ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !!! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !!!

powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή, 8 Ιουνίου 2018

Κυκλοφόρησε το 35ο τεύχος του περιοδικού ΠΑΓΧΑΛΚΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ


Κυκλοφόρησε το 35ο τεύχος του περιοδικού ΠΑΓΧΑΛΚΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ, επισήμου οργάνου του Παγχαλκιδικού Συλλόγου Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ, που ιδρύθηκε το 1903 και εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, με ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ και ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ σε όλες τις έδρες των Καποδιστριακών Δήμων και ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΕΣ σε όλα τα χωριά της Χαλκιδικής και έχει σκοπό την έρευνα και την ανάδειξη της ιστορίας, της παράδοσης, του πολιτισμού, των φυσικών καλλονών της Χαλκιδικής κλπ. και την καλλιέργεια των Χαλκιδικιωτών και φίλων μας.

Και το τεύχος αυτό έχει πολλά και ενδιαφέροντα ποικίλα άρθρα γραμμένα από ειδικούς, που αναφέρονται στη Μακεδονία, στη Χαλκιδική και όχι μόνο. Συνεργάτες στο τεύχος είναι καθηγητές Πανεπιστημίου, φιλόλογοι, ιατροί, στρατηγοί και άλλοι επιστήμονες. Σε αρκετές σελίδες επίσης απλώνεται η δράση του...
Παγχαλκιδικού το τρίμηνο που μας πέρασε και στο τέλος δημοσιεύεται το πρόγραμμα εκδρομών και εκδηλώσεων του Μαΐου- Ιουνίου 2018.

Επίσης στο τεύχος αυτό αντί κυρίου άρθρου δημοσιεύεται ένα άρθρο της γνωστής για τη γλαφυρότητα και το ιδιαίτερο ύφος, εξαίρετης φιλολόγου και λογοτέχνιδας . κ. Μίνας Καϊάφα-Σαροπούλου, που αποτελεί ύμνο για τη ολόκληρη τη Χαλκιδική, στην οποία οδοιπορεί νοερά και ,περιγράφει με τη δυνατή της πέννα με ζωντάνια και πιστότητα.

Όπως είναι γνωστό ο ΠΑΓΧΑΛΚΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ εκδίδεται με χορηγίες ιδιωτών και φορέων από την αρχή της κυκλοφορίας του (2009) μέχρι σήμερα Του παρόντος τεύχους χορηγός είναι επίλεκτο μέλος του Συλλόγου μας, το οποίο παρακάλεσε να τηρηθεί η ανωνυμία του.

Σήμερα ζητείται χορηγός για το επόμενο 36ο τεύχος που θα κυκλοφορήσει τον Τέλος Αυγούστου- αρχές Σεπτεμβρίου 2018.

Τέλος υπενθυμίζουμε ότι το περιοδικό τυπώνεται σε 2.000 αντίτυπα και αποστέλλεται δωρεάν, πέρα από τα τακτικά και επίτιμα μέλη, στα Σχολεία όλων των βαθμίδων της Χαλκιδικής, στους Δήμους (Δημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους), στις Κοινότητες, στους Πολιτιστικούς και Κοινωνικούς Συλλόγους των χωριών και κωμοπόλεων και σε όλες τις υπηρεσίες του Νομού Χαλκιδικής. Επίσης στέλνεται δωρεάν σε όλες τις Μονές του Αγ.΄Ορους και της Χαλκιδικής, σε εξέχουσες προσωπικότητες, στις μεγαλύτερες βιβλιοθήκες της Ελλάδος και είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Παγχαλκιδικού www.panchalkidikos.gr.


Μπορείτε να διαβάσετε ηλεκτρονικά στο παρακάτω link: http://panchalkidikos.gr/.../35%CE%BF%20%CE%A4%CE%95%CE

1 σχόλιο:

ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΛΥΡΤΖΗΣ είπε...

Μπορείτε να διαβάσετε ηλεκτρονικά στο παρακάτω link: http://panchalkidikos.gr/v2/attachments/article/278/35%CE%BF%20%CE%A4%CE%95%CE%A5%CE%A7%CE%9F%CE%A3.pdf