«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει...


  • ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ Detrop – Oenos 2019 & FOOD EXPO 2019
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής συνεχίζοντας την προσπάθειά του για την προβολή και προώθηση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων μελών του, προτίθεται να λάβει μέρος με επιχειρήσεις μέλη του, στις διεθνείς εκθέσεις Τροφίμων και Ποτών (α) DetropOenos το χρονικό διάστημα 02-04 Μαρτίου 2019 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Helexpo στη Θεσσαλονίκη, (β) Food Expo το χρονικό διάστημα 16-18 Μαρτίου 2019 στο...
Metropolitan Expo στην Αθήνα. Λόγω μεγάλου ενδιαφέροντος, όσες επιχειρήσεις ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην ανωτέρω έκθεση με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, καλούνται να επικοινωνήσουν με το αρμόδιο τμήμα του, προκειμένου να δηλώσουν τη συμμετοχή τους το αργότερο έως 30/09/2018 , στα τηλ. 2371024200, fax: 2371021355, e-mail: info@epichal.gr.

  • ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΣΤΗΝ 83η ΔΕΘ

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής συμμετέχει στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης στις 08-16 Σεπτεμβρίου 2018, σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος.
Στο Εκθεσιακό Κέντρο της ΔΕΘ-ΗELEXPO, περίπτερο 3 και στα stand 26, το Επιμελητήριο Χαλκιδικής συνεχίζοντας την προσπάθειά του για την προβολή και προώθηση των επιχειρήσεων μελών του, φιλοξενεί επιχειρήσεις του Νομού οι οποίες θα εκθέτουν τα προϊόντα τους καθ΄ όλη τη διάρκεια της έκθεσης.

Οι επιχειρήσεις αυτές είναι:
ΑΦΟΙ Γ ΛΑΛΙΩΤΗ ΟΕ «ΣΠΙΤΙΚΗ ΝΟΣΤΙΜΙΑ», Βιομηχανία κατεψυγμένης ζύμης
ΚΡΗΜΝΙΑΝΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΕ «TECHNOPOLIS», Τεχνικό πολυκατάστημα
ΣΤΟΪΚΟΥΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ και Σια ΕΕ «HALKIDIKI FOODS», Τοπικά παραδοσιακά προϊόντα
ΠΑΓΩΝΗΣ ΠΑΥΛΟΣ «PAGONIS ESSENTIAL OILS», Καλλιέργεια και επεξεργασία αιθέριων ελαίων
ΣΜΑΓΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ «ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ ΜΠΟΥΛΑΚΗ», Παραγωγή φυσικού μελιού
ΘΕΜΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ «ΚΤΗΜΑ ΘΕΜΕΛΗ», Τοπικά παραδοσιακά προϊόντα
ΡΟΥΖΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ «LAVAKAMIN», Ενεργειακά τζάκια - μαντεμένια είδη

Σας προσκαλούμε να επισκεφθείτε το περίπτερο του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, να γνωρίσετε τις επιχειρήσεις-μέλη μας και να στηρίξετε την προσπάθεια τους.

  • ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΣΠΑ 2014-2020 ΓΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΜΜΕ
Σε ισχύ βρίσκονται οι νέες δράσεις του ΕΣΠΑ 2014-2020, για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, και την στήριξη των τοπικών οικονομιών που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

«Ψηφιακό Βήμα» (π/υ 50 εκατ. ευρώ) και «Ψηφιακό Άλμα» (π/υ 50 εκατ. ευρώ): αφορούν στην υποστήριξη πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων όλων των κλάδων για στοχευμένες επενδύσεις σε Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών. Στο πλαίσιο της δράσης «Ψηφιακό Βήμα», δύναται να υποβληθούν επενδυτικά σχέδια από 5.000 ευρώ έως 50.000 ευρώ, ενώ στη δράση «Ψηφιακό Άλμα» από 55.000 ευρώ έως 400.000 ευρώ. Και οι δύο δράσεις στοχεύουν στην ψηφιακή αναβάθμιση υφιστάμενων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, οι οποίες έχουν κλείσει τουλάχιστον δυο (2) πλήρεις διαχειριστικές χρήσεις μέχρι τις 31.12.2017. Αφορά επιχειρήσεις στους κλάδους: μεταποίηση, εμπορίου, τουρισμού και υπηρεσιών.  Το ποσοστό της επιδότησης ανέρχεται σε 50% και καλύπτονται δαπάνες εξοπλισμού, λογισμικού και υπηρεσιών που παρέχονται από τρίτους (hosting, σύνδεση στο Διαδίκτυο, υπηρεσίες ανάπτυξης ψηφιακού υλικού διαφήμισης, μετάφρασης του περιεχομένου του ηλεκτρονικού καταστήματος κ.α.). Περίοδος ηλεκτρονικών υποβολών αιτήσεων από 11/06-02/10/2018.

«Ποιοτικός Εκσυγχρονισμός» (π/υ 150 εκατ. ευρώ): αφορά μεσαίες επιχειρήσεις  για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων από 50.000 ευρώ έως 400.000 ευρώ. Στόχος της δράσης είναι η ενίσχυση των επιχειρήσεων για την παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής ποιότητας και για τη βελτίωση των εξαγωγικών τους δυνατοτήτων. Με ποσοστό επιδότησης 50% θα χρηματοδοτηθούν δαπάνες που αφορούν στον σχεδιασμό, στην τυποποίηση και στην πιστοποίηση προϊόντων και υπηρεσιών, στα μεταφορικά μέσα, καθώς και στην προμήθεια παραγωγικού εξοπλισμού και στο μισθολογικό κόστος εργαζομένων (νέου προσωπικού). Ημερομηνία έναρξης ηλεκτρονικών υποβολών 27/06/2018.
Οι αιτήσεις χρηματοδότησης θα αξιολογηθούν με σειρά προτεραιότητας .
«Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου» (π/υ 50 εκατ. ευρώ): το πρόγραμμα στοχεύει στην ενίσχυση και τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας που αναπτύσσεται σε εμπορικές περιοχές και ειδικότερα σε περιοχές που διαθέτουν σημαντικούς τουριστικούς και πολιτιστικούς πόρους. Ο Δήμος σε συνεργασία με τον τοπικό Εμπορικό Σύλλογο ή Επιμελητήριο θα υλοποιήσει ένα συνεκτικό σχέδιο παρεμβάσεων, με στόχο την λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του δημόσιου χώρου και την οργάνωση της οικονομικής δραστηριότητας στη λογική της «έξυπνης πόλης». Ο μέγιστος προϋπολογισμός των προτάσεων που θα κατατεθούν είναι 1,9 εκατ. ευρώ και το ποσοστό της ενίσχυσης είναι 100%.
  • ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΣΠΑ «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων»
Νέο πρόγραμμα ενίσχυσης υφιστάμενων Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων των κλάδων μεταποίησης, χονδρικού εμπορίου, παροχής υπηρεσιών, υγείας και τουρισμού συνολικού προϋπολογισμού 400.000.000,00€ με ποσοστό επιδότησης τουλάχιστον 50% για προϋπολογισμό έργων έως 120.000,00€. Από τη δράση εξαιρούνται κυρίως οι επιχειρήσεις των κλάδων εστίασης, λιανικού εμπορίου, εκπαίδευσης, αγροτικού τομέα, τουριστικές επιχειρήσεις πλην των ξενοδοχείων κτλ.
Η δράση με τίτλο «Eργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων» αφορά στην ενίσχυση υφιστάμενων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων - κατά προτεραιότητα - των εννέα (9) τομέων προτεραιότητας του ΕΠΑνΕΚ, προκειμένου να αναβαθμίσουν και να βελτιώσουν την ανταγωνιστική τους θέση στην εσωτερική και εξωτερική αγορά, επενδύοντας στον εκσυγχρονισμό τους για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους.
Χρόνος υποβολής το 4ο τρίμηνο του 2018, πιθανότατα τον Οκτώβριο του 2018. Οι υποβολές θα είναι  με σειρά χρονικής προτεραιότητας και μέχρι εξαντλήσεως του διαθέσιμου προϋπολογισμού.

  • ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Β’ , Γ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ & ΥΓΙΕΙΝΗΣ & ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΕΦΕΤ)
Η Επιμελητηριακή Αναπτυξιακή Εταιρεία Χαλκιδικής «ΕΠ.ΑΝ.Ε.Χ.» σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής προτίθεται να πραγματοποιήσει σεμινάρια Τεχνικού Ασφαλείας Β΄ κατηγορίας επικινδυνότητας (35 ώρες εκπαίδευσης κόστους 100,00€) και Τεχνικού Ασφαλείας Γ΄ κατηγορίας επικινδυνότητας (10 ώρες εκπαίδευσης, κόστους 50,00 €), καθώς και σεμινάρια Υγιεινής & Ασφάλειας Τροφίμων (ΕΦΕΤ) (10 ώρες εκπαίδευσης, κόστους 80,00€).
Για τους Εργοδότες ή για τους εργαζόμενους των οποίων οι επιχειρήσεις δεν είναι εγγεγραμμένες στο μητρώο του Επιμελητηρίου και επιθυμούν να λάβουν μέρος στα σεμινάρια, θα πρέπει να καταβάλλουν αντίστοιχα τα παρακάτω ποσά: Για τον Τεχνικό Ασφαλείας Β΄ κατηγορίας επικινδυνότητας (35 ώρες εκπαίδευσης κόστους 110,00€), για τον τεχνικό Ασφαλείας Γ΄ κατηγορίας επικινδυνότητας (10 ώρες εκπαίδευσης, κόστους 60,00 €) και για σεμινάρια Υγιεινής & Ασφάλειας Τροφίμων (ΕΦΕΤ) (10 ώρες εκπαίδευσης, κόστους 90,00€).
Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν τόσο στον Πολύγυρο, στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Επιμελητηρίου, όσο και σε οποιαδήποτε περιοχή της Χαλκιδικής, εφόσον συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός ενδιαφερομένων ανά κατηγορία.
Απαραίτητη προϋπόθεση για τα μέλη του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής για τη συμμετοχή τους στα σεμινάρια, είναι η ταμειακή τακτοποίησή τους , όσον αφορά την καταβολή της ετήσιας συνδρομής τους για το τρέχον έτος (2018). Οι αιτήσεις συμμετοχής για τα σεμινάρια Τεχνικού Ασφαλείας Β & Γ κατηγορίας & του ΕΦΕΤ υπάρχουν αναρτημένες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου: www.epichal.gr. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής: 2371024200 – 24300 και στο e-mail: info@epichal.gr, υπεύθυνη κα Τζηρίτη Γεωργία.

  • ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: ΜΕΙΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑΣ, ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Ο Αλ. Τσίπρας ανακοίνωσε, στην ομιλία του στη ΔΕΘ, ότι από 1/1/19 θα μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών, με εισόδημα πάνω από 7.000 ευρώ, έως και 35%, μειώνοντας το συντελεστή για την κύρια σύνταξη από 20% σε 13,3 %. Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι αντίστοιχη μείωση έως και 35% θα ισχύει και για τους αγρότες. Επιπλέον, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι "αρχής γενομένης από τη 1/1/19 και σε βάθος τετραετίας, μειώνουμε επίσης τη φορολογία των επιχειρήσεων κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες, από 29% που είναι σήμερα, στο 25%.

  • ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΤΑ 605 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΤΟ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΤΟ 7ΜΗΝΟ 2018 
Μεγαλύτερο πρωτογενές πλεόνασμα κατά 605 εκατ. ευρώ εμφανίζει ο προϋπολογισμός το επτάμηνο Ιανουάριος-Ιούλιος 2018 συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, όπως διαπιστώνει το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή στην έκθεση του «Δημοσιονομικά Στοιχεία Ιανουαρίου-Ιουλίου 2018». Στην πλευρά των εσόδων του Κρατικού Προϋπολογισμού εμφανίζονται αυξημένα τα φορολογικά έσοδα κατά 300 εκατ. ευρώ και τα έσοδα του ΠΔΕ κατά 272 εκατ. ευρώ. 

  • e-ΥΜΣ: ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΡΟΠΟ Η ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΚΕ
Με ηλεκτρονικό τρόπο και μέσα σε ένα τέταρτο της ώρας, θα γίνεται από σήμερα η ίδρυση πολυπρόσωπης Ιδιωτικής Κεφαλαιουχικής Εταιρείας (ΙΚΕ), μέσω της της Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας Μιας Στάσης (e-ΥΜΣ). Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, μετά τη λειτουργία της Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας Μιας Στάσης (http://eyms.businessportal.gr) για τη σύσταση εξ' αποστάσεως μονοπρόσωπης ΙΚΕ, από σήμερα θα ξεκινήσει η διαδικασία να αφορά και επιχειρηματίες που θέλουν να ιδρύουν ηλεκτρονικά πολυπρόσωπες ΙΚΕ, ενώ στόχος είναι σταδιακά και σε σύντομο χρονικό διάστημα, μέσω της εφαρμογής, να μπορούν να ιδρυθούν ηλεκτρονικά όλες οι εταιρικές μορφές.
Η διαδικασία θα είναι η ίδια, δηλαδή, τα στοιχεία σύστασης θα καταχωρούνται, όπως και στην περίπτωση των μονοπρόσωπων ΙΚΕ, χωρίς να κατατεθεί κανένα έγγραφο και το σύστημα θα έχει τη δυνατότητα να διατηρεί τα στοιχεία που καταχωρούνται για ένα τρίμηνο, μέχρι να ολοκληρωθούν οι εκκρεμότητες από την πλευρά των ιδρυτών της εταιρείας, ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα διαγράφονται αυτόματα. Επομένως, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας http://eyms.businessportal.gr οι ενδιαφερόμενοι, είναι πλέον σε θέση να ολοκληρώσουν όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για τη σύσταση της εταιρείας τους.
Η διαδικασία που ακολουθείται είναι η εξής: το σύστημα της e-YMS χορηγεί αριθμό ΓΕΜΗ και Κωδικό Αριθμό Καταχώρισης (ΚΑΚ) σύστασης, δημιουργεί ηλεκτρονικό φάκελο στη Μερίδα της εταιρείας στο ΓΕΜΗ, αποδίδει ζεύγος κωδικού χρήστη και κωδικού πρόσβασης για την πρόσβαση της εταιρείας στο διαδικτυακό τόπο του ΓΕΜΗ. Επίσης διαβιβάζει ηλεκτρονικά στο Taxis τα απαιτούμενα στοιχεία προκειμένου η εταιρεία να εγγραφεί στο Μητρώο και να λάβει ΑΦΜ ενημερώνει τον ΕΦΚΑ για τη σύσταση της εταιρείας ενώ εκδίδει ψηφιακά υπογεγραμμένα αντίγραφα της εταιρικής σύμβασης και της ανακοίνωσης σύστασης της εταιρείας και τα αποστέλλει ηλεκτρονικά στους αιτούντες. 
Στη διάρκεια του πρώτου έτους λειτουργίας της ηλεκτρονικής διαδικασίας, η σύσταση επιχείρησης θα είναι δωρεάν, ενώ στη συνέχεια το κόστος θα ανέρχεται στο 30% του κόστους σύστασης μέσω της Υπηρεσίας Μιας Στάσης, με αυτοπρόσωπη παρουσία.
  • ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Η ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ
Σε λειτουργία τέθηκε η νέα έκδοση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν πλέον να προσθέσουν τα χρέη του 2017 για τις αιτήσεις που είχαν ήδη υποβληθεί. Υπενθυμίζεται ότι για τις αιτήσεις που δεν είχαν υποβληθεί, μπορούσε ο ενδιαφερόμενος να προσθέσει τα χρέη του 2017 ήδη από 1/7/2018. Επίσης, υπάρχουν πλέον τα 11 δικαιολογητικά σε ηλεκτρονική μορφή, ενώ συμπληρώνονται αυτόματα οι πίνακες οφειλών τραπεζών και Δημοσίου και δεν χρειάζεται να τα συμπληρώσει ο χρήστης με το χέρι.

  • ΑΑΔΕ: ΕΣΟΔΑ 8.000.000 ΕΥΡΩ ΑΠΕΚΡΥΨΑΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ
Έλεγχο σε  τουριστικά καταλύματα πραγματοποίησαν οι υπηρεσίες της ΑΑΔΕ στο πλαίσιο στόχευσης που βασίστηκε στα στοιχεία του συστήματος VIES κατά τις χρήσεις 2015 και 2016. Ερευνήθηκαν με ηλεκτρονική διασταύρωση περισσότερες από 17.000 επιχειρήσεις –τουριστικά καταλύματα  σε όλους τους νομούς της χώρας. Από τα σχετικά στοιχεία προέκυψαν πάνω από 1.000 επιχειρήσεις κατ’ έτος, με κατ’ αρχήν διαφορές μεταξύ των εκτιμώμενων και των δηλωθέντων εσόδων. Με την ολοκλήρωση του επιχειρησιακού σχεδίου στο σύνολο των 90 στοχευμένων επιχειρήσεων, η συνολική αποκρυβείσα ύλη, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της στόχευσης για τις χρήσεις 2015 έως και 2017, αναμένεται να ξεπεράσει τα 8.000.000 ευρώ.

  • ΣΧΕΔΙΟ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΧΡΕΩΝ ΓΙΑ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ ΣΕ 120 ΔΟΣΕΙΣ
Αίτημα στους θεσμούς για νέα ρύθμιση όσον αφορά τους οφειλέτες του Δημοσίου και συγκεκριμένα τους μισθωτούς θα υποβάλει η κυβέρνηση την ερχόμενη εβδομάδα με την άφιξή τους στην Αθήνα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, μετά την υπερφορολόγηση των μισθωτών με τη μείωση του αφορολογήτου, αυξήθηκαν οι συντελεστές και η εισφορά αλληλεγγύης, τώρα η κυβέρνηση υπόσχεται την ανακούφιση των νοικοκυριών που δεν μπορούν πλέον να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους πληρώνοντας τα χρέη τους σε 120 δόσεις. Είναι ενδεικτικό ότι στα χρόνια των μνημονίων τα ληξιπρόθεσμα χρέη αυξήθηκαν περίπου κατά 65 δισ. ευρώ (συνεπεία της υπερφορολόγησης αλλά και των υψηλών προστίμων που επιβλήθηκαν σε αρκετές επιχειρήσεις), εκ των οποίων το 70% την περίοδο 2015-2018, κατά την οποία αυξήθηκαν υπέρμετρα τόσο οι άμεσοι όσο και οι έμμεσοι φόροι. Το αίτημα θα συζητηθεί αρχικά σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων και θα προβλέπει την αποπληρωμή σε 120 δόσεις με ελάχιστο ποσό τα 50 ευρώ. Ωστόσο, το πιθανότερο είναι να απορριφθεί, καθώς οι θεσμοί εκτιμούν ότι οι ρυθμίσεις δεν οδηγούν σε συμμόρφωση. Συγκεκριμένα οι θεσμοί, κυρίως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, υποστηρίζουν: (α) Όσο πιο πολύ απομακρύνεται ο χρόνος πληρωμής από την οφειλή, τόσο δυσκολεύει η εξόφλησή της, καθώς στην αρχική οφειλή έρχονται να προστεθούν οι νέες φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις, (β) Αν ο οφειλέτης έχει ακίνητη περιουσία και καταθέσεις, δεν μπορεί να τυγχάνει διευκολύνσεων. Όπως αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, το αίτημα για νέα ρύθμιση και μάλιστα 120 δόσεων θα αφορά μόνο μισθωτούς. Τα χρέη των μισθωτών αφορούν κυρίως μη καταβολή του ΕΝΦΙΑ και του φόρου εισοδήματος και τα υπό ρύθμιση ποσά εφόσον εγκριθεί η σχετική πρόταση δεν ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ.
  • ΤτΕ: ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ 90 ΔΙΣ. ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ
Οι τράπεζες κατάφεραν να πετύχουν, για ακόμη μια περίοδο, τους στόχους που είχαν θέσει για τη μείωση των Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων (ΜΕΑ), σύμφωνα με την έκθεσή της Τράπεζας της Ελλάδος, το β’ τρίμηνο του 2018. Συγκεκριμένα, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια αγγίζουν τα 88,6 δισ. ευρώ ή 1,6 δισ. ευρώ χαμηλότερα από το ποσό-στόχο. Όπως σημειώνει η TτE, η απόδοση σε σχέση με τους στόχους που είχαν τεθεί για τα τρία κυριότερα χαρτοφυλάκια (στεγαστικό, καταναλωτικό, επιχειρηματικό) διαφέρει. Σχετικά καλύτερη εικόνα εμφανίζει το επιχειρηματικό χαρτοφυλάκιο, αλλά στο χαρτοφυλάκιο λιανικής οι τράπεζες δεν βρίσκονται ακόμη σε απόλυτη συμφωνία με τους στόχους.

  • ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΔΡΑΜΑΣ
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (European Commission) και η Διεύθυνση της Τοπικής και Αστικής Πολιτικής (DG REGIO) διοργανώνουν σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Δράμας το Διεθνές Συνέδριο ‘Τονώνοντας την Ανάπτυξη και τη Συνοχή στις Διασυνοριακές Περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης’, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Δράμα στις 25 Οκτωβρίου 2018.
Tο Διεθνές Συνέδριο είναι το (4o) τέταρτο, στη σειρά των αποκεντρωμένων εκδηλώσεων, που εφαρμόζει την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της 20ης Σεπτεμβρίου του 2017 με θέμα ‘Τονώνοντας την Ανάπτυξη και τη Συνοχή στις Διασυνοριακές Περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης’. Είναι ιδιαίτερη τιμή για το Επιμελητήριο της Δράμας να είναι συν-διοργανωτής με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τη Διεύθυνση της Τοπικής και Αστικής Πολιτικής (DG REGIO) στη συγκεκριμένη εκδήλωση ως ο μοναδικός Φορέας από την Ελλάδα.
Το Συνέδριο θα συγκεντρώσει υψηλόβαθμα στελέχη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αξιωματούχους από τοπικούς-εθνικούς Φορείς καθώς και άλλους ενδιαφερόμενους από την Ανατολική και Νότια Ευρώπη. Σκοπός του Συνεδρίου είναι η διάδοση και ανταλλαγή γνώσεων εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η ενημέρωση σχετικά με τις νέες μεθόδους συνεργασίας και η εδραίωση νέων δεσμών μεταξύ των συμμετεχόντων.
Παράλληλη διερμηνεία προσφέρεται στα Ελληνικά, Αγγλικά, Βουλγαρικά, και Ρουμανικά. Περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνση:

  • ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΟ Γ.Ε.ΜΗ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
Όλοι οι υπόχρεοι εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ. που δεν είναι κεφαλαιουχικές εταιρίες, δηλαδή όλοι εκτός από Α.Ε., Ε.Π.Ε., Ι.Κ.Ε., και πιο συγκεκριμένα οι Ο.Ε. , Ε.Ε., Συν ΠΕ,. ΑΤΟΜΙΚΕΣ, ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ κλπ, έχουν υποχρέωση καταχώρισης στο Γ.Ε.ΜΗ. του αποδεικτικού υποβολής φορολογικής τους δήλωσης, σύμφωνα με το άρθρο 5 της Υ.Α. 79760/31-12-2014 (ΦΕΚ Β’ 3623). Η καταχώριση πρέπει να γίνει εντός δύο μηνών από την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, με ηλεκτρονικό τρόπο από την ιστοσελίδα https://services.businessportal.gr.

ΝΕΕΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, ακολουθώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις αναβαθμίζει τις ψηφιακές του υπηρεσίες με σύγχρονες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που τις παρέχει δωρεάν σε όλα τα μέλη του, για την αύξηση της εξωστρέφειας και των πωλήσεων των τοπικών επιχειρήσεων. Συνολικά προσφέρονται 4 νέες υπηρεσίες: 1. Ιστοσελίδα προβολής των Τουριστικών Επιχειρήσεων Χαλκιδικής σε Πανελλαδική Τουριστική Πύλη (www.filoxeno.com) που υποστηρίζεται από τα Ελληνικά Επιμελητήρια, αλλά και στην Τοπική Τουριστική Πύλη που ετοιμάζεται. Αφορά καταλύματα ή ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφέ, επιχειρήσεις διασκέδασης, τουριστικά γραφεία, επιχειρήσεις δραστηριοτήτων, τοπικών προϊόντων κ.ά. Ειδικά στις Επιχειρήσεις Διαμονής προσφέρεται δωρεάν πλήρες και αυτοδιαχειριζόμενο σύγχρονο Σύστημα Ηλεκτρονικών Κρατήσεων (e-booking) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης, αλλά μπορεί να δέχεται και κατευθείαν κρατήσεις από την Τουριστική πύλη. 2. Ηλεκτρονικό Κατάστημα (e-shop) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης με ταυτόχρονη προβολή προϊόντων και στην Πανελλαδική Επιμελητηριακή Αγορά Προϊόντων: www.directmarket.gr . 3. Υπηρεσία Online Συμβούλου με ενημερωμένο περιεχόμενο που συνοδεύεται και από Υπηρεσία Online Συμβουλευτικής, όπου οι επιχειρήσεις μπορούν να θέτουν ερωτήματα και να λάβουν εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες για φορολογικά, χρηματοδοτικά, εργασιακά και άλλα επιχειρηματικά θέματα δωρεάν. 4. Ιστοσελίδα προβολής της επιχείρησης στον Πανελλήνιο Ηλεκτρονικό Επιχειρηματικό Οδηγό που συμμετέχει και το Επιμελητηρίου Χαλκιδικής σε δύο γλώσσες Ελληνικά και Αγγλικά και σε έκδοση για mobile, tablet με ταυτόχρονη απεικόνιση των επιχειρήσεων βάση γεωγραφικής θέσης του χρήστη και πολλά ακόμη σύγχρονα χαρακτηριστικά. Όλες οι εφαρμογές είναι πλήρως αυτοδιαχειριζόμενες αποκλειστικά από τις επιχειρήσεις. Για να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας συμπληρώστε απλά την παρακάτω φόρμα: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfpv67i80cLDycq21aBSzV3aTMefjOvf3C_RoUbXzVxt2XNkQ/viewform.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, τηλ.: 2371024200 – 24300, e-mail: info@epichal.gr .


  • ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ!
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής καινοτομεί και προβάλει όλες τις Τουριστικές Επιχειρήσεις του Νομού στη νέα Τουριστική Πύλη Χαλκιδικής. Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στην ανάδειξη του συνολικού Τουριστικού Προϊόντος του Νομού Χαλκιδικής και τη διεύρυνση της Τουριστικής Σεζόν.
Προβάλλουμε συνολικά όλες οι επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον τουρισμό στον Νομό μας: Καταλύματα, Ξενοδοχεία, Αγροτουριστικά, Επιχειρήσεις Εστιατόρια, Ταβέρνες, Καφετέριες,  Clubs.  Επιχειρήσεις Ενοικίασης αυτοκινήτων, μηχανών, σκαφών, Τουριστικά Πρακτορεία –Γραφεία και Επιχειρήσεις με Δραστηριότητες όπως ιστιοπλοΐα, πεζοπορία, ιππασία, καταδύσεις κά.. Προβάλλονται επίσης και οι Επιχειρήσεις με Τοπικά ή Παραδοσιακά προϊόντα.
Ο επισκέπτης μέσα από την Τουριστική Πύλη της Χαλκιδικής θα γνωρίσει τις ομορφιές του νομού, τις παραλίες, τα αξιοθέατα, τα μνημεία και μουσεία και μαθαίνει για τις εκδηλώσεις και τα πανηγύρια που διοργανώνονται κάθε χρόνο.
Επισκεφτείτε τη νέα Τουριστική Πύλη της Χαλκιδικής και μέσα από το Portal Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κάνοντας click στο Filoxeno-Η Ελληνική Τουριστική Πύλη.

  • ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΣΕ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Η Υπηρεσία Παροχής Νομικών Πληροφοριών λειτουργεί πλέον και στο Επιμελητήριο της Χαλκιδικής και παρέχει νομικές πληροφορίες και συμβουλές στα μέλη του που υποβάλλουν σχετικά αιτήματα. Τα μέλη του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής μπορούν να απευθύνονται για συμβουλές, με επίσκεψη στα γραφεία του επιμελητηρίου Πολυτεχνείου 58 στον πεζόδρομο του Πολυγύρου, ή τηλεφωνικά στο 2371024200 ή να απευθύνουν γραπτά ερωτήματα στέλνοντας το ονοματεπώνυμό τους και τηλέφωνο επικοινωνίας στο e mail :info@epichal.gr (υπ’ όψιν νομικού συμβούλου) ή με φαξ στο 2371021355. Ο Νομικός Σύμβουλος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής θα παρευρίσκεται στα γραφεία του Επιμελητηρίου κάθε Παρασκευή , από τις ώρες 10 πμ – 2 μμ για να παρέχει νομικές πληροφορίες και συμβουλές στα μέλη του Επιμελητηρίου που υποβάλλουν σχετικά αιτήματα. Σημειώνεται πως η υπηρεσία αυτή δεν υποκαθιστά δικηγόρους ούτε διεκπεραιώνει δικηγορικές υποθέσεις αλλά παρέχει γενικές πληροφορίες στα μέλη του Επιμελητηρίου σε σχέση με την ισχύουσα νομοθεσία και δίνει κατευθύνσεις για τους τρόπους επίλυσης τυχόν προβλημάτων τους.

  • ΠΡΟΒΟΛΗ ΜΕΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ SUNDAY FOCUS
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής σε συνεργασία με το ραδιοφωνικό σταθμό της Βόρειας Ελλάδας, Focus fm 103,6 , παρέχει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις μέλη του να προβληθούν μέσω αυτού, στο πλαίσιο της Κυριακάτικης εκπομπής Sunday focus.
Οι επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα:
  • Μετάδοσης τριών σποτ κάθε Κυριακή (διάρκειας 20 δευτ)
  • Καθημερινή μετάδοση ενός σποτ (διάρκειας 30 δευτ)
  • Τρεις σύντομες αναφορές από τους παραγωγούς του Focus fm σε κάθε εκπομπή
  • Παρουσία εκπροσώπου της επιχείρησης στο στούντιο ή τηλεφωνικώς μια φορά μηνιαίως
  • Προβολή της επιχείρησης σε ανάρτηση promo στη σελίδα Facebook του σταθμού
Στην εκπομπή μπορούν να διαφημιστούν μέχρι πέντε επιχειρήσεις και το κόστος προβολής της κάθε μίας ανέρχεται στο ποσό των διακοσίων (200,00 €) ευρώ πλέον του ΦΠΑ.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα του Sunday Focus 2310500536, 2310500675 και στον υπεύθυνο επικοινωνίας κο Παπαθανασίου Θωμά 6988251251.

  • ΝΕΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΚΕΕΕ) ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ - ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ
Δύο νέες πρωτοπόρες τεχνολογικά υπηρεσίες  προσφέρει η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων (ΚΕΕΕ) στο σύνολο των Ελληνικών επιχειρήσεων-μελών των Επιμελητηρίων. Πρόκειται για την υπηρεσία εύρεσης επενδυτικών προγραμμάτων (http://investmenttools.uhc.gr/) και την υπηρεσία ηλεκτρονικής (εξ αποστάσεως) εκπαίδευσης (http://elearning.uhc.gr/). Με την πρώτη υπηρεσία, οι επιχειρήσεις θα μπορούν να ανατρέχουν για να αντλούν όλες τις αναγκαίες πληροφορίες για όλα τα νέα επενδυτικά προγράμματα και προγράμματα απασχόλησης, όπως και όλες τις προϋποθέσεις ένταξής τους σε αυτά. Με την υπηρεσία ηλεκτρονικής (εξ αποστάσεως) ασύγχρονης  εκπαίδευσης οι επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε ηλεκτρονική βιβλιοθήκη, στην οποία έχει αναπτυχθεί μεγάλος αριθμός μαθημάτων ασύγχρονης τηλεκατάρτισης.

  • ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΟΠΗΣ ΧΟΡΤΩΝ & ΤΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΔΡΟΜΩΝ & ΠΡΑΝΩΝ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ Π.Ε.Χ. ΜΕ ΚΩΔΙΚΟ ΚΑΠ 2131ΧΑΛ003ΚΑΠ17 & ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΜΕΧΡΙ 500.000,00 €, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ Φ.Π.Α. (Αριθ. Διακήρυξης 416650/1958/27
  • .08.2018)
H Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής προκηρύσσει επαναληπτικό διεθνή ανοικτό μειοδοτικό Ηλεκτρονικό διαγωνισμό, με σφραγισμένες προσφορές , για την ανάθεση της κοπής χόρτων και του καθαρισμού δρόμων και πρανών στο οδικό δίκτυο Π.Ε.Χ. [για τα έτη 2018 – 2019], με ΚΑΠ 2131ΧΑΛ003ΚΑΠ17 και προϋπολογισμό μέχρι 500.000,00 €, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, ισομοιρασμένου ανάμεσα στα 2 έτη. Κριτήριο κατακύρωσης είναι η χαμηλότερη τιμή για το σύνολο του προκηρυσσόμενου αντικειμένου, ενώ δεν υπάρχει η δυνατότητα κατακύρωσης για καθεμία Ομάδα ξεχωριστά, αλλά μόνον για το σύνολο του προκηρυσσόμενου αντικειμένου και του χρόνου Σύμβασης. . Οι υποψήφιοι ανάδοχοι που επιθυμούν να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό πρέπει να καταθέσουν τις προσφορές τους, μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr, του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ., στην Ελληνική γλώσσα, μέχρι 24.09.2018 και ώρα 15.00. Η αποσφράγιση των προσφορών και η διεξαγωγή του διαγωνισμού θα γίνει ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα του ΕΣΗΔΗΣ (promitheus.gov.gr), την Τρίτη, 25/09/2018 ώρα 10.00 από το αρμόδιο, πιστοποιημένο στο σύστημα, συλλογικό όργανο Επιτροπή διενέργειας και αξιολόγησης των αποτελεσμάτων του Διαγωνισμού. Περισσότερες πληροφορίες στο Tμήμα Προμηθειών, κος Νεκτ. Μαυρομουστάκης τηλ. 23713 51483 fax: 23713 51292 e-mail: od10@halkidiki.gov.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: