«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει...

  • ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ OnTour ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
Στις 10 και 12 Οκτωβρίου θα διοργανωθεί στη Χαλκιδική το Σχολείο Τουρισμού OnTour. Πρόκειται για μία εκπαιδευτική, μη κερδοσκοπική δράση, η οποία γεννήθηκε από τη σύμπραξη του Ινστιτούτου του ΣΕΤΕ (ΙΝΣΕΤΕ) και του ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ. Στόχος του Σχολείου είναι να «εξοπλίσει» τους...
επαγγελματίες του τουρισμού με νέες γνώσεις, ιδέες και δεξιότητες.. Στο διήμερο Σχολείο οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εξειδικευμένους ομιλητές, οι οποίοι θα προσφέρουν σημαντικές γνώσεις μέσα από διαδραστικές εισηγήσεις σε τουριστικά θέματα.
Το Σχολείο Τουρισμού OnTour ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ, να φέρει κοντά την τοπική κοινωνία και να ενισχύσει την υλοποίηση συνεργιών, αναδεικνύοντας τις αξίες του εθελοντισμού και του συναγωνισμού. Απευθύνεται σε όλους που άμεσα ή έμμεσα, απασχολούνται και επηρεάζουν το τουριστικό προϊόν και τις υπηρεσίες της Χαλκιδικής, καθώς και της ευρύτερης περιοχής.
Το Σχολείο Τουρισμού OnTour  θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δωρεάν έως και 300 συμμετέχοντες, οι οποίοι, θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης από το διεθνές πανεπιστήμιο, με έδρα τη Θεσσαλονίκη.
Υπενθυμίζεται ότι το Σχολείο Τουρισμού On Tour έχει ήδη επισκεφτεί 4 προορισμούς (Πόρο, Όλυμπος, Β. Σποράδες και Χίο) και έχουν συμμετάσχει περίπου 670 άτομα.   
Τη διοργάνωση του Σχολείου Τουρισμού OnTour ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ, έχει αναλάβει ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής, μέσω του τοπικού εκπροσώπου του, κυρίου Γρηγόριου Τάσιου, Α’ αντιπροέδρου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής, και της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής. Το Σχολείο Τουρισμού OnTour XΑΛΚΙΔΙΚΗΣ, τελεί υπό την ακαδημαϊκή Αιγίδα του Διεθνούς Ελληνικού Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ Εθνικοί Υποστηρικτές είναι η Aegean, η Communication Effect, και η Ε-Survey.
Η πρώτη ημέρα θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Ιερισσού, ενώ η δεύτερη στο Pomegranate Wellness Spa Hotel. Οι συμμετέχοντες της δεύτερης μέρας του Σχολείου Τουρισμού OnTour ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ , θα έχουν την δυνατότητα να μετακινηθούν δωρεάν, με λεωφορεία, από και προς τις περιοχές της Κασσανδρείας και της Νικήτης.
Οι αιτήσεις του Σχολείου Τουρισμού ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ είναι ανοιχτές για:
Συμμετέχοντες - Όλους όσους ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το Σχολείο.


Εθελοντές  - Κατοίκους της περιοχής οι οποίοι θέλουν να προσφέρουν εθελοντική εργασία στην διοργάνωση


Για περισσότερες πληροφορίες για το Σχολείο Τουρισμού On Tour στο link :


  • ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ»


Σας προσκαλούμε την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018, στο Κλειστό Γυμναστήριο του Αγίου Παύλου και από ώρα 10:00 έως 14:00, να γιορτάσουμε μαζί την «Παγκόσμια Ημέρα Παιδικής Διατροφής». Οι διακεκριμένοι Διαιτολόγοι και διατροφολόγοι από την Ένωση διαιτολόγων διατροφολόγων Ελλάδος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, μέσω των διατροφοπαιχνιδιών και των δραστηριοτήτων που έχουν προγραμματίσει για τα παιδιά στην εκδήλωση, θα τα ενημερώσουν μαζί και τους γονείς, για την υγιεινή διατροφή .


Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με τον Εμπορικό Επαγγελματικό Σύλλογο Καλλικράτειας, το Επιμελητήριο Χαλκιδικής και τους αθλητικούς συλλόγους της Καλλικράτειας.


  • ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Β’ , Γ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ & ΥΓΙΕΙΝΗΣ & ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΕΦΕΤ)
Η Επιμελητηριακή Αναπτυξιακή Εταιρεία Χαλκιδικής «ΕΠ.ΑΝ.Ε.Χ.» σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής προτίθεται να πραγματοποιήσει  σεμινάρια Τεχνικού Ασφαλείας Β΄ κατηγορίας επικινδυνότητας (35 ώρες εκπαίδευσης κόστους 100,00€) και Τεχνικού Ασφαλείας Γ΄ κατηγορίας επικινδυνότητας (10 ώρες εκπαίδευσης, κόστους 50,00 €), καθώς και σεμινάρια Υγιεινής & Ασφάλειας Τροφίμων (ΕΦΕΤ) (10 ώρες εκπαίδευσης, κόστους 80,00€).
Για τους Εργοδότες ή για τους εργαζόμενους των οποίων οι επιχειρήσεις δεν είναι εγγεγραμμένες στο μητρώο του Επιμελητηρίου και επιθυμούν να λάβουν μέρος στα σεμινάρια, θα πρέπει να καταβάλλουν αντίστοιχα τα παρακάτω ποσά: Για τον Τεχνικό Ασφαλείας Β΄ κατηγορίας επικινδυνότητας (35 ώρες εκπαίδευσης κόστους 110,00€), για τον τεχνικό Ασφαλείας Γ΄ κατηγορίας επικινδυνότητας (10 ώρες εκπαίδευσης, κόστους 60,00 €) και για σεμινάρια Υγιεινής & Ασφάλειας Τροφίμων (ΕΦΕΤ) (10 ώρες εκπαίδευσης, κόστους 90,00€).
Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν τόσο στον Πολύγυρο, στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Επιμελητηρίου, όσο και σε οποιαδήποτε περιοχή της Χαλκιδικής, εφόσον συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός ενδιαφερομένων ανά κατηγορία.
Απαραίτητη προϋπόθεση για τα μέλη του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής για τη συμμετοχή τους στα σεμινάρια, είναι η ταμειακή τακτοποίησή τους , όσον αφορά την καταβολή της ετήσιας συνδρομής τους για το τρέχον έτος (2018). Οι αιτήσεις συμμετοχής για τα σεμινάρια Τεχνικού Ασφαλείας Β & Γ κατηγορίας & του ΕΦΕΤ υπάρχουν αναρτημένες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου: www.epichal.gr.  Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής: 2371024200 – 24300 και στο e-mail: info@epichal.gr, υπεύθυνη κα Τζηρίτη Γεωργία.


  • ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ 1ης ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΚΛΑΔΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ & ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ & ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Σας ενημερώνουμε ότι το Επιμελητήριο Κοζάνης διοργανώνει την «1η Πανελλήνια Κλαδική Έκθεση Αρωματικών & Φαρμακευτικών Φυτών και Προϊόντων Αυτών Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», που θα λάβει χώρα στο Εκθεσιακό Κέντρο της Κοζάνης την 19η, 20η και 21η Οκτωβρίου 2018. Η έκθεση αποσκοπεί στη στήριξη των καλλιεργητών των αρωματικών φυτών , αλλά και την προβολή των προϊόντων των επιχειρήσεων όλης της χώρας που χρησιμοποιούν στην παραγωγή τους αρωματικά – φαρμακευτικά φυτά. Την έκθεση θα στηρίξουν όλοι οι Αναπτυξιακοί Φορείς της περιοχής , η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, τα Επιμελητήρια αυτής, οι Δήμοι Δ. Μακεδονίας , αλλά και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων , η ΚΕΕΕ  κ.ά., ώστε να αποφέρει τα αναμενόμενα οφέλη για τον κλάδο που υπόσχεται στον πρωτογενή κυρίως τομέα μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για σημαντική και κερδοφόρα ανάπτυξη της απασχόλησης. Στα πλαίσια της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί και το 1ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ του κλάδου , που θα τεθεί υπό την διοργανωτική αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας , στο οποίο θα προσκληθούν να μιλήσουν για σχετικά θέματα καταξιωμένοι επιστήμονες , γεωπόνοι , επιχειρηματίες , εκπρόσωποι γνωστών φαρμακοβιομηχανιών της χώρας μας, ειδικοί στη χρησιμότητα της καλλιέργειας και επεξεργασίες κάθε είδους αρωματικών / φαρμακευτικών φυτών κ.α. Σχετικά με το κόστος συμμετοχής σας ενημερώνουμε ότι θα καθοριστεί στα πενήντα (50€) ευρώ πλέον ΦΠΑ ανά τετραγωνικό μέτρο στους εσωτερικούς χώρους του Εκθεσιακού Κέντρου της Κοζάνης. Όσες επιχειρήσεις ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην εν λόγω έκθεση ή και για περισσότερες πληροφορίες , παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με τα τηλέφωνα της Δ/νσης του Επιμελητηρίου Κοζάνη κα Καρακουλάκη 24610 41693, e mail : chambers@otenet.gr,  ή και με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κο Νικόλαο Σαρρή 6974807414  .


  • ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ  ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΔΡΑΜΑΣ
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (European Commission) και η Διεύθυνση της Τοπικής και Αστικής Πολιτικής (DG REGIO) διοργανώνουν σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Δράμας το Διεθνές Συνέδριο ‘Τονώνοντας την Ανάπτυξη και τη Συνοχή στις Διασυνοριακές Περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης’, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Δράμα στις 25 Οκτωβρίου 2018.
Tο Διεθνές Συνέδριο είναι το (4o) τέταρτο, στη σειρά των αποκεντρωμένων εκδηλώσεων, που εφαρμόζει την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της 20ης Σεπτεμβρίου του 2017 με θέμα ‘Τονώνοντας την Ανάπτυξη και τη Συνοχή στις Διασυνοριακές Περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης’. Είναι ιδιαίτερη τιμή για το Επιμελητήριο της Δράμας να είναι συν-διοργανωτής  με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τη Διεύθυνση της Τοπικής και Αστικής Πολιτικής (DG REGIO) στη συγκεκριμένη εκδήλωση ως ο μοναδικός Φορέας από την Ελλάδα.
Το Συνέδριο θα συγκεντρώσει υψηλόβαθμα στελέχη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αξιωματούχους από τοπικούς-εθνικούς Φορείς καθώς και άλλους ενδιαφερόμενους από την Ανατολική και Νότια Ευρώπη. Σκοπός του Συνεδρίου είναι η διάδοση και ανταλλαγή γνώσεων εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η ενημέρωση σχετικά με τις νέες μεθόδους συνεργασίας και η εδραίωση νέων δεσμών μεταξύ των συμμετεχόντων.
Παράλληλη διερμηνεία προσφέρεται στα Ελληνικά, Αγγλικά, Βουλγαρικά, και Ρουμανικά. Περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνση:   http://ec.europa.eu/regional_policy/en/conferences/boosting_drama

  • ΕΝΤΕΚΑ ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΥΨΟΥΣ 632,5 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ 88.500 ΑΝΕΡΓΟΥΣ
Την προκήρυξη 11 νέων προγραμμάτων, συνολικού προϋπολογισμού 632.500.000 ευρώ, που θα απευθύνονται σε 88.500 ανέργους, μέχρι το α' τρίμηνο του 2019, περιλαμβάνει ο σχεδιασμός του υπουργείου Εργασίας, όπως ανέφερε η αρμόδια υπουργός Έφη Αχτσιόγλου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, με θέμα τις δράσεις καταπολέμησης της ανεργίας. Ενδεικτικά αναφέρουμε : (1) Ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης για άνεργους πτυχιούχους ανώτατων εκπαιδευτικών και τεχνολογικών ιδρυμάτων ηλικίας 22-29 ετών σε Υπουργεία και εποπτευόμενους δημόσιους φορείς (Προγραμματισμός: Οκτώβριος 2018_ αφορά 5.500 νέους για την άμεση απόκτηση εργασιακής εμπειρίας στο επιστημονικό τους αντικείμενο), (2) Δράσεις κατάρτισης, πρακτικής, πιστοποίησης σε ΤΠΕ νέων πτυχιούχων θετικής, τεχνολογικής, οικονομικής κατεύθυνσης 24-29 (Προγραμματισμός: Τέλη 2018_ Αφορά στην κατάρτιση ανέργων 3.000 αποφοίτων σχετικών αντικειμένων σε Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) με έμφαση σε ειδικότητες που σχετίζονται με την ανάπτυξη λογισμικού.), (3) Παρέμβαση επαγγελματικής ενδυνάμωσης σε ανέργους ηλικίας 18-29 (κατάρτιση, πρακτική, πιστοποίηση), στους τομείς της αγροδιατροφής, μεταποίησης, κυκλική οικονομία (Προγραμματισμός: Αρχές 2019_η δράση αφορά 10.000 άνεργους απόφοιτους δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης), (4) Στοχευμένη Κατάρτιση και πιστοποίηση ανέργων θεωρητικών σπουδών σε κλάδους αιχμής (22-29) (Προγραμματισμός: τέλη 2018_ Η δράση έχει ως ομάδα στόχου 3.000 ανέργους αποφοίτους σχολών θεωρητικής κατεύθυνσης έως 29 ετών),  (5) Πρόγραμμα επιδότησης νέων θέσεων εργασίας «υψηλού γνωσιακού περιεχομένου» σε κλάδους έξυπνης εξειδίκευσης (RIS3) και παραγωγικής δραστηριότητας της χώρας (Προγραμματισμός: Οκτώβριος 2018_Σκοπός του προγράμματος θα είναι η επιδότηση θέσεων πλήρους απασχόλησης 10.000 ωφελουμένων, σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς έξυπνης εξειδίκευσης (RIS3) αλλά και παραγωγικής δραστηριότητας της χώρας σύμφωνα με τον αναπτυξιακό στρατηγικό σχεδιασμό).


  • FITCH: ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΑΞΙΟΧΡΕΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΟΙΚΟΣ ΠΙΣΤΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ
Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch αναβάθμισε σε ‘CCC+' από ‘RD' το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο (Issuer Default Rating, IDR) της Alpha Bank και της Εθνικής Τράπεζας και σε ‘CCC' από ‘RD' το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο της Eurobank και της Τράπεζας Πειραιώς. Ταυτόχρονα, ο Fitch αναβάθμισε το βραχυπρόθεσμο αξιόχρεο και των τεσσάρων τραπεζών σε ‘CCC' από ‘RD'.
  • «ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ» ΑΠΟ ΤΟ ΔΝΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕΤΑ ΤΟ  2023
Το θλιβερό προνόμιο να περιλαμβάνεται σε λίστα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) με 92 κράτη που δοκιμάστηκαν από βαθιά και απότομη ύφεση την περίοδο 1960-2017 έχει η Ελλάδα, η οποία φιγουράρει πλάι σε χώρες ισοπεδωμένες από πολεμικές συγκρούσεις και εμφύλιες συρράξεις (π.χ. Ιράκ, Ουγκάντα, Ρουάντα, Σιέρα Λεόνε, Ερυθραία κ.ά.). Ο κατάλογος δημοσιεύεται στη φθινοπωρινή έκθεση του ΔΝΤ για τις Παγκόσμιες Οικονομικές Προοπτικές (World Economic Outlook), η οποία παρουσιάστηκε στο μακρινό Μπαλί της Ινδονησίας, στο πλαίσιο της Φθινοπωρινής Συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας. Σύμφωνα με αυτόν, το 2013 το κατά κεφαλήν Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) στην Ελλάδα κατακρημνίστηκε 26% χαμηλότερααπό το υψηλότερο προ κρίσης επίπεδο, που είχε καταγραφεί το 2007 και έφθανε τα 30.055 δολάρια (26.165 ευρώ περίπου). Η έκθεση διατηρεί αμετάβλητες τις προβλέψεις που είχε ανακοινώσει το ΔΝΤ για την Ελλάδα τον περασμένο Αύγουστο (στην έκθεση με βάση το άρθρο 4 του καταστατικού του Ταμείου). Ειδικότερα, προβλέπει: (α)  Ανάπτυξη 2% φέτος (1,9% είναι η τελευταία εκτίμηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής), 2,4% το 2019 (έναντι πρόβλεψης 2,3% από την Κομισιόν) και 1,2% το 2023, (β)  Πληθωρισμό 0,7% φέτος, 1,2% το 2019 και 1,8% το 2023, (γ)  Ανεργία 19,9% φέτος και 18,1% το 2019. Οι αναλυτές του ΔΝΤ εξέτασαν συνολικά 133 κρίσεις σε 92 κράτη (σε πολλά από αυτά έχουν σημειωθεί περισσότερες από μία κρίσεις) τα τελευταία 57 χρόνια. Πρόκειται για κρίσεις που είχαν ως αποτέλεσμα να χαθεί πάνω από 20% του κατά κεφαλήν ΑΕΠ.
  • ΥΠ. ΟΙΚ.: ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ
Σημαντική αύξηση εμφάνισαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές Γενικής Κυβέρνησης τον Αύγουστο, καθώς ξεπέρασαν τα 3 δισ. ευρώ, από 2,73 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα. Από τα 3,036 δισ. ευρώ, ποσό στο οποίο διαμορφώνονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της Γενικής Κυβέρνησης στο τέλος Αυγούστου, το 1,974 δισ. ευρώ αφορά σε ληξιπρόθεσμα χρέη των φορέων του κράτους, ενώ ποσό 1,062 δισ. ευρώ σε επιστροφές φόρου σε επιχειρήσεις και ιδιώτες. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών εμφανίζεται μικρή αύξηση των συνολικών ληξιπρόθεσμων οφειλών Γενικής Κυβέρνησης, από τα 1,940 δισ. ευρώ τον Ιούλιο σε 1,974 δισ. τον Αύγουστο.
  •  ΕΣΟΔΑ 52,3 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΣΥΝΕΙΣΕΦΕΡΕ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2009-2016

Ποσό 52,3 δισ. ευρώ συνεισέφερε άμεσα ο τουρισμός – ένας από τους 4 δυναμικότερους τομείς της ελληνικής οικονομίας – κατά την περίοδο 2009-2016 στα έσοδα του κράτους, σύμφωνα με συμπεράσματα μελέτης που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ). Σύμφωνα με τη μελέτη, το 2016 τα φορολογικά έσοδα από τον τουριστικό τομέα αποτελούσαν το 10,5% των συνολικών φορολογικών εσόδων, ποσοστό υψηλότερο από το 8,3% της άμεσης συνεισφοράς του στην οικονομία. Επίσης, για την περίοδο 2009 – 2016, ο Τουρισμός παρήγαγε περισσότερα από 105 δισ. ευρώ Ακαθάριστης Προστιθέμενης Αξίας (ΑΠΑ) και 92 δισ. ευρώ εισοδημάτων.
  • ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ «ΧΤΙΣΙΜΟ» ΤΟΥ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ ΜΕ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ
Αλλαγές για το «χτίσιμο» του αφορολόγητου μέσω πιστωτικών καρτών εξετάζει το κυβερνητικό επιτελείο, για το 2019. Το Υπουργείο Οικονομικών έχει θέσει υπό εξέταση το ενδεχόμενο αύξησης του ποσού που οφείλουν να συγκεντρώνουν οι φορολογούμενοι πολίτες μέσω αποδείξεων από συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες ή e- banking. Ειδικότερα, εξετάζεται τα ποσά που θα συγκεντρώνουν οι φορολογούμενοι μέσω πλαστικού χρήματος να διαμορφωθούν ως εξής:
• 15% για εισόδημα έως 10.000 ευρώ (από 10% σήμερα)
• 20% για εισόδημα από 10.001 έως 30.000 ευρώ (από 15% σήμερα)
• 25% για εισόδημα από 30.001 και άνω, με το ανώτατο ποσό που θα πρέπει να συγκεντρώσει ο φορολογούμενος να ανέρχεται σε 30.000 ευρώ (από 20%).
Εάν δεν συμπληρώνονται τα συγκεκριμένα ποσά, προβλέπεται η καταβολή φόρου 22% για το ποσό που δεν καλύπτουν. Μάλιστα, κύκλοι του Yπουργείου Οικονομικών δεν αποκλείουν τα ποσοστά να είναι ακόμη υψηλότερα και να προσεγγίσουν μέχρι και το 30%.
  • ΑΑΔΕ: ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ 20,6% ΣΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΓΙΑ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΣΤΟ ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Ποσοστό παραβατικότητας 20,6% προκύπτει από τους ελέγχους της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου στον τομέα των υγρών καυσίμων, ενώ προετοιμάζεται η σύνδεση των αντλιών διάθεσης υγραερίου με τις ταμειακές μηχανές στα πρατήρια. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωσή της ΑΑΔΕ: «Στο οκτάμηνο έχουν ελεγχθεί πανελλαδικά 388 επιχειρήσεις και έχουν διαπιστωθεί αντίστοιχα παραβάσεις σε 80. Από τα συνολικά αποτελέσματα προκύπτει ότι το ποσοστό παραβατικότητας, που έχει διαπιστωθεί στον τομέα των υγραερίου, ανέρχεται σε 20,6%».
  • ΑΑΔΕ: ΕΛΕΓΧΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΠΡΙΝ ΤΗ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ
Ελέγχους για να διαπιστωθεί εάν έχει αποδοθεί ο ΕΝΦΙΑ πριν από τη σύνταξη συμβολαίων μεταβίβασης ακινήτων, θα διενεργήσει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Στην περίπτωση παραβάσεων, επιβάλλονται πρόστιμα από 300 έως 1.000 ευρώ σε συμβολαιογράφους και υποθηκοφύλακες, τα οποία διπλασιάζονται σε περίπτωση υποτροπής.


  • ΚΗΡΥΧΘΗΚΕ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η  ΣΣΕ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
Στη δημοσιότητα δόθηκε η Αριθμ.: οικ. 49825/2686 απόφαση του Υπουργείου Εργασίας με θέμα «Κήρυξη γενικώς υποχρεωτικής της από 27.3.2018 Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για τους όρους αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις όλης της χώρας». Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ανωτέρω απόφαση, κηρύσσεται γενικώς υποχρεωτική η από 27.3.2018 Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τους όρους αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις όλης της χώρας, με Π.Κ. 4/28.3.2018, για όλους τους εργοδότες και εργαζόμενους του κλάδου, που αφορά αυτή. Η απόφαση αυτή ισχύει από 4 Οκτωβρίου 2018.
  • ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΩΤΗΣ ΦΑΣΗΣ ΥΠΑΓΩΓΗΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ
Σύμφωνα με ΔΤ του ΥΠΕΝ:
Έως την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018 παρατείνεται η πρώτη φάση υπαγωγής αυθαιρέτων στο πλαίσιο του νόμου 4495/2017, κατά την οποία τα πρόστιμα είναι μειωμένα κατά 20%. Η παράταση της προθεσμίας δίδεται λόγω τεχνικών προβλημάτων που παρουσιάστηκαν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα και μετά από αιτήματα φορέων του κλάδου. Θα ακολουθήσει σχετική απόφαση, σε νομοθετική ρύθμιση.
  • ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΤΙΜΕΣ ΣΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
Στο 1,14 ευρώ το λίτρο εκτιμάται η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης με τα τωρινά δεδομένα των διεθνών τιμών του αργού και της ισοτιμίας δολαρίου ευρώ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Συνδέσμου των Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών, μια εβδομάδα πριν από την έναρξη της διάθεσης του καυσίμου. Η τιμή, όπως ανέφερε μιλώντας σε εκδήλωση του Συνδέσμου ο πρόεδρος του ΣΕΕΠΕ, Ρομπέρτο Καραχάννας, είναι αυξημένη σε σχέση με πέρυσι λόγω της ανόδου των διεθνών τιμών, ενώ η κατανάλωση όχι μόνο στο πετρέλαιο θέρμανσης, αλλά συνολικά στα υγρά καύσιμα μειώθηκε στην περίοδο της κρίσης κατά 40%. Βασική αιτία τόσο για τη μείωση της κατανάλωσης όσο και για την παραβατικότητα στην αγορά καυσίμων (λαθρεμπόριο, νοθεία), κατά τον ΣΕΕΠΕ, είναι η υψηλή φορολογία που κυμαίνεται από 50 ως 75% της τελικής τιμής ανάλογα με το είδος καυσίμου. Ο πρόεδρος του ΣΕΕΠΕ επικαλούμενος στοιχεία της ΑΑΔΕ για τους ελέγχους στην αγορά καυσίμων προσδιόρισε με αναγωγή τις απώλειες εσόδων του Δημοσίου από το λαθρεμπόριο, μεταξύ 123 και 255 εκατ. ευρώ τον χρόνο.
  • ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΟ Γ.Ε.ΜΗ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
Όλοι οι υπόχρεοι εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ. που δεν είναι κεφαλαιουχικές εταιρίες, δηλαδή όλοι εκτός από Α.Ε., Ε.Π.Ε., Ι.Κ.Ε., και πιο συγκεκριμένα οι Ο.Ε. , Ε.Ε., Συν ΠΕ,. ΑΤΟΜΙΚΕΣ, ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ κλπ, έχουν υποχρέωση καταχώρισης στο Γ.Ε.ΜΗ. του αποδεικτικού υποβολής φορολογικής τους δήλωσης, σύμφωνα με το άρθρο 5 της Υ.Α. 79760/31-12-2014 (ΦΕΚ Β’ 3623). Η καταχώριση πρέπει να γίνει εντός δύο μηνών από την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, με ηλεκτρονικό τρόπο από την ιστοσελίδα https://services.businessportal.gr.
  • ΝΕΕΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, ακολουθώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις αναβαθμίζει τις ψηφιακές του υπηρεσίες με σύγχρονες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που τις παρέχει δωρεάν σε όλα τα μέλη του, για την αύξηση της εξωστρέφειας και των πωλήσεων των τοπικών επιχειρήσεων.  Συνολικά προσφέρονται 4 νέες υπηρεσίες: 1. Ιστοσελίδα προβολής των Τουριστικών Επιχειρήσεων Χαλκιδικής σε Πανελλαδική Τουριστική Πύλη (www.filoxeno.com) που υποστηρίζεται από τα Ελληνικά Επιμελητήρια, αλλά και στην Τοπική Τουριστική Πύλη που ετοιμάζεται. Αφορά καταλύματα ή ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφέ, επιχειρήσεις διασκέδασης, τουριστικά γραφεία, επιχειρήσεις δραστηριοτήτων, τοπικών προϊόντων κ.ά.  Ειδικά στις Επιχειρήσεις Διαμονής προσφέρεται δωρεάν πλήρες και αυτοδιαχειριζόμενο σύγχρονο Σύστημα Ηλεκτρονικών Κρατήσεων (e-booking) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης, αλλά μπορεί να δέχεται και κατευθείαν κρατήσεις από την Τουριστική πύλη. 2. Ηλεκτρονικό Κατάστημα (e-shop) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης με ταυτόχρονη προβολή προϊόντων και στην Πανελλαδική Επιμελητηριακή Αγορά Προϊόντων: www.directmarket.gr . 3. Υπηρεσία Online Συμβούλου με ενημερωμένο περιεχόμενο που συνοδεύεται και από Υπηρεσία Online Συμβουλευτικής, όπου οι επιχειρήσεις μπορούν να θέτουν ερωτήματα και να λάβουν εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες για φορολογικά, χρηματοδοτικά, εργασιακά και άλλα επιχειρηματικά θέματα δωρεάν.  4. Ιστοσελίδα προβολής της επιχείρησης στον Πανελλήνιο Ηλεκτρονικό Επιχειρηματικό Οδηγό που συμμετέχει και το Επιμελητηρίου Χαλκιδικής σε δύο γλώσσες Ελληνικά και Αγγλικά και σε έκδοση για mobile, tablet με ταυτόχρονη απεικόνιση των επιχειρήσεων βάση γεωγραφικής θέσης του χρήστη και πολλά ακόμη σύγχρονα χαρακτηριστικά. Όλες οι εφαρμογές είναι πλήρως αυτοδιαχειριζόμενες αποκλειστικά από τις επιχειρήσεις. Για να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας συμπληρώστε απλά την παρακάτω φόρμα: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfpv67i80cLDycq21aBSzV3aTMefjOvf3C_RoUbXzVxt2XNkQ/viewform.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, τηλ.: 2371024200 – 24300, e-mail: info@epichal.gr .


  • ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ!


Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής καινοτομεί και προβάλει όλες τις Τουριστικές Επιχειρήσεις του Νομού στη νέα Τουριστική Πύλη Χαλκιδικής.  Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στην ανάδειξη του συνολικού Τουριστικού Προϊόντος του Νομού Χαλκιδικής και τη διεύρυνση της Τουριστικής Σεζόν.
Προβάλλουμε συνολικά όλες οι επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον τουρισμό στον Νομό μας: Καταλύματα, Ξενοδοχεία, Αγροτουριστικά, Επιχειρήσεις Εστιατόρια, Ταβέρνες, Καφετέριες,  Clubs.  Επιχειρήσεις Ενοικίασης αυτοκινήτων, μηχανών, σκαφών, Τουριστικά Πρακτορεία –Γραφεία και Επιχειρήσεις με Δραστηριότητες όπως ιστιοπλοΐα, πεζοπορία, ιππασία, καταδύσεις κά.. Προβάλλονται επίσης και οι Επιχειρήσεις με Τοπικά ή Παραδοσιακά προϊόντα.
Ο επισκέπτης μέσα από την Τουριστική Πύλη της Χαλκιδικής θα γνωρίσει τις ομορφιές του νομού, τις παραλίες, τα αξιοθέατα, τα μνημεία και μουσεία και μαθαίνει για τις εκδηλώσεις και τα πανηγύρια που διοργανώνονται κάθε χρόνο.
Επισκεφτείτε τη νέα Τουριστική Πύλη της Χαλκιδικής και μέσα από το Portal Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κάνοντας click στο Filoxeno-Η Ελληνική Τουριστική Πύλη.


  • ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΣΕ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Η Υπηρεσία Παροχής Νομικών Πληροφοριών λειτουργεί πλέον και στο Επιμελητήριο της Χαλκιδικής και παρέχει νομικές πληροφορίες και συμβουλές στα μέλη του που υποβάλλουν σχετικά αιτήματα. Τα μέλη του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής  μπορούν να απευθύνονται για συμβουλές, με επίσκεψη στα γραφεία του επιμελητηρίου Πολυτεχνείου 58 στον πεζόδρομο του Πολυγύρου, ή τηλεφωνικά στο 2371024200 ή να απευθύνουν γραπτά ερωτήματα στέλνοντας το ονοματεπώνυμό τους και τηλέφωνο επικοινωνίας στο e mail :info@epichal.gr (υπ’ όψιν νομικού συμβούλου) ή με φαξ στο 2371021355.  Ο Νομικός Σύμβουλος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής θα παρευρίσκεται στα γραφεία του Επιμελητηρίου κάθε Παρασκευή , από τις ώρες 10 πμ – 2 μμ για να παρέχει νομικές πληροφορίες και συμβουλές στα μέλη του Επιμελητηρίου που υποβάλλουν σχετικά αιτήματα.  Σημειώνεται πως η υπηρεσία αυτή δεν υποκαθιστά δικηγόρους ούτε διεκπεραιώνει δικηγορικές υποθέσεις αλλά παρέχει γενικές πληροφορίες στα μέλη του Επιμελητηρίου σε σχέση με την ισχύουσα νομοθεσία και δίνει κατευθύνσεις για τους τρόπους επίλυσης τυχόν προβλημάτων τους.


  • ΠΡΟΒΟΛΗ ΜΕΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ SUNDAY FOCUS
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής σε συνεργασία με το ραδιοφωνικό σταθμό της Βόρειας Ελλάδας, Focus fm 103,6 , παρέχει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις μέλη του να προβληθούν μέσω αυτού, στο πλαίσιο της Κυριακάτικης εκπομπής Sunday focus.
Οι επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα:
  • Μετάδοσης  τριών σποτ κάθε Κυριακή  (διάρκειας 20 δευτ)
  • Καθημερινή μετάδοση ενός σποτ (διάρκειας 30 δευτ)
  • Τρεις σύντομες αναφορές από τους παραγωγούς του Focus fm σε κάθε εκπομπή
  • Παρουσία εκπροσώπου της επιχείρησης στο στούντιο ή τηλεφωνικώς μια φορά μηνιαίως
  • Προβολή της επιχείρησης σε ανάρτηση  promo στη σελίδα Facebook του σταθμού
Στην εκπομπή μπορούν να διαφημιστούν μέχρι πέντε επιχειρήσεις και το κόστος προβολής της κάθε μίας ανέρχεται στο ποσό των διακοσίων (200,00 €) ευρώ πλέον του ΦΠΑ.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα του Sunday Focus 2310500536, 2310500675 και στον υπεύθυνο επικοινωνίας κο Παπαθανασίου Θωμά 6988251251.


  • ΝΕΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΚΕΕΕ) ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ - ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ
Δύο νέες πρωτοπόρες τεχνολογικά υπηρεσίες  προσφέρει η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων (ΚΕΕΕ) στο σύνολο των Ελληνικών επιχειρήσεων-μελών των Επιμελητηρίων. Πρόκειται για την υπηρεσία εύρεσης επενδυτικών προγραμμάτων (http://investmenttools.uhc.gr/) και την υπηρεσία ηλεκτρονικής (εξ αποστάσεως) εκπαίδευσης (http://elearning.uhc.gr/). Με την πρώτη υπηρεσία, οι επιχειρήσεις θα μπορούν να ανατρέχουν για να αντλούν όλες τις αναγκαίες πληροφορίες για όλα τα νέα επενδυτικά προγράμματα και προγράμματα απασχόλησης, όπως και όλες τις προϋποθέσεις ένταξής τους σε αυτά. Με την υπηρεσία ηλεκτρονικής (εξ αποστάσεως) ασύγχρονης  εκπαίδευσης οι επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε ηλεκτρονική βιβλιοθήκη, στην οποία έχει αναπτυχθεί μεγάλος αριθμός μαθημάτων ασύγχρονης τηλεκατάρτισης.


  • ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής ύστερα από την 14η /11-07-2018 ΑΔΑ : 6Γ7246907Υ-ΔΙΧ απόφαση του Δ.Σ. Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής με θέμα : «Έγκριση διενέργειας ηλεκτρονικού δημόσιου διαγωνισμού για την προμήθεια υγρών καυσίμων» , προκηρύσσει ηλεκτρονικό διεθνή ανοικτό  διαγωνισμό με κριτήριο κατακύρωσης το μεγαλύτερο ποσοστό έκπτωσης επί της νόμιμα διαμορφούμενης μέσης τιμής λιανικής πώλησης έκαστου είδους του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών καυσίμων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, για την προμήθεια καυσίμων (πετρελαίου θέρμανσης – πετρελαίου κίνησης και βενζίνης αμόλυβδης) , (CPV 09100000-0) για τις ανάγκες του Νοσοκομείου, του Ψυχιατρικού Ξενώνα, της Μ.Τ.Ν. και του ΚΕΦΙΑΠ, πετρελαίου κίνησης και αμόλυβδης βενζίνης για τις γεννήτριες και τα οχήματα ιδιοκτησίας του Γ.Ν. Χαλκιδικής, για ένα (1)  έτος, προϋπολογιστικής δαπάνης 328.550,00 με ΦΠΑ. Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί τη Δευτέρα 22-10-2018 και ώρα 11:00 πμ στο Γραφείο Προμηθειών του Νοσοκομείου ενώπιον αρμόδιας Επιτροπής. Οι υποψήφιοι ανάδοχοι που επιθυμούν να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό πρέπει να καταθέσουν τις προσφορές τους, μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr, του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.. Ημερομηνία έναρξης υποβολής προσφορών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Παρασκευή 05-10-2018 στις 15:00, ενώ καταληκτική ημερομηνία ορίζεται η Τρίτη 16-10-2018 στις 23:00 μμ. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής έντυπων στοιχείων και δικαιολογητικών της προσφοράς Παρασκευή 19-10-2018 στις 14:00 μμ. Πληροφορίες από το γραφείο Προμηθειών του Γ.Ν.Χ, αρμόδιος υπάλληλος Κούλελη Χρύσα & Λυγερός Αναστάσιος τηλ 23713 50207, 23713-50363, fax 23713-50410. Το πλήρες κείμενο της Διακήρυξης διατίθεται σε ηλεκτρονική μορφή από την ιστοσελίδα της αναθέτουσας αρχής (www.hospitalchalkidiki.gr).


  • ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής ύστερα από την  19ης /27-9-2018 ΑΔΑ : ΩΤΓ546907Υ-ΦΓ8 απόφαση του Δ.Σ. Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής  για υπηρεσίες καθαρισμού κτιρίων για το Γενικό Νοσοκομείο χαλκιδικής, Ψυχιατρικό Ξενώνα, Μ.Τ.Ν. και ΚΕΦΙΑΠ, προκηρύσσει Ηλεκτρονικό Δημόσιο Ανοικτό Διαγωνισμό κάτω των ορίων, για υπηρεσίες καθαρισμού κτιρίων για το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής, Ψυχιατρικό Ξενώνα, Μ.Τ.Ν. και ΚΕΦΙΑΠ (CPV 90911200-8), για ένα (1) έτος, Συνολικού Προϋπολογισμού 240.000,00€ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 24%, με κριτήριο αξιολόγησης την πλέον συμφέρουσα από οικονομικής άποψης προσφορά βάσει βέλτιστης σχέσης ποιότητας -τιμής (Συμφερότερη Προσφορά ) . Ο Διαγωνισμός θα διενεργηθεί την Παρασκευή 9-11-2018 και ώρα 11:00 π.μ. στο γραφείο Προμηθειών του Νοσοκομείου ενώπιον αρμόδιας Επιτροπής. Ο Διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ), μέσω της διαδικτυακής πύλης WWW.promitheus.gov.gr του συστήματος ύστερα από προθεσμία τουλάχιστον είκοσι δύο (22) ημερών από την ημερομηνία δημοσίευσης της διακήρυξης στο Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Συμβάσεων (ΚΗΜΔΗΣ). Ο Συστημικός Αριθμός του Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού της Διακήρυξης στο ΕΣΗΔΗΣ είναι 65240.  
Ημερομηνία έναρξης υποβολής προσφορών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα: στις 11-10-2018 ημέρα Πέμπτη στις 15:00 μ.μ.
Καταληκτική Ημερομηνία υποβολής προσφορών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα: Παρασκευή 2-11-2018 στις 16:00 μ.μ.
Ο διαγωνισμός εμπίπτει στις διατάξεις του Ν.4412/2016 ( Α΄147) «Δημόσιες Συμβάσεις Έργων, προμηθειών και Υπηρεσιών (προσαρμογή στις Οδηγίες 2014/24/ΕΕ και 2014/25/ΕΕ», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει. Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή ενώσεις /κοινοπραξίες αυτών ή συνεταιρισμοί που δραστηριοποιούνται στο αντικείμενο του υπό ανάθεση έργου. Οι προσφέροντες οφείλουν με ποινή αποκλεισμού, να καταθέσουν Εγγύηση Συμμετοχής στο διαγωνισμό , της οποίας το ποσό θα πρέπει να καλύπτει το 2 % της προϋπολογιζόμενης δαπάνης για το είδος για το οποίο κατατίθεται η προσφορά, χωρίς Φ.Π.Α.

Πληροφορίες από το γραφείο Προμηθειών του Γ.Ν.Χ, αρμόδιος υπάλληλος Κούλελη Χρύσα & Αυγέρος Αναστάσιος τηλ.23713-50207, 23713-50363 fax. 23713-50410 .  To πλήρες κείμενο της Διακήρυξης διατίθεται σε ηλεκτρονική μορφή από την ιστοσελίδα της αναθέτουσας αρχής (www.hospitalchalkidiki.gr).

Δεν υπάρχουν σχόλια: