«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019

Απορρίφθηκε ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο Ν. Προποντίδας η δημιουργία δομής φιλοξενίας προσφύγων στη Ν. Τενέδο Χαλκιδικής

Η αίτηση ιδιώτη για δημιουργία δομής φιλοξενίας προσφύγων στη Ν. Τένεδο απορρίφθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Ν. Προποντίδας. Η απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια της σημερινής κατεπείγουσας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, διότι κρίθηκε ότι το θέμα θα επηρεάσει το σύνολο της τοπικής κοινωνίας.
Η σχετική απόφαση αποτελείται από δύο σκέλη. Στο πρώτο αποφασίζεται η...
απόρριψη της συγκεκριμένης αίτησης και στο δεύτερο δηλώνεται η γενική θέση του Δήμου για αδυναμία λειτουργίας ανάλογων δομών.
Ο Δήμαρχος Μανώλης Καρράς στην εισήγησή του σημείωσε ότι η άρνηση για λειτουργία δομής προσφύγων δεν απορρέει από ρατσιστικά κίνητρα αλλά πραγματικές καταστάσεις και αδυναμίες.
"Ο Δήμος Ν. Προποντίδας είναι ένας τουριστικός Δήμος, ο οποίος δέχεται χιλιάδες επισκεπτών κάθε χρόνο και οι ανάγκες για υποδομές διαρκώς μεγαλώνουν. Οι δυσκολίες στην ύδρευση, που επιτείνονται εξαιτίας της παρατεταμένης λειψυδρίας, αλλά και η έλλειψη αποχετευτικού δικτύου αποδεικνύουν την πραγματική αδυναμία που υπάρχει. Αν προστεθούν σε όλα αυτά οι πολλές αυθαίρετες κατοικίες στο Δήμο μας , που δεν υδροδοτούνται και δεν διαθέτουν σύστημα αποχέτευσης, καθώς και η πληθυσμιακή αύξηση του καλοκαιριού (από 40.000 σε 400.000), η θέση μας είναι απόλυτα λογική και δικαιολογημένη" ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Καρράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: