«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

Οι Τούρκοι κατηγορούν τους 2 Ελληνες στρατιωτικούς και για κατασκοπεία – Παρατείνουν επ’ αόριστον την προφυλάκισή τους

Εικοσιτετράωρα αγωνίας για τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς οι οποίοι κρατούνται σε τουρκικές φυλακές της Αδριανούπολης, από την περασμένη Πέμπτη.

Κατηγορίες και για κατασκοπεία

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ανταποκρίτρια της...

ΕΡΤ στην Τουρκία, εκπρόσωπος της Τουρκικής κυβέρνησης δήλωσε ότι οι δύο έλληνες στρατιωτικοί κατηγορούνται και για κατασκοπεία, επιβεβαιώνοντας τους φόβους για κλιμάκωση της υπόθεσης από την Αγκυρα. Ο ίδιος είπε ότι δεν τέθηκε ποτέ θέμα ανταλλαγής με τους 8 τούρκους στρατιωτικούς που βρίσκονται στην Ελλάδα έχοντας ζητήσει άσυλο μετά το πραξικόπημα.

Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης

Η ένσταση για την προφυλάκιση που κατέθεσαν οι δικηγόροι τους οι οποίοι έχουν προφυλακισθεί με την κατηγορία εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή, απορρίφθηκε από το δικαστήριο με απόφαση που ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας
.
Ετσι τα δύο στελέχη του Ελληνικού Στρατού θα παραμείνουν έγκλειστα στις Φυλακές της Αδριανούπολης μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση της παράνομης εισόδου τους στην Τουρκία, όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1.


Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί τώρα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, είναι η κατάθεση του κατηγορητηρίου από την εισαγγελία, η αποδοχή ή η απόρριψη της από το δικαστήριο και στην συνέχεια ο ορισμός δικασίμου.

Τη Δευτέρα, οι δύο δικηγόροι που έχουν αναλάβει την υπεράσπισή τους και οι οποίοι ορίστηκαν από το ελληνικό προξενείο, ο Hakan Yalçıntuğ και η Selin Özel, υπέβαλαν την ένσταση κατά της απόφασης κράτησής τους. 



Οπως ανέφερε από την Αδριανούπολη ο ΣΚΑΪ, το πρακτορείο Anadolu μετέδωσε ότι στο κατηγορητήριο υπάρχει αναφορά για απόπειρα κατασκοπίας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, δεν υπάρχει διαφοροποίηση ως προς το κατηγορητήριο εναντίον των δύο αξιωματικών και το οποίο συνίσταται στην παράνομη είσοδο σε στρατιωτική περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: