«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Kόμπλεξ ανωτερότητας

Ναι, καλά διαβάσατε. Kόμπλεξ ανωτερότητας. Συνήθως ακούμε την έκφραση «κόμπλεξ κατωτερότητας» αλλά εγώ είπα να σας γράψω για το αντίθετο που  συναντάται κυρίως στο  γυναικείο φύλο.

Δεν μπορεί. Θα σας έχει τύχει να είστε σε μια παρέα και να υπάρχει κάποια που δήθεν χαριτολογώντας και δήθεν αστειευόμενη θα πετάξει τη σποντούλα της με σκοπό να σας μειώσει ή να σας κάνει να αισθανθείτε άσχημα! Σίγουρα θεωρεί τον εαυτό της ανώτερο και πιστεύει πως είναι καλύτερη των πάντων! Είναι –όπως φαίνεται- ένα εγωκεντρικό άτομο και το πιο σύνηθες χαρακτηριστικό της είναι ότι όπου βρεθεί κι όπου σταθεί καυχιέται για τα κατορθώματά της. Ναι, δυστυχώς ζουν και τέτοια ανεγκέφαλα όντα ανάμεσά μας!

Είμαι σίγουρος πως όταν σας...
συμβαίνει κάτι τέτοιο κάθεστε αποσβολωμένος, την κοιτάτε και αναρωτιέστε: Γιατί το είπε τώρα αυτό; Ήθελε να με κάνει να νιώσω μειονεκτικά; Μήπως θεωρεί τον εαυτό της καλύτερο; Και γεμίζετε το μυαλουδάκι σας με τόσα ανούσια ερωτήματα και σκέψεις.

Σε αυτές τις περιπτώσεις φίλοι μου το πιο σωστό που έχετε να κάνετε είναι να μην μιλήσετε. Απλώς αδιαφορείστε! Δεν υπάρχει λόγος να χαλάσετε το σάλιο και ποσοστό της πολύτιμης φαιάς ουσίας σας για να απαντήσετε σε έναν άνθρωπο που το να κατέβει από το… πανύψηλο καλάμι του και να σας καταλάβει του είναι ακατόρθωτο.

Αυτή η συμπεριφορά όμως είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων. Είτε οι γύρω της, της φέρονται με τέτοιο τρόπο ώστε την έχουν κάνει να πιστέψει ότι όντως είναι καλύτερη όλων, είτε η ίδια φθονεί την κατάσταση στην οποία βρίσκεται κάποιος άλλος (που είναι και το πιο σύνηθες). Μπορεί μάλιστα να φθονεί από τα πιο απλά πράγματα μέχρι τα πιο σύνθετα.Την εξωτερική εμφάνιση του άλλου, επί παραδείγματι, ή ακόμα και την επαγγελματική του σταδιοδρομία.

Χωρίς αμφιβολία, πρέπει να χαιρόμαστε για αυτό που είμαστε και να νιώθουμε περήφανοι για ό,τι καταφέρνουμε καθημερινά, από το μεγαλύτερο μας επίτευγμα μέχρι και το πιο μικρό. Σε καμία περίπτωση όμως δεν πρέπει να καυχιόμαστε γι’ αυτό. Αυτό ακριβώς είναι και το στοιχείο που μας διακρίνει από την παραπάνω κατηγορία ανθρώπων. Να θυμάστε επίσης, πως η κορυφή απαιτεί καλή ισορροπία και όποιος δεν τη διαθέτει μπορεί εύκολα να βρεθεί στο πάτο…. Γι’αυτό, προσοχή με τα καλάμια!

Δεν υπάρχουν σχόλια: