«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

Δημιουργία “Διεθνούς Πνευματικού Κέντρου Αρχαίων Σταγείρων: ο Αριστοτέλης”


Σύμφωνο Συνεργασίας Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Δήμου Αριστοτέλη
Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής υπογράφηκε από τον Πρύτανη του ΑΠΘ, Καθηγητή Περικλή Α. Μήτκα, και τον Δήμαρχο Αριστοτέλη, Γιώργο Ζουμπά.
Mε την υπογραφή του...
Συμφώνου Συνεργασίας προγραμματίζεται η δημιουργία και η λειτουργία του «Διεθνούς Πνευματικού Κέντρου Αρχαίων Σταγείρων: Ο Αριστοτέλης», με σκοπό τη μελέτη και την προβολή του Αριστοτελικού έργου, καθώς και τη διάδοση του σε διεθνές επίπεδο.
Η δημιουργία του «Διεθνούς Πνευματικού Κέντρου Αρχαίων Σταγείρων: Ο Αριστοτέλης», με τη συνδρομή του δυναμικού του ΑΠΘ και κυρίως του Διεπιστημονικού Κέντρου Αριστοτελικών Μελετών-ΑΠΘ, θα συμβάλει στην προσπάθεια του Δήμου Αριστοτέλη να τοποθετηθεί η περιοχή στο διεθνές πολιτιστικό, επιστημονικό και εκπαιδευτικό γίγνεσθαι.
Ο Δήμος Αριστοτέλη θα προχωρήσει στην ανέγερση του Κέντρου σε ιδιοκτήτη έκταση περισσότερων από 300 στρέμματα, κοντά στον χώρο των Αρχαίων Σταγείρων. Στην προσπάθειά του αυτή αρωγός θα είναι και ο Σύλλογος «Αριστοτέλεια Πολιτεία», που συστάθηκε με σκοπό την ενίσχυση και την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου.
Το φιλόδοξο και οραματικό αυτό έργο αποτελεί συνέχεια των σημαντικών πρωτοβουλιών που είχαν ληφθεί και οδήγησαν στην ανακήρυξη του 2016 ως «Επετειακού Έτους Αριστοτέλη» από την UNESCO, με αποκορύφωμα τη διοργάνωση του Παγκόσμιου Συνεδρίου με τίτλο «Αριστοτέλης 2.400 χρόνια», με τη συμμετοχή κορυφαίων Αριστοτελιστών από 42 χώρες, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, την Αρχαία Μίεζα και τα Αρχαία Στάγειρα, με τη φιλοξενία του Δήμου Αριστοτέλη.
Στο Σύμφωνο Συνεργασίας προβλέπονται ακόμη η ανάπτυξη του Συνεδριακού Τουρισμού και η δυνατότητα φιλοξενίας συνεδρίων που διοργανώνει το ΑΠΘ στους χώρους του Κέντρου, η συνεργασία των δύο φορέων σε πολιτιστικές και επιστημονικές εκδηλώσεις, καθώς και η διοργάνωση Προγραμμάτων Διά Βίου Μάθησης, Διεθνών Θερινών Σχολείων και Δημοτικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου για όλες τις ηλικίες και τα επίπεδα μόρφωσης.
Αυτή η στρατηγική ανάπτυξης σε συνεργασία με το δυναμικό που διαθέτει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και ειδικότερα το «Διεπιστημονικό Κέντρο Αριστοτελικών Μελετών» Α.Π.Θ., με άξονα την αξιοποίηση του παγκοσμίου εμβέλειας έργου του Μακεδόνα φιλοσόφου, στοχεύει να τοποθετήσει την περιοχή στο διεθνές πολιτιστικό, επιστημονικό και εκπαιδευτικό γίγνεσθαι και παράλληλα να συντελέσει καθοριστικά στην πολιτική αειφόρου ανάπτυξης που σχεδιάζεται και υλοποιείται τα τελευταία χρόνια στο Δήμο Αριστοτέλη, με την ενίσχυση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου που γεννήθηκε ο μεγάλος Σταγειρίτης φιλόσοφος Αριστοτέλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: