«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει τα μέλη του

  • ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΟ Γ.Ε.ΜΗ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Όλοι οι υπόχρεοι εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ. που δεν είναι κεφαλαιουχικές εταιρίες, δηλαδή όλοι εκτός από Α.Ε., Ε.Π.Ε., Ι.Κ.Ε., και πιο συγκεκριμένα οι Ο.Ε. , Ε.Ε., Συν ΠΕ,. ΑΤΟΜΙΚΕΣ, ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ κλπ, έχουν υποχρέωση...
καταχώρισης στο Γ.Ε.ΜΗ. του αποδεικτικού υποβολής φορολογικής τους δήλωσης, σύμφωνα με το άρθρο 5 της Υ.Α. 79760/31-12-2014 (ΦΕΚ Β’ 3623). Η καταχώριση πρέπει να γίνει εντός δύο μηνών από την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, με ηλεκτρονικό τρόπο από την ιστοσελίδα https://services.businessportal.gr

  • ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ 3η ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ FOOD EXPO GREECE 2015
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής συνεχίζοντας την προσπάθεια για την προβολή και προώθηση των τοπικών προϊόντων του Νομού μας, προτίθεται να συμμετάσχει στη 3η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών FOOD EXPO GREECE 2015, που θα πραγματοποιηθεί από 19 έως 21 Μαρτίου 2016 στο Metropolitan Expo στην Αθήνα. Η συμμετοχή του Επιμελητηρίου και των επιχειρήσεων –μελών του, θα είναι σε κοινό περίπτερο, τριών όψεων.Το κόστος της ενοικίασης του περιπτέρου ανέρχεται στα 245€/τ.μ. (τιμή με ΦΠΑ) και αφορά την κατασκευή περιπτέρου, φωτισμό με προβολείς, κοινή αποθήκη, βιτρίνα προβολής προϊόντων, υπερυψωμένο πάτωμα, info desk, καθίσματα και τραπέζι συσκέψεων, ψηφιακή εκτύπωση με το λογότυπο κάθε εκθέτη. Ελάχιστη συμμετοχή ανά εκθέτη επτά (7) τετραγωνικά μέτρα. Όσες επιχειρήσεις ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην FOOD EXPO GREECE 2015 με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο Επιμελητήριο συμπληρώνοντας σχετική αίτηση το αργότερο έως την Παρασκευή 04 Σεπτεμβρίου 2015. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής: 2371024200 – 24300 και στο e-mail: info@epichal.gr, υπεύθυνη κα Τζηρίτη Γεωργία. Επιπλέον πληροφορίες για την έκθεση καθώς και της αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε αυτήν στο site του Επιμελητηρίου www.epichal.gr.

  • ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΩΝ & ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ
Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Οικονομικών λόγω τεχνικών προβλημάτων που προέκυψαν στη λειτουργία του taxis net, παρατείνεται μέχρι και την Παρασκευή 28.8.15 η προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων για τα νομικά πρόσωπα, ενώ η προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων για τα φυσικά πρόσωπα έχει παραταθεί μέχρι και την Κυριακή 30.8.15.

  • Γ .Γ.Δ.Ε.: ΝΕΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΑΚΩΝ ΜΗΧΑΝΩΝ
Νέα εφαρμογή για τον έλεγχο της νομιμότητας των ταμειακών μηχανών έθεσε σε λειτουργία η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Σύμφωνα με τη γενική γραμματέα, κα Κ. Σαββαΐδου, θα χρησιμοποιηθεί κάθε μέσο και κυρίως η τεχνολογία για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, η οποία συνεπάγεται την απώλεια δημοσίων εσόδων, που μπορούν να ελαφρύνουν ιδίως τη σημερινή περίοδο, τα βάρη των πολιτών. «Με την εφαρμογή ελέγχου της νομιμότητας των ταμειακών μηχανών οι ελεγκτές, αλλά και οι πολίτες - φορολογούμενοι, μπορούν να ελέγχουν σε πραγματικό χρόνο, αν η απόδειξη που τους δίνεται, έχει εκδοθεί από νομίμως δηλωθείσα ταμειακή μηχανή» τονίζει η κα  Σαββαΐδου.
  • ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΑ «ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ» ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΣΕ ΕΦΟΡΙΑ – ΤΑΜΕΙΑ
Στην αίτηση για υπαγωγή στον νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, θα μπορούν στο εξής να εντάσσονται και οι οφειλές προς την εφορία τα ασφαλιστικά ταμεία αλλά και στους δήμους. Αυτό προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή θέτοντας βεβαίως προϋποθέσεις (π.χ οι οφειλές προς την εφορία να έχουν δημιουργηθεί τουλάχιστον έναν χρόνο πριν από την υποβολή της αίτησης). Αυτή δεν είναι η μοναδική αλλαγή που επέρχεται με τη συγκεκριμένη τροπολογία. Προβλέπεται η σύσταση στα ειρηνοδικεία ειδικού ή ειδικών τμημάτων τα οποία θα εκδικάζουν αποκλειστικά υποθέσεις του λεγόμενου «νόμου Κατσέλη» έτσι ώστε να επιταχυνθεί ο ρυθμός εκδίκασης καθώς πλέον υπάρχουν υποθέσεις που έχουν πάρει δικάσιμο για το 2031 όπως αναφέρει η εισηγητική έκθεση. Οι ενδιαφερόμενοι που έχουν ήδη κάνει αίτηση και έχουν πάρει ημερομηνία για μετά το 2020, θα μπορούν να ζητήσουν συντομότερη ημερομηνία αφού όμως ολοκληρωθεί η πρόσληψη ειρηνοδικών που προβλέπει η τροπολογία. Ξεκινάει και πάλι τη δραστηριοποίησή του το Κυβερνητικό Συμβουλίου Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους ενώ συστήνεται Ειδική Γραμματεία για τον ίδιο σκοπό. Τέλος, συγκροτούνται Κέντρα Ενημέρωσης Δανειοληπτών τα οποία θα αποτελούν περιφερειακές υπηρεσίες της υπό σύσταση Ειδικής Γραμματείας και αποτελούν δίκτυο ενημέρωσης και παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών.
  • ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΡΕΩΝ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΩΣ 20.000 ΕΥΡΩ
Ανάσα στις οικονομικά ευάλωτες ομάδες φέρνει  η τροπολογία του υπουργείου Οικονομίας που ψηφίστηκε από τη Βουλή μαζί με τη νέα συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, σύμφωνα με την οποία, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, οφειλέτες θα μπορούν να απαλλαχθούν με γρήγορες διαδικασίες από χρέη συνολικού ύψους έως 20.000 ευρώ, προς τράπεζες και Δημόσιο. Ενώ, παρέχεται και η δυνατότητα προσωρινής απαλλαγής του οφειλέτη από τα χρέη του για διάστημα 18 μηνών. Παράλληλα, με την πάροδο του χρόνου θα μπορεί να γίνεται ακόμα και οριστική διαγραφή των χρεών. Οι διατάξεις αφορούν νοικοκυριά χωρίς ακίνητη περιουσία, με μηδενικά εισοδήματα και τραπεζικές καταθέσεις έως 1.000 ευρώ, ενώ οι οφειλέτες για να πετύχουν τη διαγραφή θα πρέπει να προσφύγουν στα Ειρηνοδικεία.
  • ΟΑΕΔ: ΑΝΟΙΓΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ 19.102 ΑΝΕΡΓΟΥΣ

Α πό σήμερα αρχίζει η Τρίτη φάση του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, με σκοπό την δημιουργία 19.102 νέων θέσεων πεντάμηνης απασχόλησης σε υπουργεία, περιφέρειες και αποκεντρωμένες διοικήσεις. Το δικαίωμα υποβολής αιτήσεων έχουν μονάχα οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Όλες οι αιτήσεις των εν δυνάμει υποψηφίων μπορούν να  υποβάλλονται ηλεκτρονικά στον ιστότοπο του ΟΑΕΔ έως τις 14 Σεπτεμβρίου 2015. Δικαιούχος φορέας είναι η Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής συγχρηματοδοτούμενων έργων του ΕΚΤ του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ενώ αρμόδιος φορέας για την υποδοχή των ηλεκτρονικών αιτήσεων των ωφελουμένων και την καταβολή των αποδοχών στους ωφελούμενους είναι ο ΟΑΕΔ.
  • ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΙΚΑ ΓΙΑ ΚΥΡΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ ΕΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2015
Έ να Ταμείο για κύρια σύνταξη θα δημιουργηθεί, υπό την «ομπρέλα» του ΙΚΑ, για όλους έως το τέλος του 2015. Την ενοποίηση των Ταμείων κύριας ασφάλισης προβλέπει το τρίτο μνημόνιο σε συνέχεια της ενοποίησης (τον ερχόμενο Σεπτέμβριο) όλων των επικουρικών ταμείων που είναι ΝΠΔΔ στο ΕΤΕΑ. Η ενοποίηση των ταμείων κύριας ασφάλισης εντάσσεται στο πλαίσιο της ενιαιοποίησης των προϋποθέσεων συνταξιοδότησης, της εναρμόνισης των εισφορών και των παροχών και της εξάλειψης των όποιων εξαιρέσεων εξακολουθούν να υπάρχουν σε όλο το φάσμα της κοινωνικής ασφάλισης.

  • 11 ΤΑΜΕΙΑ ΠΟΥ ΕΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΣΤΟ Ε.Τ.Ε.Α. ΑΠΟ ΤΗΝ 1η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
 Υποχρεωτικά εντάσσονται από 1.9.2015 στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (Ε.Τ.Ε.Α.) που λειτουργεί με ενιαία διοικητική και οικονομική οργάνωση, τα Ταμεία, Τομείς και Κλάδοι Επικουρικής Ασφάλισης που δεν έχουν ενταχθεί σε αυτό μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία με την απόφαση Φ.80020/οικ.37287/Δ15.579/25.8.15.  Συγκεκριμένα εντάσσονται: α) Οι Τομείς του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. (Τομέας Επικουρικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Αστυνομίας Πόλεων (Τ.Ε.Α.Υ.Α.Π.), Τομέας Επικουρικής Ασφάλισης Ελληνικής Χωροφυλακής (Τ.Ε.Α.Ε.Χ.) και Τομέας Επικουρικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος (Τ.Ε.Α.Υ.Π.Σ.)) αρμοδιότητας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, β) Ο Kλάδος Επικουρικής Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών του Ο.Α.Ε.Ε., γ) Ο Τoμέας Επικουρικής Ασφάλισης Αρτοποιών (Τ.Ε.Α.Α.) του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών του Ο.Α.Ε.Ε., δ) Ο Τoμέας Επικουρικής Ασφάλισης Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων (Τ.Ε.Α.Π.Υ.Κ.) του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών του Ο.Α.Ε.Ε., ε) Ο Τομέας Επικουρικής Ασφάλισης Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του Ε.Τ.Α.Α., στ) Ο Τομέας Ασφάλισης Συμβολαιογράφων (Τ.Α.Σ.) του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του Ε.Τ.Α.Α., ζ) Ο Τομέας Επικουρικής Ασφάλισης Δικηγόρων (Τ.Ε.Α.Δ.) του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του Ε.Τ.Α.Α., η) Ο Τομέας Επικουρικής Ασφάλισης Ιδιοκτητών Συντακτών και Υπαλλήλων Τύπου του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του Ε.Τ.Α.Π.-Μ.Μ.Ε., θ) Ο Τομέας Επικουρικής Ασφάλισης Τεχνικών Τύπου Αθηνών και Θεσσαλονίκης του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του Ε.Τ.Α.Π.-Μ.Μ.Ε., ι) Ο Κλάδος Επικουρικής Ασφάλισης Ναυτικών (Κ.Ε.Α.Ν.) του Ν.Α.Τ. και ια) Το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού Ιδρυμάτων Εμπορικού Ναυτικού (Τ.Ε.Α.Π.Ι.Ε.Ν.) αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Σημειώνεται ότι, τα προαναφερόμενα ταμεία, τομείς και κλάδοι επικουρικής ασφάλισης από την ημερομηνία ένταξής τους στο ΕΤΕΑ (1.9.2015), θα διέπονται από τις διατάξεις της νομοθεσίας του και τη γενικότερη νομοθεσία, όπως κάθε φορά ισχύουν.

  • ΣΤΑ 312,8 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΑΝΗΛΘΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΣΤΙΣ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015
Σ τοιχεία από το Δελτίο Δημοσίου Χρέους έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με τα οποία το χρέος ανήλθε στα 312,8 δισ. ευρώ στις 30 Ιουνίου του 2015. Σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, το χρέος ήταν αυξημένο κατά περίπου 100 εκατ. ευρώ καθώς στις 31 Μαρτίου 2015 το χρέος ήταν 312,7 δισ. ευρώ. Τα ταμειακά διαθέσιμα του Ελληνικού Δημοσίου μειώθηκαν από 796,5 εκατ. ευρώ στις 31 Μαρτίου του 2015 σε 77,3 εκατ. ευρώ στις 30 Ιουνίου του 2015.
  • ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟ ΑΠΟ 2016: ΘΑ ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΣΧΟΝΤΑΙ

«Δήλωση περιουσιακής κατάστασης» θα υποβάλουν από το 2016 όλοι οι φορολογούμενοι με πλήρη και αναλυτική καταγραφή των ακινήτων και κινητών αξιών (καταθέσεις, μετοχές, αμοιβαία κεφάλαια, επενδύσεις χαρτοφυλακίου κ.λπ.), ακόμα και των μετρητών που έχουν στο σπίτι, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του υπουργείου Οικονομικών. Στόχος το ηλεκτρονικό φακέλωμα από την εφορία του εισοδηματικού και περιουσιακού προφίλ κάθε φορολογούμενου και ο εντοπισμός του μαύρου χρήματος, με επιβολή κυρώσεων που φθάνουν μέχρι την πλήρη δέσμευση του περιουσιακού στοιχείου που δεν δηλώθηκε. Παράλληλα, ένα από τα βασικά μέτρα για το χτύπημα της φοροδιαφυγής είναι η επέκταση και η υποχρεωτική χρήση πλαστικού χρήματος σε όλες σχεδόν τις συναλλαγές και κυρίως στην παροχή υπηρεσιών από ελεύθερους επαγγελματίες με κίνητρο τη σύνδεση των καρτών με το «χτίσιμο» του αφορολόγητου ορίου για τις αποδείξεις και τις δαπάνες ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης.
  • ΙΟΒΕ: ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΥΦΕΣΗ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟ 2015

Ύφεση μεταξύ 2-2,5% το 2015 αναμένει το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) στην τριμηνιαία έκθεση για την ελληνική οικονομία που παρουσίασε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου. Συγκεκριμένα, προβλέπει επανάκαμψη της ύφεσης στην ελληνική οικονομία το 2015, από τους περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων και τα νέα δημοσιονομικά μέτρα. Η δημοσίευση της τριμηνιαίας έκθεσης του ΙΟΒΕ βρίσκει την ελληνική οικονομία βαρύτατα τραυματισμένη. Στα δύσκολα αναστρέψιμα αποτελέσματα των πρόσφατων γεγονότων περιλαμβάνονται η σταδιακή άρση περιορισμών στις τραπεζικές συναλλαγές, η ευρύτερη διάρρηξη εμπιστοσύνης καθώς και η μείωση εισοδημάτων – απασχόλησης με απότομη κάμψη επενδύσεων. απαιτούνται πλέον αποφασιστικές κινήσεις στην οικονομική πολιτική , χωρίς χρονοτριβή, για αποκατάσταση εμπιστοσύνης και εξισορρόπηση στο τραπεζικό σύστημα. Προϋποθέσεις για αναστροφή προς θετικούς ρυθμούς νωρίτερα του αναμενόμενου και την επιστροφή στις αγορές πριν τη λήξη του προγράμματος είναι: (α) Η αμετάκλητη, μη διαπραγματεύσιμη τοποθέτηση της μεγάλης πλειονότητας του πολιτικού φάσματος στην πλευρά της παραμονής της χώρας στην ευρωζώνη , (β) Επείγουσα και έμπρακτη στροφή προς προσέλκυση επενδύσεων, (γ) Εφαρμογή στην πράξη, με τον περισσότερο αποτελεσματικό τρόπο του νέου προγράμματος.
Δεδομένων των παραπάνω, και κατόπιν σημαντικής ανάκτησης εμπιστοσύνης, η ελληνική πλευρά όχι απλώς θα δικαιούται αλλά και θα οφείλει να διεκδικεί από τους εταίρους και πιστωτές σταδιακές, αλλά σημαντικές κινήσεις για περαιτέρω επιμήκυνση των δανείων - μείωση επιτοκίων.
  • ΜΑΥΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΛΟΓΩ ΚΙΝΑΣ

Σ ε έκτακτα μέτρα στήριξης των κινεζικών μετοχών και της αγοράς δανείων προχωρούν οι αρχές της Κίνας, εν μέσω αυξημένης αβεβαιότητας διεθνώς για το εάν και κατά πόσον η ασιατική οικονομία θα μπορέσει να διατηρήσει την αναπτυξιακή της δυναμική. Οι μετοχές στην  Ασία έκαναν βουτιά στο κενό χθες, με μια εντυπωσιακή πτώση 9% στον δείκτη Shanghai Composite, εξαιτίας των φόβων ότι τα προβλήματα της Κίνας είναι ακόμα μεγαλύτερα από αυτά που εκτιμήθηκαν αρχικά, ενώ περίπου 6 τρισ. δολ., χάθηκαν από την αξία των παγκόσμιων μετοχών, από τη στιγμή που η Κίνα υποτίμησε το γουάν. «Μαύρη Δευτέρα», είχαμε και στο χρηματιστήριο της Αθήνας όπου χάθηκαν περί τα 2,5 δις. ευρω, καθώς ο γενικός δείκτης υποχώρησε κατά 10,54% σε νέο χαμηλό 3ετίας. Πάνω από 400 δισ. ευρώ χάθηκαν επίσης χθες  στις ευρωαγορές, με τους αναλυτές να κάνουν λόγω για  κατάρρευση «που θυμίζει  Lehman Brothers».
  • «ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ» ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΤΟΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ

Σε ειδική βάση δεδομένων θα «φακελώνει» το υπουργείο Οικονομικών τους "μη συνεργάσιμους" φορολογούμενους  αλλά και όσους θέτουν εμπόδια κατά τη διενέργεια  φορολογικών ελέγχων. Άμεση συνέπεια μιας τέτοιας εξέλιξης θα είναι να τίθενται αυτομάτως υπό φορολογική παρακολούθηση και «ομηρία» όσοι στοχοποιούνται.
  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

Τέλος η αγωνία για χιλιάδες υποψηφίους που διεκδικούν μια θέση στην ανώτατη εκπαίδευση, καθώς νωρίτερα το πρωί ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής. Με βάση τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας, οι τάσεις συγκριτικά με πέρυσι είναι πτωτικές, με αρκετές σχολές της περιφέρειας να έχουν βάση εισαγωγής πολύ χαμηλότερη φέτος. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Παιδείας, http://results.it.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο - Όνομα -Πατρώνυμο - Μητρώνυμο). Η πτώση των βάσεων οφείλεται στον δραστικό περιορισμό του αριθμού των μετεγγραφών αλλά και στην διστακτικότητα των υποψηφίων να επιλέξουν σχολές της επαρχίας λόγω της οικονομικής κρίσης. Υπενθυμίζεται ότι, φέτος, θα ισχύσει για πρώτη φορά το σύστημα της ηλεκτρονικής εγγραφής στα πανεπιστήμια και ΤΕΙ και έτσι, όσοι έχουν επιτύχει σε σχολές μακριά από τον τόπο διαμονής τους δεν θα χρειαστεί να επισκεφθούν άμεσα τον τόπο των σπουδών τους.
  • ΝΕΕΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ

Τ ο Επιμελητήριο Χαλκιδικής, ακολουθώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις αναβαθμίζει τις ψηφιακές του υπηρεσίες με σύγχρονες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που τις παρέχει δωρεάν σε όλα τα μέλη του, για την αύξηση της εξωστρέφειας και των πωλήσεων των τοπικών επιχειρήσεων. Συνολικά προσφέρονται 4 νέες υπηρεσίες: 1. Ιστοσελίδα προβολής των Τουριστικών Επιχειρήσεων Χαλκιδικής σε Πανελλαδική Τουριστική Πύλη (www.filoxeno.com) που υποστηρίζεται από τα Ελληνικά Επιμελητήρια, αλλά και στην Τοπική Τουριστική Πύλη που ετοιμάζεται. Αφορά καταλύματα ή ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφέ, επιχειρήσεις διασκέδασης, τουριστικά γραφεία, επιχειρήσεις δραστηριοτήτων, τοπικών προϊόντων κ.ά. Ειδικά στις Επιχειρήσεις Διαμονής προσφέρεται δωρεάν πλήρες και αυτοδιαχειριζόμενο σύγχρονο Σύστημα Ηλεκτρονικών Κρατήσεων (e-booking) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης, αλλά μπορεί να δέχεται και κατευθείαν κρατήσεις από την Τουριστική πύλη. 2. Ηλεκτρονικό Κατάστημα (e-shop) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης με ταυτόχρονη προβολή προϊόντων και στην Πανελλαδική Επιμελητηριακή Αγορά Προϊόντων: www.directmarket.gr . 3. Υπηρεσία Online Συμβούλου με ενημερωμένο περιεχόμενο που συνοδεύεται και από Υπηρεσία Online Συμβουλευτικής, όπου οι επιχειρήσεις μπορούν να θέτουν ερωτήματα και να λάβουν εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες για φορολογικά, χρηματοδοτικά, εργασιακά και άλλα επιχειρηματικά θέματα δωρεάν. 4. Ιστοσελίδα προβολής της επιχείρησης στον Πανελλήνιο Ηλεκτρονικό Επιχειρηματικό Οδηγό που συμμετέχει και το Επιμελητηρίου Χαλκιδικής σε δύο γλώσσες Ελληνικά και Αγγλικά και σε έκδοση για mobile, tablet με ταυτόχρονη απεικόνιση των επιχειρήσεων βάση γεωγραφικής θέσης του χρήστη και πολλά ακόμη σύγχρονα χαρακτηριστικά. Όλες οι εφαρμογές είναι πλήρως αυτοδιαχειριζόμενες αποκλειστικά από τις επιχειρήσεις. Για να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας συμπληρώστε απλά την παρακάτω φόρμα: http://www.epichal.gov.gr/el/press-gr/663-nees-yphresies-e-commerce-.html. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, τηλ.: 2371024200 – 24300, e-mail: info@epichal.gr .
  • ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ «ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ» ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ AGORA

Η Γενική Γραμματεία Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας ξεκίνησε την ηλεκτρονική λειτουργία του «Συνηγόρου της Αγοράς» στη διαδικτυακή πύλη Αgora του ΥΠΕΞ (http://www.agora.mfa.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=NODE&cnode=50) , καθιστώντας πιο άμεση και λειτουργική τη συνεργασία της αρμόδιας Β8 Διεύθυνσης Επιχειρηματικής Ανάπτυξης του Υπουργείου Εξωτερικών με τους Έλληνες εξαγωγείς. Ο Συνήγορος της Αγοράς έχει ως στόχο την υποστήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων μέσω: (α) παροχής συμβουλών επιχειρηματικής δραστηριοποίησης σε ξένες αγορές , (β) ενημέρωσης για επιχειρηματικές ευκαιρίες , (γ) πληροφόρησης για την πρόσβαση σε ευρωπαϊκά και διεθνή χρηματοδοτικά προγράμματα , (δ) υποστήριξης στην επίλυση διαφορών που ανακύπτουν από επιχειρηματικές συνεργασίες , (ε) απάντησης σε εξατομικευμένα ερωτήματα , (στ) παροχής επιχειρηματικής καθοδήγησης (business mentoring) μέσω ειδικών σεμιναρίων και εκδηλώσεων. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν μία σειρά απαντήσεων σε συχνές ερωτήσεις που προκύπτουν όταν οι επιχειρήσεις εξάγουν ή ξεκινούν να εξάγουν, καθώς και φόρμα επικοινωνίας προς πλήρωση και αποστολή στο Τμήμα Συνηγόρου της Αγοράς. Το Τμήμα απαντά με ηλεκτρονικό μήνυμα σε ερωτήματα εντός τριών (3) εργασίμων ημερών. Σε περίπτωση που οι ερωτήσεις των επιχειρήσεων είναι ασαφείς ή με ελλιπή στοιχεία ζητούνται περαιτέρω διευκρινήσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια: