«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019

Δήμος Πολυγύρου: Αυτοψία στα πληγέντα από την θεομηνία της 10ης Ιουλίου 2019 κτίσματα από την Δ.Α.Ε.Φ.Κ. – Β.Ε.

Στον Δήμο Πολυγύρου βρέθηκε σήμερα 17/07/2019 κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Βορείου Ελλάδος (ΔΑΕΦΚ – Β.Ε) της Γεν. Γραμματείας Υποδομών του...
Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, προκειμένου να πραγματοποιήσει αυτοψία στα κτίσματα (οικίες, καταστήματα και επιχειρήσεις) που υπέστησαν ζημιές από την θεομηνία της 10ης Ιουλίου 2019.
Η αυτοψία αφορά τα κτίσματα, για τα οποία οι ιδιοκτήτες τους υπέβαλαν δηλώσεις ζημίας και αιτήσεις αποζημίωσης στον Δήμο Πολυγύρου αλλά και τυχόν όμορα κτίσματα, για τα οποία δεν υποβλήθηκαν οι σχετικές αιτήσεις. Μετά την παραπάνω διαδικασία οι πολίτες θα λάβουν το σχετικό δελτίο αυτοψίας.
Σκοπός των αυτοψιών από το κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Βορείου Ελλάδος είναι να διαπιστωθεί ο βαθμός επικινδυνότητας των κτισμάτων που επλήγησαν όπως και να οριοθετηθεί με την μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια η περιοχή αναφορικά με την χορήγηση των αποζημιώσεων.
Σε σχέση με την επικινδυνότητα με «ΠΡΑΣΙΝΟ» θα χαρακτηριστούν τα κτίσματα που είναι κατοικήσιμα και «ΚΙΤΡΙΝΟ» αυτά που είναι επικίνδυνο να κατοικηθούν. Σε περίπτωση που προκύψουν μη κατοικήσιμα κτίσματα αυτά θα χαρακτηριστούν «ΚΟΚΚΙΝΑ».
Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση μετά την ολοκλήρωση της παραπάνω διαδικασίας θα εκδοθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση στην οποία θα αποσαφηνίζεται η οριοθέτηση της πληγείσας περιοχής, θα καθορίζονται οι πιστώσεις που θα διατεθούν όπως και τα δικαιολογητικά, που θα πρέπει να προσκομίσουν οι πολίτες για να λάβουν τις αποζημιώσεις.
Υπενθυμίζεται ότι είναι απαραίτητο να τηρηθεί από τους πληγέντες φωτογραφικό υλικό, σε φυσική ή και ψηφιακή μορφή, όπου θα αποτυπώνονται οι ζημιές που υπέστησαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: