«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022

Χρηματοδότηση 1.900.000 € διεκδικεί ο Δήμος Αριστοτέλη για την ύδρευση στον Στανό

Ριζική λύση στο πρόβλημα της υψηλής συγκέντρωσης νιτρικών στη γεώτρηση “Σιώμου Καλύβα” της κοινότητας Στανού, επιδιώκει ο Δήμος Αριστοτέλη, διεκδικώντας χρηματοδότηση ύψους 1,9 εκατομμυρίων ευρώ, για την προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος επεξεργασίας και απομάκρυνσης των νιτρικών.
 

Ο Δήμος συνέταξε τη σχετική μελέτη και τα αντίστοιχα τεύχη δημοπράτησης συνοδεύοντας το αίτημα χρηματοδότησης που εστάλη στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, στο πλαίσιο της πρόσκλησης υποβολής προτάσεων για έργα του άξονα «Διατήρηση κα Προστασία Περιβάλλοντος- προαγωγή της αποδοτικής χρήσης των πόρων». Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην΄...

κάλυψη των υδρευτικών αναγκών, όπου αποδεδειγμένα εντοπίζεται έλλειψη επάρκειας, ενώ συμβάλλει άμεσα και έμμεσα στα βασικά μέτρα για την προώθηση αποδοτικής και αειφόρου χρήσης νερού. Ειδικότερα, το συγκεκριμένο πρόγραμμα καλύπτει χρηματοδοτήσεις αποκλειστικά αυτού του είδους (πχ απονιτροποιήσεις) και όχι κάθε είδους παρέμβαση σχετικά με την ύδρευση.  

Ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος, υπογράμμισε σχετικά: 

«Πιστοί στη φιλοσοφία του προγράμματος “16 πρωτεύουσες” συνεχίζουμε να διεκδικούμε πόρους για την εκτέλεση σημαντικών έργων υποδομής και βελτίωσης της ποιότητας ζωής σε όλες τις κοινότητες του Δήμου. Τα νιτρικά στο νερό αποτελούν έναν ύπουλο άχρωμο και άγευστο παράγοντα, που μπορεί να προκαλέσει σοβαρά ζητήματα υγείας, ιδιαίτερα σε παιδιά. Με το έργο φίλτρανσης και επεξεργασίας του νερού που προέρχεται από την επίμαχη γεώτρηση, προσδοκούμε να δώσουμε οριστική λύση σε ζητήματα επάρκειας και ποιότητας του νερού στον Στανό.» 

Δεν υπάρχουν σχόλια: