“ΟΥΔΕΙΣ ΠΙΟ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ”

powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2019

Εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στον Πολύγυρο

Η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, που θα πραγματοποιηθούν στον Πολύγυρο τη Δευτέρα  28 Οκτωβρίου 2019.


Δείτε παρακάτω το πρόγραμμα των εκδηλώσεων...


Α. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019. 


1. Από τις 8 το πρωί της 25ης Οκτωβρίου και ως τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2019 γ ε ν ι κ ό ς σ η μ α ι ο σ τ ο λ ι σ μ ό ς των Δημοσίων κτιρίων, των Ν.Π.Δ.Δ και Ι.Δ, των Τραπεζών, των σπιτιών των πολιτών, καθώς και των ιδιωτικών καταστημάτων.


2. Στις 9 το πρωί σ’ όλα τα εκπαιδευτήρια της
πόλης θα πραγματοποιηθούν Πανηγυρικοί Εορτασμοί με διάφορες εκδηλώσεις και ομιλίες.

 
3. Στις 11 το πρωί μαθητές με επικεφαλής τους δασκάλους και τους καθηγητές τους θα αποτίσουν φόρο τιμής στο Μνημείο των ηρώων της πόλης. 
Η εκδήλωση θα κλείσει με την κατάθεση στεφανιών από όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα του Γραφείου Φυσικής Αγωγής.


4. Η φ ω τ α γ ώ γ η σ η όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, θα γίνει κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και της 28ης Οκτωβρίου.


Β. ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019. 


Ώρα 07:30: Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες της Εκκλησίας και η Φιλαρμονική του Δήμου θα περάσει από τους δρόμους της πόλης, παιανίζοντας θριαμβευτικά εμβατήρια. 


Ώρα 10:30: Τέλεση δοξολογίας στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου, στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ.κ. Νικόδημος.

Πέρας προσέλευσης των επισήμων στον Ιερό Ναό ορίζεται η 10:15 ώρα. Κατά την προσέλευση των επισήμων η Φιλαρμονική του Δήμου θα αποδίδει τιμές. 


Μετά το τέλος της δοξολογίας θα εκφωνηθεί στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό ο Πανηγυρικός της ημέρας από τον κ. Μιχαήλ Δρούγκα, Εκπαιδευτικός του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πολυγύρου Ν. Χαλκιδικής

Ώρα 11:15: Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των ηρώων από τους:


-Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης. 

-Εκπρόσωπο της Βουλής.

-Διοικητή Φρουράς Θεσσαλονίκης Δ/κτη Γ΄ Σ.Σ. ή Εκπρόσωπό του. 

-Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής. 

-Δήμαρχο Πολυγύρου. 

-Αστυνομικό Διευθυντή Χαλκιδικής. 

-Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκιδικής.

-Πρόεδρο Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Χαλκιδικής.

-Εκπρόσωπο της αντιστασιακής οργάνωσης ΠΕΑΕΑ

 -Εκπρόσωπο της αντιστασιακής οργάνωσης ΠΟΑEΑ. 

Σιγή ενός λεπτού στη μνήμη αυτών που έπεσαν για την πατρίδα και θα ακολουθήσει η ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.

Ώρα 11:30: Παρέλαση μαθητών μπροστά από τους εκπροσώπους της Εκκλησίας, της Πολιτείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των φορέων της πόλης και των κατοίκων της. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: