«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

«Μαχαίρι» στις αμοιβές πρωθυπουργού και υπουργών

Με εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, το σχέδιο νόμου με τίτλο «Περιστολή Δημοσίων Δαπανών και ρύθμιση θεμάτων Δημοσιονομικών Ελέγχων» αναρτήθηκε για διαβούλευση στις 26 Ιουλίου και χθες κατατέθηκε στο Κοινοβούλιο.
Καταργούνται τα έξοδα παράστασης του πρωθυπουργού, του προέδρου της Βουλής, του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και όλων των υπουργών.
Αυτό προβλέπεται σε νομοσχέδιο που...
κατέθεσε χθες το βράδυ στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών.
Στο ίδιο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται ρύθμιση για νέα μείωση των ενοικίων που πληρώνουν φορείς του Δημοσίου για τις στεγαστικές ανάγκες των υπηρεσιών τους.
Αξίζει να σημειωθεί πως, ύστερα από εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, το σχέδιο νόμου με τίτλο «Περιστολή Δημοσίων Δαπανών και ρύθμιση θεμάτων Δημοσιονομικών Ελέγχων» αναρτήθηκε για διαβούλευση στις 26 Ιουλίου και χθες κατατέθηκε στο Κοινοβούλιο.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις διατάξεις του νομοσχεδίου, περικόπτεται:
  • Από τον πρόεδρο της κυβέρνησης και τον πρόεδρο της Βουλής το ποσό των 1.872 ευρώ μηνιαίως.
  • Από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης το ποσό των 1.404 ευρώ μηνιαίως.
  • Από τους υπουργούς και τους υφυπουργούς που έχουν την ιδιότητα του βουλευτή το ποσό των 936 ευρώ τον μήνα.
  • Από τους υπουργούς και τους υφυπουργούς οι οποίοι όμως δεν έχουν την ιδιότητα του βουλευτή, το ποσό των 579 ευρώ.
Εξοικονόμηση
Οι περικοπές αυτές, σύμφωνα με τη συνοδευτική έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, αναμένεται να αποδώσουν 415.600 ευρώ ετησίως, ποσό που περιορίζεται σε 138.500 ευρώ για το 2012. Επίσης το Δημόσιο θα εξοικονομήσει επιπλέον 600.000 ευρώ από τη μείωση των Ειδικών Γραμματειών.
Στο ίδιο σχέδιο νόμου προβλέπεται και ρύθμιση για νέα μείωση των ενοικίων που πληρώνουν το Δημόσιο και οι φορείς του δημόσιου τομέα για ακίνητα στα οποία στεγάζονται υπηρεσίες του.
Συγκεκριμένα, προβλέπεται μείωση 10% για μισθώματα έως 1.000 ευρώ τον μήνα, 15% για μισθώματα από 1.000,01 ευρώ έως 2.000 ευρώ, 20% από 2.000,01 ευρώ έως 3.000 ευρώ και 25% από 3.000 ευρώ και άνω.
Οι μειώσεις θα τεθούν σε εφαρμογή από την 1η Οκτωβρίου.
Επίσης στο νομοσχέδιο προβλέπεται ότι μέχρι την 1η Ιανουαρίου 2015 δεν θα γίνει καμία αύξηση των ενοικίων.
Από το ψαλίδισμα των μισθωμάτων, στο οικονομικό επιτελείο αναμένουν ότι η ετήσια εξοικονόμηση θα φθάσει τα 15 εκατ. ευρώ.
Να σημειωθεί πως η προβλεπόμενη από το νομοσχέδιο μείωση δεν εφαρμόζεται στις μισθώσεις στις οποίες οι ιδιοκτήτες σε εφαρμογή του νόμου 4002/2011 έχουν συμφωνήσει με το ελληνικό Δημόσιο σε «κούρεμα» του ενοικίου τουλάχιστον κατά τα προβλεπόμενα στον παρόντα νόμο ποσοστά (δηλαδή από 10% έως και 25%, ανάλογα με το ύψος του ενοικίου).
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: