«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη 11 Ιουνίου 2019

Ευχαριστήριο του Δημάρχου Κασσάνδρας προς την Κατερίνα Ιγγλέζη


Την βουλευτή Χαλκιδικής Κατερίνα Ιγγλέζη ευχαριστεί για την πολύτιμη βοήθειά της ο δήμαρχος Κασσάνδρας Βασίλης Κυρίτσης. Η συμβολή της ήταν κάτι παραπάνω από σημαντική στην εξέλιξη της πορείας της υγείας του μικρού Αθάνασιου Κυπραίου, που διαγνώστηκε   με   όγκο   στον   εγκέφαλο (μυελοβλάστωμα) στις 28/07/2018. Η περιπέτεια της υγείας του συγκίνησε τον κοινωνικό μας περίγυρο καθώς από το καλοκαίρι του 2018 μέχρι και σήμερα ο μικρός έδωσε και...
δίνει  μια γιγάντια μάχη από την οποία ευελπιστούμε όλοι ότι βγαίνει νικητής της ζωής.
Το παιδί αμέσως μετά τη διάγνωση της πάθησής του χειρουργήθηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και μεταφέρθηκε στην εντατική παίδων  του Ιπποκράτειου  νοσοκομείου όπου παρέμεινε για 53 ημέρες. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ   όπου συνέχισε την αγωγή του και υποβλήθηκε σε άλλες  τρεις  χειρουργικές επεμβάσεις. Πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο στις αρχές Νοεμβρίου του 2018 κι ενώ βρισκόταν σε κόμμα, με αποτέλεσμα οι γιατροί να κρίνουν μονόδρομο την εισαγωγή του στο   κέντρο   αποκατάστασης ΕΥΕΞΙΑ, το οποίο   είναι το μοναδικό κέντρο στη Βόρεια Ελλάδα, που μπορεί να φιλοξενήσει παιδιά με τόσο βαριά γενικευμένη κατάσταση, για την συνέχιση της αποθεραπείας τους. Στην ΕΥΕΞΙΑ ο μικρός μας φίλος παραμένει ως  και σήμερα. Βάσει της γνωμάτευσης των γιατρών ο ΕΟΠΥΥ κρίνει ότι το παιδί μπορεί να πάρει εξιτήριο και να μεταφερθεί στο σπίτι του, όμως οι γονείς του αδυνατούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες της ιατρικής φροντίδας που χρειάζεται ένα παιδί με γαστροστομία, τραχειοστομία, που δεν περπατάει και δεν  ανταποκρίνεται  σε ερεθίσματα. Για το λόγο αυτό ζήτησαν  την παραμονή του παιδιού τους στο ιατρικό κέντρο.
Η συμβολή της κυρίας Ιγγλέζη ήταν άμεση και με περισσή ευαισθησία  έσκυψε πάνω στο πρόβλημα.
Εύχομαι να είναι το  τέλος της ταλαιπωρίας του μικρού μας Θανάση και να επανέλθει γερός και δυνατός πίσω στους δικούς του.
Οι ευχές και οι προσευχές όλων μας ας  μειώσουν έστω και στο ελάχιστο την ταλαιπωρία των δικών του αλλά  και του μικρό ασθενή.
Εύχομαι ταχεία ανάρρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: