“ΟΥΔΕΙΣ ΠΙΟ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ”

powered by Agones.gr - livescore

Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου 2019

Το Δημοτικό σχολείο Ολύνθου επισκέφθηκε η Υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη


Το Δημοτικό σχολείο Ολύνθου επισκέφθηκαν η Υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη και ο Περιφερειακός Διευθυντής εκπαίδευσης Αλέξανδρος Κόπτσης προκειμένου να ενημερωθούν για την εφαρμογή του καινοτόμου προγράμματος "Φωνάζουμε Στοπ στα ατυχήματα''

Στο δημοτικό σχολείο Ολύνθου και στο «αλλιώτικο» πάρκο του παραβρέθηκαν επίσης...

ο Δήμαρχος Πολυγύρου Αστέριος Ζωγράφος, η Διευθύντρια Π.Ε. Ν. Χαλκιδικής Ευτυχία Παπανικολάου, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Νίκος Αυγέρης, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και παρακολούθησαν το εν λόγω πρόγραμμα.

Στο διαδραστικό πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής τα παιδιά μαθαίνουν να κυκλοφορούν ως πεζοί αλλά και μελλοντικά ως οδηγοί μέσα από βιωματικές δράσεις και το απολαμβάνουν πραγματικά.
Σκοπός είναι η δημιουργία μιας αυριανής γενιάς οδηγών με την απαραίτητη κυκλοφοριακή κουλτούρα. Υπάρχουν διαβάσεις πεζών, δρόμοι διπλής κατεύθυνσης, μονόδρομος, κυκλικός κόμβος, κόμβοι, φανάρια, χώρος στάθμευσης, χώροι πρασίνου κ.ά.. Το εν λόγω Πάρκο (το οποίο είναι το μοναδικό με αυτή τη μορφή σε όλη την Ελλάδα ), δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά μέσα από το παιχνίδι να αποκτήσουν σωστή οδική συμπεριφορά και ασφάλεια, που είναι και το ζητούμενο στις μέρες μας. 

Το όλο έργο ολοκληρώθηκε με τη συνεργασία του Δήμου Πολυγύρου, του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, της διεύθυνσης του σχολείου, της τοπικής κοινότητος και των κατοίκων της περιοχής. 
Υπεύθυνος και οραματιστής του, είναι ο Διευθυντής του σχολειού Βασίλης Μισαηλίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: