«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

Αυλαία στις εκδηλώσεις της αποκριάς στον Πολύγυρο


Χιλιάδες επισκέπτες στον Πολύγυρο και στην κορύφωση των αποκριάτικων εκδηλώσεων την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου

Με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο, τη μεγάλη παρέλαση εκατοντάδων καρναβαλιστών, έπεσε η αυλαία των αποκριάτικων εκδηλώσεων στον Δήμο Πολυγύρου, στις οποίες φέτος η συμμετοχή των επισκεπτών ήταν η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών. Μικροί και μεγάλοι κατέκλυσαν την πρωτεύουσα της Χαλκιδικής και...
διασκέδασαν σε έντονους ρυθμούς σε ένα ολοήμερο πάρτι που τα είχε όλα… Ρυθμό, ευφάνταστα πολύχρωμα κοστούμια, γλυκά χαμόγελα, ξεχωριστές παρουσίες, πρωτότυπες ιδέες, φαντασία, σάτιρα, πειράγματα, παραδοσιακούς και λάτιν χορούς, τοπικές λιχουδιές και κρασί.
Τα σχολεία, οι σύλλογοι, οι εθελοντές έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους αναδεικνύοντας την μακρά ιστορία και παράδοση του Καρναβαλιού στον Πολύγυρο. Οι επισκέπτες ξεχύθηκαν στους δρόμους, ξεναγήθηκαν στο Λαογραφικό μουσείο και έζησαν όμορφες στιγμές στην πιο γιορτινή ατμόσφαιρα με σύμμαχο τον ζεστό για την εποχή καιρό.
Η Κατσ’ αμάκα, η παραδοσιακή αυτοσχέδια ταβέρνα του δήμου από νωρίς το πρωί δεν σταμάτησε να προσφέρει στον κόσμο κεράσματα στο πάρκο των Έξι Βρύσεων που είχε φορέσει τα γιορτινά του.
Τα καταστήματα εστίασης γέμισαν δίνοντας το στίγμα μιας πόλης ζωντανής και το γλέντι συνεχίστηκε ως αργά το απόγευμα μπροστά στο Δημαρχείο με λάτιν ρυθμούς και στην πλατεία των Έξι Βρύσεων με παραδοσιακή μουσική και χορούς.

Ο Δήμος Πολυγύρου ευχαριστεί όλους όσοι συνέβαλαν στην πραγματοποίηση και την επιτυχία των καρναβαλικών εκδηλώσεων, φορείς, συλλόγους, σχολεία, εθελοντές, καρναβαλιστές και εργαζομένους.


Δεν υπάρχουν σχόλια: