«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η ημερίδα για καταστηματάρχες, καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος

Στην κατάμεστη αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής στον Πολύγυρο, πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία το απόγευμα της Τετάρτης 13 Νοεμβρίου, η ημερίδα που διοργάνωσε η διοίκηση του Επιμελητηρίου  με προσκεκλημένους εκπροσώπους του Πανελλήνιου Σωματείου Εστιατόρων - Καφετεριών - Τουριστικών Επαγγελμάτων Ελλάδας «ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε.».
Η ημερίδα απευθυνόταν σε όλους τους...
καταστηματάρχες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, (εστιατόρια – καταστήματα διασκέδασης – καφετέριες – καφενεία – καφέ – ξενοδοχεία – πιτσαρίες  – ταβέρνες – μουσικοταβέρνες – κυλικεία – βρεφονηπιακοί σταθμοί – παιδότοποι και άλλα συναφή επαγγέλματα) όπου παρουσιάστηκαν και αναλύθηκαν, από τους καθ’ ύλη αρμόδιους του κλάδου της εστίασης, τα καίρια θέματα που απασχολούν τους επιχειρηματίες του κλάδου της εστίασης.  

Στην ημερίδα αναλύθηκαν δύο βασικές ενότητες:
1ο ΘΕΜΑ: Όροι και προϋποθέσεις που πρέπει να τηρεί το κατάστημα για να αποφεύγει τις παραβάσεις – πρόστιμα – ομαλή λειτουργία της επιχείρησης (25 σημεία).
2ο ΘΕΜΑ: Πνευματικά και Συγγενικά Δικαιώματα – Τελευταίες Εξελίξεις (ΕΥΕΔ-ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ-GEA).
Την ημερίδα προλόγισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κος Κουφίδης Ιωάννης ενώ ο κύριος εισηγητής την εκδήλωσης ήταν ο πρόεδρος του ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε., κ. Γρηγόριος Τσαπατσάρης.
Ο κος Τσαπατσάρης, -όπου συνοδεύονταν από τον κο Ιωάννη Ιωάννου Γενικό Τομεάρχη του ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. και από την κα Γάκη Δέσποινα Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε.- στην παρουσίασή του αναφέρθηκε σε όλα τα φλέγοντα ζητήματα που αφορούν τον κάθε επιχειρηματία εστίασης και αναψυχής. Έγινε εκτενής αναφορά και ανάλυση στα 25 σημεία ελέγχου από τους κρατικούς μηχανισμούς, στις πλατφόρμες μουσικής (πνευματικά δικαιώματα) , στα τηλεοπτικά δικαιώματα που θα μας απασχολήσουν και αυτά σε λίγο καιρό καθώς και στις ορθές πρακτικές αντιμετώπισης και συμπεριφοράς κατά τη διάρκεια των ελέγχων από πλευράς των επιχειρηματιών. Αναφέρθηκε επίσης στον νέο αντικαπνιστικό νόμο 4633/16-10-2019 και για τις υποχρεώσεις του καταστηματάρχη προκειμένου να αποφύγει τις κυρώσεις από την μη εφαρμογή του εν λόγω νόμου.  
Ο κος Τσαπατσάρης επισήμανε προς τους παρευρισκόμενους ότι ο ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε., παραμένει έμπρακτα στο πλευρό των επιχειρήσεων, ανταποκρινόμενος σε αιτήματα νομικής κάλυψης όσων επιχειρήσεων εμπλακούν σε δικαστικές διαμάχες με τις εταιρείες είσπραξης δικαιωμάτων.
Στην συνέχεια ακολούθησε ένας πολύ εποικοδομητικός διάλογος μεταξύ των παρευρισκομένων και των ομιλητών καθώς απαντήθηκαν πολλές ερωτήσεις και επιλύθηκαν απορίες. Σε όλους τους παρευρισκομένους διανεμήθηκε έντυπο ενημερωτικό υλικό που περιλάμβανε τα 25 σημεία ελέγχου από τους κρατικούς μηχανισμούς, τις τελευταίες εξελίξεις για τα πνευματικά & τα συγγενικά δικαιώματα , καθώς και ενημέρωση για τον νέο αντικαπνιστικό νόμο.
Στην ημερίδα η παρουσία των μελών του κλάδου της εστίασης ήταν πολυάριθμη καθώς όπως είναι γνωστό η εστίαση διανύει την δυσκολότερη, ίσως, περίοδο των τελευταίων ετών. Το παρόν έδωσαν επίσης εκπρόσωποι συλλόγων και σωματείων της Χαλκιδικής, καθώς και μέλη της διοίκησης του Επιμελητηρίου. Το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων αποτυπώθηκε μέσω της συμμετοχής του και των ερωτήσεων που απηύθυναν στον κεντρικό ομιλητή μετά το πέρας της εισήγησής του.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κος Κουφίδης, προσέφερε αντιπροσωπευτικά αγροτικά προϊόντα της Χαλκιδικής στους εκπροσώπους της ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: