«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019

Απαγόρευση της κυκλοφορίας πεζών και τροχοφόρων σε περιοχές της Χαλκιδικής

Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς στη Χαλκιδική σήμερα Τετάρτη 10 Ιουλίου, όπως έχει προειδοποιήσει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Τόσο για την ασφάλεια των πολιτών όσο και για την δασική προστασία, στο πλαίσιο της αντιπυρικής περιόδου, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προχωρά σε λήψη μέτρων.
Σύμφωνα με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής Γιάννη Γιώργου, με σκοπό την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών Πυρκαγιών, απαγορεύεται η κυκλοφορία πεζών και τροχοφόρων κάθε είδους σε ορισμένες περιοχές.
Πιο αναλυτικά από σήμερα μέχρι αύριο απαγορεύεται η κυκλοφορία στις περιοχές:

α) Χερσόνησο Κασσάνδρας – Περιοχή Μεσονήσι, κορυφογραμμή από Κασσανδρινό μέχρι Αγία Παρασκευή, β) Χερσόνησο Σιθωνίας – Κορυφογραμμή από Μελισσοκομικό Συνεταιρισμό μέχρι Συκιά, γ) τις δασικές περιοχής Ουρανούπολης και Κομίτσας και την περιοχή Κάκαβος την Τετάρτη 10.07.2019 και από ώρες 09.00 έως 09:00 το πρωί της επομένης 11.07.2019.
Για την εφαρμογή του μέτρου, η Πυροσβεστική υπηρεσία Πολυγύρου προειδοποιεί:
-Τα σημεία ελέγχου και απαγόρευσης εισόδου με την συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ. στην συμβολή των δασικών δρόμων με τις αντίστοιχες επαρχιακές και δημοτικές οδούς.
-Η απομάκρυνση όλων των ευρισκομένων στο δάσος από τα περιπολικά οχήματα του Π.Σ. και ΕΛ.ΑΣ., εκτός των μελών εθελοντικών οργανώσεων (πεζών ή εποχούμενων), που συμμετέχουν στην πυροπροστασία της Π.Ε. Χαλκιδικής.
-Καταγραφή των πινακίδων κυκλοφορίας όλων των οχημάτων που κινούνται στο δάσος.
-Οι Δήμοι και οι ιδιοκτήτες των Δασικών εκτάσεων της Π.Ε. Χαλκιδικής των παραπάνω περιοχών, να προβούν στη λήψη όλων των απαιτούμενων προληπτικών μέτρων και συστάσεων σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.
-Η εφαρμογή της Απόφασης ανατίθεται στην ΕΛ.ΑΣ και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Πολυγύρου.
-Οι παραβάτες της Απόφασης τιμωρούνται σύμφωνα με το άρθρο 458 Π.Κ., εάν δεν συντρέχει περίπτωση βαρύτερης αξιόποινης πράξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: