«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει...


  • ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΘΕΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
1. Φεστιβάλ τοπικών προϊόντων Αριστοτελικών & Αθωνικών Γεύσεων (Παραλία Ιερισσού 02 - 05 Αυγούστου 2018)
2. Γενική Έκθεση «ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ EXPO 2018» (Προβλήτα Νέων Μουδανιών 08 – 12 Αυγούστου 2018)

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής θέλοντας να στηρίξει την...
ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας και να προβάλει τα εξαιρετικά προϊόντα του νομού μας διοργανώνει για το καλοκαίρι του 2018 τις εκθέσεις Φεστιβάλ τοπικών προϊόντων Αριστοτελικών και Αθωνικών Γεύσεων & Γενική Έκθεση «Χαλκιδική EXPO 2018».

Το Φεστιβάλ τοπικών προϊόντων Αριστοτελικών & Αθωνικών Γεύσεων θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον Δήμο Αριστοτέλη και το Σωματείο Επαγγελματιών Ιερισσού στην παραλία της Ιερισσού το διάστημα 02 – 05 Αυγούστου και η Γενική Έκθεση «Χαλκιδική EXPO 2018» θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον Δήμο Νέας Προποντίδας και τον Σύλλογο Εμπόρων & Επαγγελματιών Νέων Μουδανιών στην προβλήτα Νέων Μουδανιών το διάστημα 08 – 12 Αυγούστου.

Στόχος των διοργανώσεων είναι ο τελικός επισκέπτης αλλά και ο εκθέτης, να μείνει ικανοποιημένος, γιατί ο χρόνος και ο τόπος διεξαγωγής των εκθέσεων είναι απλά ο ιδανικότερος.

Μέσω των επισκεπτών του Νομού εκείνο το διάστημα τα προϊόντα της Χαλκιδικής μπορούν να ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο.

Οι ώρες λειτουργίας των εκθέσεων θα είναι :
Ιερισσός:

Νέα Μουδανιά:

Πέμπτη 02/08
19:30 – 00:30
Τετάρτη 08/08
19:30 – 01:00
Παρασκευή 03/08
19:30 – 00:30
Πέμπτη 09/08
19:30 – 01:00
Σάββατο 04/08
19:30 – 00:30
Παρασκευή 10/08
19:30 – 01:00
Κυριακή 05/08
19:30 – 00:30
Σάββατο 11/08
19:30 – 01:00


Κυριακή 12/08
19:30 – 01:00

Στο χώρο της έκθεσης θα επιτρέπεται λιανική πώληση των προϊόντων από τους εκθέτες.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό και καθ΄ όλη τη διάρκεια των εκθέσεων θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις (πολιτιστικές – χορευτικές, αθλητικές, ζωντανή μουσική κλπ.)
Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις γευσιγνωσίας των τοπικών προϊόντων σε συνεργασία με σεφ του Νομού.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου προτίθεται να επιδοτήσει μέρος του κόστους ενοικίασης περιπτέρων και εξοπλισμού των επιχειρήσεων-μελών του που θα λάβουν μέρος στις εκθέσεις.
Προτεραιότητα συμμετοχής έχουν οι ταμειακά ενήμερες επιχειρήσεις-μέλη του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής -πληροφορίες για τις οφειλόμενες συνδρομές των επιχειρήσεων στο Μητρώο του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής) και έπειτα οι επιχειρήσεις του Νομού που δεν είναι εγγεγραμμένες στο μητρώο του Επιμελητηρίου.
Προσκαλούμε όλους τους επιχειρηματίες της Χαλκιδικής να δηλώσουν συμμετοχή στις εκθέσεις για να προβάλουμε και να προωθήσουμε όλοι μαζί τον πλούτο του Νομού μας, να παρουσιάσουμε τις άριστες υπηρεσίες που παρέχουν οι επιχειρήσεις και να στηρίξουμε την τοπική επιχειρηματικότητα και οικονομία.
Μόνο μαζί και ενωμένοι μπορούμε να αντιστρέψουμε το κλίμα και να δώσουμε νέα δυναμική στην αγορά της Χαλκιδικής, να δημιουργήσουμε νέες ευκαιρίες στην προώθηση και προβολή των προϊόντων και υπηρεσιών μας.
Η αίτηση συμμετοχής βρίσκεται αναρτημένη και στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου: http://www.epichal.gr/chalkidiki/articles/article.jsp?context=103&categoryid=6998&articleid=8681 και πρέπει να σταλεί στο Επιμελητήριο Χαλκιδικής συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη από την επιχείρηση το αργότερο έως την Παρασκευή 01 Ιουνίου 2018.
Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής: 2371024200 & 2371024300, e-mail: info@epichal.gr , υπεύθυνη κα Τζηρίτη Γεωργία.

  • ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Β’ , Γ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ & ΥΓΙΕΙΝΗΣ & ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΕΦΕΤ)
Η Επιμελητηριακή Αναπτυξιακή Εταιρεία Χαλκιδικής «ΕΠ.ΑΝ.Ε.Χ.» σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής προτίθεται να πραγματοποιήσει σεμινάρια Τεχνικού Ασφαλείας Β΄ κατηγορίας επικινδυνότητας (35 ώρες εκπαίδευσης κόστους 100,00€) και Τεχνικού Ασφαλείας Γ΄ κατηγορίας επικινδυνότητας (10 ώρες εκπαίδευσης, κόστους 50,00 €), καθώς και σεμινάρια Υγιεινής & Ασφάλειας Τροφίμων (ΕΦΕΤ) (10 ώρες εκπαίδευσης, κόστους 80,00€).
Για τους Εργοδότες ή για τους εργαζόμενους των οποίων οι επιχειρήσεις δεν είναι εγγεγραμμένες στο μητρώο του Επιμελητηρίου και επιθυμούν να λάβουν μέρος στα σεμινάρια, θα πρέπει να καταβάλλουν αντίστοιχα τα παρακάτω ποσά: Για τον Τεχνικό Ασφαλείας Β΄ κατηγορίας επικινδυνότητας (35 ώρες εκπαίδευσης κόστους 110,00€), για τον τεχνικό Ασφαλείας Γ΄ κατηγορίας επικινδυνότητας (10 ώρες εκπαίδευσης, κόστους 60,00 €) και για σεμινάρια Υγιεινής & Ασφάλειας Τροφίμων (ΕΦΕΤ) (10 ώρες εκπαίδευσης, κόστους 90,00€).
Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν τόσο στον Πολύγυρο, στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Επιμελητηρίου, όσο και σε οποιαδήποτε περιοχή της Χαλκιδικής, εφόσον συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός ενδιαφερομένων ανά κατηγορία.
Απαραίτητη προϋπόθεση για τα μέλη του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής για τη συμμετοχή τους στα σεμινάρια, είναι η ταμειακή τακτοποίησή τους , όσον αφορά την καταβολή της ετήσιας συνδρομής τους για το τρέχον έτος (2018). Οι αιτήσεις συμμετοχής για τα σεμινάρια Τεχνικού Ασφαλείας Β & Γ κατηγορίας & του ΕΦΕΤ υπάρχουν αναρτημένες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου: www.epichal.gr. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής: 2371024200 – 24300 και στο e-mail: info@epichal.gr, υπεύθυνη κα Τζηρίτη Γεωργία.

  • ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΛΗΞΗΣ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ LEADER
Προκειμένου να διευκολυνθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι στην απόκτηση κωδικών πρόσβασης από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, η Αναπτυξιακή Εταιρεία Χαλκιδικής ΑΕ αποφάσισε την παράταση της Ημερομηνίας λήξης της ηλεκτρονικής υποβολής από 31/05/2018 σε 25/06/2018, των προτάσεων της πρώτης Πρόσκλησης για την υποβολή πρότασης στο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, Μέτρο 19 «Τοπική ανάπτυξη με πρωτοβουλία τοπικών κοινοτήτων (CLLD) – LEADER», ΥΠΟΜΕΤΡΟ 19.2: «Στήριξη υλοποίησης δράσεων των στρατηγικών τοπικής ανάπτυξης με πρωτοβουλία τοπικών κοινοτήτων (CLLD/LEADER)», ΔΡΑΣΗ 19.2.4: «ΒΑΣΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ & ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΧΩΡΙΩΝ ΣΕ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ», για τις δράσεις ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ.

  • ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΜΕ 154 ΨΗΦΟΥΣ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ
Υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της τέταρτης αξιολόγησης. Σε σύνολο 298 παρόντων βουλευτών, υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου, στην ονομαστική ψηφοφορία που είχε ζητήσει το ΚΚΕ, τάχθηκαν 154 βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, ενώ 144 βουλευτές από την αντιπολίτευση ψήφισαν όχι.

  • ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ESM ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΤΗΝ ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗ ΤΟΥ 1 ΔΙΣ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
Την έγκριση της εκταμίευσης 1 δισ. προς την Ελλάδα για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου ανακοίνωσε ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας. Πρόκειται για την υποδόση που εκκρεμούσε από την τρίτη αξιολόγηση, η οποία ολοκληρώθηκε στις 27 Μαρτίου 2018. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ESM, η αποδέσμευση των εν λόγω κεφαλαίων ήρθε ως αποτέλεσμα της θετικής αξιολόγησης από τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα της αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών της προηγούμενης περιόδου καθώς και της αποτελεσματικότητας του νέου συστήματος ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. 

  • Π. ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ: TO EUROGROUP ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΕΛΑΦΡΥΝΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ
Ο Ευρωπαίος επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί κάλεσε το Eurogroup να λάβει «οπωσδήποτε» μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους κατά τη σύνοδό του της Πέμπτης στην οποία αναμένεται να δώσει το πράσινο φως του για την έξοδο της Αθήνας από το πρόγραμμα αρωγής. «Δεν πρόκειται για διαγραφή, αλλά το βάρος του χρέους πρέπει να ελαφρυνθεί», είπε υπογραμμίζοντας πως η έξοδος της Ελλάδας από το πρόγραμμα αρωγής της «θα είναι μια πολύ σημαντική συμβολική και πολιτική στιγμή για την Ευρώπη.

  • ΤτΕ: ΣΤΑ 6,4 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΤΟ ΤΑΜΕΙΑΚΟ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ 5ΜΗΝΟΥ
Την περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου 2018, το ταμειακό αποτέλεσμα της κεντρικής διοίκησης παρουσίασε έλλειμμα 1.670 εκατ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 320 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2017, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος. Το πρωτογενές ταμειακό αποτέλεσμα ωστόσο ήταν θετικό και έφτασε τα 6,4 δισ. ευρώ. Κατά την περίοδο αυτή, τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν σε 17.707 εκατ. ευρώ, από 16.935 εκατ. ευρώ πέρυσι. Όσον αφορά τις δαπάνεςτου τακτικού προϋπολογισμού, στις οποίες περιλαμβάνονται και δαπάνες ύψους περίπου 662 εκατ. ευρώ που αφορούν την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών (έναντι 723 εκατ. ευρώ πέρυσι), αυτές διαμορφώθηκαν σε 19.515 εκατ. ευρώ, από 19.878 εκατ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου 2017.
  • EUROSTAT: ΣΤΟ 0,8% Ο ΕΤΗΣΙΟΣ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΜΑΙΟ
Στο 0,8% διαμορφώθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός στη Ελλάδα το Μάιο του 2018, σε σχέση με 0,5% τον Απρίλιο σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει σήμερα η Eurostat. Ένα χρόνο πριν το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 1,5%. Συνολικά, στην Ευρωζώνη ο ετήσιος πληθωρισμός το Μάιο ήταν 1,9% από 1,3% τον Απρίλιο και 1,4% ένα χρόνο πριν. 

  • ΜΕΙΟΝ 11 ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟ
Μικρότερος είναι πλέον ο όγκος των εγγράφων και των στοιχείων που πρέπει να συνοδεύουν υποχρεωτικά την αίτηση υπαγωγής στον εξωδικαστικό μηχανισμό (ν.4469/2017). Συγκεκριμένα, όπως ορίζει Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ Τεύχος Β' 2277/15.06.2018) των υπουργών Οικονομίας και Ανάπτυξης Ιωάννη Δραγασάκη και Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, δεν είναι υποχρεωτικό να κατατίθενται από τον οφειλέτη τα έγγραφα που μπορούν να αντληθούν αυτόματα από τις βάσεις δεδομένων της φορολογικής διοίκησης (ΑΑΔΕ) και του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ). Συνολικά, τα έγγραφα και τα στοιχεία που μπορούν να απαλειφθούν από την αίτηση υπαγωγής στο νόμο, αριθμούν τα 11. Ωστόσο, βάσει της ΚΥΑ, αυτά θα πρέπει να κατατεθούν από τον αιτούντα, μόνο σε περίπτωση που, για οποιοδήποτε λόγο, δεν ανακτηθούν αυτόματα από τη βάσεις δεδομένων της ΑΑΔΕ και του ΚΕΑΟ.
1. Στοιχεία τα οποία ανακτώνται αυτόματα από τη βάση δεδομένων της Φορολογικής Διοίκησης:  
α) Δήλωση εισοδήματος φυσικών προσώπων (Ε.1) ή δήλωση φορολογίας εισοδήματος νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων (Ν ή Ε.5 ή Φ01.010 ή Φ01.013) των τελευταίων πέντε φορολογικών ετών, β) Κατάσταση οικονομικών στοιχείων από επιχειρηματική δραστηριότητα (Ε.3) των τελευταίων πέντε φορολογικών ετών, γ) Συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατών και προμηθευτών των τελευταίων πέντε (5) φορολογικών ετών, δ) Δήλωση στοιχείων ακινήτων (Ε.9), εφόσον προβλέπεται η υποχρέωση υποβολής της, ε) Πράξη διοικητικού προσδιορισμού του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α.) του τελευταίου φορολογικού έτους, στ) Πράξη διοικητικού προσδιορισμού του φόρου εισοδήματος (εκκαθαριστικό) του τελευταίου φορολογικού έτους, ζ) Τελευταία περιοδική δήλωση ΦΠΑ (Φ2), εφόσον προβλέπεται η υποχρέωση υποβολής της, η) Κατάσταση βεβαιωμένων οφειλών προς τη Φορολογική Διοίκηση, θ) Αριθμός και ύψος των δόσεων καταβολής των οφειλών προς το Δημόσιο βάσει υφιστάμενων ρυθμίσεων.
2. Στοιχεία τα οποία ανακτώνται αυτόματα από τη βάση δεδομένων του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ):
α) Κατάσταση βεβαιωμένων οφειλών προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, η οποία πρέπει να έχει εκδοθεί κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης, β) Αριθμός και ύψος των δόσεων καταβολής των οφειλών προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης βάσει υφιστάμενων ρυθμίσεων.
3. Έγγραφα τα οποία μεταφορτώνονται από τον οφειλέτη απευθείας στο Σύστημα:  
α) Χρηματοοικονομικές καταστάσεις του άρθρου 16 του ν. 4308/2014 (Α΄ 251) των τελευταίων πέντε περιόδων, οι οποίες πρέπει να είναι δημοσιευμένες, εφόσον προβλέπεται αντίστοιχη υποχρέωση, β) Προσωρινό ισοζύγιο τελευταίου μηνός τεταρτοβάθμιων λογαριασμών του αναλυτικού καθολικού της γενικής λογιστικής, εφόσον προβλέπεται η κατάρτισή του, γ) Αντίγραφο ποινικού μητρώου γενικής χρήσης του οφειλέτη ή του πρόεδρου του διοικητικού συμβουλίου και του διευθύνοντος συμβούλου για ανώνυμες εταιρείες, του διαχειριστή για εταιρείες περιορισμένης ευθύνης και ιδιωτικές κεφαλαιουχικές Εταιρείες, των ομόρρυθμων εταίρων και των διαχειριστών για προσωπικές εταιρείες, δ) Πιστοποιητικό περί μη πτώχευσης από το αρμόδιο Πρωτοδικείο, ε) Πιστοποιητικό περί μη κατάθεσης αίτησης πτώχευσης από το αρμόδιο Πρωτοδικείο, στ) Πιστοποιητικό περί μη λύσης της εταιρείας από το Γ.Ε.ΜΗ., εφόσον ο οφειλέτης είναι νομικό πρόσωπο. ζ) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης του οφειλέτη ή του πρόεδρου του διοικητικού συμβουλίου και του διευθύνοντος συμβούλου για ανώνυμες εταιρείες, του διαχειριστή για εταιρείες περιορισμένης ευθύνης και ιδιωτικές κεφαλαιουχικές Εταιρείες, των ομόρρυθμων εταίρων και των διαχειριστών για προσωπικές εταιρείες. η) Συμπληρωμένο έντυπο υπολογισμού αξίας γηπέδου (ΑΑ ΓΗΣ), στην περίπτωση γηπέδου εκτός σχεδίου πόλης και οικισμού φυσικών προσώπων, για το οποίο δεν προσδιορίζεται αξία ΕΝ.Φ.Ι.Α. και δεν προσκομίζεται έκθεση εκτιμητή ακινήτων, θ) Πιστοποιητικά βαρών όλων των ακινήτων. Τα δικαιολογητικά των σημείων γ, δ, ε, στ και ζ της παραγράφου δύνανται να υποβληθούν το αργότερο έως την παρέλευση της προθεσμίας της παρ. 4 του άρθρου 8 του ν. 4469/2017. Το δικαιολογητικό του σημείου θ της παρούσας παραγράφου δύναται να υποβληθεί έως τη λήξη της προθεσμίας της παρ. 3 του άρθρου 8 του ν. 4469/2017.
  • ΤΑΜΕΙΑ : ΕΝΤΑΣΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ 50.000 ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ 120 ΔΟΣΕΙΣ
Στη ρύθμιση των 120 δόσεων θα μπορούν να ενταχθούν με βάση χθεσινή Υπουργική Απόφαση της Έφης Αχτσιόγλου και οι οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία οι οποίες ξεπερνάνε τα 50.000 ευρώ. Η κυβέρνηση προχώρησε στη κίνηση αυτή προκειμένου να αντιμετωπίσει τη "βόμβα" χρεών που συσσωρεύεται στα ταμεία. Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία για το α' τρίμηνο του 2018, οι ασφαλιστικές οφειλές έχουν φτάσει στο αστρονομικό ποσό των 31,8 δισ. ευρώ, έχοντας σημειώσει αύξηση 600 εκατ. ευρώ σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Συγκεκριμένα, με βάση την Υπουργική Απόφαση την οποία υπέγραψε χθες η υπουργός Εργασίας καθορίζονται οι προϋποθέσεις για την ένταξη των ελευθέρων επαγγελματιών και των εργοδοτών στη ρύθμιση των 120 δόσεων –στο πλαίσιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού - ακόμα και για χρέη προς τα ταμεία, τα οποία ξεπερνάνε τα  50.000 ευρώ. Συγκεκριμένα, η εν λόγω απόφαση προβλέπει ότι τροποποιείται η έως τώρα ισχύουσα νομοθεσία, προκειμένου να ενταχθούν στο πεδίο εφαρμογής της οφειλές που υπερβαίνουν το όριο των 50.000 ευρώ, καθώς και οφειλές που είναι γεννημένες έως και την 31η Δεκέμβρη 2017. Σημειώνεται πως στη ρύθμιση των 120 δόσεων μπορούσαν να ενταχθούν μόνο οφειλές οι οποίες δεν ξεπερνούσαν τα 50.000 ευρώ. Μάλιστα, οι οφειλές αυτές έπρεπε να είχαν "γεννηθεί" έως 31 Δεκεμβρίου 2016.
  • ΟΑΕΔ : ΕΝΑΡΞΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ανακοινώνει πως ξεκινά την Τρίτη 19 Ιουνίου 2018 και λήγει τη Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018, η υποβολή αιτήσεων για την πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού (αναπληρωτών-ωρομισθίων) με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου για τις ΕΠΑ.Σ Μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ. για το σχολικό έτος 2018-19. Περισσότερες πληροφορίες για τις ζητούμενες ειδικότητες, την υποβολή αιτήσεων και τα απαραίτητα δικαιολογητικά, παρέχονται στο site του Ο.Α.Ε.Δ, www.oaed.gr και στις ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας.
  • ΟΑΕΔ : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ 2018-19
Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ανακοινώνει ότι κατά το σχολικό έτος 2018-19 θα εισαχθούν στις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑ.Σ) Μαθητείας του Οργανισμού 6.260 μαθητές και μαθήτριες για να εκπαιδευτούν σε 32 ειδικότητες με ζήτηση στην αγορά εργασίας.
Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οι κάτοχοι τουλάχιστον ενδεικτικού Α΄Τάξης Επαγγελματικών Λυκείων ή Γενικών Λυκείων και έχουν γεννηθεί τα έτη 1995-2002. Οι αιτήσεις υποψηφιότητας υποβάλλονται από 18-6-2018 έως 31-8-2018 στις Γραμματείες των 50 Επαγγελματικών Σχολών του ΟΑΕΔ κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Η επιλογή των μαθητών γίνεται με το βαθμό Τίτλου Σπουδών και με κοινωνικά κριτήρια.
H Μαθητεία είναι το σύστημα Επαγγελματικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης που συνδυάζει τη θεωρητική και εργαστηριακή εκπαίδευση του μαθητή στο Σχολείο με την εκπαίδευση σε πραγματικές συνθήκες εργασίας (on-the-job training). Στόχος είναι να αποκτήσει ο εκπαιδευόμενος νέος τις απαραίτητες θεωρητικές γνώσεις αλλά και επαγγελματική εμπειρία στην αγορά εργασίας. Στη διάρκεια των σπουδών τους οι μαθητές των ΕΠΑ.Σ το πρωί πραγματοποιούν Μαθητεία σε επιχειρήσεις του Ιδιωτικού ή Δημοσίου Τομέα σε θέσεις συναφείς με την ειδικότητά τους, ενώ το απόγευμα παρακολουθούν θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα στο σχολείο. Η φοίτηση στις ΕΠΑΣ είναι διετής.

Οι μαθητές και μαθήτριες των ΕΠΑ.Σ του ΟΑΕΔ:
  1. Φοιτούν σε σύγχρονα και πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια
  2. Τους παρέχονται τα απαραίτητα βιβλία και βοηθήματα
  3. Εκπαιδεύονται από έμπειρο και άρτια καταρτισμένο εκπαιδευτικό προσωπικό, μόνιμο και έκτακτο
  4. Αμείβονται και ασφαλίζονται από τους εργοδότες, για τους οποίους ο ΟΑΕΔ έχει θεσπίσει κίνητρα, προκειμένου να διευρυνθεί ο αριθμός των απασχολουμένων μαθητών
  5. Δικαιούνται σπουδαστική άδεια μέχρι 30 ημέρες με αποδοχές
  6. Λαμβάνουν- όσοι συγκεντρώνουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις-επίδομα στέγασης και σίτισης
  7. Δικαιούνται Αναβολή Στράτευσης

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από την ιστοσελίδα του Οργανισμού στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.oaed.gr και στις Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας του ΟΑΕΔ.

  • ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΟ Γ.Ε.ΜΗ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
Όλοι οι υπόχρεοι εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ. που δεν είναι κεφαλαιουχικές εταιρίες, δηλαδή όλοι εκτός από Α.Ε., Ε.Π.Ε., Ι.Κ.Ε., και πιο συγκεκριμένα οι Ο.Ε. , Ε.Ε., Συν ΠΕ,. ΑΤΟΜΙΚΕΣ, ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ κλπ, έχουν υποχρέωση καταχώρισης στο Γ.Ε.ΜΗ. του αποδεικτικού υποβολής φορολογικής τους δήλωσης, σύμφωνα με το άρθρο 5 της Υ.Α. 79760/31-12-2014 (ΦΕΚ Β’ 3623). Η καταχώριση πρέπει να γίνει εντός δύο μηνών από την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, με ηλεκτρονικό τρόπο από την ιστοσελίδα https://services.businessportal.gr.

ΝΕΕΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, ακολουθώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις αναβαθμίζει τις ψηφιακές του υπηρεσίες με σύγχρονες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που τις παρέχει δωρεάν σε όλα τα μέλη του, για την αύξηση της εξωστρέφειας και των πωλήσεων των τοπικών επιχειρήσεων. Συνολικά προσφέρονται 4 νέες υπηρεσίες: 1. Ιστοσελίδα προβολής των Τουριστικών Επιχειρήσεων Χαλκιδικής σε Πανελλαδική Τουριστική Πύλη (www.filoxeno.com) που υποστηρίζεται από τα Ελληνικά Επιμελητήρια, αλλά και στην Τοπική Τουριστική Πύλη που ετοιμάζεται. Αφορά καταλύματα ή ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφέ, επιχειρήσεις διασκέδασης, τουριστικά γραφεία, επιχειρήσεις δραστηριοτήτων, τοπικών προϊόντων κ.ά. Ειδικά στις Επιχειρήσεις Διαμονής προσφέρεται δωρεάν πλήρες και αυτοδιαχειριζόμενο σύγχρονο Σύστημα Ηλεκτρονικών Κρατήσεων (e-booking) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης, αλλά μπορεί να δέχεται και κατευθείαν κρατήσεις από την Τουριστική πύλη. 2. Ηλεκτρονικό Κατάστημα (e-shop) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης με ταυτόχρονη προβολή προϊόντων και στην Πανελλαδική Επιμελητηριακή Αγορά Προϊόντων: www.directmarket.gr . 3. Υπηρεσία Online Συμβούλου με ενημερωμένο περιεχόμενο που συνοδεύεται και από Υπηρεσία Online Συμβουλευτικής, όπου οι επιχειρήσεις μπορούν να θέτουν ερωτήματα και να λάβουν εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες για φορολογικά, χρηματοδοτικά, εργασιακά και άλλα επιχειρηματικά θέματα δωρεάν. 4. Ιστοσελίδα προβολής της επιχείρησης στον Πανελλήνιο Ηλεκτρονικό Επιχειρηματικό Οδηγό που συμμετέχει και το Επιμελητηρίου Χαλκιδικής σε δύο γλώσσες Ελληνικά και Αγγλικά και σε έκδοση για mobile, tablet με ταυτόχρονη απεικόνιση των επιχειρήσεων βάση γεωγραφικής θέσης του χρήστη και πολλά ακόμη σύγχρονα χαρακτηριστικά. Όλες οι εφαρμογές είναι πλήρως αυτοδιαχειριζόμενες αποκλειστικά από τις επιχειρήσεις. Για να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας συμπληρώστε απλά την παρακάτω φόρμα: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfpv67i80cLDycq21aBSzV3aTMefjOvf3C_RoUbXzVxt2XNkQ/viewform.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, τηλ.: 2371024200 – 24300, e-mail: info@epichal.gr .

  • ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ!

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής καινοτομεί και προβάλει όλες τις Τουριστικές Επιχειρήσεις του Νομού στη νέα Τουριστική Πύλη Χαλκιδικής. Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στην ανάδειξη του συνολικού Τουριστικού Προϊόντος του Νομού Χαλκιδικής και τη διεύρυνση της Τουριστικής Σεζόν.
Προβάλλουμε συνολικά όλες οι επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον τουρισμό στον Νομό μας: Καταλύματα, Ξενοδοχεία, Αγροτουριστικά, Επιχειρήσεις Εστιατόρια, Ταβέρνες, Καφετέριες,  Clubs.  Επιχειρήσεις Ενοικίασης αυτοκινήτων, μηχανών, σκαφών, Τουριστικά Πρακτορεία –Γραφεία και Επιχειρήσεις με Δραστηριότητες όπως ιστιοπλοΐα, πεζοπορία, ιππασία, καταδύσεις κά.. Προβάλλονται επίσης και οι Επιχειρήσεις με Τοπικά ή Παραδοσιακά προϊόντα.
Ο επισκέπτης μέσα από την Τουριστική Πύλη της Χαλκιδικής θα γνωρίσει τις ομορφιές του νομού, τις παραλίες, τα αξιοθέατα, τα μνημεία και μουσεία και μαθαίνει για τις εκδηλώσεις και τα πανηγύρια που διοργανώνονται κάθε χρόνο.
Επισκεφτείτε τη νέα Τουριστική Πύλη της Χαλκιδικής και μέσα από το Portal Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κάνοντας click στο Filoxeno-Η Ελληνική Τουριστική Πύλη.

  • ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΣΕ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Η Υπηρεσία Παροχής Νομικών Πληροφοριών λειτουργεί πλέον και στο Επιμελητήριο της Χαλκιδικής και παρέχει νομικές πληροφορίες και συμβουλές στα μέλη του που υποβάλλουν σχετικά αιτήματα. Τα μέλη του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής μπορούν να απευθύνονται για συμβουλές, με επίσκεψη στα γραφεία του επιμελητηρίου Πολυτεχνείου 58 στον πεζόδρομο του Πολυγύρου, ή τηλεφωνικά στο 2371024200 ή να απευθύνουν γραπτά ερωτήματα στέλνοντας το ονοματεπώνυμό τους και τηλέφωνο επικοινωνίας στο e mail :info@epichal.gr (υπ’ όψιν νομικού συμβούλου) ή με φαξ στο 2371021355. Ο Νομικός Σύμβουλος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής θα παρευρίσκεται στα γραφεία του Επιμελητηρίου κάθε Παρασκευή , από τις ώρες 10 πμ – 2 μμ για να παρέχει νομικές πληροφορίες και συμβουλές στα μέλη του Επιμελητηρίου που υποβάλλουν σχετικά αιτήματα. Σημειώνεται πως η υπηρεσία αυτή δεν υποκαθιστά δικηγόρους ούτε διεκπεραιώνει δικηγορικές υποθέσεις αλλά παρέχει γενικές πληροφορίες στα μέλη του Επιμελητηρίου σε σχέση με την ισχύουσα νομοθεσία και δίνει κατευθύνσεις για τους τρόπους επίλυσης τυχόν προβλημάτων τους.

  • ΝΕΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΚΕΕΕ) ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ - ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ
Δύο νέες πρωτοπόρες τεχνολογικά υπηρεσίες  προσφέρει η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων (ΚΕΕΕ) στο σύνολο των Ελληνικών επιχειρήσεων-μελών των Επιμελητηρίων. Πρόκειται για την υπηρεσία εύρεσης επενδυτικών προγραμμάτων (http://investmenttools.uhc.gr/) και την υπηρεσία ηλεκτρονικής (εξ αποστάσεως) εκπαίδευσης (http://elearning.uhc.gr/). Με την πρώτη υπηρεσία, οι επιχειρήσεις θα μπορούν να ανατρέχουν για να αντλούν όλες τις αναγκαίες πληροφορίες για όλα τα νέα επενδυτικά προγράμματα και προγράμματα απασχόλησης, όπως και όλες τις προϋποθέσεις ένταξής τους σε αυτά. Με την υπηρεσία ηλεκτρονικής (εξ αποστάσεως) ασύγχρονης  εκπαίδευσης οι επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε ηλεκτρονική βιβλιοθήκη, στην οποία έχει αναπτυχθεί μεγάλος αριθμός μαθημάτων ασύγχρονης τηλεκατάρτισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: