«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη 21 Μαΐου 2019

Ένα διαμάντι στο Δήμο Αριστοτέλη

Το 2019 είναι μια χρονιά ορόσημο για το Άλσος Αριστοτέλη, τόσο για την διοίκηση όσο και τους εργαζομένους στην ΑΞ.Τ.Α.Δ.Α. Δ.Α.Ε που δούλεψαν με κοινό στόχο και έτσι η ολοκλήρωση της ανάπλασης και ανάδειξης του Άλσους Αριστοτέλη, που λειτουργεί από το 2003, πήρε σάρκα και οστά.
Τους τελευταίους μήνες πραγματοποιήθηκαν...

εργασίες καθαρισμού του χώρου, κόπηκαν τα επικίνδυνα δένδρα και φυτά που είχαν ριζώσει στους βυζαντινούς πύργους και απειλούσαν μέχρι και με την κατάρρευση τους, ενώ ανατέθηκε σε γεωπόνο η διαμόρφωση και η ανάδειξη του χώρου με την φύτευση δέντρων και καλλωπιστικών φυτών και περιποίηση του γκαζόν. Επισκευάστηκαν τα ποτιστικά και τοποθετήθηκε νέος εξοπλισμός αντλιών νερού, ενώ έγιναν εργασίες και στο σημείο των πηγών του πόσιμου νερού, αλλά και του νερού που προορίζεται για πότισμα, έτσι ώστε να υπάρχει επάρκεια. Προχωρήσαμε στην αντικατάσταση τμημάτων του ξύλινου φράχτη, που ήταν κατεστραμμένος και τοποθετήσαμε διακοσμητική πλακόστρωση γύρω από τα διαδραστικά όργανα. Τοποθετήθηκαν κάμερες ασφαλείας για τον καλύτερο έλεγχο του χώρου, αλλά και για να διασφαλιστεί η ασφάλεια του Άλσους. Με ειδικό συνεργείο έγινε βιολογικός καθαρισμός του ανδριάντα και έτσι το λευκό μάρμαρο πήρε την αρχική του εικόνα. Συντηρήθηκαν και επισκευάστηκαν, όπου χρειάστηκε, όλα τα διαδραστικά όργανα που υπάρχουν στον χώρο.
Σε συνεργασία με το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κ. ΚΟΤΣΑΝΑΣ, τοποθετήσαμε ακόμη ένα διαδραστικό όργανο «Το Ξυπνητήρι του Αριστοτέλη». Πρόκειται για ένα ξυπνητήρι, βασισμένο σε σχέδιο του Αριστοτέλη, που χρησιμοποιούσε ο φιλόσοφος προκειμένου να ξυπνά μετά από σύντομο χρονικό διάστημα και έτσι να αφιερώνει περισσότερο χρόνο για τις μελέτες του.
Πραγματοποιήσαμε συστηματική προβολή και προώθηση σε tour operators του εξωτερικού, με πιο σημαντικές ίσως το αφιέρωμα με δισέλιδο στην έντυπη έκδοση της Fraport (η οποία δραστηριοποιείται σε 14 περιφερειακά αεροδρόμια στην Ελλάδα) και μοιράζεται σε χιλιάδες επισκέπτες και το αφιέρωμα του CNN-Greece. Συγχρόνως έχουν τυπωθεί σε χιλιάδες αντίτυπα και σε 6 γλώσσες, τα νέα φυλλάδια του Άλσους τα οποία διανέμονται τόσο στο Άλσος αλλά και σε εκθέσεις του εσωτερικού και εξωτερικού.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι η προσέλκυση επισκεπτών στο Άλσος Αριστοτέλη παρουσιάζει σημαντική άνοδο κάθε χρόνο. Σταδιακά από το 2014 η επισκεψιμότητα παρουσίασε αύξηση της τάξης του 30%, και το 2018 είχαμε επίσημα πάνω από 25.000 επισκέπτες.
Το Άλσος Αριστοτέλη αποτελεί κόσμημα για την περιοχή μας και πόλος έλξης χιλιάδων τουριστών κάθε χρόνο. Η ανάπλαση και η ανάδειξή του αποτελεί έναν ελάχιστο φόρο τιμής στο έργο του μεγάλου φιλοσόφου και ασφαλώς ενισχύει σημαντικά το τουριστικό προϊόν της περιοχής μας και διαφημίζει τον Δήμο μας διεθνώς !



Δεν υπάρχουν σχόλια: