«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

Εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών του ΓΕΛ Πολυγύρου στο κέντρο ερευνών CERN της Ελβετίας


Τον Μάρτιο του 2019 45 μαθητές και μαθήτριες από την Β΄ και Γ΄ τάξη του Γενικού Λυκείου Πολυγύρου μαζί με 4 συνοδούς πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο ερευνητικό κέντρο CERN στη Γενεύη της Ελβετίας. 

Η επίσκεψη περιελάμβανε επίσης επίσκεψη στο Μουσείο Ολυμπιακών Αγώνων στη Λωζάννη, στη Βέρνη, όπου πέρα από την περιδιάβαση στο άριστα διατηρημένο ιστορικό κέντρο, είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το Παλιό Κοινοβούλιο, όπου στεγάζεται το Μουσείο Αινστάιν και το Μέγαρο των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη και ξεναγήθηκαν στους...
χώρους και στις αίθουσες των συνεδριάσεων. Ακολούθησε σύντομη περιήγηση στην παραλίμνια περιοχή της πόλης με τον περίφημο πίδακα jet de leau, ύψους 136 μέτρων.
Η επίσκεψη - ξενάγηση στο Cern, περιελάμβανε τη διάλεξη – γνωριμία με το χώρο από έλληνες επιστήμονες και την περιήγηση στον επεξεργαστή και στο χώρο κατασκευής των μαγνητών που συνθέτουν τον επεξεργαστή.

Η εκδρομή ολοκληρώθηκε με ξεναγήσεις στο Μιλάνο και τη Bologna.

Από το αεροδρόμιο της πόλης αυτής, η ομάδα επέστρεψε στην Ελλάδα.

 



Οι συνοδοί εκπαιδευτικοί επισημαίνουν τα παρακάτω:


"Η γενική αίσθηση ήταν ότι η επίσκεψη πέτυχε απόλυτα τον στόχο της, καθώς συνδύασε αρμονικά τον εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό της χαρακτήρα. Ακόμα, θα πρέπει να γίνει ιδιαίτερη αναφορά στην άψογη συμπεριφορά των μαθητών και μαθητριών του σχολείου και την τέλεια συνεργασία τους με τις συνοδούς εκπαιδευτικούς. 

Τέλος, θα πρέπει να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς μας, VIGLIA OLIVES INSPIRATION, ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΛΕΥΚΟΛΙΘΟΙ και την Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, χωρίς τους οποίους το κόστος της εκδρομής θα ήταν για πολλούς μαθητές και μαθήτριες απαγορευτικό".


Δεν υπάρχουν σχόλια: