«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Οι 3 πρώτες δημοσκοπήσεις δείχνουν "ντέρμπι" ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ και 9κομματική Βουλή

Με τελευταία αυτή που έγινε για λογαριασμό του Alpha και προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού, τρεις δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το βράδυ της 20ής Σεπτεμβρίου θα ζήσουμε ένα ακόμα εκλογικό θρίλερ.
Μόλις 2,1% χωρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ από τη Νέα Δημοκρατία στη δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η Marc για τον Alpha (σε παρένθεση η προηγούμενη επίδοση της δημοσκόπησης της 3ης Ιουλίου):


ΣΥΡΙΖΑ: 25,3% (31,9%)
Νέα Δημοκρατία: 23,2% (19,6%)
Ποτάμι: 5,8% (4,9%)
Χρυσή Αυγή: 5,5% (3,9%)
ΠΑΣΟΚ: 4,4% (4,4%)
ΚΚΕ: 4,2% (4,1%)
Λαϊκή Ενότητα: 3,8%
Ενωση Κεντρώων: 3,8%
ΑΝΕΛ: 3% (2,9%)
ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 1,3%
Αλλο κόμμα: 0,9% (2,9%)
Αδιευκρίνιστη ψήφος 18,8% (21,3%)
Στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται σαφώς με 60,3% έναντι 19,4% της ΝΔ.
METRON ANALYSIS: ΟΡΙΑΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ
Οριακή διαφορά στην πρόθεση και την εκτίμηση ψήφου μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας καταγράφεται στην πρώτη προεκλογική μέτρηση της Metron Analysis, που δημοσιεύεται το Σάββατο στην εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, με το κόμμα της Αριστεράς να χάνει δυνάμεις.
Η διαφορά είναι μόλις μία μονάδα αφού ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει 22,2% και η ΝΔ 21,2% ενώ τρίτο κόμμα με 6,4% είναι η Χρυσή Αυγή και ακολουθεί το Ποτάμι με 5,1%. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 4,% ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι Ανεξάρτητοι Ελληνες παίρνουν μόλις 1,7% και βεβαίως είναι εκτός Βουλής. Τα αποτελέσματα δείχνουν οκτακομματική Βουλή.
Στην εκτίμηση των εδρών ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 129 έδρες και η ΝΔ 75, επομένως για να κάνει κυβέρνηση με κορμό το κόμμα του ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει είτε να συνεργαστεί με τη ΝΔ είτε με τουλάχιστον δύο κόμματα αφού αποκλείεται η Χρυσή Αυγή που παίρνει 23 έδρες.
MRB: ΚΑΤΩ ΑΠΟ 2% Η ΔΙΑΦΟΡΑ
Τέλος σε δημοσκόπηση της MRB που φιλοξενεί η εφημερίδα "Αγορά" του Σαββάτου Σάββατο, δίνει προβάδισμα 1,8% στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, στην πρόθεση ψήφου.
Στην εκτίμηση ψήφου η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας ανεβαίνει στις 2,2 μονάδες.
Αναλυτικά στην πρόθεση ψήφου η MRB δίνει: ΣΥΡΙΖΑ 24.6, ΝΔ 22.8, Χρυσή Αυγή 6.2, Ποτάμι 5.6, KKE 4.7, Ένωση Κεντρώων 4.7, Λαϊκή Ενότητα 4.2, ΠΑΣΟΚ 3.9, ΑΝΕΛ 2.3.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οι μικρές σχετικά διαφορές που καταγράφονται στις χθεσινές δημοσκοπήσεις είναι πάντα συνηθισμένες και μερικές φορές και μεθοδευμένες προκειμένου να χειραγωγήσουν την λαϊκή θέληση. Στις εκλογές εκτιμώ ότι θα υπάρξει μια διαφορά υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ περίπου 10-12%. Το καταθέτω ως ένας από όλους αυτούς που μόλις πριν 2 χρόνια δεν είχαμε καμιά σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον ψηφίσαμε κυρίως λόγω του Τσίπρα. Γιατί ο κόσμος καταλαβαίνει πια πολύ καλά ότι μετά τον Τσίπρα υπάρχει ένα ατέλειωτο σκοτάδι. Όλα τα άλλα είναι καλά χαζά που λέμε και στη Χαλκιδική. Αυτός που κυβερνάει θα πρέπει πριν από όλα να έχει αρκετό και ανοιχτό μυαλό και τέτοιο αν αξαιρέσει κανείς τον Τσίπρα υπάρχει δυστυχώς περιορισμένο στους άλλους αρχηγούς. Αν σκεφτεί μάλιστα και τις προηγούμενες μίζες και αρπαχτές από τον κρατικό κορβανά που πολλοί έκαναν από όσα κόμματα κυβέρνησαν τότε αναγκαστικά θα καταλήξει στο ΣΥΡΙΖΑ.