"ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΓΙΣΕΙ"

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει τα μέλη του

  • ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου – Υπηρεσιών»
Ανακοινώθηκε από την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του ΕΤΠΑ και ΤΣ του Υπουργείου Οικονομίας , Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, στις...
24/04/2015 (Αριθ.Πρωτ. 2430/624/Α2, ΑΔΑ: Ω51Ψ465ΦΘΘ-Φ6Ε), η τροποποίηση του Οδηγού του Προγράμματος «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου – Υπηρεσιών» ως προς την προθεσμία ολοκλήρωσης των χρηματοδοτούμενων επενδύσεων. Η προθεσμία ολοκλήρωσης των χρηματοδοτούμενων επενδύσεων δεν μπορεί να υπερβαίνει την 31.12.2015. Σημειώνεται ότι τα έργα για τα οποία δεν θα υποβληθεί μέχρι την 30.06.2015 από πλευράς δικαιούχου Αίτημα Επαλήθευσης – Πιστοποίησης ή Αίτημα Τροποποίησης θα απεντάσσονται αυτοδίκαια απ΄π το Πρόγραμμα (άρθρο 9 του νέου οδηγού προγράμματος – Χρονοδιάγραμμα Υλοποίησης Επένδυσης).

  • ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει τα μέλη του που παρακολούθησαν τα σεμινάρια Τεχνικού Ασφαλείας Γ΄ και Β΄ κατηγορίας που πραγματοποιήθηκαν στον Πολύγυρο και στα Νέα Μουδανιά το έτος 2014, να παραλάβουν τη Βεβαίωση Επιμόρφωσης Τεχνικού Ασφαλείας από το Επιμελητήριο Χαλκιδικής. Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 2371024200 & 24300 υπεύθυνη κα Τζηρίτη Γεωργία.




·       ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ  ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
Η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής προκηρύσσει ηλεκτρονικό ανοικτό μειοδοτικό Διαγωνισμό, με σφραγισμένες προσφορές για την προμήθεια υγρών καυσίμων κίνησης και θέρμανσης για την κάλυψη των αναγκών της Π.Ε. Χαλκιδικής, έτους 2015, προϋπολογισθείσας δαπάνης διακοσίων χιλιάδων ευρώ (200.000,00 €) συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. (23%), με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή και με τη δυνατότητα τμηματικής κατακύρωσης ανά συνολική ομάδα. Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί στην πλατφόρμα του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Διαγωνισμών Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promihteus.gov.gr του συστήματος. Οι ηλεκτρονικές προσφορές θα υποβάλλονται δεκαπέντε (15) ημερολογιακές ημέρες, αρχόμενες από τη δημοσίευση της περίληψης της Διακήρυξης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, μέχρι τις 11-05-2015, ημέρα Δευτέρα και ώρα 15:00.  Η ηλεκτρονική αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει στις 15-05-2015 ημέρα Παρασκευή και ώρα 10.00 πμ. Πληροφορίες δίνονται από το γραφείο Προμηθειών της Υπηρεσίας , Διοικητήριο, 1ος Όροφος , γραφείο 56, τηλέφωνο 2371351483 κος Νεκτ. Μαυρομουστάκης. (ΑΔΑ 15PROC002720668 2015-04-22).

·       4o ΑΡΑΒΟ-ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ 2015

Το Αραβο-Ελληνικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Αναπτύξεως βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει πως διοργανώνει το 4ο Αραβο-Ελληνικό Οικονομικό Φόρουμ με τίτλο “35 Years of Excellence in Partnership”, που θα λάβει χώρα στις    3 και 4 Ιουνίου 2015, στο ξενοδοχείο Divani Apollon Palace & Thalasso-Kαβούρι. Το εν λόγω Φόρουμ, που συμπίπτει με τον εορτασμό των 35 χρόνων από την ίδρυση του Επιμελητηρίου, έχει ως στόχο να αποτελέσει πλατφόρμα συγκέντρωσης επιφανών επιχειρηματιών και να προσφέρει μοναδικές δυνατότητες προσέγγισης της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας με τους Άραβες ομολόγους της.  Για τον λόγο αυτόν, με μεγάλη χαρά σας καλούμε να λάβετε μέρος στο 4ο Αραβο-Ελληνικό Οικονομικό Φόρουμ ώστε να παρακολουθήσετε ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις, αλλά και να αδράξετε την ευκαιρία δικτύωσης και συναντήσεων Β2Β με Άραβες επιχειρηματίες, σε όλους τους επιχειρηματικούς τομείς.  Οι επιχειρηματικές συναντήσεις Β2Β θα διεξαχθούν σε όλους τους επιχειρηματικούς τομείς και δεν θα περιοριστούν μονάχα σε εκείνους που καλύπτονται στις παρουσιάσεις. Μία ενδεικτική και μη εξαντλητική λίστα με τους τομείς είναι:(α) Μηχανική, Κατασκευές, Δομικά Υλικά, (β)  Ενέργεια, Ηλεκτρικά προϊόντα, (γ) Γεωργία, Επεξεργασία Τροφίμων, (δ)  Φαρμακευτικά προϊόντα, Καλλυντικά, (ε)  Κτηματομεσιτικά, Τουρισμός, (στ)  Ναυτιλία, Μεταφορές, (ζ) Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας, (η)  Τηλεπικοινωνίες, Τεχνολογία της Πληροφορίας, (θ) Συμβουλευτικές υπηρεσίες, Ασφάλειες, Τραπεζική, (ι)  Προϊόντα & Συστήματα Ασφαλείας, (κ) Ύφανση, Ρουχισμός, Κόσμημα, Αξεσουάρ, (λ)  Έπιπλο. Η συμμετοχή σας σε αυτήν την σημαντική συνάντηση θα συμβάλει στην δημιουργία νέων επιχειρηματικών συνεργασιών και θα ενισχύσει τις εμπορικές και επενδυτικές σχέσεις με τον Αραβικό κόσμο. Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλείσθε όπως επικοινωνήσετε με τα γραφεία του Αραβο-Ελληνικού Επιμελητηρίου:Τηλέφωνα: +30 210 6711 210, +30 210 6726 882, Φαξ: +30 210 6746 577, E-mail: chamber@arabgreekchamber.gr,  Website: www.arabhellenicchamber.gr . Δηλώσεις Συμμετοχής δεκτές έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/05/2015 & ώρα 14:00

·       ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΓΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΩΝ – ΔΕΚΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ  

Tην παράταση κατά ένα μήνα της προθεσμίας για εφάπαξ ή τμηματική πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών στο Δημόσιο αποφάσισε η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών. Ουσιαστικά, η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών ενεργοποιεί την τροπολογία που παρείχε τη δυνατότητα παράτασης μέχρι τις 27 Μαΐου της ρύθμισης που προβλέπει ισόποση διαγραφή προσαυξήσεων για όσους καταβάλουν προκαταβολή ίση τουλάχιστον με το δεκαπλάσιο της ελάχιστης μηνιαίας δόσης που αναλογεί στην οφειλή τους. Όσοι λοιπόν πληρώσουν ως προκαταβολή ποσό βασικής οφειλής τουλάχιστον ίσο με το δεκαπλάσιο της ελάχιστης δόσης (ανέρχεται στα 20 ευρώ), δηλαδή τουλάχιστον 200 ευρώ, έχουν ισόποση απαλλαγή επί των συνολικών προσαυξήσεων και τόκων εκπρόθεσμης καταβολής του προγράμματος ρύθμισης που θα επιλέξουν.

·       ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΩΣ ΤΙΣ  2 ΙΟΥΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ & ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ  

Παράταση μέχρι τις 2 Ιουνίου για την ρύθμιση των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία δίνεται με τροπολογία του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρη Στρατούλη, που υπερψηφίζεται ομόφωνα από την Βουλή. Επίσης ρυθμίζονται ληξιπρόθεσμες οφειλές για επιπλέον ένα μήνα κι επομένως μπορούν να προσέλθουν για ρύθμιση οι πολίτες που έχουν τέτοιες οφειλές μέχρι 1η Απριλίου του 2015.

·       ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΩΣ ΤΙΣ 10 ΜΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ  

Με απόφαση της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου, που είναι προς δημοσίευση στο ΦΕΚ, παρατείνεται έως και τις 10 Μαΐου 2015 η προθεσμία για την χωρίς πρόστιμο ηλεκτρονική υποβολή των αρχικών αρχείων των βεβαιώσεων αποδοχών ή συντάξεων και της βεβαίωσης των αμοιβών από επιχειρηματική δραστηριότητα. Οι υπόχρεοι θα έχουν τη δυνατότητα υποβολής τροποποιητικών αρχείων μέχρι και την 31.12.2015.
·       ΤΑ ΕΠΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Τα μέτρα που θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο υπουργικό συμβούλιο της Πέμπτης και θα περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στοχεύουν στην αύξηση της εισπραξιμότητας του ΦΠΑ προκειμένου να αντιμετωπιστεί η απαίτηση των δανειστών στην αύξησή του ενώ όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές «το πολυνομοσχέδιο δεν θα περιλαμβάνει υφεσιακά μέτρα». Ο κατάλογος των μέτρων που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο την ερχόμενη Πέμπτη θα περιλαμβάνει: (1) Ηλεκτρονική κάρτα για όλες τις συναλλαγές άνω των 70 ευρώ, (2) Ειδικό φόρο διαμονής κατά την τουριστική περίοδο (Απρίλιος – Οκτώβριος) για συγκεκριμένο αριθμό διανυκτερεύσεων, συγκεκριμένες περιοχές και συγκεκριμένα καταλύματα (σ.σ. πιθανότατα από ξενοδοχεία 3ων αστέρων και άνω), (3) Ειδική πρόβλεψη ώστε η μη απόδοση ΦΠΑ να θεωρείται κακούργημα, (4) Διάταξη που θα προβλέπει την πλήρη αυτονομία της Γενικής Γραμματείας Εσόδων, (5)  Προστασία πρώτης κατοικίας αντικειμενικής αξίας εως 200.000 ευρώ από πλειστηριασμούς, (6) Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των «κόκκινων δανείων», (7)  Επικαιροποιημένο κατάλογο εταιριών και περιοχών προς ιδιωτικοποίηση.

·       ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΕΝΑΡΞΗ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΣΤΟΝ Ο.Α.Ε.Ε.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του ΟΑΕΕ ο χρόνος έναρξης της μηνιαίας καταβολής εισφορών αναβάλλεται λόγω τεχνικών προβλημάτων που ανέκυψαν κατά την προσαρμογή του μηχανογραφικού συστήματος. Η καταβολή των εισφορών θα συνεχιστεί προσωρινά σε διμηνιαία βάση, μέχρι την επίλυσή τους.

·       ΟΑΕΕ: ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 30/4 Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ 100 ΔΟΣΕΩΝ   

Η ρύθμιση προς τα ασφαλιστικά ταμεία, έχει χρονικό περιθώριο υπαγωγής έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Απριλίου (30/04) και αφορά ληξιπρόθεσμες οφειλές που δημιουργήθηκαν έως και την 1η Φεβρουαρίου 2015. Παρέχεται η δυνατότητα να ρυθμιστούν όλες οι οφειλές ανεξαρτήτου ύψους, είτε εφάπαξ, είτε έως 50 δόσεις, είτε έως 100 δόσεις, με αντιστρόφως ανάλογη έκπτωση επί των προσαυξήσεων, τελών καθυστέρησης και λοιπών επιβαρύνσεων. Για ποσά έως 5.000 ευρώ δεν επιβάλλεται ετήσια προσαύξηση, ως επιπλέον κίνητρο ένταξης στη ρύθμιση σε μικροεπαγγελματίες. Προϋπόθεση υπαγωγής στη νέα ρύθμιση είναι η πληρωμή των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών. Ασφαλισμένοι που επιθυμούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους μπορούν να κάνουν χρήση της δυνατότητας αυτής στον ιστότοπο ΟΑΕΕ (www.oaee.gr ) μέσω της υπηρεσίας «ΡΥΘΜΙΣΤΕ ΕΔΩ». Η υπηρεσία απευθύνετε σε ενεργούς ασφαλισμένους καθώς και σε φυσικά πρόσωπα που έχουν διακόψει την επαγγελματική τους δραστηριότητα, εφόσον έχουν ήδη καταβάλλει τις εισφορές του 1ου διμήνου 2015 (αν απαιτείται) και οι οφειλές τους δεν έχουν βεβαιωθεί στο ΚΕΑΟ.
·       ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ Η ΚΑΤΑΒΥΘΙΣΗ ΤΟΥ  ΟΑΕΕ
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε το Υπουργείο Οικονομικών, το εν λόγω ταμείο από τους τρεις κιόλας μήνες του 2015 έχει απορροφήσει το 1/3 της χρηματοδότησης που προβλέπει ο κρατικός προϋπολογισμός γι’ αυτό σημαίνει.Συγκεκριμένα, ο ΟΑΕΕ στο α΄τρίμηνο του 2015  άντλησε  από το κράτος  290 εκατ. ευρώ (επί συνόλου 834 εκατ. ευρώ που δικαιούται για φέτος) αντί για 255 εκατ. ευρώ που προέβλεπε ο προϋπολογισμός και 208 εκατ. ευρώ που είχε αντλήσει πέρσι στο ίδιο διάστημα. Και αυτό γιατί, στο α’ δίμηνο του 2015 οι ασφαλιστικές εισφορές έπεσαν κατά αντίστοιχο ποσό σε σχέση με πέρσι.  Αν συνεχιστούν, πάντως οι ίδιοι ρυθμοί απορρόφησης των προβλεπομένων κρατικών κονδυλίων, τότε τον προσεχή Αύγουστο θα έχουν αυτά τελειώσει. Συνεπώς, αν δεν υπάρξει έκτακτη κρατική χρηματοδότηση, οι συντάξεις του ΟΑΕΕ θα πρέπει να χρηματοδοτηθούν αποκλειστικά από τις ασφαλιστικές εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών ή αλλιώς να περικοπούν κατά 10% -15% από την 1η Σεπτεμβρίου 2015. Την ίδια στιγμή, από τα νέα ρύθμιση ληξιπροθέσμων οφειλών αναμένονται περίπου 100 εκατ. ευρώ στα ταμεία του ΟΑΕΕ έως το τέλος του έτους.

·       ΠΑΝΩ ΑΠΟ 170.000 ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΧΡΕΩΝ
Οι αιτήσεις υπαγωγής στη ρύθμιση των 100 δόσεων έχουν ξεπεράσει τις 170.000 από την Παρασκευή 17 Απριλίου που ενεργοποιήθηκε η ηλεκτρονική εφαρμογή στο Taxisnet. Δηλαδή κατά μέσο όρο υποβάλλονται περίπου 14.000 αιτήσεις την ημέρα. Οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί αφορούν συνολικά χρέη άνω του 1 δισ. ευρώ, ενώ μέχρι στιγμής έχουν εισπραχθεί περισσότερα από 50 εκατ. ευρώ. Mετά την εντυπωσιακή ανταπόκριση που υπάρχει από τους οφειλέτες, θεωρείται βέβαιο ότι η ρύθμιση της «προκαταβολής» θα επανενεργοποιηθεί άμεσα με νέα προθεσμία υπαγωγής μέχρι τις 27 Μαΐου. 
Μετά τα στοιχεία για τις αποδοχές, τις συντάξεις, τους τόκους καταθέσεων, τις κατοικίες και τα αυτοκίνητα που είναι προσυμπληρωμένα στις φορολογικές δηλώσεις τους, φέτος, κάτι αντίστοιχο σχεδιάζεται και για τις τοκοχρεολυτικές δόσεις στεγαστικών, καταναλωτικών ή επιχειρηματικών δανείων που κατεβλήθησαν στη διάρκεια του 2014 από τους φορολογούμενους. Οι τράπεζες έχουν ήδη αποστείλει στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων τα στοιχεία αυτά για κάθε φορολογούμενο και τώρα καταβάλλεται προσπάθεια να εμφανιστούν προσυμπληρωμένα στους σχετικούς κωδικούς στις φορολογικές δηλώσεις.

·       ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΓΟΝΟΜΕΤΡΟ ΤΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ  

Μετ’ εμποδίων συνεχίζεται η προσπάθεια του οικονομικού επιτελείου να συγκεντρώσει τα ταμειακά διαθέσιμα των φορέων του Δημοσίου, με αποτέλεσμα ακόμα να μην είναι διασφαλισμένη η διάθεση της επιχορήγησης προς τα ασφαλιστικά ταμεία για να καταβάλουν τις συντάξεις στο τέλος της εβδομάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο έχει ενημερώσει το υπουργείο Εργασίας ότι θα δοθεί κανονικά η επιχορήγηση των 850 εκατ. ευρώ στις 27 και 28 Απριλίου, αλλά προς το παρόν τα κεφάλαια αυτά δεν βρίσκονται στα κρατικά ταμεία.

  • ΑΠΟ ΤΗΝ 1η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ «ΑΡΘΡΟΥ 21» ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ  26%
Αναβολή λίγων μηνών μέχρι της 1η Σεπτεμβρίου της φετινής χρονιάς στην εφαρμογή του «άρθρου 21», του νόμου «Ρυθμίσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας» δίνει η κυβέρνηση. Πρόκειται για τη διάταξη που προβλέπει την προκαταβολή φόρου –στην ουσία την καταβολή εγγύησης- 26% για τις συναλλαγές των ελληνικών επιχειρήσεων με χώρες που θεωρούνται είτε «μη συνεργάσιμες», είτε με «προνομιακό φορολογικό καθεστώς», μέχρι να αποδείξουν ότι οι συναλλαγές τους είναι πραγματικές και όχι τριγωνικές, που έχουν στόχο τη μικρότερη δυνατή φορολόγηση του κέρδους στην Ελλάδα. Επισημαίνουμε ότι εξαιρείται από τον προληπτικό φόρο συναλλαγές στις οποίες τόσο το τιμολόγιο, όσο και τα έγγραφα μετακίνησης –δηλαδή οι φορτωτικές- εκδίδονται στην ίδια χώρα. Αυτό σημαίνει ότι αν μια ελληνική βιοτεχνία ένδυσης ράψει στη Βουλγαρία και φορτώσει προϊόντα για την Ελλάδα δεν θα υποχρεωθεί ναπροκαταβάλει το 26%. Επίσης, στην περίπτωση των υπηρεσιών εξαιρείται η παροχή που διενεργείται από τη χώρα έκδοσης του τιμολογίου –εν προκειμένω από την Ελλάδα- και υπάρχει πρωτόκολλο παράδοσης –παραλαβής έργου. Επιπλέον προβλέπεται η επιστροφή του 26% εντός μηνός αν ολοκληρωθεί ο έλεγχος των φορολογικών αρχών και εντός τριών μηνών, αν δεν ολοκληρωθεί ο έλεγχος.

  • ΑΝΑΣΑ ΣΕ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Ανάσα σε δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα λόγω της κρίσης δίνει η Τράπεζα Πειραιώς, καθώς διαγράφει τα χρέη τους σε καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες, ενώ ταυτόχρονα «παγώνει» τα στεγαστικά τους δάνεια και διαγράφει τους τόκους τους. Αναλυτικά, όπως αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση η τράπεζα, οι ευεργετικές διατάξεις αφορούν όλους τους πελάτες της, οι οποίοι πληρούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά στοιχεία για την ένταξή τους στο νόμο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης (Ν. 4320/2015). Σε αυτή την περίπτωση, η τράπεζα διαγράφει το 100% των συνολικών οφειλών μέχρι 20.000 ευρώ, για όλα τα καταναλωτικά δάνεια και τις πιστωτικές κάρτες, ενώ ταυτόχρονα παγώνει τα στεγαστικά δάνεια και διαγράφει τους τόκους για όσο διάστημα οι δικαιούχοι υπάγονται στις διατάξεις του Νόμου 4320/2015. Σημειώνεται ότι για την υπαγωγή στο συγκεκριμένο νόμο υπάρχει όριο ετήσιου εισοδήματος το οποίο ανέρχεται στα 2.400 ευρώ για τα μεμονωμένα άτομα και αυξάνει στα 3.600 ευρώ για την περίπτωση οικογενείας χωρίς εξαρτώμενα άτομα ή με ένα εξαρτώμενο άτομο (παιδί, γονιό κλπ). Το όριο αυξάνεται κατά 600 ευρώ για κάθε επιπλέον εξαρτώμενο άτομο και φτάνει τα 6.000 ευρώ για πέντε ή περισσότερα εξαρτώμενα μέλη. Παράλληλα, όσον αφορά τα περιουσιακά στοιχεία, η συνολική φορολογητέα αξία ακινήτων εκείνων που θέλουν να τύχουν των ευεργετικών συνεπειών του νόμου δεν πρέπει να ξεπερνά τα 90.000 ευρώ, πλέον 15.000 ευρώ
για κάθε ενήλικο μέλος της οικογένειας και 10.000 ευρώ για κάθε ανήλικο. Επιπλέον, υπάρχει ανώτατο όριο της τάξης των 200.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι πληροφορίες για τους ενδιαφερόμενους θα δίδονται και από τα 803 καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς στην Ελλάδα και στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.piraeusbank.gr.

·       ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΞΕΚΙΝΑ Η ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ 

Αρχίζει το Σάββατο 2 Μαϊου η ενδιάμεση περίοδος προσφορών από τα εμπορικά καταστήματα, η οποία θα διαρκέσει έως και τις 10 Μαϊου. Οι καταναλωτές θα έχουν την ευκαιρία να ψωνίσουν σε μειωμένες τιμές που φθάνουν έως και 70%, προϊόντα τέλους σεζόν, αλλά και νέες παραλαβές. Στο πλαίσιο αυτό ανοιχτά θα παραμείνουν εμπορικά, πολυκαταστήματα και σούπερ μάρκετ την ερχόμενη Κυριακή

·       ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ Η ΑΓΟΡΑ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ

Μετά τις 26 Νοεμβρίου 2015, η πώληση γεωργικών φαρμάκων εγκεκριμένων για επαγγελματική χρήση περιορίζεται μόνο στα πρόσωπα που διαθέτουν πιστοποιητικό γνώσεων ορθολογικής χρήσης για αυτά. Τόσο οι επαγγελματίες αγρότες όσο και οι μη επαγγελματίες είναι υποχρεωμένοι να λάβουν το εν λόγω πιστοποιητικό, καθώς οι διατάξεις του ν. 4036/2012 αφορούν σε «πιστοποίηση γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων». Οι εξετάσεις διεξάγονται μέσω ειδικής ηλεκτρονικής εφαρμογής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπου ο ενδιαφερόμενος καλείται να απαντήσει σε 50 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής μέσα σε ορισμένο χρόνο. Για τη χορήγηση του πιστοποιητικού, πρέπει να απαντήσει σωστά σε τουλάχιστον 35 ερωτήσεις. Μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης, οι ενδιαφερόμενοι ενημερώνονται άμεσα για τον αριθμό των ερωτήσεων που απάντησαν σωστά και για τη χορήγηση ή μη του πιστοποιητικού, το οποίο ισχύει για πέντε χρόνια και αφορά στα γεωργικά φάρμακα που είναι φυτοπροστατευτικά προϊόντα.



  • ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ online ΟΔΗΓΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

Από την Πρεσβεία της χώρας μας στην Ιαπωνία σας ενημερώνουμε ότι στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.japan-greece-business.gr έχει αναρτηθεί ο Οδηγός Επιχειρείν για τις ελληνικές επιχειρήσεις που θέλουν να αναπτύξουν συνεργασίες στην Ιαπωνία. Περιέχει πληροφορίες, μεταξύ άλλων, για το οικονομικό περιβάλλον, τις προοπτικές του, το νομικό-φορολογικό και τελωνειακό πλαίσιο, τις διαδικασίες εισαγωγής και την επιχειρηματική κουλτούρα. Ως ηλεκτρονικό εργαλείο θα ανανεώνεται και συμπληρώνεται συνεχώς με σύγχρονες πληροφορίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: