"ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΓΙΣΕΙ"

powered by Agones.gr - livescore

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018

Φράγμα "Χαβρία" Χαλκιδικής

Σε κλίμα ενότητας και συνεργασίας, πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με την παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας & Ανάπτυξης  Στέργιου Πιτσιόρλα, του Υπουργού Υποδομών Χ. Σπίρντζη, των Βουλευτών του Νομού Χαλκιδικής Γ. Βαγιωνά και Κ. Ιγγλέζη, του Αντιπεριφεριάρχη Χαλκιδικής Γ.Γιώργου, των Δημάρχων της Χαλκιδικής και υπηρεσιακών παραγόντων, η πλέον σοβαρή και κεντρική σύσκεψη για το θέμα των φραγμάτων Χαβρία και Πετρένια.
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις και δηλώσεις των παρισταμένων Υπουργών, έχει ολοκληρωθεί η μελέτη του φράγματος Πετρένια καθώς και η μελέτη του φράγματος Χαβρία.

Ειδικότερα, για το Φράγμα Χαβρία που αφορά στο Δήμο Πολυγύρου, κατά δήλωση του Υπουργού Υποδομών Χ. Σπίρτζη δεσμευτήκαν...

30.000.000 ευρώ από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, για την εξόφληση αποζημιώσεων σε σχέση με τις απαιτούμενες αναγκαστικές απαλλοτριώσεις, ώστε να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία δημοπράτησης , κατασκευής και λειτουργίας ενός χωμάτινου φράγματος ύψους 76 μ. συνολικού προϋπολογισμού 140.000.000 ευρώ, τα οποία θα καλυφθούν από τον ή την ανάδοχο που θα προκύψει μέσα από τη διαγωνιστική διαδικασία της σύμπραξης των διατάξεων που αφορούν τις συμπράξεις δημόσιου κι ιδιωτικού τομέα (Σ.Δ.Ι.Τ) . 
Η όλη διαδικασία προβλέπεται να γίνει σε διαφορετικές φάσεις. Με την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης , η μονάδα επεξεργασίας νερού θα αποδίδει ημερησίως προς κατανάλωση 55 χιλιάδες κυβικά νερού και με την ολοκλήρωση των υπόλοιπων φάσεων θα αποδίδονται συνολικά προς κατανάλωση 165 χιλιάδες κυβικά νερού. 
Στην τελική του μορφή θα έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετήσει 435 χιλιάδες κατοίκους. 
Παράλληλα με τη σταδιακή και ολοκληρωμένη διαδικασία κατασκευής του όλου φράγματος και των διυλιστηρίων προβλέπεται να αρδεύεται κατά προτεραιότητα ολόκληρη η πεδιάδα της Ορμύλιας και συνολικά θα αποδοθούν για το σκοπό αυτό 9 εκατομμύρια κυβικών νερού.
Τέλος για τη διαχείριση όλων των παραπάνω θα συσταθεί ειδικός φορέας με τη συμμετοχή της Αυτοδιοίκησης και του Ελληνικού Δημοσίου, θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και η αποπληρωμή του όλου έργου θα γίνει σταδιακά από το Ελληνικό Δημόσιο χωρίς οποιαδήποτε επιβάρυνση των δημοτών μας.



Επισημαίνει τα παρακάτω ο Δήμαρχος Πολυγύρου  Αστέριος Ζωγράφος:

"Να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η κεντρική και ουσιαστική συνάντηση, για το ξεκίνημα της ολοκλήρωσης των όσων πετύχαμε ως διοίκηση της Νομαρχίας Χαλκιδικής και Δήμου Πολυγύρου με συνεχόμενες γραπτές κι προφορικές παρεμβάσεις ( που κρατούνται στο αρχείο μας), προς τις Υπηρεσίες του Υπουργείου Υποδομών που πραγματικά ανταποκρίθηκαν σε όλα τα παραπάνω με πρωτεργάτη τον παριστάμενο στη σύσκεψη Γενικό Διευθυντή υδραυλικών και λιμενικών έργων του Υπουργείου Υποδομών κ. Αντώνη Κοτσώνη , τον οποίο κι ευχαριστήσαμε δημοσίως.
Εύχομαι ειλικρινά η ελπίδα που ξεπήδησε μέσα από τη σύσκεψη τούτη να γίνει πραγματικότητα προς όφελος των τοπικών μας κοινωνιών. Κύριο μέλημα μας είναι να προνοήσουμε κι να διασφαλίσουμε για το μέλλον τη πληρότητα του Δήμου μας σε ύδρευση και άρδευση".






Δεν υπάρχουν σχόλια: