«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη 8 Μαΐου 2018

ΕΦΥΓΕ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΑΣΚΑΣ

Του Γιάννη Αικατερινάρη

Έφυγε ο Κώστας Λιάσκας, πολιτικός μηχανικός και επί σειρά ετών εκλεγμένος πρόεδρος του Τεχνικού επμελητηρίου Ελλάδας. Σπούδασε στο ΑΠΘ στο τμήμα πολιτικών μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής, όπου συναντηθήκαμε για πρώτη φορά το 1959, πρωτοετείς φοιτητές και οι δυο στα πρώτα -και μοναδικά τότε- τμήματα της Σχολής (Πολιτικών μηχανικών και Αρχιτεκτόνων μηχανικών). Στη συνέχεια είχε...
σημαντική επαγγελματική σταδιοδρομία. Διετέλεσε υπουργός ΠΕΧΩΔΕ 1989-1990 (υπηρεσιακή κυβέρνηση Γρίβα και οικουμενική Ζολώτα). 
Συνεργαστήκαμε πολλές φορές σε κοινές εκδηλώσεις του ΤΕΕ, όπως αυτή της HELECO 99, που περιλάμβανε «Διεθνή έκθεση και συνέδριο για την Τεχνολογία του περιβάλλοντος στον 21ο αιώνα». Πραγματοποιήθηκε από τις 1 έως στις 3 Ιουνίου 1999 στη Θεσσαλονίκη, με τη συνδρομή του ΤΕΕ Κεντρικής Μακεδονίας, του οποίου ήμουν πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής. 
Στην πρώτη από τις δύο φωτογραφίες, σε εκδήλωση της HELECO 99 στο κυβερνείο της Θεσσαλονίκης, στις 2-6-1999, εικονίζονται  από αριστερά ο Κώστας Λιάσκας, στη μέση ο τότε Υπουργός Περιβάλλοντος Κώστας Λαλιώτης κι εγώ. Η δεύτερη φωτογραφία είναι από την εκδήλωση της «Έκθεσης εικαστικών έργων με θέμα το περιβάλλον» που έγινε από το ΤΕΕ/ΚΜ, με έργα σπουδαστών της Σχολής Καλών Τεχνών Θεσσαλονίκης. Σ' αυτή την παράλληλη εκδήλωση των εικαστικών, που πραγματοποιήθηκε τις ίδιες μέρες σε χώρο της ΔΕΘ, βραβεύτηκε για ένα από τα καλύτερα έργα της έκθεσης ο Πολυγυρινός -τότε σπουδαστής της ΑΣΚΤ- Θανάσης Β. Κωνσταντινίδης. 
(σημ. Κατόπιν επιθυμίας των δικών του ανθρώπων η εξόδιος ακολουθία θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο, σήμερα στην Αθήνα. Παράκληση της οικογένειας, αντί στεφάνων στη μνήμη του, να γίνει κατάθεση  στον σύλλογο «Το Χαμόγελο του Παιδιού»)  
Καλό σου ταξίδι Κώστα…


Δεν υπάρχουν σχόλια: