και οινογνωσίας, επιδείξεις- παρουσιάσεις των επιχειρήσεων και των προϊόντων τους κλπ) με αποκορύφωμα τις βραδινές συναυλίεςαπό καλλιτέχνες πανελλήνιας και διεθνούς αναγνωρισιμότητας. Για δηλώσεις συμμετοχής και οποιαδήποτε διευκρίνιση στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας (Α. Ελευθεριάδου , τηλ 2321099744, 99720- Fax : 2321099737, e mail: eves@otenet.gr, eleftheriadou@eves.gr) .

  • ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Το Επιμελητήριο της Χαλκιδικής ενημερώνει τα μέλη του για την ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΕΚΘΕΣΗ «ΚΡΗΤΗ: Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ» που θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη από 30 Οκτωβρίου έως 5 Νοεμβρίου 2015. Η έκθεση γίνεται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια της Κρήτης. Η Έκθεση είναι μικτή, κοινού και επαγγελματιών. Οι επισκέπτες κοινού θα έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν προϊόντα απευθείας από τους παραγώγους και τους μεταποιητές σε εξαιρετικές τιμές. Ενώ οι εμπορικοί επισκέπτες μπορούν να συνάψουν σχέσεις συνεργασίας και να εντάξουν τα φημισμένα κρητικά προϊόντα στην επιχειρηματική τους δραστηριότητα. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό. Για περισσότερες πληροφορίες Νίκος Βαρδάκης Υπεύθυνος Τμήματος Οργάνωσης Τηλ.: 2810-361429, 2810-213318 .

  • ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ 3η ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ FOOD EXPO GREECE 2016
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής συνεχίζοντας την προσπάθεια για την προβολή και προώθηση των τοπικών προϊόντων του Νομού μας, προτίθεται να συμμετάσχει στη 3η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών FOOD EXPO GREECE 2016, που θα πραγματοποιηθεί από 19 έως 21 Μαρτίου 2016 στο Metropolitan Expo στην Αθήνα. Η συμμετοχή του Επιμελητηρίου και των επιχειρήσεων –μελών του, θα είναι σε κοινό περίπτερο, τριών όψεων.Το κόστος της ενοικίασης του περιπτέρου ανέρχεται στα 245€/τ.μ. (τιμή με ΦΠΑ) και αφορά την κατασκευή περιπτέρου, φωτισμό με προβολείς, κοινή αποθήκη, βιτρίνα προβολής προϊόντων, υπερυψωμένο πάτωμα, info desk, καθίσματα και τραπέζι συσκέψεων, ψηφιακή εκτύπωση με το λογότυπο κάθε εκθέτη. Ελάχιστη συμμετοχή ανά εκθέτη επτά (7) τετραγωνικά μέτρα. Όσες επιχειρήσεις ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην FOOD EXPO GREECE 2016 με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο Επιμελητήριο συμπληρώνοντας σχετική αίτηση το αργότερο έως την Παρασκευή 02 Οκτωβρίου 2015. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής: 2371024200 – 24300 και στο e-mail: info@epichal.gr, υπεύθυνη κα Τζηρίτη Γεωργία. Επιπλέον πληροφορίες για την έκθεση καθώς και της αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε αυτήν στο site του Επιμελητηρίου www.epichal.gr.

  • ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ στην ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Τ ο Επιμελητήριο της Χαλκιδικής ενημερώνει τα μέλη του ότι το Επιμελητήριο Δράμας σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο υλοποίησης του Στρατηγικού Έργου “Smart Specialization” διοργανώνει στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Ανοιχτό Διαγωνισμό Νέων Καινοτόμων Ιδεών για Επιχειρηματίες και Νέους Ερευνητές. Ο Διαγωνισμός απευθύνεται προς κάθε νέο επιχειρηματία και ερευνητή (φυσικό πρόσωπο ή εταιρεία), με θεμελιώδες κριτήριο την κάλυψη των στόχων της στρατηγικής για την Έξυπνη Εξειδίκευση στην Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας και των στόχων της οικονομικής ανάπτυξης για την Διασυνοριακή Συνεργασία Ελλάδας – Βουλγαρίας. Οι πέντε (5) καλύτερες ιδέες θα βραβευτούν σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη και θα λάβουν εξειδικευμένη υποστήριξη από επιλεγμένους συμβούλους σε θέματα «Έξυπνης Εξειδίκευσης». Το Επιμελητήριο Δράμας προσκαλεί όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο Διαγωνισμό να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους αποστέλλοντας την επιχειρηματική τους ιδέα στην ηλεκτρονική διεύθυνση pap@dramanet.gr έως και την 30 Σεπτεμβρίου 2015. Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφόρηση οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνήσουν με τον κ. Αλκή Παπαδημητρίου στο 25210-55160.
  • ΝΕΕΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ


Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, ακολουθώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις αναβαθμίζει τις ψηφιακές του υπηρεσίες με σύγχρονες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που τις παρέχει δωρεάν σε όλα τα μέλη του, για την αύξηση της εξωστρέφειας και των πωλήσεων των τοπικών επιχειρήσεων. Συνολικά προσφέρονται 4 νέες υπηρεσίες: 1. Ιστοσελίδα προβολής των Τουριστικών Επιχειρήσεων Χαλκιδικής σε Πανελλαδική Τουριστική Πύλη (www.filoxeno.com) που υποστηρίζεται από τα Ελληνικά Επιμελητήρια, αλλά και στην Τοπική Τουριστική Πύλη που ετοιμάζεται. Αφορά καταλύματα ή ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφέ, επιχειρήσεις διασκέδασης, τουριστικά γραφεία, επιχειρήσεις δραστηριοτήτων, τοπικών προϊόντων κ.ά. Ειδικά στις Επιχειρήσεις Διαμονής προσφέρεται δωρεάν πλήρες και αυτοδιαχειριζόμενο σύγχρονο Σύστημα Ηλεκτρονικών Κρατήσεων (e-booking) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης, αλλά μπορεί να δέχεται και κατευθείαν κρατήσεις από την Τουριστική πύλη. 2. Ηλεκτρονικό Κατάστημα (e-shop) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης με ταυτόχρονη προβολή προϊόντων και στην Πανελλαδική Επιμελητηριακή Αγορά Προϊόντων: www.directmarket.gr . 3. Υπηρεσία Online Συμβούλου με ενημερωμένο περιεχόμενο που συνοδεύεται και από Υπηρεσία Online Συμβουλευτικής, όπου οι επιχειρήσεις μπορούν να θέτουν ερωτήματα και να λάβουν εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες για φορολογικά, χρηματοδοτικά, εργασιακά και άλλα επιχειρηματικά θέματα δωρεάν. 4. Ιστοσελίδα προβολής της επιχείρησης στον Πανελλήνιο Ηλεκτρονικό Επιχειρηματικό Οδηγό που συμμετέχει και το Επιμελητηρίου Χαλκιδικής σε δύο γλώσσες Ελληνικά και Αγγλικά και σε έκδοση για mobile, tablet με ταυτόχρονη απεικόνιση των επιχειρήσεων βάση γεωγραφικής θέσης του χρήστη και πολλά ακόμη σύγχρονα χαρακτηριστικά. Όλες οι εφαρμογές είναι πλήρως αυτοδιαχειριζόμενες αποκλειστικά από τις επιχειρήσεις. Για να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας συμπληρώστε απλά την παρακάτω φόρμα: http://www.epichal.gov.gr/el/press-gr/663-nees-yphresies-e-commerce-.html. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, τ ηλ.: 2371024200 – 24300, e-mail: info@epichal.gr .   

Δεν υπάρχουν σχόλια: