«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019

Παρεμβάσεις του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής προς ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ


Το παρόν δελτίο τύπου έχει σκοπό να ενημερώσει τα μέλη του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής και ιδιαιτέρα όσα δραστηριοποιούνται στους τομείς του τουρισμού, της μεταποίησης, στον αγροτικό τομέα και συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα με την ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ (Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας).
Αναφερόμαστε στη δεινή θέση που βρέθηκαν...
πολλά τουριστικά καταλύματα, ξενοδοχεία και γενικότερα επιχειρήσεις του Νομού μας, λόγω ανυπέρβλητων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν με την ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε., που συνίστανται στο γεγονός ότι ενώ έχουν αιτηθεί την σύνδεση τους στο ηλεκτρικό δίκτυο, έχουν καταβάλλει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις που τους αναλογούν, η ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. δεν ανταποκρίνεται στις συμβατικές της υποχρεώσεις, γιατί στερείται των αναγκαίων υλικών ( κολώνες κ.λ.π. ).
Έχουν κατατεθεί από τη Διοίκηση του Επιμελητήριου Χαλκιδικής προς τον αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Σταθάκη Γιώργο δύο επιστολές σχετικές με το πρόβλημα που υπάρχει με την ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ , στις 08/3/2019 με αριθμ πρωτ. 883 και στις 05/04/2019 με αριθμ πρωτ. 1282 και κοινοποίησή τους προς την ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας, τα Επιμελητήρια της Χώρας καθώς και στους βουλευτές τον νομού μας, ενώ επιπλέον κατατέθηκε σχετική επερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων, αλλά παρ’ όλα αυτά το πρόβλημα συνεχίζει να υφίσταται.
Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής σε συνεννόηση με τις επιχειρήσεις του νομού μας που βρέθηκαν σε δεινή θέση, προτάθηκε ως τελευταία λύση η προσφυγή στην Δικαιοσύνη με τη δικαστική συμπαράσταση του νομικού τμήματος του Επιμελητηρίου και την κατάθεση συλλογικής αγωγής των ενδιαφερόμενων μελών του προς την ΔΕΔΔΗΕ, ώστε αυτή να εξαναγκασθεί δικαστικά να ανταποκριθεί στις στοιχειώδεις και βασικές συμβατικές υποχρεώσεις και να υπάρξει επιτέλους λύση σ’ ένα πρόβλημα που επηρεάζει την ομαλή λειτουργία και επέκταση των επιχειρήσεων των μελών μας.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα, έστω και την τελευταία στιγμή, φαίνεται να υπάρχει μια κινητικότητα από την πλευρά της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. στην κατεύθυνση επίλυσης των προβλημάτων, που υπήρχαν όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Παρ’ όλα αυτά όσες από τις επιχειρήσεις μέλη του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, συνεχίζουν να υφίστανται ταλαιπωρία στην σύνδεση τους από τον ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε., παρακαλούνται να έλθουν σε επικοινωνία με το νομικό τμήμα του, να καταθέσουν τα απαραίτητα στοιχεία για το πρόβλημά τους ώστε να κατατεθεί συλλογική αγωγή σε βάρος της ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: