«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019

Δήμος Πολυγύρου: Ευαισθητοποίηση σε θέματα οδικής συμπεριφοράς

Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Πολυγύρου
Στο πλαίσιο των στρατηγικών στόχων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, δημοτικές αρχές και αστυνομικές υπηρεσίες ξεκινούν μια προσπάθεια ενημέρωσης των πολιτών για θέματα αντιμετώπισης φαινομένων που δυσχεραίνουν την...
απρόσκοπτη κίνηση πεζών, ατόμων με εδικές ανάγκες (ΑμεΑ), μητέρων με ανήλικα τέκνα και επισκεπτών -όπως κατάληψη πεζοδρομίων με αντικείμενα, τραπεζοκαθίσματα, παράνομες σταθμεύσεις οχημάτων, μη εμφανή σήμανση ή ύπαρξη τυχόν διαγραμμίσεων.

Ο Δήμος Πολυγύρου και οι αστυνομικές υπηρεσίες με στόχο τη βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών στον Πολύγυρο και τον περιορισμό των προβλημάτων, ειδικά κατά τις πρωινές ώρες, όποτε η πόλη δέχεται μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο, καλεί τους πολίτες να επιλέγουν χώρους στάθμευσης σε επιτρεπόμενα σημεία.


Το φαινόμενο της στάθμευσης πάνω σε πεζοδρόμια, σε ράμπες εξυπηρέτησης ΑμεΑ καθώς και σε διαβάσεις πεζών δυσχεραίνει την κίνηση πεζών, μητέρων με παιδιά, ΑμεΑ και επισκεπτών δημιουργώντας ταυτόχρονα κακή εντύπωση στους επισκέπτες της πόλης, η οποία όμως δεν αντικατοπτρίζει το επίπεδο της παιδείας και του πολιτισμού μας.


Ο δήμος παρακαλεί τους δημότες να ενεργοποιηθεί ο καθένας ατομικά ώστε να εξαλειφθεί το φαινόμενο αυτό, κάνοντας ταυτόχρονα γνωστό ότι επίκειται εντατικοποίηση των ελέγχων της Τροχαίας Πολυγύρου προς αντιμετώπιση του προβλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: