"ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΓΙΣΕΙ"

powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Η Δ/νση A/βάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής χαιρετίζει την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης 


Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής ενημερώνει ότι σύμφωνα με τις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κου. Κώστα Γαβρόγλου και εν όψει της επικείμενης υπογραφής της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, αρχίζει από το σχολικό έτος  2018 - 2019 σε 184 δήμους της χώρας η εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής  προσχολικής εκπαίδευσης . Μεταξύ των δήμων περιλαμβάνονται...
και οι 4 δήμοι της Χαλκιδικής Αριστοτέλη, Κασσάνδρας, Νέας Προποντίδας και Πολυγύρου, στους οποίους θα υλοποιηθεί η δίχρονη υποχρεωτική φοίτηση των νηπίων - προνηπίων που θα συμπληρώσουν την 31η Δεκεμβρίου του 2018 την ηλικία των 4 ετών.
Οι συγκεκριμένοι δήμοι προέκυψαν μετά από τη θετική εισήγηση του Περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και την ομόφωνη θετική γνωμοδότηση των αντίστοιχων τριμερών επιτροπών στις οποίες συμμετέχουν η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής και οι Δήμαρχοι Αριστοτέλη, Κασσάνδρας, Νέας Προποντίδας και Πολυγύρου.
Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής χαιρετίζει τη σχετική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης , ενός πάγιου αιτήματος της εκπαιδευτικής κοινότητας, και ευχαριστεί θερμά τόσο τον Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας όσο και τα μέλη των τριμερών επιτροπών της Χαλκιδικής για τη σημαντική συμβολή τους και την αγαστή και αποτελεσματική συνεργασία.
Αναφορικά με το Δήμο Σιθωνίας υπήρξε γόνιμος διάλογος και άριστο κλίμα συνεργασίας με το Δήμαρχο και ευχόμαστε να ξεπεραστούν σύντομα τα τεχνικά ζητήματα, ώστε να εφαρμοστεί το μέτρο καθολικά σε όλο το νομό Χαλκιδικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: