«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020

ΠΑΟΚ: Προσφεύγει κατά Μαρινάκη και Ολυμπιακού σε FIFA/UEFA για το ρατσιστικό παραλήρημα

Ιδιαίτερα εκνευρισμένοι από την ανακοίνωση του Ολυμπιακού είναι οι επιτελείς του ΠΑΟΚ, όχι τόσο ως προς το περιεχόμενό της, αλλά κυρίως λόγω της ατυχούς-επιεικώς- έκφρασης που χρησιμοποίησαν απαξιωτικά για τον Ιβάν Σαββίδη.
Στην ανακοίνωσή τους, οι «ερυθρόλευκοι» ανέφεραν μεταξύ άλλων πως «Αφήνετε έναν Ρώσο ν' αλλοιώνει τους όρους του παιχνιδιού», με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ να απαντά άμεσα, τονίζοντας πως...
πρόκειται για ένα μνημείο ντροπής για εκατομμύρια Έλληνες Ποντίους, επιλέγοντας σκοπίμως και απαξιωτικά τον όρο «Ρώσο», όπως χαρακτήρισαν τον Ιβάν Σαββίδη:
"Η σημερινή ανακοίνωση της ΠΑΕ ΟΣΦΠ και του Βαγγέλη Μαρινάκη είναι μνημείο ντροπής για τους εκατομμύρια Έλληνες Ποντίους προσβάλλοντάς τους βάναυσα με την σκοπίμως απαξιωτική χρήση του όρου «Ρώσου»".
Μάλιστα, δεν προτίθενται να αφήσουν έτσι το εν λόγω θέμα καθώς θα προσφύγουν σε όλα τα αρμόδια θεσμικά όργανα (FIFA, UEFA), ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία του Ολυμπιακού και του ιδιοκτήτη της, κάνοντας σαφές σε όλους τους τόνους πως: «Ο ρατσισμός δεν έχει θέση σε καμία έκφανση της κοινωνίας μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: