«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Σάββατο 28 Απριλίου 2018

Κάλεσμα Συνδικάτου Οικοδόμων Χαλκιδικής...

...ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 1 ΜΑΗ
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟ 10:00 π.μ.


Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση...

Συνάδελφοι,
Η 1η ΜΑΗ είναι μέρα των εργατών όλου του κόσμου και ως τέτοια σηματοδοτεί τον αδιάκοπο αγώνα ενάντια στην εκμετάλλευση, τους πολέμους, τη φτώχεια, μέχρι την...
τελική νίκη απέναντι στο κεφάλαιο και τις δυνάμεις του που έχουν μετατρέψει τη ζωή μας σε κόλαση.
Η 1 η ΜΑΗ και οι αγώνες της τάξης μας, μας τροφοδοτούν με δύναμη και χρήσιμα συμπεράσματα, που φανερώνουν ότι μόνο με τον ταξικά προσανατολισμένο αγώνα μπορούμε να υπερασπιστούμε τη ζωή μας και να ανοίξουμε ελπιδοφόρους δρόμους και προϋποθέσεις για το μέλλον των παιδιών μας.
Στεκόμαστε με σεβασμό και τιμούμε τους επώνυμους και ανωνύμους ήρωες της τάξης μας, που αφιέρωσαν τη ζωή τους και θυσιάστηκαν στο πεδίο της ταξικής πάλης αφήνοντας τη τελευταία τους πνοή στις φυλακές, τις εξορίες, στο εκτελεστικό απόσπασμα, στο βουνό με το όπλο στο χέρι. Δίνουμε υπόσχεση ότι θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο που περπάτησαν.
Συνάδελφοι,
Ο γιορτασμός της φετινής Πρωτομαγιάς γίνεται μπροστά σε σύνθετες εξελίξεις τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, της Ανατολικής Μεσογείου.
Την ίδια ώρα, που οι εργάτες, τα φτωχά λαϊκά στρώματα ματώνουν από την αντιλαϊκή πολιτική, τους αντεργατικούς νόμους που δεν έχουν ημερομηνία λήξης, τα μονοπώλια, οι ιμπεριαλιστές ακονίζουν τα μαχαίρια τους, γυαλίζουν τα κανόνια τους, για να εξασφαλίσουν πεδία μεγαλύτερης κερδοφορίας.
Είναι οι δύο πλευρές του ίδιου νομίσματος που τη «λυπητερή» την πληρώνουν οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Συνάδελφοι,
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υλοποιεί μέχρι κεραίας όλες τις απαιτήσεις του κεφαλαίου σε όλα τα επίπεδα. Η κυβερνητική ρητορική για έξοδο από τα μνημόνια, που θα σηματοδοτήσει την εκκίνηση μιας «δίκαιης» ανάπτυξης, δεν είναι παρά ένα ακόμη ψέμα που θα προστεθεί σε όλα τα προηγούμενα.
«Δίκαιη» ανάπτυξη πάνω στα συντρίμμια των δικαιωμάτων και των αναγκών της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων δεν μπορεί να υπάρξει.
«Δίκαιη» ανάπτυξη και μέτρα περιορισμού του δικαιώματος της Απεργίας και των αγώνων
δεν μπορεί να υπάρξει.
Οσο κι αν προσπαθεί η κυβέρνηση να ξεγελάσει για το αντίθετο όλοι γνωρίζουμε ότι προετοιμάζεται για τη λήψη νέων αντεργατικών μέτρων, των προαπαιτούμενων, για το κλείσιμο της 4ης αξιολόγησης με την ΕΕ, το ΔΝΤ και τους άλλους μηχανισμούς του κεφαλαίου, που θα προστεθούν στα ήδη υπάρχοντα.
Δεν ξεγελιόμαστε, όσο κι αν υποστηρίζει η κυβέρνηση ότι τελειώνουν τα μνημόνια, γιατί γνωρίζουμε ότι τα μνημόνια, η αντεργατική πολιτική στη συνέχεια θα βαφτιστούν «επιτήρηση των θεσμών», «διαρκής εποπτεία και «εθνικοί στόχοι», που θα συνοδεύονται με καλέσματα συμβιβασμού και αποδοχής της βαρβαρότητας για πολλές δεκαετίες.
Η δική μας επιλογή είναι ο αγώνας με επίκεντρο τα δικά μας συμφέροντα σε σύγκρουση με τη γραμμή του κεφαλαίου. Ξέρουμε από πρώτο χέρι, από τους αγώνες που δώσαμε πρόσφατα, την πετυχημένη Πανελλαδική Πανοικοδομική απεργία, ότι μόνο έτσι μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα. Τα λόγια, οι υποσχέσεις των αφεντικών και των κυβερνήσεων γίνονται αέρας. Ο αγώνας φέρνει αποτελέσματα.

Συνάδελφοι,
Δεν μπορούμε να μείνουμε αδιάφοροι στις εξελίξεις που τρέχουν γρήγορα και τους κινδύνους των πολεμικών συγκρούσεων που πολλαπλασιάζονται.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει μεγάλη ευθύνη που μας εμπλέκει όλο και πιο βαθειά στο κουβάρι των ανταγωνισμών και του καυγά μεταξύ των μονοπωλίων για το μοίρασμα των ενεργειακών πηγών και των δρόμων μεταφορά τους. Εχουν ευθύνη και τα άλλα αστικά κόμματα που έχουν «ευαγγέλιο» τις απαιτήσεις των μονοπωλίων, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ.
Η κυβέρνηση έχει μεγάλη ευθύνη που έχει μετατρέψει όλη τη χώρα σε ορμητήριο του ΝΑΤΟ, που προωθεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου με το αφήγημα της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης» και της συμμετοχής σε πολεμικές νατοϊκές επεμβάσεις ενάντια σε άλλους λαούς.
Μας βάζει σε μεγάλους κινδύνους βαφτίζοντας το ΝΑΤΟ, την ΕΕ, που έχουν τα χέρια τους βαμμένα με αίμα, σε δυνάμεις σταθερότητας, που έχουν μετατρέψει το Αιγαίο σε θαλάσσιο στρατόπεδο νατοϊκών πολεμικών πλοίων και όλη τη χώρα, από τον Εβρο μέχρι την Κρήτη, σε ένα απέραντο πεδίο βολής και βάσεων.
Εμείς οι εργάτες πρέπει να δυναμώσουμε τον αγώνα μας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την πάλη μας για την κατάργηση της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, που γεννάει φτώχεια, δυστυχία, πολέμους, προσφυγιά.
Να δυναμώσουμε τον αγώνα για να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου, να γυρίσουν πίσω οι στρατιωτικές αποστολές που είναι εκτός συνόρων.
Να δυναμώσουμε την πάλη μας για να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Να υπερασπιστούμε το απαραβίαστο των συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους εργάτες των γειτονικών χωρών. Εχουμε τις ίδιες ανάγκες, τις ίδιες αγωνίες, τα ίδια όνειρα για το μέλλον των οικογενειών μας. Εχουμε τον ίδιο αντίπαλο να αντιμετωπίσουμε, το κεφάλαιο και τις δυνάμεις του, που τσακίζουν τη ζωή μας και δεν έχουν κανένα δισταγμό να κάνουν πολέμους για τα κέρδη τους.
Να απομονώσουμε τα τσιράκια τους, τους εγκληματίες ναζιστές της Χρυσής Αυγής, που καλλιεργούν τον εθνικισμό, το μίσος ανάμεσα στους εργάτες.
Ο μόνος δρόμος είναι, εμείς με την πάλη μας να υπερασπιστούμε και να κάνουμε πραγματικότητα όσα έχουμε ανάγκη.
Ολοι στην απεργιαή Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση.
ΖΗΤΩ η 1η ΜΑΗ
ΖΗΤΩ η εργατική τάξη όλου του κόσμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: