«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Σάββατο 25 Μαρτίου 2023

Το μήνυμα για την 25η Μαρτίου από τον Ι.Ν.Αγ. Χαραλάμπους Πολυγύρου

25η Μαρτίου | Ευαγγελισμός της Θεοτόκου | 202 χρόνια από την έναρξη της επανάστασης του 1821
Η 25η Μαρτίου είναι μια μέρα που ξεχωρίζει πάντοτε!
Ο λόγος απλός, μέσα στο πένθιμο και κατανυκτικό στάδιο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής αποπνέει έναν αέρα αναστάσιμο, ελπιδοφόρο, πανηγυρικό μα και διδακτικό!
Η βάση αυτής της χαράς είναι και η βάση του... σχεδίου της σωτηρίας του κόσμου. Η Αειπάρθενος Υπεραγία Θεοτόκος, μη έχουσα άνδρα, λαμβάνει εκ πνεύματος Αγίου τον Υιόν και Λόγον του Θεού, το δεύτερο Πρόσωπο της Αγίας Τριάδος. Κατ'αυτόν τον παράδοξο τρόπο ξεκινά η πορεία προς το Πάθος και την Ανάσταση, δηλαδή προς την επανασύνδεση του Ουρανού με την γη και του Θεού με τον άνθρωπο!
Έπειτα, αυτή η κοσμοσωτήριος αρχή αποτέλεσε το έναυσμα για κάτι ακόμα παράδοξο, την απελευθέρωση των υποδουλομένων Ελλήνων!
Η παραδοξότητα του γεγονότος, έγκειται στο μικρό δυναμικό των Ελλήνων, στις δυσμενείς επικρατούσες συνθήκες ως και στους παρελθόντες τέσσερις αιώνες (400 χρόνια) σκλαβιάς!
Όμως, το μήνυμα της ημέρας έρχεται από τους ήρωες προγόνους μας, οι οποίοι μας δείχνουν με βεβαιότητα να προχωρούμε στη ζωή μας με σημαία την πίστη μας στο Θεό!
Θα μπορούσε κανείς να προτάξει για του λόγου το αληθές πολλούς λόγους. Ωστόσο, μια απλή σκέψη αρκεί, και αυτή έχει να κάνει με το γεγονός ότι εμείς αναπνέουμε ελεύθερα εδώ και δύο αιώνες ως Έλληνες λόγω αυτής της άνωθεν προστασίας και εξαιτίας αυτής της πίστης που τελεσιούργησε το παράδοξον θαύμα της Επαναστάσεως του '21!
Όπου βούλεται Θεός νικάται φύσεως τάξις!
Ας είναι βοηθός μας η Κυρία Θεοτόκος!
Η Ελλάς σήμερον ανέστη!

Προσευχή μας, η ειρήνη του Θεού να βασιλεύει σε όλη τη γη! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: