"ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΓΙΣΕΙ"

powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018

Χρυσό η Στεφανίδη, ασημένιο η Κυριακοπούλου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου

Ένα απίστευτο επίτευγμα το οποίο δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία του ελληνικού στίβου, κατάφεραν σήμερα η Κατερίνα Στεφανίδη και η Νικόλ Κυριακοπούλου, κατακτώντας το χρυσό και το ασημένιο μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ στο...
ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βερολίνου.
Οι δύο Ελληνίδες αθλήτριες άφησαν άφωνη όλη την Ευρώπη, καθώς ήταν σε καταπληκτική μέρα.
Η Νικόλ Κυριακοπούλου, επέστρεψε στις μεγάλες διοργανώσεις μετά τη γέννηση της κόρης και τα έδωσε όλα. Η 32χρονη αθλήτρια πέρασε με τη δεύτερη τα 4.55 μέτρα και με την πρώτη τα 4.45, 4.65, 4.70 και 4.75 επίδοση που της εξασφάλισε ουσιαστικά το μετάλλιο. Με δεύτερη επιτυχημένη προσπάθεια στα 4.80 μέτρα εξασφάλισε τουλάχιστον το ασημένιο μετάλλιο ενώ ήταν η κορυφαία επίδοσή της για φέτος.
Από την άλλη η Κατερίνα Στεφανίδη, όπως συνηθίζει, ξεκίνησε τον αγώνα της από τα 4.65 μέτρα  και τα πέρασε με την πρώτη. Στη συνέχεια η χρυσή Ολυμπιονίκης πέρασε με την πρώτη και τα 4.75 και 4.80 μέτρα, ενώ είχε αφήσει και τα 4.70 στο ενδιάμεσο.
Οι δύο Ελληνίδες έδωσαν μάχη για το χρυσό μετάλλιο, με την Νικόλ Κυριακοπούλου να έχει τρεις άκυρες προσπάθειες στα 4.85 μέτρα. Έτσι  το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Κατερίνα Στεφανίδη, κάνοντας το repeat, κάτι που καταφέρνει για πρώτη φορά  Ελληνίδα.
Να σημειωθεί πως η χρυσή ολυμπιονίκης πέρασε τα 4.85 μέτρα με την τρίτη προσπάθεια, επίδοση που ήταν νέο ρεκόρ αγώνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: