«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019

Ο ορεινός όγκος του Χολομώντα είχε την τιμητική του στην Αθήνα

Την ορεινή Χαλκιδική, το στολίδι της το δάσος του Χολομώντα και το "χωριό των Χριστουγέννων" τον Ταξιάρχη προώθησε ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής στην  Athens International Tourism Expo 2019 που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Μεγάλο το ενδιαφέρον των επισκεπτών για την πατρίδα του Αριστοτέλη, τις μαγευτικές διαδρομές μέσα στις βελανιδιές, τις οξιές και στα έλατα του ορεινού όγκου, τη γαστρονομία και τα τοπικά προϊόντα και τα υπέροχα γραφικά σοκάκια και παραδοσιακά σπίτια της Αρναίας.

Εικόνες με τα πλακόστρωτα, τις αυλές, τα σπίτια με τα...
μπαλκόνια, τα ανακαινισμένα αρχοντικά, μάγεψαν όλους τους επισκέπτες του περιπτέρου της Χαλκιδικής. Η εκκλησία του Αγ. Στεφάνου, το λαογραφικό μουσείο και οι μοναδικοί παραδοσιακοί ξενώνες της Αρναίας είναι μερικά από τα πλεονεκτήματα που παρουσιάστηκαν στους εκατοντάδες επισκέπτες.

Η πρόταση του ΤΟΧ στους Αθηναίους για μία ολοκληρωμένη χειμωνιάτικη εμπειρία περιελάμβανε την προτροπή για γευσιγνωσία μελιού, κρασιού και όλων των εξαιρετικών προϊόντων της Χαλκιδικιώτικης γης. Στάση στον Άγιο Πρόδρομο για το μοναδικό σουβλάκι, επίσκεψη στον Πολύγυρο για το Αρχαιολογικό και το Λαογραφικό του μουσείο, τον παραδοσιακό ιστό και τις έξι βρύσες, τις ομορφιές των Βραστάμων και τέλος τις περιπατητικές διαδρομές.

Υπήρξε πλήρης ενημέρωση για την καλλιέργεια του έλατου στον Ταξιάρχη, την σημασία της προώθησης του φυσικού δέντρου για τον στολισμό των εορτών μιας και αυτό τονώνει την τοπική κοινωνία αφού αποτελεί μία από τις κύριες επαγγελματικές δραστηριότητες των κατοίκων του χωριού.

Ο Διευθυντής του ΤΟΧ Γιώργος Μπρουτζάς πραγματοποίησε πάνω από 30 επαγγελματικές συναντήσεις στο πρόγραμμα B2B της έκθεσης με τουριστικούς πράκτορες από διάφορα μέρη του κόσμου. Επίσης μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Ιωάννη Γιώργο συναντήθηκαν με τον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, την Πρόεδρο του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου και τον Γ.Γ. του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη με αντικείμενο συζήτησης την συνεργασία με τον ΤΟΧ για την καλύτερη προώθηση του προορισμού και τις καινούργιες πρακτικές προώθησης και προβολής της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: