«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη 29 Μαΐου 2018

Στο ΕΣΠΑ η αντιπλημμυρική θωράκιση της Ιερισσού Χαλκιδικής

Στην αντιπλημμυρική θωράκιση της περιαστικής περιοχής της Ιερισσού Χαλκιδικής προχωρά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας υπέγραψε την ένταξη του έργου «Αντιπλημμυρική προστασία περιοχής Τζούρβα οικισμού Ιερισσού» στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με προϋπολογισμό 4 εκ. ευρώ.
Στο πλαίσιο του έργου προβλέπεται η...
κατασκευή όλων των αναγκαίων υποδομών αντιπλημμυρικής προστασίας της περιαστικής περιοχής της Ιερισσού και συγκεκριμένα η διευθέτηση πέντε κλάδων, συνολικού μήκους περίπου τριών χιλιομέτρων και συνολικής λεκάνης απορροής 1,344 τ. χλμ.
Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας«η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συνεχίζει να αξιοποιεί όλους τους διαθέσιμους πόρους, προκειμένου να θωρακίσει από πλημμυρικά φαινόμενα τις περιοχές με τη μεγαλύτερη επικινδυνότητα. Απόδειξη είναι το γεγονός ότι διαθέτουμε από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνολικά κονδύλια άνω των 80 εκ. ευρώ για την αντιπλημμυρική θωράκιση σε όλη την Κεντρική Μακεδονία. Σε συνεργασία με τους Δήμους, που έχουν την απαιτούμενη ετοιμότητα ένταξης των έργων στο ΕΣΠΑ, καλύπτουμε ένα σημαντικό μέρος των αναγκών αντιπλημμυρικής προστασίας, παρά το γεγονός ότι και οι πόροι είναι περιορισμένοι, δεν έχουμε την απαιτούμενη συμπαράσταση από την Πολιτεία και οι ανάγκες που έχουν συσσωρευτεί με την πάροδο των ετών τεράστιες».
Ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος υπογράμμισε ότι «το έργο στην Ιερισσό είναι πνοής για την περιοχή, καθώς θα την προφυλάξει από τις πλημμύρες και θα επιλύσει τα ζητήματα αντιπλημμυρικής θωράκισης σε επίπεδο οικισμού, με τρόπο αποτελεσματικό και ουσιαστικό. Το συγκεκριμένο έργο ήταν πάγιο αίτημα του Δήμου Αριστοτέλη, αφού η περιοχή στο παρελθόν έχει πλημμυρίσει επανειλημμένα, με σημαντικές καταστροφές σε επιχειρήσεις και κατοικίες. Εντάσσεται δε στον προγραμματισμό που έχει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για τη Χαλκιδική για τα αντιπλημμυρικά έργα, καθώς ήδη έχουν ολοκληρωθεί επίσης αναγκαίες παρεμβάσεις στους Δήμους Νέας Προποντίδας και Αριστοτέλη. Ο σχεδιασμός μας προχωρά με τη διαρκή ένταξη αντιπλημμυρικών έργων στο ΕΣΠΑ και θέλω να επισημάνω ότι αυτό είναι αποτέλεσμα της πολύ καλής συνεργασίας που έχει η διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Αντιπεριφέρειας Χαλκιδικής με τη δημοτική αρχή Αριστοτέλη όχι μόνο στα συγκεκριμένα έργα, αλλά και σε μια σειρά από αναπτυξιακά ζητήματα».
Στο πλαίσιο του έργου προβλέπεται:
-Προστασία και διευθέτηση υφιστάμενου ρέματος μήκους 602,5 μέτρων και λεκάνης απορροής 0,77 τ. χλμ.
-Κατασκευή δικτύου τάφρων αποστράγγισης και απαγωγής των πλημμυρικών απορροών προς τη θάλασσα μήκους 2.382,5 μέτρων και λεκάνης απορροής 1.069 τ. χλμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: