"ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΓΙΣΕΙ"

powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

Πραγματοποιήθηκε η πολιτική ακαδημία στη Χαλκιδική (ΦΩΤΟ)

Η Πολιτική Ακαδημία Konrad Adenauer και ΟΝΝΕΔ στη Χαλκιδική.
H Πολιτική Ακαδημία πραγματοποιήθηκε απο τις 12 μέχρι τις 14 Οκτωβρίου. 

H Πολιτική Ακαδημία του Ιδρύματος Konrad Adenauer και της ΟΝΝΕΔ έχει ως σκοπό να αναπτύξει τις γνώσεις και τις...
δεξιότητες των νέων ανθρώπων που ασχολούνται ήδη ή θέλουν να ασχοληθούν με την πολιτική, τις πολιτικές νεολαίες, την τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς και την κοινωνία των πολιτών. 

Μέσω της Πολιτικής Ακαδημίας οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να επεκτείνουν τις γνώσεις τους πάνω στο πολύπλοκο πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να εξοικειωθούν με τις αξίες της Ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς. Στόχος της Πολιτικής Ακαδημίας είναι να παρέχει στους συμμετέχοντες τις θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις που χρειάζονται για να διαμορφώσουν ή να ενισχύσουν την πολιτική τους επιχειρηματολογία. 

Δηλώσεις ομιλητών και νέων που συμμετείχαν στην Πολίτικη Ακαδημία.  

Στην έναρξη των εργασιών της Ακαδημίας ήταν παρόν ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος χαρακτήρισε τη Χαλκιδική ως «γενέθλια γη» της ΝΔ καθώς «και κάθε σημαντικό γεγονός της παράταξής μας γίνεται εδώ».
«Η νεολαία εκφράζει την αγωνία της για το μέλλον, την ανεργία, την προστασία και φύλαξη των ελληνικών συνόρων. Οι νέοι της ΝΔ πολύ ενημερωμένοι και δραστήριοι και εμείς ως κόμμα προσπαθούμε να ενημερώσουμε τους νέους μας, να τους οπλίσουμε με γερές ιδέες για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του μέλλοντος σε μία Ευρώπη και γενικά σε έναν κόσμο που αλλάζει», υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης.


Ο Henri Bohnet από τη Γερμανική Konrad-Adenauer  δήλωσε χαρακτηριστικά: 
«Συνεργαζόμαστε εδώ και καιρό με τη νεολαία της ΝΔ για την Πολιτική Ακαδημία αλλά είναι η πρώτη φορά που βρισκόμαστε στη Χαλκιδική. Θέλουμε να δώσουμε στους νέους τα εργαλεία και τη γνώση που χρειάζονται για να ακολουθήσουν πολιτική σταδιοδρομία και να αλλάξουν τα πράγματα στον τόπο τους, είτε μέσα στο ίδιο το κόμμα, είτε εκτός αυτού. Το βασικό είναι να γίνουν ενεργοί κοινωνικά, και να επιδιώξουν αλλαγές για την πρόοδο της χώρας».



Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Κώστας Δέρβος
«Στόχος μας είναι η μεγαλύτερη πολιτικοποίηση των στελεχών, να υπάρξει καλύτερος πολιτικός λόγος με σαφή επιχειρηματολογία. Τα νέα στελέχη παίρνουν σημαντικά εφόδια και θα είναι σε θέση σε όλους τους χώρους της πολιτικής και κοινωνικής να απαντήσουν σε κάθε πρόκληση», σημείωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κώστας Δέρβος.  


Γιώργος Βαγιωνάς Βουλευτης Χαλκιδικής

«Όταν ακούει κανείς το όνομα Adenauer πρέπει να υποκλίνεται μπροστά στην προσωπικότητα αυτή», δήλωσε ο βουλευτής Γιώργος Βαγιωνάς αναφερόμενος στην ιστορική αυτή μορφή στην πολιτική σκηνή της Γερμανίας, εξηγώντας τη σημασία της Οργάνωσης που στηρίζει  την εκδήλωση. Χαρακτήρισε  δε την προσπάθεια   πολύ αξιόλογη, αλλά δυστυχώς όπως είπε οι νέοι δεν έχουν το σφρίγος και τη δύναμη που είχαν παλιά, λόγω περιόδων αφθονίας και μαλθακότητας. 



Ο Χρήστος Δήμας, βουλευτής Κορινθίας. 
«Χρειαζόμαστε έντιμους και ικανούς ανθρώπους, σε ένα κράμα νέων και μεγαλύτερων ανθρώπων»,  



 Ο Γενικός Διευθυντής της ΝΔ Νίκος Παπαθανάσης.
Στην αναγκαιότητα της ενημέρωσης των νέων αναφέρθηκε ο Γενικός Διευθυντής της ΝΔ Νίκος Παπαθανάσης, δίνοντας έμφαση στον προβληματισμό τους σχετικά με τη μεταφορά λόγου ενός κόμματος στους συνομήλικούς τους. «Τους καλώ να συμμετέχουν ενεργά. Την ιστορία δεν τη γράφουν οι απόντες αλλά οι παρόντες. Έχουν να πουν πολλά με τη συμμετοχή τους, μπορούν να αλλάξουν την ατζέντα των κομμάτων» 




 Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής ΟΝΝΕΔ Ξιούφης Ιωάννης : 

Η ΟΝΝΕΔ εξελίσσεται, η ΟΝΝΕΔ πρωτοπορεί στην πράξη. Από αυτό το τριήμερο βγαίνουμε σοφότεροι. Μαθαίνουμε την αξία της επιμόρφωσης και της δια βίου μάθησης. Η ενασχόληση με τα κοινά απαιτεί ενημέρωση και επιμόρφωση. Όπως ένας δικηγόρος, οφειλει να ενημερώνεται για τις αλλαγές στη νομοθεσία, έτσι και αυτός που ασχολείται με την πολιτική πρέπει να ενημερώνεται για τις εξελίξεις, τις σύγχρονες μεθόδους πολιτικής και επικοινωνίας. Καθήκον λοιπόν όλων μας να συμβάλλουμε για να παραμείνει η ΟΝΝΕΔ Η σύγχρονη ευρωπαϊκή νεολαία που ονειρευόμαστε. Ευχαριστούμε το ίδρυμα Konrad-Adenauer για την αξέχαστη εμπειρία.



 Υπεύθυνος τοπικής αυτοδιοίκησης ΟΝΝΕΔ Χαλκιδικής Κούκος Γεώργιος:

 Η πραγματοποίηση της πολιτικής Ακαδημίας του Ιδρύματος konrad adenauer και της οννεδ στη Χαλκιδική, αποτελεί μια ιδιαίτερως ενθαρρυντικη και προοδευτικη κινηση που δινει το εναυσμα σ εμας τους νεους για την ενασχόλησή μας με τα κοινα.Ενωμένοι και μαχητικοί,εχουμε την ευθύνη μεσω μιας εθνικής προσπάθειας παραγωγικης ανασυγκρότησης,να πάμε τον τοπο μας μπροστά! 



Μέλος τοπικής και υπεύθυνη οργάνωσης Δήμου Αριστοτέλη Κουμποτη Αντωνία :

 Πρωτοποριακό και φρέσκο για τα δεδομένα της Χαλκιδικής. Μια πολιτική ακαδημία που υπενθυμίζει τις αξίες που στηρίζεται το ευρωπαϊκό εγχείρημα. Ευκαιρία διαλόγου και κριτικής ανάλυσης διαφορετικών πεποιθήσεων από διαφορετικούς ανθρώπους μέσω ακριβώς της ανάδειξης των διαφορετικών αντιλήψεων και πιστεύω του κέντρο-δεξιού χώρου. 




Σύμβουλος Πολιτικής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, πρώην Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Χαλκιδικης Ηλίας Ιορδανίδης :

Τα δύο κεντρικότερα σημεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι οι γέφυρες «Κωνσταντίνος Καραμανλής» και «Konrad Adenauer». Και οι δύο συνέβαλαν καθοριστικά στην ανασυγκρότηση, τον εκσυγχρονισμό, την οικονομική ανάπτυξη και την διασφάλιση της δημοκρατίας στις χώρες τους. Ο Καραμανλής ψηφίστηκε ως ο μεγαλύτερος Έλληνας της εποχής του το 2009, ενώ ο Adenauer ο σημαντικότερος Γερμανός το 2003. Αμφότεροι, υπήρξαν τεράστιες πολιτικές φυσιογνωμίες και statesmen για τις πατρίδες τους αλλά και την οικοδόμηση της Ευρώπης, του πιο προηγμένου δημοκρατικού μοντέλου που έχει γνωρίσει ο σύγχρονος κόσμος. Δεν θα συμφωνούμε πάντα, άλλες οι προτεραιότητες, άλλοι οι στόχοι των χωρών μας. Η δικαιοσύνη, η αλληλεγγύη, η ευημερία είναι βασικά συστατικά της Ένωσης τα οποία θα πρέπει να τα υπενθυμίζουμε. Σε ένα ιδιαίτερα γόνιμο τριήμερο, συζητήσαμε για τις σύγχρονες πολιτικές δομές αλλά και την οικονομική κατάσταση στην ΕΕ σήμερα. Η ιστορία υπενθυμίζει και διδάσκει, ώστε να χαράσσουμε καλύτερα το μέλλον. Οχτώ χρόνια μνημονιακής Ελλάδας, υπάρχει ακόμα διάσταση μεταξύ βορρά και νότου. Η νεανική ανεργία στην Ελλάδα παραμένει στο 42 % ενώ στη Γερμανία μόλις στο 6%. Οι ανισότητες αυτές είναι απαράδεκτες. 




Δήλωση  πρόεδρου νομαρχιακής ΟΝΝΕΔ Χαλκιδικής  Νικολάου Χατζηαλέξη.  

Ευχαριστούμε τους συνδιοργανωτές,  την Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα και Κύπρο  του Ιδρύματος Konrad Adenauer, την ΟΝΝΕΔ και τον Πρόεδρο μας Κώστα Δέρβο που επέλεξε την Χαλκιδική,  τη γενέτηρά του Αριστοτέλη,   ως προορισμό  για να πραγματοποιηθεί η δράση της  πολιτική ακαδημίας, μια εκδήλωση επιμόρφωσης στις άξιες της Ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς.

Η συγκεκριμένη δράση υπήρξε χρήσιμη για τους συμμετέχοντες , ανταλλάχθηκαν απόψεις και προβληματισμοί για το μέλλον μιας ενιαίας Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία  θα δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους τους Ευρωπαίους πολίτες. 

Από την πλευρά μας ως πολιτικοποιημένοι νέοι προγραμματίζουμε μια σειρά από δράσεις που θα αφορούν την δια βίου εκπαίδευση των νέων για τα θέματα που προβληματίζουν  την Ελληνική κοινωνία, πιστεύουμε ότι είναι μονόδρομος να γίνουν πραγματικότητα οι μεταρρυθμίσεις οι οποίες θα οδηγήσουν σε τροχιά ανάπτυξης την Ελληνική οικονομία, γιατί   μπορούμε και αξίζουμε μια καλύτερη Ελλάδα μέσα σε μια Ευρωπαϊκή Ένωση που θα εμπνέει  σταθερότητα , ασφάλεια και ίσες ευκαιρίες για όλους .






Δεν υπάρχουν σχόλια: