ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !!! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !!!

powered by Agones.gr - livescore

Σάββατο, 26 Μαΐου 2018

Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) ιδρύεται στη Νέα Προποντίδα Χαλκιδικής

Υπογράφηκε η υπ. αριθμ. Κ1/85285/24-05-2018 Απόφαση των Υπουργών Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Οικονομίας και Ανάπτυξης με την οποία ιδρύεται Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) στο Δήμο Νέας Προποντίδας Χαλκιδικής.
Είναι μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη για τη Χαλκιδική καθώς ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα των...
κατοίκων της περιοχής μας και δημιουργείται το πρώτο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στο Νομό μας, καλύπτοντας ένα σημαντικό κενό στην εκπαίδευση.
Δίνεται έτσι η δυνατότητα σε ενήλικες, 18 ετών και άνω, οι οποίοι δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση, να συνεχίσουν τη φοίτηση τους σε ένα πιο ευέλικτο σχήμα εκπαίδευσης προσαρμοσμένο στις ανάγκες των ενηλίκων, που προσφέρει και συμβουλευτικές υπηρεσίες και να αποκτήσουν τίτλο ισότιμο με το απολυτήριο του Γυμνασίου. Η διάρκεια της φοίτησης είναι 18 μήνες (δύο σχολικά έτη) και τα μαθήματα γίνονται απογευματινές ώρες.
Νέοι και νέες, οι οποίοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη μέση εκπαίδευση για διάφορους λόγους, μεταξύ των οποίων συχνά και λόγοι επιβίωσης, έχουν πλέον μια δεύτερη ευκαιρία να αποκτήσουν τον τίτλο αποφοίτησης του Γυμνασίου που αποτελεί σημαντικό κριτήριο και εφόδιο για την εύρεση εργασίας.
Με τον τρόπο αυτό εκτός από την απόκτηση γνώσεων, την ανάπτυξη προσωπικών δεξιοτήτων και την προετοιμασία για την αγορά εργασίας, αντιμετωπίζεται και το φαινόμενο του κοινωνικού αποκλεισμού.

Κατερίνα Ιγγλέζη,
Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος
και Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής

Δεν υπάρχουν σχόλια: