«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

Υπογραφή σύμβασης για το έργο “Εσωτερική οδοποιία τμημάτων οδών Δ.Ε. Μουδανιών”

Την Τρίτη 17 Ιουλίου 2018 υπογράφηκε η σύμβαση του έργου «Εσωτερική οδοποιία τμημάτων οδών Δ.Ε. Ν.Μουδανιών» μεταξύ του Δημάρχου Νέας Προποντίδας κ. Εμμανουήλ Καρρά και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας «Κ/Ξ Τεχνική Ανάπτυξη ΑΤΕΒΕ - ΤΑΛΩΣ ΑΤΕ».
Το έργο αφορά εργασίες οδοποιίας οι οποίες θα γίνουν εντός των Δ.Κ. Νέων Μουδανιών και Σήμντρων και των Τ.Κ. Αγ. Παντελεήμονα, Αγ.Μάμαντος, Ζωγράφου, Διονυσίου, Πορταριάς, Ν.Ποτίδαιας, και Φλογητών, στους...
οποίους εντοπίσθηκαν συστηματικές φθορές επί του οδοστρώματος οι οποίες χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής και η αντιμετώπισή τους χαρακτηρίζεται αναγκαία όσο και επείγουσα.
Οι βασικές εργασίες οι οποίες προβλέπονται να εκτελεστούν στο πλαίσιο του Έργου «Εσωτερική οδοποιία τμημάτων οδών Δ.Ε. Μουδανιών» είναι οι εξής:
α) Βελτίωση του οδοστρώματος υφιστάμενων οδών εντός των οικισμών Νέων Μουδανιών, Αγ.Μάμαντος, Ζωγράφου, Διονυσίου, Πορταριάς, Ν.Ποτίδαιας, Σημάντρων και Φλογητών. Βασική αρχή σχεδιασμού του έργου αποτελεί η διατήρηση της υφιστάμενης γεωμετρίας της χάραξης ώστε να αναβαθμιστούν οι συνθήκες κυκλοφορίας και να περιοριστούν οι απαιτήσεις χωματουργικών εργασιών. Ειδικότερα, προβλέπεται η ολοκληρωμένη αποκατάσταση υφιστάμενων δημοτικών οδών συμπεριλαμβανομένων της τοποθέτησης νέων υλικών οδοστρωσίας, της επίστρωσης νέων ασφαλτικών στρώσεων επί αυτών καθώς και εργασιών σήμανσης (διαγραμμίσεις οδοστρώματος και τοποθέτηση ρυθμιστικών/πληροφοριακών πινακίδων).
β) Αποκατάσταση υφιστάμενων και κατασκευή νέων πεζοδρομίων σε κεντρικές οδούς των προαναφερόμενων οικισμών (κράσπεδα, πλακοστρώσεις). Κατά μήκος των πεζοδρομίων προβλέπεται, επίσης, η τοποθέτηση ιστών ηλεκτροφωτισμού και φωτιστικών σωμάτων για τη βελτίωση των συνθηκών κίνησης οχημάτων και πεζών.
γ) Ανάπλαση των κεντρικών οδών Θεσσαλονίκης, Παναγίας Κορυφινής και των οδών περιμετρικά του γηπέδου ποδοσφαίρου των Νέων Μουδανιών (κατασκευή πεζοδρομίων, ηλεκτροφωτισμός, φύτευση). Ανάπλαση τεσσάρων (4) πλατειών-πάρκων εντός του οικισμού των Ν.Μουδανιών (στην ανατολική είσοδο του οικισμού (περιοχή Παναγίας Κορυφινής), στην Β-Δ είσοδο (περιοχή ΚΤΕΛ), στην περιοχή «Ελαιώνας» (πλησίον του 6ου Νηπιαγωγείου) και στην περιοχή του Ναυτικού Ομίλου) καθώς και βελτίωση – αναβάθμιση πλατειών στους οικισμούς Αγ.Παντελεήμονας, Ζωγράφου, Πορταριάς, Σημάντρων και Φλογητών.
δ) Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων υδάτων στους οικισμούς Διονυσίου, Πορταριάς (οικισμός, παραλιακή ζώνη) και Φλογητών.
Το συνολικό μήκος των προαναφερόμενων εργασιών/επεμβάσεων επί των δημοτικών οδών της ΔΕ Μουδανιών είναι της τάξεως των 46,5 χιλιομέτρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: