«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει...


  • ΣΗΜΕΡΑ Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ 3ης ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ERASMUS+ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΣΤΙΣ 9 ΜΑΪΟΥ
To ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ, που συμμετέχει ως εταίρος στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus + στην Δράση ΚΑ2 _ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΚΑΛΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ με τίτλο:
“TRAM-WBL Engaging SMEs for Quality Transnational WBL experiences”, προσκαλεί τις επιχειρήσεις – μέλη του, τους εκπαιδευτικούς και τους σπουδαστές της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, στην παρουσίαση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας που δημιουργήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος και μέσω της οποίας θα γίνεται η αναζήτηση για τοποθέτηση σε θέσεις μαθητείας στο εξωτερικό. Σκοπός του προγράμματος είναι η διευκόλυνση των σπουδαστών της επαγγελματικής εκπαίδευσης στην εύρεση κατάλληλης γι’ αυτούς θέσης για πρακτική εξάσκηση (μαθητεία) σε επιχειρήσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και των τοπικών επιχειρήσεων να προσελκύσουν αποφοίτους από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό σε προσφερόμενες από αυτούς θέσεις μαθητείας (international work based learning - WBL).
Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί και ενημέρωση για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ανταλλαγής για νέους επιχειρηματίες (Erasmus for Young Entrepreneurs). Το πρόγραμμα «Erasmus Νέοι Επιχειρηματίες», βοηθά φιλόδοξους Ευρωπαίους επιχειρηματίες να αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες για να ξεκινήσουν και/ ή να διευθύνουν με επιτυχία μία μικρή επιχείρηση στην Ευρώπη. Νέοι επιχειρηματίες συναντώνται και ανταλλάσσουν γνώσεις και επιχειρηματικές ιδέες με έναν έμπειρο επιχειρηματία, κοντά στον οποίο μένουν και συνεργάζονται για μία περίοδο 1-6 μηνών.
Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν :
α) εν δυνάμει επιχειρηματίες ή νέοι επιχειρηματίες , ανεξαρτήτου οικονομικής δραστηριότητας, με εμπειρία έως τρία χρόνια.
β) επιχειρήσεις (ιδιοκτήτες – διευθυντές μια μικρής ή μεσαίας επιχείρησης), ως επιχειρηματίας υποδοχής, ανεξαρτήτου οικονομικής δραστηριότητας, με εμπειρία περισσότερη από τρία χρόνια.


Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής στον Πολύγυρο, την Τετάρτη, 09 Μαΐου 2018 και ώρα 19:00 . Η είσοδος είναι ελεύθερη.

  • ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ (Νέα Μουδανιά 14 - 15/05/2018 & Κασσάνδρα 21-22/05/2018)
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εμπόρων & Επαγγελματιών Νέων Μουδανιών και την Επιμελητηριακή Αστική Εταιρία Χαλκιδικής «ΕΠ.ΑΝ.ΕΧ» στα πλαίσια της προσπάθειας συνεχούς κατάρτισης και εκπαίδευσης των μελών του, διοργανώνει ΔΩΡΕΑΝ εκπαιδευτικά σεμινάρια για τα ενήμερα μέλη του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής.
Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Μουσείο Αλιευτικών Σκαφών & Εργαλείων στα Νέα Μουδανιά με τις παρακάτω θεματικές ενότητες:

  • Δευτέρα 14/05/2018 και ώρες 17:30 – 20:00
Θέμα: "Τεχνικές Προώθησης Πωλήσεων και Διαχείριση Χρόνου"
Εισηγήτρια: Αγνή Παγούνη, Σύμβουλος του Κέντρου Υπηρεσιών Επιχειρηματικής Ανάπτυξης microSTARS, ΚΕΠΑ

  • Τρίτη 15/05/2018 και ώρες 17:30 - 20:00
Θέμα: "Marketing στην Εστίαση"
Εισηγητής: Δημήτρης Κατσαρέλλος, Σύμβουλος του Κέντρου Υπηρεσιών Επιχειρηματικής Ανάπτυξης microSTARS, ΚΕΠΑ

Επίσης τα ίδια σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κασσάνδρας στην Κασσάνδρα με τις παρακάτω θεματικές ενότητες:

  • Δευτέρα 21/05/2018 και ώρες 17:30 – 20:00
Θέμα: "Marketing στην Εστίαση"
Εισηγητής: Δημήτρης Κατσαρέλλος, Σύμβουλος του Κέντρου Υπηρεσιών Επιχειρηματικής Ανάπτυξης microSTARS, ΚΕΠΑ

  • Τρίτη 22/05/2018 και ώρες 17:30 - 20:00
Θέμα: "Τεχνικές Προώθησης Πωλήσεων και Διαχείριση Χρόνου"
Εισηγήτρια: Αγνή Παγούνη, Σύμβουλος του Κέντρου Υπηρεσιών Επιχειρηματικής Ανάπτυξης microSTARS, ΚΕΠΑ

Μετά τη λήξη του σεμιναρίου θα δοθούν στους συμμετέχοντες βεβαιώσεις συμμετοχής.
Βασική προϋπόθεση για τις επιχειρήσεις - μέλη του Επιμελητηρίου που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο σεμινάριο είναι η τακτοποίηση των οφειλόμενων συνδρομών τους προς το Επιμελητήριο παρελθόντων ετών έως 2014 καθώς και την τρέχουσα συνδρομή ανταποδοτικών υπηρεσιών έτους 2018 (πληροφορίες για τις οφειλόμενες συνδρομές των επιχειρήσεων στο Μητρώο του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής). Οι επιχειρήσεις που δεν είναι εγγεγραμμένες στο μητρώο του Επιμελητηρίου και επιθυμούν να λάβουν μέρος στο σεμινάριο, θα πρέπει να καταβάλλουν το ποσό των είκοσι ευρώ (20€) ανά άτομο. Η αίτηση συμμετοχής για τα σεμινάρια στα Νέα Μουδανιά βρίσκεται αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου: http://www.epichal.gr/chalkidiki/articles/article.jsp?context=103&categoryid=6999&articleid=8621 και πρέπει να σταλεί στο Επιμελητήριο Χαλκιδικής συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη από την επιχείρηση το αργότερο έως την Παρασκευή 11 Μαΐου 2018. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.
Η αίτηση συμμετοχής για τα σεμινάρια στην Κασσάωδρα βρίσκεται αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου: http://www.epichal.gr/chalkidiki/articles/article.jsp?context=103&categoryid=6999&articleid=8641 και πρέπει να σταλεί στο Επιμελητήριο Χαλκιδικής συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη από την επιχείρηση το αργότερο έως την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας

Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής: 2371024200 & 2371024300, e-mail: info@epichal.gr , υπεύθυνη κα Τζηρίτη Γεωργία.


  • ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ «Συμμετοχή σε Διεθνείς Εκθέσεις & Β2Β συναντήσεις»
Το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ σε συνεργασία με τον εθνικό φορέα ENTERPRISE GREECE και την Επιμελητηριακή Αστική Εταιρία Χαλκιδικής «ΕΠ.ΑΝ.ΕΧ» στα πλαίσια της στήριξής τους στις τοπικές, εν δυνάμει εξαγωγικές επιχειρήσεις αλλά και των εξαγωγέων της Χαλκιδικής που βρίσκονται σε αρχικό στάδιο, διοργανώνουν ΔΩΡΕΑΝ εκπαιδευτικό σεμινάριο για τα ενήμερα μέλη του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, διάρκειας 5 ωρών, την Τετάρτη 16 Μαΐου 2018 & ώρες 15.30 – 20:30 στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής (Πολυτεχνείου 58, Πολύγυρος, 2ος όροφος) με θέμα: «Συμμετοχή σε Διεθνείς Εκθέσεις & Β2Β συναντήσεις».
Μετά τη λήξη του σεμιναρίου θα δοθούν στους συμμετέχοντες βεβαιώσεις συμμετοχής.
Βασική προϋπόθεση για τις επιχειρήσεις - μέλη του Επιμελητηρίου που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο σεμινάριο είναι η τακτοποίηση των οφειλόμενων συνδρομών τους προς το Επιμελητήριο παρελθόντων ετών έως 2014 καθώς και την τρέχουσα συνδρομή ανταποδοτικών υπηρεσιών έτους 2018 (πληροφορίες για τις οφειλόμενες συνδρομές των επιχειρήσεων στο Μητρώο του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής). Οι επιχειρήσεις που δεν είναι εγγεγραμμένες στο μητρώο του Επιμελητηρίου και επιθυμούν να λάβουν μέρος στο σεμινάριο, θα πρέπει να καταβάλλουν το ποσό των είκοσι ευρώ (20€) ανά άτομο. Η αίτηση συμμετοχής βρίσκεται αναρτημένη και στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου: www.epichal.gr και πρέπει να σταλεί στο Επιμελητήριο Χαλκιδικής συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη από την επιχείρηση το αργότερο έως την Δευτέρα 14 Μαΐου 2018. Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής: 2371024200 & 2371024300, e-mail: info@epichal.gr, υπεύθυνη κα Τζηρίτη Γεωργία.


  • ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΘΕΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
1. Φεστιβάλ τοπικών προϊόντων Αριστοτελικών & Αθωνικών Γεύσεων (Παραλία Ιερισσού 02 - 05 Αυγούστου 2018)
2. Γενική Έκθεση «ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ EXPO 2018» (Προβλήτα Νέων Μουδανιών 08 – 12 Αυγούστου 2018)

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής θέλοντας να στηρίξει την ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας και να προβάλει τα εξαιρετικά προϊόντα του νομού μας διοργανώνει για το καλοκαίρι του 2018 τις εκθέσεις Φεστιβάλ τοπικών προϊόντων Αριστοτελικών και Αθωνικών Γεύσεων & Γενική Έκθεση «Χαλκιδική EXPO 2018».

Το Φεστιβάλ τοπικών προϊόντων Αριστοτελικών & Αθωνικών Γεύσεων θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον Δήμο Αριστοτέλη και το Σωματείο Επαγγελματιών Ιερισσού στην παραλία της Ιερισσού το διάστημα 02 – 05 Αυγούστου και η Γενική Έκθεση «Χαλκιδική EXPO 2018» θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον Δήμο Νέας Προποντίδας και τον Σύλλογο Εμπόρων & Επαγγελματιών Νέων Μουδανιών στην προβλήτα Νέων Μουδανιών το διάστημα 08 – 12 Αυγούστου.

Στόχος των διοργανώσεων είναι ο τελικός επισκέπτης αλλά και ο εκθέτης, να μείνει ικανοποιημένος, γιατί ο χρόνος και ο τόπος διεξαγωγής των εκθέσεων είναι απλά ο ιδανικότερος.

Μέσω των επισκεπτών του Νομού εκείνο το διάστημα τα προϊόντα της Χαλκιδικής μπορούν να ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο.

Οι ώρες λειτουργίας των εκθέσεων θα είναι :
Ιερισσός:

Νέα Μουδανιά:

Πέμπτη 02/08
19:30 – 00:30
Τετάρτη 08/08
19:30 – 01:00
Παρασκευή 03/08
19:30 – 00:30
Πέμπτη 09/08
19:30 – 01:00
Σάββατο 04/08
19:30 – 00:30
Παρασκευή 10/08
19:30 – 01:00
Κυριακή 05/08
19:30 – 00:30
Σάββατο 11/08
19:30 – 01:00


Κυριακή 12/08
19:30 – 01:00

Στο χώρο της έκθεσης θα επιτρέπεται λιανική πώληση των προϊόντων από τους εκθέτες.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό και καθ΄ όλη τη διάρκεια των εκθέσεων θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις (πολιτιστικές – χορευτικές, αθλητικές, ζωντανή μουσική κλπ.)
Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις γευσιγνωσίας των τοπικών προϊόντων σε συνεργασία με σεφ του Νομού.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου προτίθεται να επιδοτήσει μέρος του κόστους ενοικίασης περιπτέρων και εξοπλισμού των επιχειρήσεων-μελών του που θα λάβουν μέρος στις εκθέσεις.
Προτεραιότητα συμμετοχής έχουν οι ταμειακά ενήμερες επιχειρήσεις-μέλη του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής -πληροφορίες για τις οφειλόμενες συνδρομές των επιχειρήσεων στο Μητρώο του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής) και έπειτα οι επιχειρήσεις του Νομού που δεν είναι εγγεγραμμένες στο μητρώο του Επιμελητηρίου.
Προσκαλούμε όλους τους επιχειρηματίες της Χαλκιδικής να δηλώσουν συμμετοχή στις εκθέσεις για να προβάλουμε και να προωθήσουμε όλοι μαζί τον πλούτο του Νομού μας, να παρουσιάσουμε τις άριστες υπηρεσίες που παρέχουν οι επιχειρήσεις και να στηρίξουμε την τοπική επιχειρηματικότητα και οικονομία.
Μόνο μαζί και ενωμένοι μπορούμε να αντιστρέψουμε το κλίμα και να δώσουμε νέα δυναμική στην αγορά της Χαλκιδικής, να δημιουργήσουμε νέες ευκαιρίες στην προώθηση και προβολή των προϊόντων και υπηρεσιών μας.
Η αίτηση συμμετοχής βρίσκεται αναρτημένη και στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου: http://www.epichal.gr/chalkidiki/articles/article.jsp?context=103&categoryid=6998&articleid=8681 και πρέπει να σταλεί στο Επιμελητήριο Χαλκιδικής συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη από την επιχείρηση το αργότερο έως την Παρασκευή 01 Ιουνίου 2018.
Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής: 2371024200 & 2371024300, e-mail: info@epichal.gr , υπεύθυνη κα Τζηρίτη Γεωργία.

  • ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Β’ , Γ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ & ΥΓΙΕΙΝΗΣ & ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΕΦΕΤ)
Η Επιμελητηριακή Αναπτυξιακή Εταιρεία Χαλκιδικής «ΕΠ.ΑΝ.Ε.Χ.» σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής προτίθεται να πραγματοποιήσει σεμινάρια Τεχνικού Ασφαλείας Β΄ κατηγορίας επικινδυνότητας (35 ώρες εκπαίδευσης κόστους 100,00€) και Τεχνικού Ασφαλείας Γ΄ κατηγορίας επικινδυνότητας (10 ώρες εκπαίδευσης, κόστους 50,00 €), καθώς και σεμινάρια Υγιεινής & Ασφάλειας Τροφίμων (ΕΦΕΤ) (10 ώρες εκπαίδευσης, κόστους 80,00€).
Για τους Εργοδότες ή για τους εργαζόμενους των οποίων οι επιχειρήσεις δεν είναι εγγεγραμμένες στο μητρώο του Επιμελητηρίου και επιθυμούν να λάβουν μέρος στα σεμινάρια, θα πρέπει να καταβάλλουν αντίστοιχα τα παρακάτω ποσά: Για τον Τεχνικό Ασφαλείας Β΄ κατηγορίας επικινδυνότητας (35 ώρες εκπαίδευσης κόστους 110,00€), για τον τεχνικό Ασφαλείας Γ΄ κατηγορίας επικινδυνότητας (10 ώρες εκπαίδευσης, κόστους 60,00 €) και για σεμινάρια Υγιεινής & Ασφάλειας Τροφίμων (ΕΦΕΤ) (10 ώρες εκπαίδευσης, κόστους 90,00€).
Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν τόσο στον Πολύγυρο, στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Επιμελητηρίου, όσο και σε οποιαδήποτε περιοχή της Χαλκιδικής, εφόσον συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός ενδιαφερομένων ανά κατηγορία.
Απαραίτητη προϋπόθεση για τα μέλη του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής για τη συμμετοχή τους στα σεμινάρια, είναι η ταμειακή τακτοποίησή τους , όσον αφορά την καταβολή της ετήσιας συνδρομής τους για το τρέχον έτος (2018). Οι αιτήσεις συμμετοχής για τα σεμινάρια Τεχνικού Ασφαλείας Β & Γ κατηγορίας & του ΕΦΕΤ υπάρχουν αναρτημένες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου: www.epichal.gr. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής: 2371024200 – 24300 και στο e-mail: info@epichal.gr, υπεύθυνη κα Τζηρίτη Γεωργία.

  • ΚΟΜΙΣΙΟΝ: ΑΝΑΠΤΥΞΗ 1,9% ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ 20% ΓΙΑ ΤΟ 2018 ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Με ρυθμό 1,9% του ΑΕΠ αναμένεται να «τρέξει» η ελληνική οικονομία το 2018, σύμφωνα με τις εαρινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας. Για το 2017 η Επιτροπή διαπιστώνει ανάπτυξη ύψους 1,4% του ΑΕΠ, σημειώνοντας ότι για πρώτη φορά από το 2007 ξεπερνά το 1%. Για το 2019 η πρόβλεψη της Επιτροπής φτάνει στο 2,3% του ΑΕΠ. Πάντως, οι προβλέψεις της εαρινής έκθεσης της Επιτροπής για την ανάπτυξη είναι ελαφρώς αναθεωρημένες προς τα κάτω, σε σχέση με τον περασμένο χειμώνα οπότε εκτιμούσε ότι η ελληνική οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμό 2,5%, τόσο το 2018 όσο και το 2019.

  • ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΒΟΥΛΗΣ: ΣΤΑ 130 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΤΑ ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΤΑΜΕΙΑ – ΕΦΟΡΙΕΣ
Ένα εκρηκτικό μείγμα 3 χρεών που θα πρέπει να διαχειριστεί η ελληνική οικονομία αναδεικνύει η Έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή. Υπολογίζει σε 130 δισ. ευρώ τις οφειλές προς ασφαλιστικά ταμεία και εφορίες (31 συν 99 δισ. ευρώ αντίστοιχα), ποσό στο οποίο προστίθενται τα 95 δισ. "κόκκινων" οφειλών προς τράπεζες και τα 330 δισ. ευρώ του κρατικού χρέους. Στην έκθεση ζητείται να δοθεί τέλος στις γενικευμένες ρυθμίσεις οφειλών καθώς εκτιμάται ότι αποδυναμώνουν τη συμμόρφωση. Αναφέρει ότι "η αυστηρότητα των φορολογικών και ασφαλιστικών αρχών στην είσπραξη των δημόσιων εσόδων θα πρέπει να τηρείται απαρέγκλιτα και να αποφεύγονται γενικευμένες "ευνοϊκές" ρυθμίσεις που δημιουργούν κίνητρα καθυστέρησης πληρωμών και προσδοκίες ευνοϊκής αντιμετώπισης και αναβολής των προστίμων, αποδυναμώνοντας τη φορολογική και ασφαλιστική συμμόρφωση". Επίσης επισημαίνεται ότι οι όροι και οι προϋποθέσεις των επιμέρους ρυθμίσεων θα πρέπει να ακολουθούν ενιαίους και διαφανείς κανόνες που θα καθορίζονται σε κεντρικό επίπεδο και θα εφαρμόζονται με σχετικά αυτόματο τρόπο.

  • ΕΡΧΕΤΑΙ «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ» ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Στη φάση του τελικού του σχεδιασμού, βρίσκεται το χρηματοδοτικό πρόγραμμα που θα ενισχύσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να εξοικονομήσουν ενέργεια. Πρόκειται για το πρόγραμμα «Βελτίωση της Ενεργειακής Απόδοσης των ΜμΕ», το οποίο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ) και θα υλοποιηθεί από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Αν και αρκετά μικρότερη σε επίπεδο προϋπολογισμού από το δημοφιλές πρόγραμμα «Εξοικονόμηση Κατ' Οίκον» καθώς ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 64,5 εκατ. ευρώ, η δράση «Βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των ΜΜΕ», έχει τα ίδια χαρακτηριστικά, αφού προβλέπει τη χρηματοδότηση αντίστοιχων παρεμβάσεων. Το ύψος της επιδότησης θα ανέλθει στο 50% των επιλέξιμων παρεμβάσεων και η δράση απευθύνεται σε πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις από όλους τους κλάδους μεταποίησης και βιοτεχνίας, εμπορίου, υπηρεσιών, τουρισμού και ναυτιλίας. Στο πλαίσιο του προγράμματος, επιλέξιμες προς επιδότηση θα είναι οι δαπάνες που σχετίζονται: (α) Με παρεμβάσεις στο κτιριακό κέλυφος: θερμομόνωση, κουφώματα/υαλοπίνακες, συστήματα σκίασης, (β) Με την αναβάθμιση εσωτερικών ηλεκτρικών εγκαταστάσεων και συστημάτων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, (γ) Με την αναβάθμιση συστημάτων παραγωγής και διανομής θερμικής ενέργειας τόσο για χρήση ψύξης/θέρμανσης χώρων όσο και στη παραγωγική διαδικασία. (π.χ. εξοπλισμός και συστήματα παραγωγής ζεστού νερού/ατμού, εξοπλισμός ανάκτησης απορριπτόμενης θερμότητας κ.α.), (δ) Με την αναβάθμιση ή και ένταξη νέων υλικών και εξοπλισμού για τη μείωση των απωλειών ενέργειας, (ε) Με την αναβάθμιση εξοπλισμού φωτισμού, (στ) Με την εγκατάσταση συστημάτων διαχείρισης ενέργειας, (ζ) Με τις ενεργειακές επιθεωρήσεις ή και τους ενεργειακούς ελέγχους πριν και μετά για την εκτίμηση του ενεργειακού αποτελέσματος, (η) Με την πιστοποίηση συστήματος ενεργειακής διαχείρισης σύμφωνα με το πρότυπο ISO 50001. Πέραν των παραπάνω, θα χρηματοδοτηθούν και άλλες παρεμβάσεις, οι οποίες βρίσκονται σε φάση εξειδίκευσης. Διευκρινίζεται ότι για κάθε μία από τις παραπάνω παρεμβάσεις θα καθοριστούν συγκεκριμένοι στόχοι (επιθυμητά αποτελέσματα), καθώς και τα όρια των επιλέξιμων προϋπολογισμών. Επίσης, θα πρέπει να σημειωθεί ότι στις επιλέξιμες προς χρηματοδότηση παρεμβάσεις, δεν περιλαμβάνεται ο παραγωγικός εξοπλισμός.
  • ΜΕΧΡΙ 21/5 ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΥΠΑΓΩΓΗΣ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ "Γενική Επιχειρηματικότητα"

Παράταση έως τις 21 Μαΐου 2018 στην προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων υπαγωγής στον 2ο κύκλο του καθεστώτος του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016 «Γενική Επιχειρηματικότητα» ενέκρινε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, για τη διευκόλυνση του μεγάλου αριθμού υποψήφιων επενδυτών που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον. Μετά την ιδιαίτερα θετική ανταπόκριση του επενδυτικού κοινού στους δύο πρώτους κύκλους προκηρύξεων του καθεστώτος, το Υπουργείο Οικονομίας προχωρά στην ενεργοποίηση του 3ου κύκλου τον Σεπτέμβριο του 2018.


  • ΕΛ.ΣΤΑΤ.: ΣΥΝΕΧΙΣΑΝ ΤΗΝ ΑΝΟΔΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΟΙ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΤΟ ΜΑΡΤΙΟ
Ανοδικά κινήθηκαν οι εξαγωγές το Μάρτιο, ενώ αντίθετα οι εισαγωγές εμφάνισαν πτωτικές τάσεις. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, μείωση 23,1% σημείωσε το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου της χώρας τον Μάρτιο εφέτος, καθώς για έναν ακόμη μήνα κινήθηκε ανοδικά η αξία των ελληνικών εξαγωγών ενώ μειώθηκε εκείνη των εισαγωγών. Στο τέλος του α’ τριμήνου, το εμπορικό έλλειμμα εμφανίζεται μειωμένο κατά 17,9%.

  • ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΑ stress tests ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Την επιτυχή ολοκλήρωση της άσκησης προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων για τις εγχώριες τράπεζες, που διενήργησε η ΕΚΤ, ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος. Τα αποτελέσματα του stress test για τις ελληνικές συστημικές τράπεζες δείχνουν ότι στην περίπτωση μιας αρνητικής εξέλιξης της ελληνικής οικονομίας την επόμενη 3ετία, το λεγόμενο δυσμενές σενάριο της άσκησης, η επίπτωση στην κεφαλαιακή τους βάση θα ήταν περίπου 9 ποσοστιαίες μονάδες που αντιστοιχούν σε 15,5 δισ. ευρώ. Οι απώλειες αυτές υπερκαλύπτονται από την κεφαλαιακή βάση των τραπεζών που σημαίνει ότι δεν υπάρχει ανάγκη αύξησης κεφαλαίου. η Alpha Bank – η οποία εμφάνισε την ισχυρότερη επίδοση μεταξύ των τραπεζών - ολοκλήρωσε την άσκηση με δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας 20,37% με το βασικό σενάριο και 9,69% με το δυσμενές. Η Eurobank εμφάνισε δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας 16,56% με το βασικό και 6,75% με το δυσμενές σενάριο, η Εθνική 15,99% με το βασικό και 6,92% με το δυσμενές ενώ η Τράπεζα Πειραιώς 14,52% με το βασικό και 5,9% με το δυσμενές. Πρόκειται για ιδιαίτερα θετική εικόνα καθώς ακόμα και στο ακραία δυσμενές σενάριο οι εγχώριες τράπεζες εμφανίζουν δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας αισθητά υψηλότερες του 5,5%, που σύμφωνα με αναλυτές ήταν ο ελάχιστος πήχης που είχε θέσει –ανεπίσημα- η ΕΚΤ.
  • ΑΝΟΙΓΕΙ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΧΡΕΗ
Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (www.keyd.gov.gr) για τη ρύθμιση των αγροτικών χρεών. Η ρύθμιση που θα δώσει ανάσα σε χιλιάδες χρεωμένους αγρότες μπορεί να περιλαμβάνει δυνατότητα αποπληρωμής σε δόσης με κούρεμα τόκων και προστίμων και αφορά χρέη σε:
  • Δημόσιο (εφορία, εισόδημα, ΦΠΑ)
  • ΟΓΑ για ασφαλιστικές εισφορές
  • Τράπεζες που έκλεισαν και βρίσκονται υπό εκκαθάριση (πρώην Αγροτική Τράπεζα, ΤΤ, FBB, Probank, Proton, Πανελλήνια, Συνεταιριστικές κλπ) για τα αγροτικά τους δάνεια.
Η ρύθμιση οφειλών δύναται να περιλαμβάνει:
  • 100% διαγραφή τόκων υπερημερίας δανείων. Επιπρόσθετα διαγραφή τόκων και κεφαλαίου δανείων, βάσει των ήδη αποπληρωμένων ποσών, αφού ληφθεί υπόψη ο νόμος για τα πανωτόκια και οι ισχύουσες υποθήκες (κατόπιν ελέγχου). Παρέχεται και η δυνατότητα πώλησης ακινήτων, με σκοπό την εξόφληση του εναπομείναντος χρέους
  • Διαγραφή προστίμων και προσαυξήσεων δημοσίου, βάσει της ακίνητης περιουσίας
  • Αποπληρωμή σε έως 120 δόσεις, βάσει του διαθέσιμου εισοδήματος, αφού ληφθούν υπόψη οι εύλογες δαπάνες διαβίωσης.
Ειδικά για τη ρύθμιση των κόκκινων αγροτικών δανείων προβλέπεται:
  • Διαγραφή κεφαλαίου έως και 60% σε περίπτωση ολικής εξόφλησης εντός τριμήνου του οφειλόμενου ποσού, μετά από διαγραφή τόκων και πανωτοκίων.
  • Σε περίπτωση ρύθμισης σε δόσεις του εναπομείναντος ποσού (κατόπιν της ανωτέρω διαγραφής τόκων και πανωτοκίων), η αποπληρωμή μπορεί να διαρκέσει έως και 10 έτη και η διαγραφή κεφαλαίου να φτάσει το 40%.
Η ρύθμιση αγορά αγρότες, γεωργούς, κτηνοτρόφους, πτηνοτρόφους και αλιείς, οι οποίοι έχουν λάβει αγροτικό δανειακό προϊόν (καλλιεργητικό δάνειο, δάνειο αγοράς εφοδίων κλπ) από την πρώην ΑΤΕ και τις λοιπές ανωτέρω τράπεζες υπό εκκαθάριση εφόσον οι οφειλές τους παρουσίαζαν καθυστέρηση πληρωμής πέραν των 30 ημερών κατά την 31/12/2017. Η ρύθμιση θα γίνεται μέσω της πλατφόρμας της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού χρέους (www.keyd.gov.gr) η οποία αναμένεται να ανοίξει εντός των επόμενων ημερών. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες στα κατά τόπους Κέντρα - Γραφεία Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών, κατόπιν ραντεβού.
  • ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΜΗΝΑ – ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ
Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία που δίνει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες ΙΧ να πάρουν τις πινακίδες που έχουν καταθέσει το 2017, πληρώνοντας μέρος μόνον των ετήσιων τελών κυκλοφορίας, με βάση τους μήνες για τους οποίους θέλουν να τις χρησιμοποιήσουν. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ιδιοκτήτης του Ι.Χ. θα πρέπει να προσέλθει στην εφορία του και να καταθέσει γραπτά σχετικό αίτημα το οποία τηρείται στο αρχείο της εφορίας του και να πάρει την άδεια και τις πινακίδες κυκλοφορίας. Στον υπολογισμό του ποσού των τελών κυκλοφορίας, ο μήνας που γίνεται η άρση της ακινησίας λογίζεται ως ολόκληρος μήνας, ανεξάρτητα από την ημερομηνία της άρσης εάν δηλαδή αυτή γίνεται στην αρχή ή στο τέλος του μήνα. Στην περίπτωση εκπρόθεσμης επιστροφής των πινακίδων ή μη επιστροφής αυτών στη Δ.Ο.Υ., επιβάλλεται αυτοτελές πρόστιμο ίσο με το διπλάσιο των αναλογούντων ετησίων τελών.
  • ΑΑΔΕ: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ ΣΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400.000 ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΙΧ
Άρχισαν να φθάνουν τα σημειώματα της ΑΑΔΕ στους κατόχους ανασφάλιστων οχημάτων. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΑΑΔΕ,  «από τη διασταύρωση εντοπίστηκαν 436.653 ως πιθανά ανασφάλιστα οχήματα, οι κάτοχοι των οποίων ενημερώνονται με μήνυμα στη θυρίδα τους στο TAXISnet και είναι σε εξέλιξη η αποστολή μηνυμάτων στον λογαριασμό του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους. Από την Τρίτη 8 Μαΐου 2018 οι κάτοχοι μπορούν να προβούν στην ασφάλιση των οχημάτων τους, έχοντας προηγουμένως καταβάλει την αξία του προβλεπόμενου από τις διατάξεις παραβόλου. Σημειώνεται ότι, ανάλογα με τον κυλινδρισμό του οχήματος, που εντοπίστηκε ανασφάλιστο με την ανωτέρω διασταύρωση, θα εμφανίζεται στην επιστολή και το αντίστοιχο ποσό, που θα πρέπει να καταβληθεί προκειμένου να ασφαλισθεί».
  • ΣΤΟΝ ... ΠΑΓΟ ΤΟ 30% ΤΩΝ POS ΠΟΥ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΑΝ ΠΕΡΥΣΙ

Περίπου το 30% των τερματικών που εγκαταστάθηκαν στην πρώτη φάση της υποχρεωτικότητας του νόμου, δηλαδή το πρώτο εξάμηνο του 2017, δεν έχει πραγματοποιήσει καμία συναλλαγή μέχρι σήμερα . Φρένο στη χρήση του «πλαστικού χρήματος» διαπιστώνεται στην αγορά, καθώς σημαντικό ποσοστό των εμπόρων και των επαγγελματιών που τοποθέτησαν τερματικά μηχανήματα POS στο πλαίσιο της υποχρεωτικότητας του νόμου, αποφεύγουν να τα χρησιμοποιήσουν προκρίνοντας τις εγχρήματες συναλλαγές. Είναι χαρακτηριστικό ότι περίπου το 30% των τερματικών που εγκαταστάθηκαν στην πρώτη φάση της υποχρεωτικότητας του νόμου, δηλαδή το πρώτο εξάμηνο του 2017, δεν έχει πραγματοποιήσει καμία συναλλαγή μέχρι σήμερα, σύμφωνα με δημοσιεύματα τύπου.


  • ΣΕΤΕ: ΣΤΑ 18,3 ΔΙΣ ΕΥΡΩ Η ΑΜΕΣΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟ 2017
Ο τουρισμός παρέμεινε και το 2017 βασικός πυλώνας της ελληνικής οικονομίας, με τη συμβολή του στο ΑΕΠ να αυξάνεται σημαντικά. Ιδιαίτερα σημαντική όμως είναι η διάχυση των ωφελειών σε άλλους κλάδους, όπως προκύπτει από μελέτη, που εκπόνησε το Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (INΣΕΤΕ). Σύμφωνα με τα βασικά συμπεράσματα της μελέτης, ο ελληνικός τουρισμός παρουσίασε πέρυσι αύξηση εσόδων από το εξωτερικό κατά 11,4% ή κατά 1,45 δισ. ευρώ σε σχέση με το 2016. Η συνολική αύξηση της τουριστικής δραστηριότητας εκτιμάται σε 1,56 δισ. ευρώ, με την άμεση συνεισφορά στο ΑΕΠ να ανέρχεται στα 18,3 το 2017 από 16,7 το 2016. Επίσης, ο τουρισμός συνέβαλε άμεσα στη δημιουργία του 10,3% του ΑΕΠ της χώρας, ενώ εάν συνυπολογίσουμε και την έμμεση, φτάνει στο στο 22,6% έως 27,3%.. Για κάθε 1 ευρώ τουριστικού εσόδου, το ΑΕΠ της χώρας αυξάνεται κατά 2,2 έως 2,65 ευρώ. Στις Περιφέρειες της Κρήτης, του Νοτίου Αιγαίου και των Ιονίων Νήσων, ο τουρισμός συνεισφέρει άμεσα στη δημιουργία άνω του 47,4% του ΑΕΠ των εν λόγω προορισμών. Οι τρεις αυτές Περιφέρειες, έχουν από τα υψηλότερα κατά κεφαλήν ΑΕΠ στη χώρα, τεκμηριώνοντας την άποψη ότι ο τουρισμός οδηγεί σε βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των περιοχών στις οποίες παρουσιάζει ανάπτυξη. Παράλληλα, ο τουρισμός συμβάλλει άμεσα στην αιχμή της τουριστικής σεζόν στο 16,9% της απασχόλησης και συνολικά (άμεσα και έμμεσα) μεταξύ 37,2% και 44,8%, ενώ αποτελεί βασικό μοχλό για τη μείωση της ανεργίας. Επιπλέον, το 2017 ο τουριστικός τομέας με τις ταξιδιωτικές εισπράξεις κάλυψε το 80% του ελλείμματος του ισοζυγίου αγαθών. Οι εισπράξεις αυτές ισούνται με το 74% των εισπράξεων από τις εξαγωγές όλων των άλλων προϊόντων που εξάγει η χώρα, εξαιρουμένων των εισπράξεων από εξαγωγή πλοίων και καυσίμων. Αν στις ταξιδιωτικές εισπράξεις συνυπολογισθούν και οι εισπράξεις από αερομεταφορές και θαλάσσιες μεταφορές από τον εισερχόμενο τουρισμό, τότε το σύνολο των ταξιδιωτικών εισπράξεων  ισούται με το 82% των εισπράξεων από τις εξαγωγές όλων των άλλων προϊόντων, πλην πλοίων και καυσίμων.
  • ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΟ Γ.Ε.ΜΗ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
Όλοι οι υπόχρεοι εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ. που δεν είναι κεφαλαιουχικές εταιρίες, δηλαδή όλοι εκτός από Α.Ε., Ε.Π.Ε., Ι.Κ.Ε., και πιο συγκεκριμένα οι Ο.Ε. , Ε.Ε., Συν ΠΕ,. ΑΤΟΜΙΚΕΣ, ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ κλπ, έχουν υποχρέωση καταχώρισης στο Γ.Ε.ΜΗ. του αποδεικτικού υποβολής φορολογικής τους δήλωσης, σύμφωνα με το άρθρο 5 της Υ.Α. 79760/31-12-2014 (ΦΕΚ Β’ 3623). Η καταχώριση πρέπει να γίνει εντός δύο μηνών από την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, με ηλεκτρονικό τρόπο από την ιστοσελίδα https://services.businessportal.gr.

ΝΕΕΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, ακολουθώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις αναβαθμίζει τις ψηφιακές του υπηρεσίες με σύγχρονες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που τις παρέχει δωρεάν σε όλα τα μέλη του, για την αύξηση της εξωστρέφειας και των πωλήσεων των τοπικών επιχειρήσεων. Συνολικά προσφέρονται 4 νέες υπηρεσίες: 1. Ιστοσελίδα προβολής των Τουριστικών Επιχειρήσεων Χαλκιδικής σε Πανελλαδική Τουριστική Πύλη (www.filoxeno.com) που υποστηρίζεται από τα Ελληνικά Επιμελητήρια, αλλά και στην Τοπική Τουριστική Πύλη που ετοιμάζεται. Αφορά καταλύματα ή ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφέ, επιχειρήσεις διασκέδασης, τουριστικά γραφεία, επιχειρήσεις δραστηριοτήτων, τοπικών προϊόντων κ.ά. Ειδικά στις Επιχειρήσεις Διαμονής προσφέρεται δωρεάν πλήρες και αυτοδιαχειριζόμενο σύγχρονο Σύστημα Ηλεκτρονικών Κρατήσεων (e-booking) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης, αλλά μπορεί να δέχεται και κατευθείαν κρατήσεις από την Τουριστική πύλη. 2. Ηλεκτρονικό Κατάστημα (e-shop) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης με ταυτόχρονη προβολή προϊόντων και στην Πανελλαδική Επιμελητηριακή Αγορά Προϊόντων: www.directmarket.gr . 3. Υπηρεσία Online Συμβούλου με ενημερωμένο περιεχόμενο που συνοδεύεται και από Υπηρεσία Online Συμβουλευτικής, όπου οι επιχειρήσεις μπορούν να θέτουν ερωτήματα και να λάβουν εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες για φορολογικά, χρηματοδοτικά, εργασιακά και άλλα επιχειρηματικά θέματα δωρεάν. 4. Ιστοσελίδα προβολής της επιχείρησης στον Πανελλήνιο Ηλεκτρονικό Επιχειρηματικό Οδηγό που συμμετέχει και το Επιμελητηρίου Χαλκιδικής σε δύο γλώσσες Ελληνικά και Αγγλικά και σε έκδοση για mobile, tablet με ταυτόχρονη απεικόνιση των επιχειρήσεων βάση γεωγραφικής θέσης του χρήστη και πολλά ακόμη σύγχρονα χαρακτηριστικά. Όλες οι εφαρμογές είναι πλήρως αυτοδιαχειριζόμενες αποκλειστικά από τις επιχειρήσεις. Για να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας συμπληρώστε απλά την παρακάτω φόρμα: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfpv67i80cLDycq21aBSzV3aTMefjOvf3C_RoUbXzVxt2XNkQ/viewform.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, τηλ.: 2371024200 – 24300, e-mail: info@epichal.gr .

  • ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ!

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής καινοτομεί και προβάλει όλες τις Τουριστικές Επιχειρήσεις του Νομού στη νέα Τουριστική Πύλη Χαλκιδικής. Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στην ανάδειξη του συνολικού Τουριστικού Προϊόντος του Νομού Χαλκιδικής και τη διεύρυνση της Τουριστικής Σεζόν.
Προβάλλουμε συνολικά όλες οι επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον τουρισμό στον Νομό μας: Καταλύματα, Ξενοδοχεία, Αγροτουριστικά, Επιχειρήσεις Εστιατόρια, Ταβέρνες, Καφετέριες,  Clubs.  Επιχειρήσεις Ενοικίασης αυτοκινήτων, μηχανών, σκαφών, Τουριστικά Πρακτορεία –Γραφεία και Επιχειρήσεις με Δραστηριότητες όπως ιστιοπλοΐα, πεζοπορία, ιππασία, καταδύσεις κά.. Προβάλλονται επίσης και οι Επιχειρήσεις με Τοπικά ή Παραδοσιακά προϊόντα.
Ο επισκέπτης μέσα από την Τουριστική Πύλη της Χαλκιδικής θα γνωρίσει τις ομορφιές του νομού, τις παραλίες, τα αξιοθέατα, τα μνημεία και μουσεία και μαθαίνει για τις εκδηλώσεις και τα πανηγύρια που διοργανώνονται κάθε χρόνο.
Επισκεφτείτε τη νέα Τουριστική Πύλη της Χαλκιδικής και μέσα από το Portal Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κάνοντας click στο Filoxeno-Η Ελληνική Τουριστική Πύλη.

  • ΝΕΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΚΕΕΕ) ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ - ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ
Δύο νέες πρωτοπόρες τεχνολογικά υπηρεσίες  προσφέρει η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων (ΚΕΕΕ) στο σύνολο των Ελληνικών επιχειρήσεων-μελών των Επιμελητηρίων. Πρόκειται για την υπηρεσία εύρεσης επενδυτικών προγραμμάτων (http://investmenttools.uhc.gr/) και την υπηρεσία ηλεκτρονικής (εξ αποστάσεως) εκπαίδευσης (http://elearning.uhc.gr/). Με την πρώτη υπηρεσία, οι επιχειρήσεις θα μπορούν να ανατρέχουν για να αντλούν όλες τις αναγκαίες πληροφορίες για όλα τα νέα επενδυτικά προγράμματα και προγράμματα απασχόλησης, όπως και όλες τις προϋποθέσεις ένταξής τους σε αυτά. Με την υπηρεσία ηλεκτρονικής (εξ αποστάσεως) ασύγχρονης  εκπαίδευσης οι επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε ηλεκτρονική βιβλιοθήκη, στην οποία έχει αναπτυχθεί μεγάλος αριθμός μαθημάτων ασύγχρονης τηλεκατάρτισης.

  • ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΓΕΝΙΚΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ (GDPR)
Στο πλαίσιο της συνεχούς ενημέρωσης για τον νέο Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Δεδομένων (GDPR), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών (Π.Ο.Φ.Ε.Ε.) δημιούργησε έναν χρηστικό οδηγό για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που προκύπτουν και τίθενται σε ισχύ από 25 Μαΐου 2018. Ο αναλυτικός αυτός οδηγός δίνει την δυνατότητα στις επιχειρήσεις να αντιληφθούν τις υποχρεώσεις τους στην διαδικασία συμμόρφωσης τους με τον νέο Γενικό Κανονισμό. Ακόμη, ο οδηγός αυτός περιγράφει και τα δικαιώματα των φυσικών προσώπων, τα οποία απορρέουν από τον νέο Κανονισμό και τα οποία είναι απαραίτητο να γνωρίζουν οι Λογιστές-Φοροτεχνικοί, που έρχονται καθημερινά σε επαφή με τους πελάτες τους. Ο Οδηγός αυτός βρίσκεται στον σύνδεσμο https://pofee.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1031:odigos-epixeiriseon-gia-ton-neo-kanonismo-gia-tin-prostasia-dedomenon-gdpr&catid=39:dimosieyseis-vivlia .
  • ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει τις επιχειρήσεις μέλη του ότι είναι σε ισχύ από 1η Φεβρουαρίου 2018 το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ανταλλαγής για νέους επιχειρηματίες (Erasmus for Young Entrepreneurs) .
Το πρόγραμμα «Erasmus Νέοι Επιχειρηματίες», βοηθά φιλόδοξους Ευρωπαίους επιχειρηματίες να αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες για να ξεκινήσουν και/ ή να διευθύνουν με επιτυχία μία μικρή επιχείρηση στην Ευρώπη. Νέοι επιχειρηματίες συναντώνται και ανταλλάσσουν γνώσεις και επιχειρηματικές ιδέες με έναν έμπειρο επιχειρηματία, κοντά στον οποίο μένουν και συνεργάζονται για μία περίοδο 1-6 μηνών. Η διαμονή χρηματοδοτείται κατά ένας μέρος από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν :
α) εν δυνάμει επιχειρηματίες ή νέοι επιχειρηματίες , ανεξαρτήτου οικονομικής δραστηριότητας, με εμπειρία έως τρία χρόνια.
β) επιχειρήσεις (ιδιοκτήτες – διευθυντές μια μικρής ή μεσαίας επιχείρησης), ως επιχειρηματίας υποδοχής, ανεξαρτήτου οικονομικής δραστηριότητας, με εμπειρία περισσότερη από τρία χρόνια.
Ως νέος επιχειρηματίας, θα επωφεληθεί με τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα από την on-the-job εκπαίδευση σε μια μικρή ή μεσαίου μεγέθους επιχείρηση σε οποιαδήποτε από τις συμμετέχουσες χώρες. Αυτό θα διευκολύνει το επιτυχημένο ξεκίνημα την επιχείρησης του ή την ενίσχυση της νέας επιχείρησής του. Μπορεί επίσης να επωφεληθεί από την είσοδο σε νέες αγορές, διεθνείς συνεργασίες καθώς και από την πιθανή δυνατότητα συνεργασίας με νέους επιχειρηματίες του προγράμματος.
Σαν οικοδεσπότης επιχειρηματίας, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα, μπορεί να επωφεληθεί από νέες ιδέες από έναν νέο επιχειρηματία στην δικιά του επιχείρηση. Μπορεί να έχει ειδικές δεξιότητες ή γνώσεις σε έναν τομέα στον οποίο να μην έχει εξειδίκευση, το οποίο θα συμπληρώνει το δικό του. Οι περισσότεροι επιχειρηματίες οικοδεσπότες απήλαυσαν την εμπειρία όπου αποφάσισαν να φιλοξενήσουν εν συνεχεία και άλλους επιχειρηματίες.
Είναι πραγματικά μια win-win συνεργασία σύμφωνα με την οποία και οι δύο πλευρές μπορούν να ανακαλύψουν νέες Ευρωπαϊκές αγορές ή επιχειρηματικούς εταίρους, διαφορετικούς τρόπους για την επιχειρηματική δραστηριότητα. Μακροπρόθεσμα, θα επωφεληθούν από διευρυμένες δυνατότητες δικτύωσης, και, πιθανόν, εάν αποφασίσουν στην συνέχιση της συνεργασίας τους, ενδεχομένως μακροπρόθεσμα επιχειρηματικούς εταίρους (π.χ. κοινές επιχειρήσεις, υπεργολαβία δραστηριοτήτων, προμηθευτής /εργολαβικές σχέσεις).
Η διάρκεια του προγράμματος είναι δύο χρόνια (έως Ιανουάριο 2020) και μέχρι εξαντλήσεως του προϋπολογισμού του.
Περισσότερες πληροφορίες για τον οδηγό του προγράμματος, στο link που ακολουθεί :
https://www.erasmus-entrepreneurs.eu/
Επιπλέον περισσότερες πληροφορίες για τους νέους επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα καθώς και για τη συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής τους επισυνάπτουμε τα παρακάτω link :
Για τους οικοδεσπότες επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα καθώς και για τη συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής, περισσότερες πληροφορίες στο link που επισυνάπτουμε :


Δεν υπάρχουν σχόλια: