«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την έλλειψη ιατρών στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Ιερισσού Χαλκιδικής

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε, στο Κέντρο Πολιτισμού Ιερισσού από κατοίκους και συλλόγους για το ζήτημα της έλλειψης ιατρών στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Ιερισσού, εδώ και περίπου δέκα μήνες.
Στη συγκέντρωση, της περασμένης Τρίτης, μίλησε και ο Δήμαρχος Αριστοτέλη, Γ. Ζουμπάς, ο οποίος έκανε λόγο για διαχρονικά λάθη, παραλείψεις και πολιτικές επιδιώξεις πίσω από το σχεδιασμό των...
υποδομών του Ε.Σ.Υ. στην περιοχή.
Επιπλέον, επανέλαβε την πάγια θέση της Δημοτικής Αρχής, αλλά και όλων των κατοίκων για μόνιμη και οριστική λύση, σε μια περιοχή που δέχεται χιλιάδες τουρίστες και επισκέπτες ετησίως και επιπλέον αποτελεί την έδρα ολόκληρου του Δήμου.
Τέλος, από όλες τις πλευρές αναφέρθηκε ότι οι κινητοποιήσεις πρόκειται να συνεχιστούν και να γίνουν ακόμα πιο δυναμικές σε περίπτωση που δεν βρεθεί άμεσα μία λύση που θα δώσει ένα τέλος στην ταλαιπωρία χιλιάδων κατοίκων.
Το ψήφισμα που εγκρίθηκε ομόφωνα από τους κατοίκους
Ψήφισμα Φορέων και Κατοίκων της Ιερισσού για την έλλειψη ιατρών στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Ιερισσού
Εμείς, οι κάτοικοι, οι Φορείς και οι Σύλλογοι της Ιερισσού που συγκεντρωθήκαμε σήμερα, 11 Σεπτεμβρίου 2018 στο Κέντρο Πολιτισμού Ιερισσού, δηλώνουμε σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να αφήσουμε την υγεία μας έρμαιο απέναντι στην επικίνδυνη αδιαφορία της κυβέρνησης. Εδώ και δέκα μήνες έχουμε εγκαταλειφθεί από την κεντρική εξουσία, καθώς δεν έχει βρεθεί λύση στο φλέγον ζήτημα της έλλειψης ιατρών στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο της Ιερισσού.
Παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες μας, τα λόγια και τις υποσχέσεις του Υπουργείου, η πραγματικότητα παραμένει τραγική. Χιλιάδες κάτοικοι και επισκέπτες της περιοχής στερούμαστε το απαράγραπτο δικαίωμά μας να απολαμβάνουμε δημόσια και δωρεάν περίθαλψη, ενώ, παράλληλα, βρισκόμαστε καθημερινώς σε κίνδυνο, καθώς ακόμα και για τα πιο απλά περιστατικά είμαστε αναγκασμένοι να διανύουμε τουλάχιστον 40 χιλιόμετρα.
Για ποιο λόγο υφιστάμεθα αυτήν την δυσμενή και διακριτική μεταχείριση ως προς το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της περίθαλψης;
Τι θα πρέπει να συμβεί για να φτάσει το μήνυμα στα αυτιά της κυβέρνησης;
Ως πότε πρέπει να περιμένουμε για να αναλάβουν οι ιθύνοντες τις αυτονόητες ευθύνες τους;
Αναλογίζονται οι κυβερνώντες τις συνέπειες αυτής της απαράδεκτης κατάστασης στον τουρισμό της περιοχής, σε μία τόσο κρίσιμη για όλους μας περίοδο;
Εμείς, οι κάτοικοι, οι Φορείς και οι Σύλλογοι της Ιερισσού δηλώνουμε σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτή η τραγική και επικίνδυνη κατάσταση εις βάρος μας.
Απαιτούμε άμεσα να βρεθεί λύση, αλλιώς τα επόμενα βήματά μας θα είναι πιο δυναμικά.
Καμιά ανοχή στην αδιαφορία του Υπουργείου. Καμιά δικαιολογία για την επικίνδυνη αυτή ολιγωρία.
Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει με τις ζωές μας.
Οι κάτοικοι, οι Φορείς και οι Σύλλογοι της Ιερισσού

Δεν υπάρχουν σχόλια: